Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goraca czekolada

czy sprzedalibyscie dom a kupilibyscie mieszkanie w bloku?

Polecane posty

Gość Kita lolita
a ja ci dziewczyno mowie nie sprzedawaj, powoli dojdziesz do wszystkiego i bedziesz miala swoje wlasne

Gość Kita lolita
ciebie skreca z zawisci, ze inni maja cokolwiek

Gość domkowa
dobra cieciu , koniec rozmów z tobą , bo co za dużo to nie zdrowo . żyj nadal w świecie fantazji i mamusi renty . powodzenia :)

Kita lolita - też tak możesz ;) wystarczy google, ale jest to przykre i żałosne. On wie ile trwa cykl menstruacyjny i ile po porodzie rodzisz łożysko, co do sekundy :-o Gdyby to jednak byłą wiedza nabyta, to byłabym pełna podziwu, to jednak jest tylko monotonne siedzenie w internecie 24h na dobę.

Gość Ja mieszkam na slasku
Babeczki -mokree sa majteczki jak widzisz chłopców z długimi włosami?:D ogolony tors doprowadza cie do szalenstwa

Gość Tamizana
Pod kazdym wzgledem , wolalabym mieszkac w domu. Moja sytuacja jest taka ze mieszkam w duzym miescie w bloku, dom po babci zatrzymalam i go utrzymuje. Jezdze tam robie remonty , itam mam moj kawalek, moje panstwo, moj swiat. Jest mnostwo roboty, ale ta prawie sprawia mi przyjemnosc wieksza niz sprzatanie dwoch pokoi w bloku. Rosliny mi sie rewanzuja, jak przejelam dom, ogrod przerobilam w park. Osadzilam sie choinkami dookola , a w srodku "plac golfowy". Kocham kazda roslinke. Drzewa , orzechy, co sadzil dziadek, wczesne czeresnie , co sama sadzilam, teraz mam tez brzoskwinie. Jak przechodze przez bramke zapominam o calym swiecie i nikt nie moze zajrzec. Rano , w pizamie pije tam kawe, bawie sie z psem, opalam , robie kosmetyczne zabiegi. Na ogrodzie przygotowuje obiad, wieczorem patrzac na ta zielen, siedze przy kominku, ten blask ognia, ta ogromna przestrzen. W poniedzialek jak wracam do bloku jestem nieszczesliwa, czuje sie jak w klatce.

Gość a co mi tam!
ja mam piec miałowy, co roku kupujemy 4 tony miału po 500 zł, czyli dwa tysiące, jesli podzielic to na 6 miesięcy, bo tak pisaliście, że przez tyle się grzeje to wychodzi nie wiele ponad 300 zł na miesiąc, a dom ma 160m. Jak ktoś płaci 700 zł, to nie wiem jak to robi, ogrzewanie gazowe albo dom ponad 200 m. Także utrzymanie domu nie jest takie najgorsze, najgporzej jest własnie jak coś się popsuje, wtedy trzeba wziąć z kosmosu kilka albo nawet kilkanaście tysięcy na naprawe

Gość domkowa
nie sprzeda :), to miejsce i ma dusze i jest zgosodarowane , a wszystko inne da sie robić powoli . A swoje to jest swoje i zawsze mozan sprzedać , gorzej kupić :)

Gość goraca czekolada
no wlasnie dlaczego niektorzy ludzie sa ok,a w niektorych jest pelno jadu?

Gość Kita lolita
ale ja nie mam potzreby byc madrzejsza nic jestem, swoje sie wyuczylam i dzieki Bogu starczy mi :)

Gość domkowa
bo są zazdrośni ?:D

Gość Kita lolita
wlasnie zwykla zazdrosc i kurewski charakter, nic wiecej ten pan soba nie reprezentuje

Gość 932382
Z tym ogrzewaniem to sprawa nie jest prosta. A blokach jest generalnie tak: znam osoby co bulą sporo za ogrzewanie, sa i takie co cały rok mają wyłaczone kaloryfery i nie płaca nic. Bo jak wszyscy sąsiedzi wokoło mają . b. duza temperaturę i okna sa nowe, to po prostu ich mnieszkanie nagrzewa się dzięki tym wokół. Dom jest wolnostojący, i tu tego nie ma. Ja w moim mam hororor- okna stare, nieocieplony, 165 m, rachunki dochodza do 1000 zł i to na miesiąc w te najmrozniejsze miesiące. Też nie mam kasy, na razie górę tego domu wynajmuję i dzięki temu mam na ogrzewanie i jeszcze sporo zostaje. Ale w blokach płaci się co mc dodatkowo 200 zł około za nic, i idzie to na rzekome remonty. A niektóre spółdzielnie np. w moim miesice s straych kamienicach- to sam czynsz mój kumpel płaci w mieszkaniu 120 metrów- 1200 zł!

Gość lena/#/
a spytam może mało taktownie: Autorko, masz jakieś oszczędności, tak na wszelki wypadek?

Gość Kita lolita
ja piernicze....nie wiem ile zarabiacie skad macie pieniadze itd, ale ja ocieplilam dom i nie zbankrutowalam na tym

Gość EmmaRabba
Założę się że babeczki w kropeczki mieszka dalej z matką i siedzi przed kompem i ogląda na portalach gejowskich nagich chłopców z okna też pewnie sobie obserwuje chłopców przechodzących przed domem masturbując się przy tym.

Gość Ja mieszkam na slasku
tez ociepliłam i żyje chyba :P....................

Gość Kita lolita
no wlasnie...sluchajcie mi sie wydaje ze jak ktos sie buduje to poprostu bierze pod uwage wszystko, ja tak robilam

Gość goraca czekolada
moze z 1tys zl...ogolnie dom jest zadbany, wyremontowany, okna plastikowe, bo moja babcia zawsze o ten dom dbala, jak byl jeszcze dziadek to bylo jeszcze lepiej, tylko najgorsze te ogrzewanie i jak cos nie daj boze sie popsuje, a wlasnie mi wpadl pomysl do glowy-moze bede wynajmowac garaz?w koncu jest tam miejsce na trzy sredniej wielkosci samochody co myslicie o tym?

Gość domkowa
pewnie ,ze tak :) a zima idzie - to tym bardziej :)

Gość waga*
ale Autorka jest sama i chyba nie zarabaia za dużo