Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

!ryż!

Dieta ryżowa! Kto ze mną?

Polecane posty

ja też tak mam... Heh i dziś zrobiłam wolne sobie od diety:) i nie pytajcie co zjadłam...

No ja dołączam na czarno:) Od pon do dziś sam brązowy ryż zielona herbata i woda i dziś...68,4 sama woda pewnie zeszła ale ta waga daje mi motywację:) Ryż a co smacznego zjadłaś?

Gość oskmdn
co jadąłs? napisz:)

ja też tak mam... Heh i dziś zrobiłam wolne sobie od diety:) i nie pytajcie co zjadłam...

oszaleje pisze jedno, a oni wpisują to co pisałam przedtem! No już nie mam siły.

no ale do rzeczy wczoraj zjadłam trochę słodyczy, no i ziemniaka z śmietaną, naleśnika, 2bułki z zupką, omlet... No to wszystko i nie ćwiczyłam... Za to dzisiaj tylko zielona herbata i woda by oczyścić organizm... Polecam każdemu to zdrowe jednodniowa głodówka, po jakimś szaleństwie... No a od jutra 100g ryżu, owoce i warzywa i raz w tygodniu kurczak gotowany, no i ćwiczenia takie jak były...

Gość ryżówka
Hej dziewczyny. Czy mogłabym się przyłączyć? Odkryłam dietę przypadkowo i bardzo mi podpadowała, bo mam wilczy apetyt, a ryż go ucisza. Poza tym lubię ryż z mlekiem/owocami/warzywami i mieskiem. Jeśli to moge jeść,to dla mnie dieta cudowna. Zaczynam od dzisiaj. Na początku nie chcę robić szoku dla organizmu, więc powoli... śniadanie - miseczka ryżu na mleku obiad - 6 maków sushi drugi obiad - mały talerzyk ryżu z brokułami i kurczakiem (na parze bez tłuszczu) deser - mały kubek kisielu ze słodzikiem kawa z mlekiem i słodzikiem Łykam też błonnik, bo niestety choć to co wyżej napisałam wydaje się sporo jedzenia, dla mnie to mało, ssie mnie w żołądku i chce mi się jeść. Na pewno wieczorem na kolację zjem kolejną porcję ryżu,bo nie wytrzymam z głodu. Zamierzam ograniczać te porcje z dnia na dzień bazując na ryżu. Jem bialy, bo brązowy muszę kupić. W weekend chcę sobie zrobić dni całkowicie ryżowe (2 dni), wtedy mam nadzieję schudnę więcej. Pn-Pt siedzę w biurze, mam sporo roboty i niestety głód doskwiera bardziej, a w domu mogę sobie pozwolić na jedzenie samego ryżu. !ryż! niesamowicie mnie zmotywowałaś twoim spadkiem wagi. Jest spektakularny. Marzę o takim !!! i zazdroszczę tej silnej woli. Również w domu mam rowerek, ale nie mam czasu ćwiczyć - mam malutkie dziecko. Powiem wam jaką różnicę zauważyłam - dziś ciągle sikam po tym ryżu, wydaje mi się, że ten ryż usuwa nadmiar wody z organizmu i daje takie uczucie. Ja też zamierzam często ryż zamieniać z owsianką dla odmiany (np. z otrąb owsianych). Moja waga: 62,5 kg na czczo w piżamie. Moje marzenie: 53kg Wzrost 160cm Jendym słowem pulpet

Gość ryżówka
a co do zamiany ryżu z kaszami np. gryczaną, na razie tego nie zrobię. Ale na pewno po 2-3 tyg diety tak zrobię. Teraz ryż to podstawa. Czasami zastąpię go jedynie dość sycącą owsianką.

ryżówka jaki pulpet :D ja też mam 160cm i startuję z wagi 71 to sobie mnie wyobraź :P Ja dziś na śniadanko jogurt naturalny wafel ryżowy i jabłko na obiad ryż z warzywami i to samo na wieczór ale maleńko tego jestem najedzona i zadowolona co do ćwiczeń to nie umię się zmotywować hula hop stoi i podpiera ścianę:( Ja też palę to mi daje uczucie sytości ale faktycznie ryż chyba odwadnia bo ja 2,5kg mniej po tych 3 dniach tylko na ryżu i wodzie ale samopoczucie rewelacyjne.

"Ryżowa" ale ja jem tylko 100g ryżu i warzywa, owoce i raz w tygodniu kurczaka...do tego ćwiczenia i też mam dziecko ale bawie się z nim i ćwicze... i dziś też zrobiłam sobie wolne oraz zrobiłam plan by przestrzegać diety i ćwiczeń...

ja jem jedną saszetkę ryżu nie całą na dzień i to mam na obiad i kolację nie jem kurczaka na razie tylko warzywa i ryż

"60" no piękne to Twoje menu! Napewno stracisz zbędne kg! Wczoraj też zrobiłam wolne od diety, no ale dzisiaj już na prawde tylko woda i herbata, jutro ryż. Do końca marca mam zamiar się odchudzać. "legalna" mam nadzieje, że jeszcze do nas zajrzysz. I zapraszam inne dziewczyny!

o i dziewczyny troche oglądałam tv, gazety itp by poszukać jakiś pomocy do odchudzania... No i kilka mi się spodobało więc wypisze je tu; * powiesić na lodówce kartke z napisem JAK COŚ ZJESZ BĘDZIESZ GRUBA lub KOLEŻANKI SĄ SZCZUPLEJSZE OD CIEBIE, A TY CO WIELORYBEM CHCESZ BYĆ. * poprosić kogoś by zamknął lodówke lub pilnował by nie było wieczorem wycieczek do lodówki, * kupić mniejsze ubranie i co 3 dni je mierzyć czy pasuje, * znaleść jakieś zdjęcie w gazecie szczupłej kobiety i przypiąć je w miejsce gdzie często zaglądacie, * nie mieć w domu jedzenia, które kusi, a nie należy do diety, Dziewczyny jeśli jeszcze macie jakieś pomysły to piszcie!

Gość kallnkaaa
wiyam was ile na dzien wychodzi wam mniej wiecej kalorii liczylyscie?

witam... Wychodzi coś około 700kalorii przy 100g ryżu i małej porcji piersi z kurczaka.

Gość kallnkaaa
a jak nie lubie miesa to mozna warzywa? i ile?

U mnie wychodzi ok 750kcl dziś na wadze 67,1:)

Ja na razie nie jem mięsa tylko warzywa i ryż+jabłko ale wczoraj nie zjadłam to na obiad i kolacje a śniadanie wafel ryżowy jogurt naturalny i jabłko

tak można warzywa, ja jem raz w tygodniu mięso, a z warzyw jem codziennie 1 marchew, 5 różyczek kalafiora i owoce jako 3 inne posiłki, bo 100g ryżu z warzywami dzielimy na 2 porcje

Gość kallnkaaa
bo zastanawiam sie nad ta dieta albo 1200 kcal i od poniedzialku musze zaczac :) teraz sie zastanowie i przez weekend podejme decyzje, mam nadzieje ze sluszna a torebka ryzu 100 gr ile ma klaorii?

Ja jem czarny z biedronki to tam jest 349kcl na 100g zapraszamy ja w ogóle nie czuję głodu pomimo że nie jem przekąsek pomiędzy posiłkami i dziś 4kg mniej a zaczełam od pon tyle że pon-śr tylko sam ryż

czarny czy brązowy ryż "60"? W białym też jest tyle kalori co w Twoim... Można jeść tylko sam ryż 200g bez niczego. "60" gratuluje spadku wagi

Gość malwera
czy tak tez mozna Twórca tej diety, dr Walter Kempner, szybko zaobserwował, że taki sposób odżywiania wpływa korzystnie nie tylko na stan zdrowia, ale również na sylwetki pacjentów. Entuzjaści tej diety , przekonują, iż ryż jest lekkostrawny, zawiera cenne składniki odżywcze takie jak : błonnik, który reguluje pracę układu pokarmowego i sprawia, że dłużej odczuwamy „stan najedzenia; potas przy jednoczesnej niskiej zawartości sodu pomaga obniżyć ciśnienie krwi, a także umożliwia pozbycie się nadmiaru wody z tkanek; czy magnez regulujący między innym poziom cukru we krwi czy wpływający na samopoczucie. Należy pamiętać, aby podczas stosowania diety zrezygnować z używania soli, a także przypraw ją zawierających (np. przyprawy uniwersalnej lub maggi). Twórcy tej diety twierdzą, że taki sposób odżywiania umożliwia stratę do około 10kg w ciągu miesiąca. Dieta składa się 3 faz: Faza I (detoks i szybka utrata wagi) - długość zależy od preferencji i możliwości odchudzającego. Podaż kalorii ograniczamy do 1000 i jednocześnie eliminujemy niezdrowe i tuczące pokarmy. Koncentrując się na pokarmach pochodzenia roślinnego zbożach i owocach, doprowadzamy do oczyszczenia organizmu. Faza II (powolna strata kilogramów)- do jadłospisu włączamy dodatkowe pokarmy, w celu zwiększenia dziennej dawki kalorii o około 200. Pojawiają się w menu warzywa. Posiłki spożywamy 2 -3 razy dziennie. Raz na tydzień dopuszczalna jest ryba. Faza III (utrzymania ) - korzystając z nowo nabytych nawyków żywieniowych i dołączając do jadłospisu chude mięsa i nabiał, na pewno nie będziemy narażeni na efekt jo-jo. Przykładowy jadłospis dla Fazy I: Śniadanie: kromka pieczywa wieloziarnistego, 100 kefiru naturalnego 0%, banan Obiad: szklanka gotowanego, dzikiego ryżu, warzywa gotowane na parze 200g (marchew, seler, brokuł, kalafior); jabłko Kolacja: szklanka gotowanego szpinaku z 2 łyżkami jogurtu naturalnego 0%, pół szklanki ugotowanego ryżu basmati, nektarynka

No brązowy miało być :) ja sobie go nazywam czarny:D Malwera jasne że może być tylko dieta Kempnera polega na tym: Przykład menu pochodzi z fazy detoksu, w której można jeść tylko owoce i warzywa plus oczywiście ryż. W późniejszych fazach można dodać produkty zawierające białko, jak kurczak, ryba. Śniadanie: 1 porcja skrobi, nisko-tłuszczowy produkt mleczny (jogurt), porcja owocowa Obiad: 3 porcje skrobiowe, 3 porcje warzywowe i 1 porcja owocowa Kolacja: To samo co na obiad

Gość malwera
dzieki

Gość kallnkaaa
to dziewczyny ile mozna tego ryzu ,.100gr czy 200

ja gotuje jedna saszetke i to mam na obiad i kolacje i jeszcze mi troche zostanie a 1 torebka to 100g

Gość kallnkaaa
najlepiej jesc przez pierwsze 3 dni sam ryz?