Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredka3

Rekonwalescencja po operacyjnym face liftingu - praktyczne porady

Polecane posty

Gość gośćdidey
Do Aha. Najlepiej będzie jak skonsultujesz dodatkowy zabieg powiek ze swoim lekarzem :).A jeśli to tylko zmarszczki,to może sam botox wystarczy:)

Dzien Dobry...dzien czwarty...noc zle przespana, musialam wstawac i brac tabletki przeciwbolowe...nadal widoczna opuchlizna :(

Aleka , idź koniecznie do lekarza,nie ma na co czekać.

Zabiegi chirurgii estetycznej to raczej zabiegi na życzenie więc nie konsultujemy czy dany zabieg zrobić tylko życzymy sobie żeby był zrobiony .Tak było też w moim przypadku .Po wysłaniu zdjęć lekarz powiedział,że dolnych powiek chyba nie ma potrzeby robić ,ale ja powiedziałam ,że chcę zrobić ,bo lat nie ubywa i nie chciałam żeby za np.2 lata znów robić zabieg na powiekach dolnych ,lepiej za jednym zamachem.Jeden okres rekonwalescencji.

Hej dziewczyny, ciesze sie, ze zalozyliscie to Forum. Jestem tez zdecydowana na lifting, szukam w Internecie dobrego operatora, ale mysle, ze efekt liftingu jest tez kwestia szczescia. Wasze opinie, doswiadczenia sa mi bardzo pomcne i cenne. Jestescie otwarte i szczere, za co wam serdecznie dziekuje. To jest wlasnie to, czego szukalam. Zycze Wam wszystim duzo dobrego , a tym ktore, to juz maja za soba, zeby kazde spojrzenie do lustra bylo sama radoscia.

Gość Ahaha
Macie rację ,zabieg na życzenie i myślę,że jeśli będzie to możliwe ,to zrobię również powieki dolne,żeby to miało" ręce i nogi." Przy jednym bólu :)

Gość gośćdidey
Do Vega. W maju minie rok od Twojej operacji. Czy ciągle czujesz takie zciągnięcie wokół twarzy i takie uczucie tasiemki pod szyją,czy te objawy już dawno ustąpiły ?A jeżeli tak,to mniej więcej kiedy,ile miesięcy po ? A czucie ,wróciło w pełni ?

Gość Vega11
gośćdidey, ja to uczucie ciągnięcia pod brodą miałam krótko i trudno mi powiedzieć kiedy to minęło . Czucie na policzkach w okolicy uszu wraca bardzo powoli i stopniowo i trudno jest określić kiedy ono wróciło ,ale raczej niedawno niż dawno temu .Gdy dotykam skóry w tym miejscu to nadal mam inne odczucia niż normalnie,takie igiełki pod skórą ,ale normalnie ,gdy nie dotykam to jednak czasami mam taką potrzebę pomasowania skóry , również nadal nawilżam blizny,bo lepiej się z tym czuję.

Irka54 ,życzę dobrego wyboru i informuj o poczynaniach , w grupie zawsze raźniej. Każda ma lepsze i gorsze momenty i można o wszystkim porozmawiać.

Gość gość
Hej dziewczyny ja jestem dwa dni po liposukcj również w Szczecinie

Gość gość
Odzywam się tutaj bo również miałam pół lift gdyby ktoś uważał że nie na temat tu się wycinam

Gość gość
Odzywam się tutaj bo również miałam pół lift gdyby ktoś uważał że nie na temat tu się wycinam ;)

Gość Vega11
gość , nadaj sobie jakiś NICK ,bo nie wiadomo czy ty i gość od liposukcji to ten sam gość czy inny. Opowiedz nam o swoim pół lifcie , na czym to polega ,gdzie robiłaś i czy efekt zadowalający.

Gość Jadziunia121
Rowniez interesuje mnie pollift,co to takiego? Vega -super relacja z zabiegu,moge napisac do Ciebie na priv?

Gość gość
Do gościa 00.05. Gdzie robiłaś liposukcję w Szczecinie?

Gość gość
Lipo lift i powieki górne wszystko u Dr.A.Dmytrzaka

Gość gość
Nie wiem czemu tu jest taki problem żeby nadać sobie jakiś Nick. Próbuję od wczoraj i nie mogę masakra jakas

Gość Zaq
Znów próbuje z Nickiem ;))

Ups czyżby się udało? Tak udało się więc Nick jakiś dziwny ale jest . To ja gość od lipo że Szczecina ;)

Gość gośćdidey
Do Zag :) No to byłaś u tego samego doktora co ja :) Najlepszego -Dr.A.Dmytrzaka :) I jak się czujesz? Ile dni po zabiegu jesteś ?.Z oczami pewnie nie masz problemów,ale jak po liposukcji?Które obszary "wyciskałaś "?Ile litrów odpompowali,pytałaś? Jeśli to brzuch,to nosisz gorset?A masaże?Byłaś może u Ani?

Hej, lipo miałam w poniedziałek 20.02.2017 prawdę mówiąc to już drugi obszar odsysam ;) Ten drugi raz jest o wiele cięższy od pierwszego:/ Ale pierwszy raz byl super . Na początku byłam zła bo odessali mi tylko 4 litry z ud (bryczesy) Ale po czasie jestem bardzo zadowolona.

Hej, bardzo trudno jest znalezc naprawde dobrego chirurga plastyka. Wczoraj siedzialam do poznej nocy i o tych najlepszych jest ogrom negatywnych opini, ze az sie przerazilam (np. Dr. A. Dmytrzak czy Dr Szczyt). Czy ktoras z Was, wie cos o Klinice YES VISAGE (Dr. Martin Molitor) w Pradze? Ogladalam jego przeprowadzony Lifting na YouTube i moim zdaniem z bardzo dobrym efektem. A co sadzicie o Polanicy Zdroj? Dzieki za odpowiedzi.

Gość Vega11
No właśnie , a jak tylko skopiowałam negatywne opinie o Szczycie,bo przecież sama nie miałam z nim do czynienia to tyle pomyj na mnie obrończyni wylała.O Dmytrzaku też jest bardzo dużo złych opinii a on nawet nie ma opinii dobrego ,no ,ale oby wszystko dobrze się skończyło u tych ,których operował .

Jadziunia121, czemu interesuje cię półlift ,ja jakoś nie widzę różnicy między pół a całym . Możesz pisać do mnie (każdy może) na priv na inacaro54@gmail.com Tylko napisz swój NICK ,bo do mnie pisze wiele osób i potem nie wiem kto.

Słuchajcie podajcie mi choć jeden przykład złej opinii o dr. DMYTRZAKU. Dla mnie zła opinia to przykład osoba która ma odwagę się ujawnić że dr.cos popsuł. Miejcie świadomość że jest mnóstwo konkurencji która sama wypisuje bzdury. Nie będę tu nikogo przekonywala osobiście jestem po kilku zabiegach i planuje kolejne. Jeśli dla kogoś spóźnienie doktora lub wyjazd do szpitala do nagłego przypadku jest przyczyną do złej opinii to gratuluję. Proszę sprawdźcie ile czasu dr.poswiecil nauce i ile ma za sobą wyjazdów naukowych na sympozja . Mimo wieku wciąż się "uczy" o zdobywa nową wiedzę. Poszukajcie opini w necie i na FB osób które były opreowane na prawdę a nie chejterow którym się nudzi .

Gość gość
A wiesz po co on się dokształca ? Bo chce tytuł profesora otrzymać ;-)

Gość Vega11
Nie możesz tak pisać tylko dlatego,że bardzo chcesz wierzyć,że to cudotwórca i nie możesz ludziom zarzucać chejtu tylko dlatego ,że spaprał im zabieg . Tak samo można by pisać o naszych wypowiedziach jeśli napiszemy ,że zabieg był nieudany .Dlaczego nasze wypowiedzi mają być prawdziwe a te na forum o Dmytrzaku to już chejt ? Jednak nie o każdym lekarzu pacjenc***iszą tyle złego co o nim i coś musi w tym być. Wyjazdy na sympozja naukowe nic nie znaczą . Żeby być dobrym chirurgiem plastykiem trzeba być nie tylko rzemieślnikiem , ale jeszcze artystą a tego widocznie mu brakuje a poza tym nie wiem czy nie za bardzo poświęca się tym sympozjom zamiast pacjentom ,pacjentki własnie bardzo narzekają na to ,że w ogóle nie poświęca im czasu . Dlaczego konkurencja nie wypisuje bzdur o innych lekarzach? Nie trzeba szukać o Dmytrzaku opinii ,wystarczy wpisać jego nazwisko a bardzo złe opinie są na pierwszym miejscu . Jeśli pojawia się na forum ktoś kto nie jest autentyczny to my to szybko wychwytujemy.Nie ma co bronić tandeciarza a te wyjazdy na sympozja widocznie są bardzo rozrywkowe skoro tak często na nich bywa ,czasami ludzie mają taki sposób na życie,bo z opinii nie wynika aby przekładało się to na jakość. A teraz czekam na kubeł pomyj.

Nic z tego nie doczekasz się;) Naprawdę nie potrafię znaleźć tych złych opini ale za to skopiowałam tylko wycinek informacji które są w necie i to nie na forach. Wiesz z lekarzami tak jest jednych się "kocha"drugich nienawidzi. (Stomatolog i ginekolog) ile ludzi tyle opinii ;) Andrzej Dmytrzak specjalista chirurgii plastycznej i rekonstrukcyjnej Dr n. med. Andrzej Dmytrzak specjalista chirurgii plastycznej i rekonstrukcyjnej w 1979r ukończył Wojskową Akademię Medyczną w Łodzi na Wydziale Lekarskim , w 1986r zdał egzamin państwowy uzyskując tytuł specjalisty I stopnia chirurgii ogólnej, w 1990r uzyskał tytuł doktora nauk medycznych, w 1991 zdał egzamin państwowy uzyskując tytuł specjalisty II stopnia chirurgii plastycznej i rekonstrukcyjnej. Pracował jako starszy asystent na Oddziale Chirurgii Ogólnej 109 Szpitala Wojskowego w Szczecinie, w latach 1986 – 1991 pracował jako starszy asystent w Klinice Chirurgii Plastycznej CKPWAM w Warszawie. Od grudnia 2001roku jest Ordynatorem Oddziału Chirurgii Plastycznej 109 Szpitala Wojskowego w Szczecinie. Od 19 lat jest właścicielem Prywatnego Centrum Chirurgii Plastycznej "Aesthetic Med". Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej, Rekonstrukcyjnej i Estetycznej, Polskiego Towarzystwa Leczenia Oparzeń, członkiem Europejskiego Towarzystwa Chirurgii Estetycznej (EACS),Francuskiego Towarzystwa Chirurgii Plastycznej, Światowego Towarzystwa Chirurgii Estetycznej (ISAPS), Światowego Towarzystwa Chirurgii Rekonstrukcyjnej (IPRAS), Europejskiej Akademii Estetycznej, Europejskiej Szkoły Onkologii. Wiedzę zawodową poszerza uczestnicząc w światowych sympozjach organizowanych dla chirurgów plastyków, m.in. we Włoszech, Hiszpanii, Francji, Austrii, USA, Brazylii . Dr n. med. Andrzej Dmytrzak jest pierwszym lekarzem w Szczecinie, z tytułem Doktora Nauk Medycznych w specjalizacji chirurgii plastycznej.

Gość gość
W pełni zgadzam się z Zag !!!!. Ja też jestem po kilku zabiegach u Dr.Dmytrzaka,w tym lifting i nie pozwolę nazywać go "tandeciarzem" i "rzemieślnikiem "który jeździ po świecie tylko po to,aby zdobyć profesurę-to bzdury !!!! To raczej twój czeski operator to tandeciarz,bo musisz jechać na poprawkę !!!!. Uważasz się tutaj na tym forum za wielkiego eksperta i gwiazdę,a tak NIE JEST! Na kobietę po liftingu u dr.Szczyta,która szczerze opisała swój przypadek na tym forum ,wylałaś kubeł pomyj i ochoczo krytykowałaś jej operatora.I ona również nie musi poprawiać liftingu twarzy wygląda pięknie !!!!! Nie przywołuj starych,sprzed kilkunastu lat negatywnych wypowiedzi o dr.Dmytrzaku czy dr.Szczycie.Słuchaj dziewczyn,które są po zabiegu i wypowiadają się na tym forum !!!! Jak możesz pisać " Wyjazdy na sympozja naukowe nic nie znaczą ." ????????? To chore ! " Jeśli pojawia się na forum ktoś kto nie jest autentyczny to my to szybko wychwytujemy". Sugerujesz,że tylko ty jesteś autentyczna,a wszystkie inne kobiety nie????????? Zejdź na ziemię i skup się na opisywaniu tylko swojego przypadku (u taniego,czeskiego lekarza) niż krytykowanie innych lekarzy,których na oczy nie widziałaś i u których żadnego zabiegu nie robiłaś !!!!!! I uważaj,bo dr.Dmytrzak już kilka procesów z kobietami,które nigdy nie były jego pacjentkami,a negatywnie wypowiadały się w internecie już wygrał !!!!Nie można bezkarnie podważać dorobku naukowego lekarza i nazwiska,na które się ciężko pracuje,tylko na podstawie krytycznych opinii anonimowych osób ,a nie osobistego przypadku !!!!

Gość gość
To są ostatnie opinie o dr.Dmytrzaku: z poratlu-znanylekarz karolina 2016-10-10 Rewelacyjny lekarz, nie wiem skąd są złe opinie, ja mogę mówić tylko w samych superlatywach o dr Dmytrzaku. Polecam zdecydowanie jeśli chodzi o powiększenie piersi. Paulina 2016-05-11 Wspaniały lekarz! 6.05 przeprowadził u mnie operację powiększenia piersi i od samego początku byłam bardzo zadowolona z podejścia Pana Doktora. Fantastyczny człowiek z pasją i talentem. Pierwsze rozmowy bardzo rzeczowe, wyczerpujące, całkowicie oswajające mnie z tym, co będzie. Przemiła atmosfera, poczucie jakby znał mnie długo i był moim przyjacielem. W przypadku lekarza, który ma przeprowadzić operację takie bezpieczeństwo to podstawa! Cały pobyt w klinice czułam się jak w domu. Efekt operacji obłędny! Zero siniaków, krwawienia itp., piersi piękne. Każdej kobiecie potrzebującej wsparcia estetyki swojego ciała polecam z czystym sumieniem korzystanie z jego usług. Jak sam mówi, operacja piersi to dla kobiety często bardziej operacja mózgu i jest sprawą delikatną, o niezwykłej wadze. Tak właśnie było. Uszczęśliwił mnie efekt jego pracy, a rozmowa z nim także (jak się okazało) o wspólnej pasji przekonały mnie o tym, że to doskonały lekarz o wielkim sercu! Pozdrawiam serdecznie Paulina anusiak1 2015-10-17 Witam, Jestem pacjentka Kliniki doktora Dmytrzaka, przeszlam tam operacje powieszenia i powiększenia biustu. Panie doktorze jest Pan Bogiem!Kocham swoje odbicie i nowe pewniejsze zycie ktore mi Pan dał.Jestem chyba najszczęśliwsza Pana pacjentka.Dziekuje za zainteresowanie,troskę,dobre słowo i uśmiech!Panie doktorze,Rami,nieziemskie Panie pielęgniarki i świetna Pani Elu - Dziekuje! powrót w klinice bede zawsze wspominała miło i ciepło!Jestem szczęściara ze Was znalazłam!Dziekuje! Ania K. z Holandii Teresa Rzeszotarska 2015-05-12 Witam Jestem pacjentką Dr. Dmytrzaka, który dokonał cudów, przeprowadzając u mnie korektę nosa... Pan Doktor, jest bardzo dokładny, jest Mistrzem w swoim fachu, Artystą, który sprawił, że moje życie stało się piękniejsze...Dzięki Niemu spełniło się moje największe marzenie, a kompleksy odeszły w zapomnienie...Cieszę się ładnym, zgrabnym noskiem, który przed operacją był duży, krzywy, z widocznym garbem...Pan Doktor "zrobił" na mojej twarzy arcydzieło:) Oprócz tego, że jest Mistrzem w swoim fachu, wybitnie uzdolniony, to przede wszystkim wspaniały, ciepły, bardzo miły człowiek, o anielskim sercu i cierpliwości, z ogromnym poczuciem humoru...Jestem bardzo, bardzo zadowolona z efektów Jego pracy i bardzo się cieszę, że są na tym świecie tacy ludzie, o tak ogromnym sercu!!!!Gorąco polecam wszystkim Pana Dr.Dmytrzaka.Jeśli ktoś zdecyduje się na jakikolwiek zabieg, to tylko u Pana Doktora!!!!Będzie miał stuprocentową pewność, że znalazł się, w najlepszych "złotych rączkach":)Ja w tych rękach byłam i z czystym sumieniem POLECAM!!!! P.S.Panie Doktorze, jeśli Pan to przeczyta, to raz jeszcze(bo dziś na wizycie już to Panu powiedziałam), dziękuję z całego serca za wszystko, co Pan dla mnie zrobił...Za Pana życzliwość i dobre serce...Odmienił Pan moje życie!!!!Życzę dalszych sukcesów w życiu zawodowym, oraz prywatnym.Niech Dobry Bóg zawsze już prowadzi Pana ręce... Z poważaniem Pacjentka Urszula Rzeszotarska. Natalia Brona 2015-03-14 Dr Dmytrzak przeprowadził u mnie korektę nosa (15.10.2014). Okres po operacji nie wspominam źle. Oprócz nudności po operacji, co nie jest związane z samą pracą zespołu a raczej reakcją mojego organizmu na narkozę i środki przeciwbólowe (co w sumie trwało jeden dzień) nie miałam żadnych powikłań. Wyciąganie setonów na dzień po operacji nie było czymś niekomfortowym, jak również ściągnięcie opatrunku. Pan doktor szczegółowo wytłumaczył mi jak mam postępować po operacji w razie pytań mam możliwość skontaktowania się. Nos obecnie wygląda tak jak chciałam, nie mam żadnych komplikacji. Czuję się dobrze fizycznie a tym bardziej psychicznie. Bardzo dziękuję doktorowi i całemu jego zespołowi 2015-03-01 Witam,byłam na wizycie u pana doktora,wszystko mi wytłumaczył i mam umówioną operację,co będzie dalej zobaczymy:-)ale jestem pozytywnie nastawiona,napiszę jak będę po operacji,pozdrawiam:- michaldobosiewicz 2014-12-10 Witam, W miesiącu listopadzie 2014 Dr Andrzej Dmytrzak przeprowadził mi operację opadania powiek górnych – operacja mięśnia dźwigacza. Pan Doktor spokojnie wytłumaczył mi na czym będzie polegał zabieg, którego bardzo się bałam. Pogoda ducha i humor Pana Doktora spowodowały, że czułam się spokojna i bezpieczna Jeszcze długo po wykonanym zabiegu interesował się moim stanem zdrowia. Taka troska to fantastyczne wsparcie i otucha dla pacjenta w okresie rekonwalescencji. Jest Pan wyjątkowym lekarzem i profesjonalistą. Panie Doktorze - bardzo dziękuję. Elżbieta z Bydgoszczy 2014-11-20 Doktor Andrzej Dmytrzak i jego pracownicy to doskonały, profesjonalny zespół. Miałam przeprowadzone odsysanie tłuszczu z nóg i brzucha. Efekt jest doskonały. Bardzo dziękuję i polecam. 2014-08-17 Nieco ponad miesiąc temu Pan doktor operował mój nos. W ogóle nie stresowałam się operacją - na konsultacjach wszystko zostało mi wyjaśnione, w jaki sposób będzie wyglądał zabieg itd., Pan doktor jest przesympatyczny i oczywiście totalnie profesjonalny. Od razu poczułam się bezpiecznie i zupełnie bez obaw - co nawet mnie zdziwiło, bo wcześniej nie przechodziłam żadnych operacji - oddałam mój garbaty nos w jego ręce ;) Naprawdę wszystko poszło gładko, następnego dnia po zabiegu wyszłam do domu, a tydzień po nie było nawet śladów po siniakach pod oczami, do tej pory wszystko układa się super, widać jak nosek cały czas się goi i zmienia, jestem bardzo zadowolona! Po ostatniej kontroli stwierdzam, że Pan doktor chyba też ;) Jestem przekonana, że Pan doktor jest świetnym specjalistą, poświęca pacjentom każdą chwilę, przed i po zabiegu, jest bardzo otwarty, spokojny. Ponad to panie pielęgniarki są także wspaniałe, uśmiechnięte i przyjazne, zwracały się do mnie tak miło, że czułam się prawie jak w domu ;) (mam 23 lata, ale wszyscy zawsze sądzą, że około 16, stąd może taka czułość ;). Dodam jeszcze, że Pan doktor operował około 7 lat temu nos mojej kuzynki - operacja również przebiegła bez zarzutu i nosek jest śliczny do tej pory! Polecam klinikę Pana doktora w 100%! Maryla 2014-06-24 Po nieudanej operacji powiekszenia piersi za granica,jedynym ratunkiem i podpora byl dla mojej kuzynki Dr. Dmitrzak, ktory podjal sie skomplikowanego zabiegu i podtrzymal Ja na duchu. Dziekuje!!! Od tego czasu pare moich znajomych zdecydowalo sie na zabieg u Niego i nie zaluja. Niedlugo wybieram sie rowniez, nie po nowy biust, ale pocos innego, bo oferta jest kuszaca.