Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jck869

protest przeciw marszowi konopii

Polecane posty

Gość pogadać z Tobą mogę
popieram jck869, niestety na marsz nie pójdę. Mieszkama ponad 200 km od Warszawy

Obawiam się że do młodzieży mnie zaliczyć nie można. ;)

Jestem kobietą. Owszem paliłam nie raz. Jak widzisz nie jestem uzależniona bo już rok "jestem czysta" :D po prostu nie mam na to czasu i szkoda mi kaski. Jakbyś był bardziej poinformowany, thc działa anty nowotworowo, marihuana nie mogłaby zostać zalegalizowana bo wyeliminowałaby 80% leków przeciwbólowych... w Holandii stosują thc leczniczo. .. ale co ja kuźwa będę dyskutować z faciem który zielsko porównuje do hery :o ... Jesteś otumaniony tymi wszystkimi manipulacjami, że aż mi cię w tym momencie szkoda :o Nie masz pojęcia o czym mówisz... Ludzie myślcie racjonalnie, samodzielnie bo zginięcie... :o

Gość pogadać z Tobą mogę
jak czytam niektóre wypowiedzi to jestem zszokowana. Mój syn też uważa, ze maryhuana powinna być legalna. Powiedziałam mu, że jak jeszcze raz poczuję to z domu wygonię

Gość andzej z radomia
ludzie co was obchodzi co inni robia to jest zle to jest dobre alkohol pijecie a meneli nie braknie i nikt jakos nie krzyczy o zakazach wrecz przeciwnie

Gość world in my eyes
Nie piszcie bzdur , że alkohol czyni więcej szkód niż THC. Mnie drink czy piwo uspokaja, a po gandzii miałam ataki paniki i palpitacje serca, wiec nie pieprzcie głupot!

hahaha oj dziekuje Ci za komplement, poczułam sie młoda :P a tak zupelnie poważnie, to "my"jako jednostka nic nie zdziałamy... przykre to jest, ale prawdziwe... mi pozostaje tylko patrzec jak bliskie mi osoby sie "wyniszczają"

ja mam 24 lata więc to już raczej nie młodzież...

No fajnie, a sa tacy, którym po gandzi nic nie jest, a po piwie mają bóle żołądka i wątroby.

Hehe owszem jestem bardzo spokojna bo alko... mi akurat włącza się agresor więc nie pije... na drugi dzień też jestem spokojna nie ma... zazwyczaj cały czas rzygam... to mnie uspokaja :o ...

droga bieu, nie palisz już rok i jesteś kobietą ? gratuluję tego drugiego i pozdrawiam

Gość world in my eyes
We wszystrkim trzeba zachowac umiar... Jak wypijesz kilka drinków z dobrym naturalnym sokiem, to wątpie żeby Cie bolała watroba(chyba, że masz z nia jakies problemy)... Ja osobiście ejstem za legalizacja miekkich narkotyków typu trawka, mimo, że ja jej palic nie będe, bo mi akurat nie słuzy... Wole alkohol... Natomiast jestem za zakazem handlu roznych dopalaczy. Dopalaczom mowimy stanowcze NIE

phii tak masz racje ale w leczeniu marycha nie jest czyms co mozesz pojsc do sklepu i sobie kupic od tak bo to jest legalne, tak jak i marychy nie kazdy bedzie mogl zapalic "leczniczo" (bo u niektorych wywoluje takie stany lekowe ze moze doprowadzic do tragedii) tak i nie u kazdego jest wskazana ta przysłowiowa lampka wina....bo sa ludzie ktorym kazda ilosc alkoholu moze zaszkodzic...

Zwolennikom marihuany i innych narkotyków dziękuję za udział w dyskusji. Szukam chętnych do powiedzenia NIE DLA LEGALIZACJI (oraz TAK dla depenalizacji)

Gość world in my eyes
Własnie u mnie wywołała stany lękowe. To był mój pierwszy i ostatni raz; ale jak ktos chce i sie dobrze po tym czuje, to niech sobie pali.

{ Zwolennikom marihuany i innych narkotyków dziękuję za udział w dyskusji. } Ależ co oznacza tutaj zwolennik? Jestem za legalizacją tych substancji a to nie musi oznaczać że jest zwolennikiem narkotyków.

Zachęcam do protestu wszystkich rodziców mających w domu młodocianych i pełnoletnich miłośników narkotyków, braci i sióstr nie biorących, kolegów i koleżanki nie biorące. Nie bójcie się że nazwą Nas oszołomami. Te 5 tyś palaczy marihuany to tylko mała część społeczeństwa - to nie znczy że wszyscy palą.

Myrevin, jak palisz marihuanę to jesteś zwolennikiem - proste. Jeśli nie palisz a jesteś zwolennikiem to.....pozwól że przemilczę .

Myrevin, jak palisz marihuanę to jesteś zwolennikiem - proste. Jeśli nie palisz a jesteś zwolennikiem to.....pozwól że przemilczę .

Gość wyborca UPR-WIP
Nikt nikomu nie powinien zabraniać co ma robić. Jak ktoś chce SIEBIE truć to proszę bardzo.

drogi wyborco UPR a za czyje pieniądze potem trzeba leczyć narkomanów ?

Gość phiiiii
MaGdAlEnA82 phii tak masz racje "ale w leczeniu marycha nie jest czyms co mozesz pojsc do sklepu i sobie kupic od tak bo to jest legalne, tak jak i marychy nie kazdy bedzie mogl zapalic "leczniczo" (bo u niektorych wywoluje takie stany lekowe ze moze doprowadzic do tragedii) tak i nie u kazdego jest wskazana ta przysłowiowa lampka wina....bo sa ludzie ktorym kazda ilosc alkoholu moze zaszkodzic..." no to skoro już ustaliliśmy, że alkohol i maryśka to jest mniej więcej ten sam "poziom" to jak dla mnie nasuwają się dwa wnioski: delegalizujemy i alkohol i maryśkę, ale to już chyba gdzieś kiedyś było. Aaaa tak w Stanach na to wpadli, i nie wyszło im za dobrze. No to może legalizujemy jedno i drugie. Bo dlaczego jedna używka, która powoduje dużo złych rzeczy jest legalna a druga używka która powoduje dużo mniej złych rzeczy legalna nie jest. Prawda jest taka, że jak ktoś będzie się chciał czymś odurzać to da radę, jak nie alko, to maryśka, jak nie maryśka to grzybki (ponoć popularne psiaki są halucynogenne), jak nie grzybki to można się aviomarinu najeść albo kleju nawąchać. A ludzie od zawsze odurzać się uwielbiali. To ja już wolę żeby w stoisku z tytoniem i alkoholem zrobić trzecią półeczkę z maryśką. Czasem lepiej jest takie niezbyt pozytywne zjawiska mieć pod kontrolą niż pozwalać się nimi zajmować przestępcom.

Gość dobra ale pomyślcie
jakby nie było to marihuana jest narkotykiem tzw. lekkim, nie boicie się że skoro będzie legalna i dzieciaki jej spróbują - i stwierdzą że nie taki diabeł straszny jak go malują - to się odważą sięgnąć po coś mocniejszego? To nie jest przypadkiem tak, że będzie to pokonaniem pewnej "bariery" w długiej drodze do uzależnienia ciężkimi narkotykami? To że teraz dzieciaki i tak palą to już zupełnie inny temat - ludzie robią wszystko a "robienie czegoś lub nie" nie może być argumentem w legalizacji wszystkich tych rzeczy które robią bo doszłoby do czystego absurdu

Gość phiiiii
jck869 "drogi wyborco UPR a za czyje pieniądze potem trzeba leczyć narkomanów ? " co prawda się brzydzę korwinistami, ale odpowiem, z tych samych z których leczy się palaczy i alkoholików.

Jak by były legalne, można by było obłożyć akcyzą tak jak alkohol i papierosy, i kasa na leczenie by była.

nie z tą , z porzednią :) phii, czyli inymi slowy z pieniedzy nas wszystkich tak ?

nie sądzę, bo teraz też dużo osób pali, a jakoś ich do twardych narkotyków nie ciągnie. Ja paliłam jak byłam nastolatką, 10 lat temu i jakoś nie jestem ani uzależniona, ani nie sięgałam po narkotyki twarde. Ale co pamiętam, to że ciężko było znależc osobę handlującą marihuaną, a jak już się znalazło, to osoba ta sprzedawała też twarde narkotyki, więc taki człwiek miał wszystko podane na tacy. A jak marihuanę będzie można kupić w sklepie to raczej nikomu nie będzie się chciało uruchamiać nie wiadomo jakich znajomości, żeby kupić twarde narkotyki. Bo też nie róbmy z ludzi idiotów, teraz mało kto z własnej woli sięga po twarde narkotyki (choć oczywiście są wyjątki)

Myrevin, czyli Państwo ma dopuścic nową "truciznę" aby potem z akcyzy leczyć otrutch ? to bez sensu.

{ phii, czyli inymi slowy z pieniedzy nas wszystkich tak ? } Ale leczenie pijaków i palczy z pieniędzy "nas wszystkich" już ci nie przeszkadza?