Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogate wnętrze

Jak normalna kobieta moze rodzić dziecko przy facecie?

Polecane posty

moj facet sobie np nie wyobraza zeby mnie w takim momencie zostawic sama na porodowce, w koncu to wydarzenie wazne dla nas oboje ja za to znie rozumiem tych obrazliwych stwierdzen na temat porodu :O ja nie widze w tym nic obrzydliwego

Gość szabadaba da amore
ja rodziłam z mężem bo mi się to wydawało takie naturalne dostałam bóli, pojechaliśmy do szpitala, ulokowano nas na porodówce, przyszły położne i urodziłam może to w Anglii jest poprostu normalne w sumie no nawet nie ma gdzie usiąść na korytarzu i nikt się nie pyta partnera czy zostaje czy nie, to jest normalne

ostateczny wniosek decyzja o obecnosci partnera przy porodzie nalezy tylko i wylacznie do zainteresowanych. Nikt nie ma prawa, jak autorka, czy teraz ty osadzac tego, wyzywac, ublizac z tego powodu. Dla jednych to obrzydliwe, dla innych nie. Ale do niektorych malych rozumkow nie dociera, ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie i wyrazac je bez obawy, ze zostanie wysmiany. Autorka tego nie rozumie. Obrazala i robila z siebie ofiare bo nie pozostalysmy jej dluzne. Ja rozumiem hormony i te sprawy, ale bez przesady

Gość a może trochę
Jak pisałam,jestem 20 lat po slubie i uwierz,był czas sprawdzić,że jest niezawodny w różnych sytuacjach.Ale,podkreślam,losowych a nie żeby mu wrażeń dostarczyć.

Gość LADY LOVE przeciez ty i tak je
jestes bezplodna, chwalilas sie tym na kafe ze sto razy :o 🖐️

Gość szabadaba da amore
myślę ze w Polsce jest zacofanie i pogląd że poród powinnien być tylko z lekarzem a dziecko wykąpane i odebrane matce. potem 3 dni odleżeć w szpitalu, w bet i do domu

"poza tym cos sie nie na temat wypowiadasz wiec ze tak powiem grzecznie... odejdz " OK JUZ SIE WYPOWIADAM MOZE RODZIC TO ZUPELNIE NORMALNE I JA BYM SIE NIE WSTYDZILA; ]

Gość vfb vgfbgybn
buahaha nie ma to jak poród porównywać do choroby - debilne i nieadekwatne porównanie to że się brzydzi porodu nie znaczy że brzydzi sie kobiety patafiany :O

Gość szabadaba da amore
one wszystkie tak dbają o tych facetów, żeby przypadkiem kupy i krwi nie zobaczyli. to jak oni się załatwiają na codzień? a jak się zranią to co się dzieje? tragedia

Gość ewrrwtretr
''to jak oni się załatwiają na codzień?'' oczywiście że w łazience za zamkniętymi drzwiami :)

jakbys nie wiedziala medycyna caly czas biegnie do przodu, jest cos takiego jak inseminacja czy in vitro- nie jestem przekreslona.. bede walczyc o swoje marzenia

szabada --> ja tez w uk. i tak jak mowisz polozne raczej uwazaja ze kazda rodzi z facetem, tylko singielki zapraszaja swoje przyjaciolki albo matki na porod.. a tak to normalne ze przy rodzacej jest najblizsza dla niej i dziecka osoba czyli ojciec. nic niezwyklego w tym nie ma. osobiscie nie znam zadnej pary ktora nie rodzila by razem.

Gość szabadaba da amore
słysząc opowieści kobiet rodzących w Polsce jestem bardzo szczęśliwa że mogłam rodzić w UK. poprostu włosy dęba stają co się dzieje w PL

Gość nie moge z tego
"No i pewnie mysla, ze ich bocian przyniosl a sami w porodzie nigdy nie uczestniczyli" Trafiłaś w sedno.

Gość szabadaba da amore
coś się uspokoiło chyba wszystkie oszołomki wyżyły się wreszcie i zmęczone usnęły

Gość a może trochę
Ależ w Polsce nikt dzieci nie odbiera po porodzie.No tak,przecież w Anglii to jest tak super a w Polsce tak źle :( Warto pamietać,że nie wszystko co robi wielu jest akurat dobre.

szabada --> osobiscie nie znam faceta w uk ktory nie chcial byc przy porodzie i nie byl albo go kobieta na sile musiala zmuszac. jakos to normalne jest. to chyba tylko w europie wschodniej oraz kulturach afrykanskich istnieje kult tego samca ktory nie moze byc narazany na tak przykre widoki ogladania kobiety w swojej nienajlepszej aparycji :)

Gość szabadaba da amore
a może trochę wiem wiem że się nie odbiera wcale tu nie jest tak super ale z tego co słyszałam o porodach w Polsce to jednak nie jest wesoło napewno nie wszędzie ale jednak

Gość a może trochę
Skoro tak niewiele wam trzeba do szczęścia to gratuluję.Ale co ja się dziwię? jak to kiedyś w kabarecie"odkąd normą jest margines"

Gość szabadaba da amore
Zdesperowana Domowa Żona w niektorych plemionach kobiety na czas menstruacji są zamykane w specjalnych namiotach czyli też się je odseparowuje od mężczyzn. tak jak by chciały nasze koleżanki na forum

Gość toska_w_zielonych_majtkach_
nie rozumiem waszego podejścia skoro tak się boicie że będą was się brzydzić to najlepiej już teraz ich ''sprawdzcie'' i każcie im żeby wam tyłki podtarli - no wiecie na wypadek ewentualnej choroby w przyszłości :D współczuję wam że musicie swoich facet ''wypróbowywać'', bo ja bez żadnych prób wiem że trwałby przy mnie w chorobie :)

moja kuzynka urodzilaby martwe dziecko, przelezala kilka dni w szpitalu po terminie, chciala cesarke ale lekarze uparli sie ze da rade naturalnie.. az w koncu jeden z lekarzy ustawil reszte w szeregu, kilka godzin dluzej by poczekali i dziecko urodziloby sie martwe wody byly totalnie zielone, smierdzace itd znam wiele takich przypadkow.. sama balabym sie rodzic w Polsce

A może trochę-> dlaczego rodzenie z mężem, patnerem jest dla ciebie marginesem? Umiesz to wytłumaczyć?

bo w polsce na prodowkach rzeczywiscie jest tragicznie, do tego kazda dodatkowa opcja platna (znieczulenia, porod rodzinny, rodzenie w wybranej pozycji), nacinanie krocza bez zgody rodzacej, marna opieka, co sie oszukiwac?