Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

no to i ja witam po wekendzie:)) pogoda była suuperowa i pojechalismy do Tenczynka na zamek połazic po lesie:)) A tu czytam i czytam i co sie dzieje? Gosia z bólami wracaj do zdrowia i oby sie udało zmienic szpital tak bjak chcesz, choc na kopernika nie tak źle:)) Ania uważaj na ręke i jej nienadwyrężaj za bardzo jeszcze. Angel dobrze gosciowi z ta stłuczka, pewnie chciał cos ugrac, ale mu nie wyszło hehe Kantitka głosy oddaje, raz tylko mi sie na inna kaske dało:/ Jak tam czytam o tych bolach brzuszków u maluszków, o problemach z kupka to ąz mi sie płakac chce jak mysle że niebede wiedziec co robic i jak im pomóc. A wogóle to powróciłam z Glukozy:)) i stwierdzam że wcale niebyło tak źle:)) Nastawiałam się na obrzydlistwo, a tu nawet gładko poszło i nic mi w sumie niebyło, przesiedziałam godzinke bez problemu.

UUUUU Asia współczuje takiej nocki! U nas już dzisiaj było oki, więc śmiałam się z moim, że pewnie pół nocy obmyślała jak to jest z tym raczkowaniem! Co do oduczania picia mleka w nocy, to nie wiem jak to do końca z tym jest, bo Natalka jak miała 9 tygodni to przestała jeść w nocy. Jedni mówili, że powinnam budzić takie maleństwo, ale ja z wygody stwierdziłam, że zobaczymy jak będzie przybierać na wadze i wtedy się zobaczy. Jednak podczas wizyty u pediatry zapytałam o jej zdanie i popatrzyła na mnie i powiedziała - niech się Pani cieszy, ze dziecko pani śpi a nie myśleć o budzeniu! I nic jej nie jest, wystarczy jej jedzenie w dzień! Ja myślę, że takie 3 miesięczne dziecko próbowałabym oszukiwać wodą a już na pewno jak będą miały z 6 miesięcy.

No to super Muszynianka!!! Masz już za sobą glukozę! Ale fajnie, że tak Wam się weekend udał! Ja trochę byłam wczoraj zła, bo przesiedzieliśmy tą piękną pogodę w domu, bo Nati nie spała pół nocy i w najcieplejszych godzinach odsypiała do 15!!! a potem pojechaliśmy na imieniny do brata i tak minęła niedziela! Buziaki za głosiki!!!!

Stary dziad i tyle :d Hmm ja słyszałam o tym, praca na pewno ciekawa , bo za każdym razem masz do czynienia z kimś innym:) Ale ja bym się chyba nie widziała w czyms takim :) A na Twoim miejscu bym się zorientowała co i jak , uważam, że na zmiany nigdy nie jest za późno

Muszynianka mówiłam, że to nie takie złe :d miałas tylko po 1h , kurde ja musiałam po 1h i po 2 h robic ;/;/ Jutro mam wizyte hurra dowiem ise ile młody waży :) Mnie tez te problemy brzuszkowo kupkowe przerażajaą, no ale trzeba to przetrwac :)

Muszynianka ja też miałam 2 h więc się ciesz :) jak łóżeczko ? kurde przez to że mój laptop padł nie mam nic i muszę szukać ... to co miałam upatrzone a czas leci nie ubłagalnie... strasznie szybko ciąża mi leci za dwa dni 25tydzień ... Kanatika głosik oddany :) nawet 3 :)

Ania 25 a ja juz po 30 jestem :d Jak coś to ja polecam myszkę w maire mają przystepne ceny :)

No mi lekarka dała tylko po 1 godzinie, także szybko mineło bo ze mna też siedziała taka dziewczyna więc troche poplotkowałyśmy o dolegliwościach ciążowych:)) Oddałam też mocz i zobaczymy jak tam te moje infekcje, tego sie troche bardziej boje... łóżeczko fajne, wszytsko wporządku i ciesze się, że zamówilismy ten zestaw bo dużo rzeczy odpadło do kupienia i mamy z głowy:))

No ja do margot też chce , i nie mam jak a z apteki co potrzebujesz? ehh sama musze iśc kupic witaminy, magnez i dha ;/

oktonisept i te wit dla dzidzi ale to dopiero po nowym roku moze zdazxymy razem sie wybrac ;)

ja narazie tego okti nie kupuje, witaminki ma iwcia więc się do Niej będę usmiechac i tak się chce ich pozbyc :d Jak ja bym chciała zeby młod miał żółtyaczke w szpitalu :) Mówisz o margocie ? hmm tylko ze ja nie mam juz wolnego teraz az do wigilji jedynie jutro wychodze o 15.30 ;/ bo na 16 mam wizyte , . Zreszta zobacze co mi lekarz powie bo jak mi kaze isć na l4 to sie kłócic nie będzie Pan Tata zakasa rękawy i będzie zarabiac D:

Angel odpocząć tez trzeba przed porodem :) może się uda :) szukałam tak jak Gosia na grzebciuchu koszuliny ale nie było ;/

a widzisz na ciuchy tez cchiałam isc wrrr wiecznie cos ;/ nie no jak do wigilii dociagne to mi zostana 3 tyg na byczenie sie :d

Super Angel, że jutro masz wizytę i podpatrzysz co tam u małego! Ja zawsze się stresowałam przed każda wizytą, a po niej było wielkie ufff i uspakajałam się, ale wystarczało mi to na tydzień, a potem znowu lęk! Co do mojej wizji Doulowania - to podstawowy kurs ponad 2 tysiące! Ech... Buziaki za głosiki!!!!

Kasia wydaje mi się to fajny pomysł i jeśli tylko chcesz to warto spróbować!!!!!!!!!!

będe :) kurcze mam wrażenei ze młody się odwróciłł, ale na 100% nie jestem , bo dalej kopniaki czuje na dole ;/\

Ania dziecko moze nawet chwile przed porodem sie obrocic ;) jak juz pojedziesz na porodowke bo zacznie sie jakas akcja to najpierw Ci usg zrobia w jakim polozeniu jest dziecki i czy mozesz urodzic sn czy cc trzeba bedzie

ja tez mimo ze dzien przed porodem mialam usg to i tak mi zrobili zanim mnie wzieli na sale, a ja mialam cicha nadzieje ze sie obrocily oni pewnie tez ale niestety

aaaaaaaa no chyba ze tak ;) tyle mi kolezanka cos mowila ze ona bedzie miala cesarke bo ma jakies ulozoenie dziecka a jest gdzies ok 30 tyg to nie wiem o co lotto

no jest to inwestycja ale trzeba było by zrobic rozeznanie jak to wygląda z zarobkami bo moze się okazac ze ten koszt ię zwróci szybko Ja lubie wizyty w sumie na usg genetycznym sie stylko stresowałam

angel ja mialam podobnie :) pierwsze genetyczne to wogole nie wiedzialam jak to wyglada a przy polowkowym to sie doczekac nie moglam, a jak lekarz podcxzas usg nagle wyskoczyl ' no to mamy niespodzianke' to mi serce na chwilke stanelo, a jemu chodzilo o to ze bede miec parke ;)

No Asia musiałaś mieć niezła minę!!!! Kurcze super widzieć maluszka na usg - nasze mamy mogły o tym pomarzyć! A właśnie Asia, jak tam mama? Angel, pieniądze nawet oki bo około 500- 800 zł za poród z asystą douli i każda wizyta w domu ok 100. Większa trudnością jest raczej zdobycie doświadczenia i pozyskanie klientek!

Nie nie ja o blizniakach dowiedzialam sie w 6tc na pierwszym USG jak bylam u mojego dr potwierdzic ciaze i toi byl dzien kobiet jak juz kiedys pisalam i generalnie dwie biale kropki tylko byly na usg :) na genetycznym pierwszym powiedzial ze prawdopodobnie bedzie parka a na polowkowym potwierdzil na 100% a ja nawet sie go pytalam czy dziewczynce moze cos jeszcze wyrosnac itak sie ze mnie pozniej smial :D

Kanatika szczerze to nie wiem co u niej. Od kad wyszlismy zeszpitala czy;li juz 1,5 msc to nawet wnukow nie odwiedzila :/

hmm a tam gdzioe robia kurs nie kierują nigdzie na szkolenie ? hmm trzeba by było popytac w szpitalu czy np mozna u nich takie darmowe doświadczenie zdobyc. Jak piszesz ze to jest taka kasa to myslę, że warto. No i pytanie jak to się u Nas przyjmie