Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dingdongdang

30-latki, jakie uczucia wzbudza w was fakt pracy do 67l.?

Polecane posty

"ale żeby po prostu nie funkcjonowała taka sytuacja, ze częśc osób bierze na siebie ciężar" ale nikt żadnego "ciężaru" na siebie nie "bierze" tylko po prostu jesteśmy bezczelnie okradani przez naszych "władców". i rozwiązaniem jest nie "równomierne rozłożenie" tego co z nas wyciskają tylko pogonienie od władzy tych "władców". w ogóle nie powinniśmy zastanawiać się nad tym komu tu jeszcze podatki podnieść bo i tak płacimy je za wysokie tylko pogonić tych którzy je podnoszą. no ale jak pan kapler za "sukcesy" przy budowie stadionu narodowego który jak się ostatnio okazało nie nadaje się do rozgrywania na nim meczów ma dostać ponad pół miliona premii to skąd na to brać? "musimy" na to pracować do 67 lat bo z kamienia się pieniędzy nie wyciśnie a z narodu owszem.

Gość dingdongdang
no i tu sie zgadzamy, sądzę dodatkowo, ze" elity" dojrzały do wymiany i społeczny ruch oddolny jest znowu na horyzoncie dziejów, kwestia jak bedzie wyglądać wiosna ludów XXI wieku.

"JEŚLI wprowadzone zostanie podwyzszenie wieku do 67 r.ż. to CHCĘ aby zniesiono KRUS i przywileje mundurowe." no ale to jest rozumowanie dla mnie nie do przyjęcia. bo zakłada od razu domniemaną zgodę na coraz wyższe podatki i zamiast myśleć co robić żeby te podatki OBNIŻAĆ to zaczynamy myśleć KOMU by je jeszcze podwyższyć. władzy w to tylko graj. ja nie rozumiem jak tak można sobie "przechodzić do porządku dziennego" nad coraz wyższymi haraczami które musimy oddawać "naszym okupantom".

Gość dingdongdang
nie przechodzę nad tym do porządku dziennego, przeca cały czas tu nawołuję : NO SILENT OF THE LAMBS!!!

ale twoim postulatem jest "przyciśnięcie" rolników. a to jest żadne rozwiązanie bo nawet jakby jakiś rząd to przeprowadził to i tak skutkiem będzie pogorszenie się sytuacji obywateli. będzie trzeba więcej zapłacić za mleko, mięso czy chleb. to nie jest żadne rozwiązanie. to jest efekt antagonizowania społeczeństwa. pokazywania palcem tych "co nie chcą płacić" i wtedy "złość" takich jak ty zamiast być kierowana na tych którzy ich okradają jest kierowana na tych którzy są okradani mniej. i postulatem nie jest "wypędzić tych którzy nas łupią" tylko "dowalić tym którzy mają przywileje". i w ten sposób okupanci utrzymują się przy władzy.

Gość dingdongdang
nie mam takiego postulatu, zgadzam sie z tym co piszesz. W scenariuszu (póki co niestety najrealniejszym) że dołożą te lata pracy, czyt. składki, to chcę aby sie te swiete krowy pokonczyły, jest pralka droższa to będą i droższe jabłka, ale nie bedzie poczucia, że ktoś jest bardziej wyruchany od reszty. Na zasadzie odwrócenia tego zjawiska: kler nie płaci podatków, jesteś za tym aby nie płaciły też katechetki? albo albo, albo nie płaci nikt(lepiej) albo wszyscy.

"kler nie płaci podatków, jesteś za tym aby nie płaciły też katechetki?" oczywiście. jestem za tym żeby w ogóle zniknęły podatki dochodowe. są to podatki głupie, nieefektywne i skandalicze bo karzą ludzi za przedsiebiorczość. zgodziłbym się na wprowadzenie krusu rolnikom gdyby to miał być element jakiejś ogromnej przebudowy finansów państwa. ale jeżeli to ma być jedynie "dowalenie" jakiejś tam grupie która w tej chwili jest poza zusem to godzenie się na to jest dla mnie absurdem. jaką korzyść ja mam z tego że skoro zdrożeją pralki to będą droższe i jabłka? nie widzisz absurdu w takim rozumowaniu? moim zdaniem opiera się ono tylko i wyłącznie na zawiści tak jak w tym kawale: mam jedną świnię a sąsiad ma dwie, złota rybko, spraw żeby mu jedna zdechła. gotowa jesteś sama więcej płacić za jabłka żeby tylko ten rolnik stracił jeszcze więcej, skoro rząd dowala tobie to zamiast zmienić rząd (co uznajesz za nierealne) to ty chcesz żeby innym też dowalił, wtedy się lepiej poczujesz. zwykła zawiść, nic innego. bo sama na tym stracisz ale gotowa jesteś stracić byle inni stracili więcej.

i jeszcze piszesz że "nie masz takiego postulatu" a dwie linijki później go powtarzasz. no jak ja mam z tobą rozmawiać?

Gość dingdongdang
nie zrozumiałeś pytania: katechetki przestaną płacić dochodowy, nikt więcej- popierasz?

Gość dingdongdang
to co jest realne to sytaucja taka, że: my przejdziemy na gorsze warunku, a rolnicy zostaną na swoim, rozumiem, że bedę płacić więcej za te jabłka jak dowalą rolnikom, ale skoro nie mogę płacić mniej za pralkę bo mają mieć dowalone przedsiębiorcy, to ja nie chcę płacić jeszcze drożej za pralkę, niech teraz zdrożeją jabłka.

Gość złodziej nachapany
zmieńmy rząd ci co są już się nachapali niech przyjdą nowi gołodupcy i zaczną dopiero chapać

zobaczcie to: "W kontekście działań policji badającej zaginięcie sześciomiesięcznej Magdy, Jarosław Kaczyński wyraził żal, że dzisiejsi stróże prawa nie są tak skuteczni jak Służba Bezpieczeństwa czyli komunistyczna policja polityczna. Nie po raz pierwszy prezes ma problem z określeniem się wobec PRL. Sprawą zmiennego i zaskakującego stosunku prezesa PiS do PRL zajęli się dziennikarze programu "Czarno na Białym" z TVN 24." przecież od tej propagandy w tvn24 to się niedobrze robi. pieprzone dyspozycyjne dziennikarzyny. wystarczy że kaczyński powie że w prlu był młodszy i już ścierwa robią mu z tego pochwałę prlu. i już mają pretekst żeby się nim "zajmować". no i głupie lemingi to kupują. jakoś tym jak to się stało że nasza żałosna policja przez ileś dni dawała się wodzić za nos jakiejś babie z jej fałszywym "porwaniem" i nie wiem czy do tej pory by nie prowadzli "poszukiwania porywacza" jakby rutkowski im nie powiedział co się naprawdę stało to się nasze dziennikarsie "orły" nie zajmują.

"zmieńmy rząd ci co są już się nachapali niech przyjdą nowi gołodupcy i zaczną dopiero chapać" ano pewnie, przecież skoro "się nachapali" to już będą uczciwi, prawda pieprzony pachołku komuny?

Gość złodziej nachapany
!offermy od korwina wam to mówią przegońcie złodziei my wam powiemy róbta co chceta jak już staniemy się nomenklaturą

obraził "ojca narodu" to niech ma: "Wyrok ośmiu miesięcy ograniczenia wolności orzeczony przez kielecki sąd wobec kibica jest już prawomocny. Mężczyzna był oskarżony o publiczne znieważenie grupy ludzi z powodu przynależności rasowej oraz publiczne znieważenie premiera w pisemku kibiców Korony. Premiera Donalda Tuska miał nazwać "ćwokiem i prostakiem"." a jak na białorusi skazano andrzeja poczobuta za to samo to był "totalitaryzm". ciekawe.

Gość złodziej nachapany
"skoro "się nachapali" to już będą uczciwi, prawda pieprzony pachołku komuny?" pieprzony pachołek komuny próbuje wytłumaczyć pieprzonemu pacholkowi czegoś innego, że nie będzie uczciwy podobnie jak ty pachołku czegos innego ale dużo mniej od ciebie już potrzebuje nie jest już tak jak ty gołdupcem wy się wójta nie bójta krzyczy w pierwszym szeregu przyszły wójt

"przegońcie złodziei" ależ gdzie tam. o złodziei którzy nas od 20 lat doją trzeba dbać i krzywdy im robić nie wolno. jeszcze byśmy zamiast na nich to na siebie pracowali i sami korzystali z własnej pracy zamiast oddawać ją na premię za "sukcesy" pana kaplera.

Gość dingdongdang
jest prawdą, że tvn24 jest straszną tubą hmmm... antypisową. ale ludzie nie są głupi, sporo elektoratu PiS-u to ogląda jak kiedyś dziennik wieczorny. ;)

"ale dużo mniej od ciebie już potrzebuje nie jest już tak jak ty gołdupcem" od 20 lat słysze teksty o tych co to się "już nakradli" i teraz to będą uczciwi od takich sprzedajnych kanalii jak ty.

Gość złodziej nachapany
"unia polityki realnej jeszcze w latach 90 tych ubiegłego wieku mówiła że należy znieść przymus ubezpieczenia społecznego, stworzyć fundusz zasilany ze sprzedaży majątku PRLowskiego i z tego funduszu zaspokajać roszczenia emerytów. teraz już by praktycznie nie było "problemu demograficznego" i "deficytu funduszu ubezpieczeń społecznych"" teraz to by pewnie było jak u kononowicza niech zgadnę kto by zarządzał tym funduszem, kto by zasypał dół demograficzny i zaspokajał emerytów czyżby, czyżby ...!offermy?

Gość złodziej nachapany
kto najgłośniej krzyczy łapać zlodzieja?

kto BY zarządzał nie jest istotne bo taki fundusz nigdy nie powstał. a dlaczego nie powstał? ano bo ci którzy za nasze pieniądze tak o nas "dbają" że nam karzą pracować do 67 roku życia nie mieli by co robić. a do tego nie można dopuścić, prawda?

kto by nie krzyczał to złodziei mamy do woli i co chwilę opowiadają że oni to się "już nachapali" i teraz to ich nie wolno ruszać bo ci co po nich przyjdą to będą "na pewno gorsi".

Gość złodziej nachapany
"od 20 lat słysze teksty o tych co to się "już nakradli" i teraz to będą uczciwi" A co to wogóle jest uczciwość? Nakradli się i będą kradli mniej od tych co jeszcze nie mieli okazji nic konkretnego skubnąć, a ręce ich świerzbią jak cholera. Tylko muszą znaleźć frajerów co przegonią tych co już się nagrabili. Ale nie moga znaleźć odpowiedniej ilości ludzi aż tak głupich. Aktywności jednak nie można im odmówić.

Gość złodziej nachapany
"ci którzy za nasze pieniądze tak o nas "dbają" że nam karzą pracować do 67 roku życia nie mieli by co robić" No jak to? Przecież mówiłeś coś o zaspokajaniu roszczen emerytów. Czyli, jak podejrzewałem. Wg ciebie problem zostałby rozwiazany w stylu kononowicza. Juz nic by nie było, ani emerytów, ani złodziei.

Gość złodziej nachapany
Niech żyje UPR! Resztę skasować!

Gość dingdongdang
ciekawe, jak to sie dzieje, że ludzie żyją i nie giną masowo w krajach rajach podatkowych?

"A co to wogóle jest uczciwość?" zadała kanalia filozoficzne pytanie. teraz nam filozoficznie "udowodni" ze ci którzy nas od 20 lat okradają to tak naprawdę są uczciwi ludzie :D więc trzeba ich zostawić i nie ruszać. szczególnie że przecież "już się nakradli" i teraz to już uczciwość i wręcz wstręt do wszelkich nadużyć w nich wstąpiła :D

Gość dingdongdang
w zbyt ogólną dywagację poszliście, że ośmielę sie zwrócić uwagę. tematem jest: jak 30 latka/latek ma nie dać sie wyruchać reformą emerytalną? nie obchodzi mnie czy zmieni sie TYCH czy zostawi, ONI mają zabrać łapy od mojej starości na którą 40-40 lat będę składać!

"Wg ciebie problem zostałby rozwiazany w stylu kononowicza." to oczywiste. przecież każdy kto nie uważa że obywatela należy przez całe życie łupić ze "składek emerytalnych" a na koniec "zrobić reformę" i powiedzieć "no skąd wezmę jak nie mam" to kononowicz jest potworny. od tego jest bydełko żeby na swoich panów co to "już się nachapali" pracowało choćby i do śmierci. trzeba doić, strzyc to bydło, a jak padnie, zrobić mydło.