Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natiiiii ****

Postanowilam! Wracam do Polski

Polecane posty

Gość djcndjcndra
jaksierobicnie chce to typowy polski pracodawczyk, szukający hołoty do swojego obozu pracy.

Gość były emigrant M30 0GS
TAK , macie racje, tu w PL jest rzeczywiscie SYF pod kazdym wzgledem. Ale nie zrozumie tego nikt kto jeszcze nie wyjechal do zachodnich krajow, zeby spojrzec na blotko w ktorym Polacy z taką lubością się taplają. Trzeba wyjechać i zobaczyć to wszystko z zewnatrz. A wyglada to porażająco.... pomniki, powstania, katyn, wojna, smolensk, pis, kosciol, dupościsk.... zamiast tego co w uk: luz zycia, swoboda bycia, otwartosc ludzi, inne atrakcje zyciowe zamiast mszy(kazda niedziela) , rozanca (październik), roraty (grudzien), majowe (maj) i dobry BOG wiec co jeszcze. ps. co Polacy w Polsce maja najwiekszego na świecie? DUPOŚCISK i siermiężność życia

Gość gigaset30
Powiem ci tam: ja jestem na emigracji ponad 5 lat i nie zamierzam wracac. Jezdze tylko na urlop do Pl, ale i to sie niedlugo zmieni bo wole za ta kase wydana w PL poleciec do hiszpani czy gdziekolwiek indziej. Nie wracaj. Wielu wrocilo i do pol roku jest tu znowu.

Mi kościół zwisa. Nie chodziłem i nawet nie wiem co jest kiedy. Wyjechałem do UK prawie rok temu. W Polsce sprzedałem własny biznes który szedł ostatni rok jak krew z nosa. Nie powiem tęsknie za rodziną, za swoimi zwierzakami (koty i pies) wiem, że mają dobrze. Praktycznie wszystko co miałem zostawiłem. Chętnie bym za kilka lat wrócił i otworzył coś własnego. Jednak jak patrze, że tu w ciągu roku mam odkupiony cały sprzęt i to z wyższej półki. Kupuje limitowane wydania filmów, co w Polsce było rzadkością bo nie było a jak już to ich cena była zawrotna. Boje się zainwestować pieniądze, które pójdą w błoto.

Gość gość Anglik z Dover
nie po to jako goly, bosy, glupi polak uciekalem z polski, zeby tam wracac.to jakby wracac do kupy, ktora sie tam zostawilo, dlatego nie widze zadnych powodow. stalem sie czlowiekiem, doslownie z wschodnioeuropejskiego homosovietikusa , i ani ja , ani zona nie dopuscimy do zdeptania i zbezczeszczenia u naszych dzieci nawykow cywilizacji, jakie w polsce nie istnieja. to nie tylko czynnik finansowy bytu naszej rodziny decyduje o pozostaniu tu, ale przede wszystkim tutaj jestesmy , i czujemy sie polnowartosciowymi ludzmi zachodu, co w polsce nie jest i nigdy nie bedzie mozliwe. w polsce ludzi pozbawia sie wpierw srodkow do zycia, a potem czlowiezenstwa, bo motlochem latwo manipulowac. samo myslenie czy rozmowa o polsce, wywoluje u naszych dzieci agresje.o powrocie nie ma mowy, po co?

Gość gość
Mądrze napisałeś!

Gość gość
Anglik z Dover, ja IIerdole co za dzban :D Patolu nie wracaj, nikt tu nie czeka na ciebie bekarcie.

Gość gość
bingol pedale ty nie czekasz na lotnisku zeby zobaczyc "spuszczone lby"? :D

Gość gość
Tesknota za znajomymi BUEEHHHEEEHHHEEEE pompa jak ch!uj z debilki. Teskni za qrwami ktore nic nie robia tylko obgaduja innych. To sport narodowy polaczkow i niesamowicie sie ciesze ze zakonczylem wszystkie skur!wiale polaczkowe znajomosci. Wole czarnych, ciapatych czy kogo tam sobie wymyslicie je!bane przyglupy rasistowskie, smiecie bingole :D chu!j wam w doopy obesrane

Gość gość
Morda krotko kajdaniarzu. Klekaj przed swoim panem z pakistanu.

Gość gość
BEEHHHEEEEHHEEE zryj kal kumpla nedzny polaczku :D

Gość gość
I słuszna decyzja autorko. W PL jest sie u siebie zarobki lepsze niz w uka dla specjalistów jak ja a zycie tanie. UK to sracz dla nadwiślańskich przygłupów którzy ledwo wiążą koniec z końcem na wynajmie i chlastaja sie wsrod ciapatych. Haha! Jak się cieszę że już tam nie mieszkam w tym muzułmanskim kalifacie z tymi obes/ranymi tłumokami po wsbzdetach.

Gość gość
Kto cos umie to w PL pracuje. My polacy dobrze wykorzystujemy fundusze ktore nam sie naleza. Moj sasiad pokazywal angolowi z uka swoj dom w PL. A brytol wielkie oczy i wywalona morda ze mamy w Polsce pojedynczy kurek i bojlery. I brak starych dywanów! Kurfa jaki debil haha. Myslal ze w PL domy nadal z drewna hahaha. Brytole nie umialy wykorzystac funduszy UE mimo bycia tam dluzej niz PL. Beda dalej mieszkac w kurnikach i poza Europa hehe. W przyszlym roku funcik po 3 zl jak city peerdolnie. Poki co przysylajcie osrusy gotóweczke , potrzebujemy na polskie rodziny z 500+. Lepiej to wydadza niz na wasze domopodobne rudery.

Gość gość
Bingol ma nawet trzy kurki.