Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goraca czekolada

czy sprzedalibyscie dom a kupilibyscie mieszkanie w bloku?

Polecane posty

Gość domkowa
pędź wełniana istoto - czyli baranie :D

Gość ja bym nie zamieniła
Jakie masz rury do grzejników, jak takie grube co kiedyś zakładali też powinnnaś zmienić na te cieniutkie, woda się szybciej będzie się nagrzewała bo będzie jej w obiegu mniej, już jest oszczędność, jakie są grzejniki, jaki piec, czy dom ocieplony czy nie? Zadbać o oszczędność i już rachunki mniejsze będą.

I raz jeszcze przypominam o podatku katastralnym. Wktrótce będziecie wyskakiwać z tych domów, które zresztą stracą na wartości bo nikt nie będzie ich kupował wiedząc jak duży będzie kataster roczny.

Gość goraca czekolada
dlaczego od razu szpan?ja chyba pracujac cale zycie bym sie domu raczej nie dorobila..i nie kloccie sie juz;) a co do wynajmowania tych pokoi to pomysle o tym, tylko raczej rachunki przez to moga wzrosnac.. no i raczej nie wynajme studentkom, bo u mnie w miescie zadnej szkoly wyzszej nie ma -tylko zwyklym ludziom;)

Gość EmmaRabba
babeczki w kropeczki tylko pedał może mieć takiego nicka wypierdalaj stąd albo ci zajebie a nie wpierdalasz się w nie swoje sprawy. babeczki w kropeczki pisząc o niskich kosztach utrzymania zakładam że mieszkasz w mieszkaniu socjalnym gdzie jest niski czynsz bo w każdym innym płaci się bardzo dużo miesięcznie za utrzymanie mieszkania. Pisząc o śmiesznych kosztach miesięcznego utrzymania mieszkania zakładam że musisz mieszkać w jakimś slamsie dla osób biednych bo tam czynsze są obniżone.

Gość domkowa
podatek ten nie dotyczy tylko domów ale " nieruchomości " - czyli również mieszkań- czyli - kiedy ty wyskakujesz ze swojego mieszkania , bo jak już ustliliśmy robotę masz marną?:D

Babeczki w kropeczki, na szczęście stać nas i nawet podatki katastralne i inne nie zmuszą nas do mieszkania w bloku. A jeśli stanie się coś tak strasznego, że jednak wyjścia nie będzie, to trudno, ale będzie to dla nas masakra.

Gość domkowa
czekolada - ja wiem ,ze człowieka szlag trafia , ale wierzmi , mieszkanie w bloku to też są koszty , ludzie ..... rózni . Trzeba tylko głową pokręcić i coś wymyślisz :)

Nie każdy jest takim głupkiem, żeby się ładować w kredyt 300 tys. i jeszcze płacić 500zł czynszu plus ogrzewanie. Nie mierz innych swoją miarą, łachudro z kompleksami. Co wy macie w tych baniach... zawistne, złośliwe, pustogłowe małpiszony :)

Gość Kita lolita
jaki podatek znowu??? zwariowales do konca??

Gość adilda,.,
Ja prawie 25 lat mieszklalam w bloku i wogole nie wyobrazalam sobie ze mialabym zamieszkac w domu i to jeszcze na wsi,ale tak mi sie zycie ulozylo ze poznalam swojego meza i dostalam go z domem odziedziczonym po rodzicach.Jak sie tam wyprowadzalam myslalam ze ide na banicje,a teraz nie wyobrazam sobie zycia bez tego starego domu.Fakt ze trzeba remontowac ,inwestowac ale to jest tego warte,wedlug mnie.Jestem u siebie,mam swoj duzy ogrod ,brak wscibskich sasiadow,i kup psich na chodnikach,cisza ,spokoj,w lecie kawka na tarasie zyc nie umierac.

Co ty wciąż z tym podatkiem katastralnym, na razie go nie ma i nie wiadomo czy będzie, jak będzie to wtedy można się martwić, a nie na zapas!!!

ja bym na Twoim miejscu nie zmieniała :) poszukaj jakichś sposobów jak zmniejszyć koszty ogrzewania, zakręć grzejniki w nieużywanych pokojach ;) naprawdę, latem człowiek zapomina o tych zimowych trudach ;) trzymam kciuki za podjęcie dobrej decyzji, no i żeby było wszystko ok:) tzn tanio, ciepło i dobrze :) pozdrawiam :)

Gość domkowa
no , ja wiem , najlepiej mieszkać z mamusia :D

Gość goraca czekolada
ogolnie mam dwa piece jeden jest gazowy, drugi na wegiel, rury mam te grube wlasnie,a grzejniki byly wymieniane z 5lat temu

Gość lena/#/
Ciężko utrzymać dom jednej sobie. Jak się nic nie psuje, to jest dobrze, ale nie daj Bóg coś - skarbonka bez dna. Teściowie mieszkają w dużym domu; wymieniali ostatnio dach (przeciekał) i piec się zepsuł - pozbyli się wszystkich oszczędności.

Gość domkowa
niezle płacą na tych zmywakach :D

Gość Kita lolita
maszina dobrze napisala, latem zapomina sie o calej zimie...jest super jak mozna wieczorkiem wyjsc sobie do ogrodu, napic sie spokojnie herbaty, a w bloku co na balkon i wachac spaliny,a lbo sluchac odglosow ulicy...nie zamieniaj a zobaczysz ze bedzies zszczesliwa jak bedziesz miala rodzine i stworzysz szczesliwy dom

Gość Ja mieszkam na slasku
Wczoraj mi przywieźli groszek mam piec tłokowy .Tona 740 zł ,dom 130 m2 wystarczy 6-7 ton bez przesady .............z tymi kosztami ogrzewania . Babeczki w kropeczki nie znam Cie ,ale dzisiaj o Tobie myślałam chłopie jak robiłam zakupy w macro . :) Czytałam kilkanaście Twoich wpisów o sposobie oszczedzania, biedzie itp. i myśle ,że masz problem i to poważny . Jesteś skąpcem ,dusigroszem i nie obraź się zwyczajnym dziadem ,który do niczego nie doszedł mieszkanie 62 mkw pffffffffiiiiiiiiiii klita i te Twoje zakupy wszytko tanie ,wszytko ,przeliczone . Powiedz tak sczerze nie dusi Cię to ? masz kobiete >? kupiłes ,kiedys spontanicznie czekolade?

Gość Kita lolita
rany boskie wiadomo ze piec nie bedzie dzialal 50 lat, no ludzie...ale wiadomo ze nie psuje sie tez codziennie, jak ma sie porzadnie wykonczony dom to nie ma zadnych problemow...

Gość domkowa
hohoh , certyfikaty :D:D:D ogarnij sie chłopaku i przestań bajdurzyć :) tka forsa i takie mieszaknie ?:D

Teściu wymienił wszystkie grube rury do co i wierz mi dużo mniejsze spalanie, grzejniki w 10 minut ciepłe, założył pompę do obiegu żeby woda krążyła a nie stała i jest teraz super, ciepło w domu w momencie jest. Weź fachowca popytaj, niech doradzi co i jak. Lepiej wydać kasęna remonty niż żeby szło to w komin.

Gość EmmaRabba
do babeczki w kropeczki masz zryty beret facet a taki nick jak twój oznacza, że ty jakiś pedał jesteś pewnie lubisz tak bloki bo wyrywasz tam młodych chłopców i polujesz na nich i z nudów podsłuchujesz pod drzwiami sąsiadów co u nich słychać bo z twoją zryta psychiką to wszystko jest możliwe. A wypierdalaj stąd ty cioto na drzewo.

Gość Kita lolita
wlasnie, dobrze osoba wyzej pisze

A po co mi większe? Nie jestem zakompleksioną polaczyną, żeby szpanować czym się da i udowadniać innym, że jestem lepszy. Wolę sobie kupić dodatkowe mieszkanie w Egipcie niż budować pałace w kraju w którym dominuje taka nowobogacka hołota jak tu czytamy.