Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

kaktusowata

10kg mniej do wakacji :) dam rade

Polecane posty

Go艣膰 panna D.
Werbenaaa- juz za pozno. juz zjadlam 2 ;-) a w szafie mam dwie pary naprwde fajnych spodni do ktorych przydaloby sie schudnac z 3 kilo i chyba juz ich nigdy nie zaloze.... nie wiem ,moze jutro wznowi mi sie sila na kontrolowanie jedzenia,ale dzisiaj mam po prostu dol 馃槶

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 panna D.
yadihra- Gratuluje! a ty czasem nie jestes na dukanie? czytalam twoj topik.

Udost臋pnij ten post

panna D. -> ja te偶 jestem takim przypadkiem gdzie waga nie mo偶e mi si臋 teraz ruszy膰 i ju偶 te偶 nie wiem co mam robi膰 bo w styczniu uda艂o mi si臋 schud膮膰 a teraz mam jakie艣 wahania i raz jest to 57 a raz 58:( ale w d贸艂 nie idzie wog贸le wi臋c si臋 nie za艂amuj ;) a te偶 macham motylkiem ju偶 kilka dni i nawet robi艂am sobie marszo biegi lub d艂ugie spacery a waga nie spada:( a diet臋 te偶 przestrzegam ca艂y czas:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
yadihra- juz znalazlam twoj topik. ja tez jestem z anglii ;-) mi jeszcze przez glowe przeszlo Weight watchers..... elammm- wiem ,ze to nie za brzmi za dobrze, ale od razu lepiej sie poczulam ,wiedzac ze ktos ma taki sam problem jak i ja ;-) jutro mam aerobic, w sobote ide na 2 godziny na taniec i moze w niedziele pojde tez na 1 godzine, jak mi sie uda byc grzeczna to moze jakos sie zmobilizuje. DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA WPISY! OD RAZU MI LEPIEJ 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰 馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak sobie czytam wasz
topik, fajny i ciekawy :) panno D.--> przeczyta艂am zapis Twoich kalorii z kilku dni i to jest jaka艣 masakra, wybacz. nie chudniesz kochana, bo nie dostarczasz stale tej samej ilo艣ci energii. raz jesz 800 kcal, raz 2000, a tak by膰 nie mo偶e. co z tego, 偶e jednego dnia zjad艂a艣 tak malutko, skoro kilka dni p贸藕niej si臋 napcha艂a艣 ponad norm臋. organizm boi si臋 wszelkich g艂od贸wek i niskokalorycznych diet i jak tylko zjesz co艣 wi臋cej automatycznie magazynuje zapasy pod postaci膮 t艂uszczu, st膮d jego przyrost. ja jestem na diecie 1500 kcal ju偶 4 tydzie艅, chyba 6 tygodni mija odk膮d u艣wiadomi艂am sobie, 偶e przyty艂am przez zim臋 i co? i schud艂am przez p贸艂tora miesi膮ca 1,5 kilograma!!! pora偶ka, te偶 chcia艂abym si臋 podda膰 i w ko艅cu zje艣膰 jak normalny cz艂owiek, ale nie mog臋, po prostu nie potrafi臋 przesta膰 by膰 na diecie, mimo, 偶e efekt贸w nie ma praktycznie 偶adnych. aa i do tego mam jakie艣 cholerne wzd臋cie od 3 miesi臋cy, brzuch jak bania, dobija mnie to :(

Udost臋pnij ten post

szczerze to ja te偶 si臋 czuj臋 lepiej wiedz膮c 偶e nie jestem sama;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
tak sobie czytam wasz - no ta ja cie podziwiam i chyba nawet troche dziwie. ale wracajc do mnie to jest niemozliwe zebym CODZIENNIE ,dzien w dzien ,jadla tyle samo kalorii. ja wiem ze,nie dam tak rady i poza tym to byloby dosyc problematyczne bo jak pislalsm ,spedzam poza domem 14 godzin dziennie od pon do piatku ,wiec nie mam czasu na przygotwywanie posilkow. i mimo ze oczywscie moj jadlospis nie byl idealny to jednak troche mnie kosztowalo wysilku zeby codziennie nie jesc slodkiego i starac sie jesc 1000kcal. niestety schudnac jest cholernie ciezko a przytyc cholernie latwo..... czasami mam wrazenie ze lepiej jest przejsc na jakas glupia diete (na ktorej nota bene bylam raz i schudlam ponad 3 kg w 3 dni , do tego spadl mi tluszcz na 13.5kg ) ,ale juz pomijajac fakt ze na takiej diecie jet trudno wytrzymac to oczywiscie sa one niezdrowe i pozniej utrzymac ten rezultat jest baaardzo ciezko , wiec to tez marne wyjscie. nie wiem czy juz tutaj pisalam czy nie, ale ja np .mialam taki okres ze czesto chodzilam na silownie i tez nic nie schudlam .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
elammm-a jak ci idzie z motylkiem? ile dziennie machasz? trzesa ci sie nogi? bo mi juz nie ,nie wiem czy to dobrze czy zle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubka:)
witam ...wczoraj mine艂a moja 10 dniowa dieta do 5kg mniej ale u mnie to mozolnie sz艂o ...tez cholerne zaparcia tak wiec schid艂am ...2 kg mniej odczuwam to w pasie ..ogolnie jestem zadowolona ...ale jeszcze przez par dni bede jad艂a dania te dietetyczne i dalej o 18 kolacja i koniec jedynie owoc albo mineralna ...i mysle ze waga poma艂u bedzie spadac ..Wczoraj zakupi艂am b艂onnik w aptece .. troche poczyta艂膮m w necie w czym wystepuje b艂onnik postram sie go zjadac w wiekszych ilosciach moze pomoze .A mam jedno PYTANKO!! kobitki czy wy tez odczuwacie zmiany , ro偶nice w biuscie ???????????

Udost臋pnij ten post

panna D. -> ja nie wiem ile macham bo nie licz臋 a wog贸le mi si臋 nogi nie trz臋s艂y ani nawet mnie nie bola艂y wi臋c mo偶e 藕le nim macham bo ju偶 sama nie wiem:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
no mi sie trzesly na poacztku ale to tak moze przez peirwsze 4 dni, potem mi sie trzesly jak zrobilam ok.15 a teraz to juz prawie wcale , ale jednak mnie lekko bola. jak zrobie tak 15-20 min to nie bola,ale jak np. w niedziele zrobilam 30min na raz to czulam ze cos tam sie ruszylo,taki bardzo lekkie zakwasy ,nie trwalo to caly dzien ,tak kilka godzin i tylko czulam jak szlam .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
lubka= ja jak kiedys jeszcze bylam w stanie schudnac z 62 na 58kg to biust to bylo pierwsze co lecialo i dalo sie szybko zauwazyc. mimo ze moze zmniejszyl sie o 2 cm (normlanie mam 86-87cm w biuscie) to jednak da sie ''wyczuc'' , sa widocznie mniejsze.

Udost臋pnij ten post

panna D. -> ta ja napewno 藕le nim macham i musz臋 si臋 bardziej przy艂o偶y膰:(

Udost臋pnij ten post

Ojej, ale nowych Odchudzaczek, witam Was Dziewczyny! :) Panno D., wierz臋, 偶e po tych wszystkich wpisach nas nie opu艣cisz, ale co tam nas, 偶e odchudzania nie opu艣cisz. I tak mi przysz艂o do g艂owy, 偶e pomy艣l sobie jak super b臋dziesz wygl膮da膰 w艣r贸d grubych Angielek (cho膰 i tak wygladasz bosko) :) Wiem, 偶e to wredna motywacja, ale zawsze jaka艣 :) A i jeszcze co艣 mi si臋 nasun臋艂o: czy pijasz du偶o wody, tz. przepisowe 1,5-2 l? Bo mo偶e jedzenie Ci zalega i dlatego waga stoi? Ja w艂a艣nie po 6 minutach kr臋cenia na hula. Powiem, 偶e ci臋偶kawo i a偶 si臋 zm臋czy艂am, a m贸j syn mia艂 niez艂e show ;) Zrobi艂 takie wielkie oczy i buzi臋 otworzy艂 ze zdziwienia co ta jego matka wariatka wyprawia :) yadihra, ale Ty 艂adnie schud艂a艣, kurcze, gratuluj臋! Lubka, co do Twojego pytania o biust, to ja wyznam, 偶e nie mam biustu i to nic jeszcze teraz polecia艂o. Zawsze by艂am bezbiu艣ciem i mysl臋 sobie, po ci膮偶y to na pewno mi uro艣nie, a on zmala艂, cho膰 by艂am 艣wi臋cie przekonana, 偶e to niemo偶liwe, a jednak ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
no ja wrocilam wlasnie z obiadu- mielone(1.5),plus ryz ,plus soczewica -zjadlam dosyc malo (to pewnie przez te paczki ;) a czulam sie jakbym polknela konia!!! a wody to ja pije 2 szklanki dziennie ;-) do tego moze 2 szklanki herbaty i tyle. ogolnie bardzo malo pije bo mam taka ''nature wielblada'' ;-) a to mozlwie zeby przez niepicie wody nie chudnac?

Udost臋pnij ten post

Panno D., my艣l臋, 偶e woda jest naprawd臋 bardzo wa偶na! Ja mia艂am bardzo podobnie jak ty, ogranicza艂am si臋 do mniej wi臋cej dw贸ch herbat dziennie i nie czu艂am pragnienia. Ale Kiedy zacze艂am si臋 odchudza膰, postanowi艂am pi膰 1,5 litra wody i naprawde by艂y efekty! ponad 1kg przez 3 dni na pocz膮tek. Szkoda 偶e potem 2 dni totalnie zawali艂am.... :( No ale od dzi艣 zn贸w walcz臋! I mam wod臋 pod r臋k膮 ;) A, i wa偶ne jest te偶 偶eby popija膰 艂ykami ca艂y dzie艅, tak 偶eby nie odczuwa膰 pragnienia. Bo takie wypicie litra wody na raz nie jest wcale dobre. Ja staram si臋 wypija膰 szklaneczk臋 co godzin臋 mniej wi臋cej i te偶 nie tak od razu.

Udost臋pnij ten post

I powiem wam jeszcze, 偶e znalaz艂am sobie now膮 motywacj臋. Kiedy mam chwil臋 czasu, po prostu ogl膮dam sobie jakie艣 szczup艂e modelki i zachwycam si臋. To nawet pomaga ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
no ja wlasnie nie pije bo nie odczuwam pragnienia, jak mam wolne i jestem w domu to pije pol szklanki wody na caly dzien i nic wiecej!!!! a w pracy to wypije te 2szklanki i herbate bo po prsotu mi sie nudzi . no ale skoro piszecie ze to pomaga, no to bede pila 6-8 szklanek dziennie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
Hej Dziewczyny! Gdzie wy jestescie? Ja juz czuje sie lepiej ,po wczorajszej ''depresji''. na razie zjadlam pomidorka rano i walnelam sobie kawe bez mleka ale ze slodzikiem .wczoraj motylek: 40min (15:10:15) ,kcal z 2000 ;-) zaraz upije sie szklanka wody i bede czekac na przerwe....

Udost臋pnij ten post

Fajnie, 偶e ju偶 Ci lepiej Panno D. i 偶e si臋 nie poddajesz :) Ta woda mo偶e by膰 problemem w schudni臋ciu. Poczytaj sobie o jej w艂a艣ciwo艣ciach na diecie, no i zauwa偶, 偶e zawsze przezawsze jak jest jaka艣 dieta to ka偶膮 du偶o pi膰, wi臋c co艣 w tym musi by膰. Te偶 mog艂abym 偶y膰 ca艂y dzie艅 o kawie i herbacie, czyli 0,5 l p艂yn贸w, ale jako艣 w siebie wmuszam te 1,5-2 l. W sumie tak si臋 przyzwyczai艂am, 偶e nawet mi dziwnie jak za ma艂o wypij臋. Ewentualnie, 偶eby wi臋cej pi膰 jem cebul臋 lub czosnek, po kt贸rych mnie "suszy" :) Co do mojej diety, to wczoraj by艂am na spotkaniu z kole偶ankami. Na szcz臋艣cie jedna z nich na diecie i zam贸wi艂y艣my sobie winko 0,7 l na p贸艂 i sa艂atk臋 warzywn膮 z sosem vinegret, wi臋c raczej 艣rednio kaloryczn膮. Oczywi艣cie przewidzia艂am to spotkanie w moim limicie kalorycznym, wi臋c jest OK, a o wino te偶 nie mam wyrzut贸w sumienia. Raczej nie przytyj臋 od 4 lampek, a jak fajnie si臋 rozlu藕ni艂am :) Tak wi臋c narazie wszystko idzie zgodnie z planem i s膮dz臋, 偶e we wtorek pojawi si臋 na wadze moja ukochana pi膮tka :) Ach i jeszcze s艂贸wko o hula hop. Chyba mam siniaki jakie艣 na plecach po wczorajszym. Dzi艣 wieczorem postaram si臋 pokr臋ci膰, ale nie wiem czy nie b臋dzie za bardzo bola艂o.

Udost臋pnij ten post

No i musz臋 jeszcze co艣 doda膰. Kole偶anki stwierdzi艂y, 偶e wygl膮dam jakbym nigdy nie rodzi艂a i chudziej ni偶 przed ci膮偶膮! No bo naprawd臋 ja ju偶 sama widz臋, 偶e wygl膮dam duuuu偶o lepiej ni偶 jeszcze miesi膮c temu. I brzucha mi zupe艂nie nie wida膰 jak stoj臋. Tak偶e jest sens w tym ca艂ym trudzie odchudzania :)

Udost臋pnij ten post

Witajcieeee moje kochane odchudzaczki!!!!!! Witajcie te偶 nowe :) Moja waga ci膮gle 60 kg pokazuje. Panno D - och ale ty uparta jeste艣, topik nam ob偶arstwem rozwalasz! Przez ciebie ja tez mam ochot臋 na p膮czki z czekolad膮! A co jad艂ospiu, to wydaje mi sie, 偶e ty przez te (w twoim przypadku do艣膰 du偶e) grzechy, poprostu dostarczasz organizmowi poprostu tyle ile potrzebuje, nic mniej, nic wi臋cej. Na twoim miejstu pomysla艂abym jednak nad jad艂ospisem nie "je艣膰 wszystko byleby sie zmie艣ci膰 w 1000 kcal", tylko "je艣膰 w miare dietetyczne rzeczy, tak 偶eby sie zmie艣膰i膰 w 1000 kcal" ! Tych grzech贸w jest stanowczo za duzo! A pozatym, t艂umaczy艂am ju偶, 偶e kcal ze s艂odyczy, rzadko przek艂ada si臋 na energi臋... Wyt艂umacze to inaczej. Normalny cz艂owiek musi dostarczy膰 ok 2000 kcal dziennie. Nie oznacza to, 偶e mo偶e zje艣膰 2 kg cukierk贸w na dzie艅 (i nic poza tym), kt贸re tyle kcal dostarcz膮 organizmowi. 2000 kcal z cukierk贸w NIE MO呕E si臋 r贸wna膰 z 2000 kcal z normalnego jedzenia. Bo powiedz mi, czy zjedz膮c 2 kg cukierk贸w, b臋dziesz mia艂a si艂臋 normalnie funkcjonowa膰? Wrzucisz w siebie, tylko cukier i kalorie, kt贸re organizm przerobi na t艂uszcz, a i tak b臋dziesz g艂odna i os艂abiona! Organizm inaczej zagospodaruje kcal z chocia偶by z sa艂atki WARZYWNEJ z majonezem ni偶 z czekolady b膮d藕 chips贸w lub innych s艂odyczy! Co do wody! tragedia! r臋ce opadaj膮... Powinna艣 pi膰, pi膰 i jeszcze raz pic! We藕 sobie p贸艂tora litrow膮 wod臋, postaw obok kompa i nawet nie zakr臋caj, tylko s膮cz sobie j膮 poma艂u tak jakbys pi艂a sobie piwko. Zarz膮dzam modyfikacj臋 twojego jad艂ospisu, a nie poddawanie si臋!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lubka - ja (o zgrozo!) niestety zaobserwowa艂am u siebie znaczne pomniejszenie si臋 biustu... Wa偶膮c 78 kg mia艂am biust D, kiedy schud艂am te 13 kg, mam teraz takie du偶e B/ ma艂e C ale niestety bardzo mi obwis艂y :( Mimo 偶e jestem m艂oda i nawet jeszcze dziecka nie urodzi艂am, mam juz "uszy jamnika" :( pr贸buje co艣 z tym robi膰, ale dopiero od miesi膮ca codziennie masuj臋 j臋 szorstk膮 g膮bk膮 i smaruje kremem uj臋drniaj膮cym. Mo偶e co艣 pomo偶e... yadihra - spore wyzwanie przed tob膮, ale jestesmy razem :D ja te偶 zaczynalam od 78 kg przy wzro艣cie 166 cm. Schud艂am 13 kg, dwa lata przerwy i zn贸w odchudzanie :D elamm - a mo偶esz podac sw贸j przyk艂adowy jad艂ospis? co zazwyczaj jesz, czym grzeszysz itp. Stokrotko - kurde a ja czekam i czekam na pieni膮zki zeby se te hula hop kupic i problemy s膮 :( mia艂am dostac juz w zesz艂ym tygodniu i nie ma jeszcze :/ a ile najd艂u偶ej kr臋ci艂as? nie spada ci to? No i gratuluje wynik贸w :D Anaaa - ja ogl膮dam sobie fotki znienawidzonej laski :D uwierz 偶e nawet jeszcze bardzoej pomaga, jesli sobie pomysle jak sie bedzie patrzec jak w lato wystrzele w jakiejs mini :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lubka:)
do zakopana owieczka ... ja chcia艂膮bym schudnac do 5kgjeszcze ..2 zbi艂膮m jak pisa艂膮m wyzej .co do biustu ...tragedia ..wiec ...zacze艂am cwiczyc z ciezarkami na le偶膮co i siedz膮co . i zaczynami z kijkami ktore odstawi艂膮m na miesiac a takze .. k膮piac sie robie zimny na przemian z ciep艂ym prysznic ..no i podobno masaz d艂onmi systematyczny faceta pomaga :D:D::D moze to spowoduje ze beda miec lepszy wyglad po tym spadku wagi ..zobaczymy :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chce si臋 czu膰 lepiej!!!
cze艣膰 dziewczyny! mog臋 si臋 do was przy艂膮czy膰? samej jest mi raczej ci臋偶ko sie zmotywowa膰 a pisz膮c tutaj mo偶e b臋d臋 mia艂a wi臋ksz膮 dyscypline. Bardzo bym chcia艂a schudn膮膰 8 kg. Nie jem s艂odyczy co prawda, ale jem du偶o, tzn du偶e porcje- nawet jak na 艣niadanie jem np jogurt naturalny to du偶y i bu艂k臋, w tym m贸j najwi臋kszy problem, jak zaczynam je艣膰 nie mog臋 sko艅czy膰. Ostatnio przyty艂am w nic si臋 nie mieszcze, generalnie bardzo 藕le si臋 czuje z sob膮. Chce stosowa膰 diet臋 M呕 no ale w艂a艣nie problem z ob偶arstwem mnie dobija. Ostatni posi艂ek jem najcz臋艣ciej o 19.00 Z 膰wiczeniami u mnie jest tak 偶e 膰wicze w domu, rozci膮ganie lub pilates czasem rowerek stacjonarny. Najwi臋ksz膮 moj膮 bol膮czk膮 s膮 uda. Tak bardzo chce je艣膰 mniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
no nareszcie cos sie ruszylo na tym topiku,. ja dzisiaj nie czuje sie najlepeij, nie spalam dobrze, jestem lekko przeziebiona a mam dzisiaj ten aerobic....nie chce mi sie isc,no ale pojde........ Owieczko- ja wiem ze nie powinnam jesc tych slodyczy , ale dobrze ze sobie pisalalm tutaj co jadlam ,i teraz dopiero widze ze jednak moje grzechy to byly dosyc czeste,wiec postaram sie nad tym panowac....zoabczymy jak mi wyjdzie ;-)

Udost臋pnij ten post

hej dziewczyny. u mnie wszystko okej. Na dzi艣 mam jeszcze 300 kcal. Wczoraj chyba zjad艂am jakie艣 100 wi臋cej, no ale to jeszcze raczej nie tragedia. Dzie艅 jak na razie fatalny (kryzys zwi膮zkowy), no i nie przewiduj臋 poprawy je艣li o to chodzi. My艣l臋 sobie te偶, czy nie kupi膰 jakiego艣 balsamu wyszczuplaj膮cego. Chyba nie zaszkodzi, a mo偶e akurat pomo偶e co艣 zrzuci膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna D.
ja na obiad zjaldam zupe i bulke. nadal nie jestesm w najlepszym ''nastroju'' chce mi sie spac,a musze siedziec w pracy :O

Udost臋pnij ten post

Stokrotko to mia艂a艣 mi艂y wiecz贸r w towarzystwie kole偶anek.Ja te偶 by艂am wczoraj na takim wypadzie,ale nie mia艂am tyle szcz臋艣cia co Ty,bo od swoich kumpelek us艂ysza艂am p贸艂s艂贸wkami, 偶e taka by艂am szczuplutka przed porodem:-((( I te spojrzenia,jakbym by艂 co najmniej s艂oniem.Nie powiem,ale troch臋 mi przykro by艂o.Za to dzi艣 mam jeszcze wi臋ksz膮 motywacj臋,by schudn膮膰!

Udost臋pnij ten post

Ja dzi艣 zrobi臋 ma艂e podsumowanie. Na diecie by艂am 8 dni (nie licz膮c dzisiaj), w tym 2 dni kompletnie zawali艂am i jad艂am do granic wytrzyma艂o艣ci, wi臋c to b臋dzie mn贸stwo niepotrzebnych kalorii... No i og贸lnie dzi艣 wa偶臋 ponad 1kg mniej. Teraz tak sobie my艣l臋, 偶e przyda艂y mi si臋 te dwa dni ob偶arstwa. Tak cholernie teraz tego 偶a艂uj臋... ju偶 nigdy wi臋cej, nie ma mowy! Mo偶e gdyby nie te dwa dni to by艂oby 2kg mniej, albo i ponad 2.. No, ale trzeba cieszy膰 si臋 tym, co mam. Za kolejne 8 dni sprawdz臋 jakie s膮 efekty. Mam nadziej臋 偶e b臋d膮 lepsze, bo b臋d臋 przestrzega膰 diety co do 1kcal!

Udost臋pnij ten post