Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogate wnętrze

Jak normalna kobieta moze rodzić dziecko przy facecie?

Polecane posty

Musztarda-> ok, na inflanckiej jest za free znieczulenie, ale jeżeli komuś nie po drodze na inflancką? Właśnie o to chodzi. Są przypadki i przypadki.

23:40 [zgłoś do usunięcia] Zdesperowana Domowa Żona slyszalam o tem szpitalu na inflanckiej. juz jakis jest oslawiony tutaj na forum. nie pierwszy raz ktos pisze o nim w samych superlatywach, ale jak to sie mowi, jedna jaskolka wiosny nie czyni, w jednym nie zrobia ci lewatywy ale w setkach innych juz tak. Proszę Cię... od lat nie robi się lewatyw i nie goli, to średniowiecze jakieś. Poza tym każdy poród przebiega inaczej. Ja jestem zachwycona Inflancką, moja koleżanka w XXI wieku rodziła przez vacuum... Co do obecności faceta... nigdy tego nie chciałam i z przebiegu porodu wiem, że to była dobra decyzja. Był na sali porodowej w chwilę po wszystkim i było idealnie. Tak jak chcieliśmy. 🖐️

Gość fgsdgvdd
top = wie , przecież gówniany temat jest istotą dalszej dyskusji

w takim razie nie rozumiem kobiet ktore nie decyduja sie na znieczulenie ;) no chyba ze lubia bol zreszta kazdy robi to co uwaza za sluszne

Gość szabadaba da amore
ja też spadam. idę do mojego męża który mnie widział zakrwawioną i robiącą pod siebie i wciąż żyje i ma się dobrze

Arszenika* a moze trochę-> lubisz jak cie boli- twój wybór, ale nie zaprzeczysz że służbe zdrowia mamy marną... Ja nie lubię jak mnie boli. I tyle. Moja siostra rodziła 10 lat temu we francji. Jak nie chciała znieczulenia to patrzyli na nią jak na wariata. Niestety tylko u nas i na reszcie wschodu uważa się, że PORÓD MUSI BOLEĆ. Właśnie, że nie musi Znieczulenie nie jest takie super. Osłabia skurcze i mogą być komplikacje. Choć na szczęście rzadko. Potem i tak trzeba robić cesarkę.

Gość szabadaba da amore
Zdesperowana Domowa Żona no nie wiem, wziąć prysznic, iść do toalety. ja po zszyciu od razu wstałam i poszłam pod prysznic, potem poszłam na korytarz zadzwonić bo mi tel padł i musiałam dzwonić ze szpitala., w sumie to po porodzie nie leżalam, dziwnie dobrze się czułam

Gość a może trochę
Jeszcze dopiszę :D rodziłam na zapadłej wsi,w Świebodzcach na Dolnym Śląsku.Jak dla mnie pierwsza liga. Noxelio,jedna moja kolezanka twoerdzi do dziś,że poród wcale nie boli nwet bez znieczulenia.Wierzyłam jej aż do pierwszych skurczów.

ja nie chcialam zeby facet mial mnie podziwiac, ja sie po prostu balam byc sama otoczona samymi obcymi ludzmi, troche egoizmu w tym momencie tez mi sie nalezalo, zreszta i tak rola kobiety jest 1000 razy mniej przyjemna od patrzenia na porod. wiec co wy tacy delikatni jestescie dla tego faceta?

"czyli w starych dobrych czasach, kiedy ojców na porodówkę nie wpuszczano, żaden z mężczyzn do roli ojca nie dorósł?" jak zwykle jakaś musi wyskoczyć z głupim pytaniem. dziecino, PRL skończył się ponad 20 lat temu!

LEpsze niż ból. Ja nie dam sobie zęba dotknąć bez znieczulenia więc pewnie zapłącę za zzo. A komplikacje mogą być i bez znieczulenia;-) Bedzie co ma być.

Gość szabadaba da amore
ja już spadam naprawdę pa

Gość hahahaaaaahaaaaa
''i nie goli'' buahaha a po uja golić? takie z was ekshibicjonistki wyzwolone a wstydzicie się nieogonej piczki przy mężusiu ? :D

nie porownujcie porodu do cierpienia, krwi i obrzydlistwa w ktorym facet nie powinien uczestniczyc - przeciez to wielkie oczekiwanie na malenstwo, na wlasne dziecko, to chyba jeden z najpiekniejszych momentow w zyciu kobiety i faceta ( normalnego faceta ) jak bedziecie lezec w lozku i cierpiec bo np zlapie was jakies chorubsko to moze spakujcie torby facetowi i niech sie wynosi zeby biedny nie musial na Was patrzec

Zdesperowana Domowa Żona slyszalam o tem szpitalu na inflanckiej. juz jakis jest oslawiony tutaj na forum. nie pierwszy raz ktos pisze o nim w samych superlatywach, ale jak to sie mowi, jedna jaskolka wiosny nie czyni, w jednym nie zrobia ci lewatywy ale w setkach innych juz tak. Trochę lepszy jest bielański. Jak nie ma tam miejsc to odsyłają Na inflandzką. Są dobre położne, ale anestezjolog to skurwiel i łapówkarz. Nawet się ztym nie kryje, że zajmuje się tylko osobami z polecenia, albo tym co mu zapłacą za znieczulenie. Innych jawnie olewa z pogardą i jest do nich chamski. Jak masz kasę, to w Bielańskim będziesz mieć dobrze.

hahahahaha-> dbam o to żeby nie mieć szopa. Ale każdy robi to co lubi. ps. golili 20 lat temu wszytkich. Teraz tylko wybranych;-)

Gość fgsdgvdd
żaba Letycja - dlaczego głupim ? jeśli brak obecności przy porodzie oznacza niedojrzałość, delikatność czy co tam, to wynika z tego że większość facetów z przed epoki tej mody taka była

Gość elo elo 3 2 zeroo
najwazniejsze żeby facet przez cały okres ciąży i połogu rozumiał kobietę i dbał o nią jak i o dziecko, porodu oglądać nie musi 🖐️

Gość fgsdgvdd
elo elo 3 2 zeroo - i co z tego, że dba w czasie ciąży i połogu? jak nie był przy porodzie to jest niedojrzały chłoptaś

Gość elo elo 3 2 zeroo
'' elo elo 3 2 zeroo - i co z tego, że dba w czasie ciąży i połogu? jak nie był przy porodzie to jest niedojrzały chłoptaś'' niedojrzałe (i zakompleksione) to jest podejście że jak kobieta cierpi to i facet musi - może nie tyle co cierpieć - ale to oglądać

Lewatywa jest na życzenie i nie ma problemu. Co do golenia włosów łonowych, to położne odradzają. Nie pamietam dlaczego, chyba coś związane ze skaleczeniami po goleniu. i zakażeniem.

a potem jak dziecko obzyga pol lozka, calego siebie i dywany to tez faceta bedziecie trzymac z dala bo za delikatny na sprzatanie tego? a kupa umazana po plecach i we wlosach, wylewajaca sie z nogawki to tez zadanie matki? powiem wam ze porod przy kupach i rzygach dziecka to male piwo :)

Zdesperowana Domowa Żona wec niestety nie po drodze mi tam i nie usmiecha mi sie oplacanie lekarzom wakacji na karaibach Zonko, ale jakbyś rodziła w Bielańskim, to mógłbym wpaść do ciebie w odwiedziny i poopowiadać ci dowcipy, żeby przyspieszyć poród :P Bo nie sadzę, żebyś ty tam rodząc wpadła do mnie w odwiedziny :D

a patrzenie na cieprpienie jest 1000 razy lepsze od cierpienia. bo to bol porodowy a nie umieranie na raka... zreszta jakby umierala na raka to tym bardziej nalezalo by przy takiej osobie byc prawda? zeby jej bylo latwiej przez to przejsc. tak samo porod, zeby kobiecie zapewnic poczucie bezpieczenstwa. sorry za porownanie.