Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Gagkan - aż z ciekawości sobie pooglądałam ;). Ja też jestem ciemnoróżowa, może nawet pod bordo to podpada, ale nie mam porównania jak było wcześniej, bo jakoś mnie nie ciągnęło żeby się oglądać :D. Aga - temat z Twoim mężem to faktycznie nie na to forum :o. Co on się spodziewał zobaczyć na tym zdjęciu z USG? Chłopczyka w mundurku szkolnym, czy od razu absolwenta Politechniki :o?? U mnie w 5tc na USG było widać coś jak ziarnko fasoli wielkości 1/4 małego paznokcia. I cieszyłam się jak wariatka. Ehhh... nie denerwuj się. Są różne przyczyny tak niskiego wzrostu bety, ale dla własnego spokoju zadzwoniłabym chociaż do gina i zapytała czy jest się czym martwić i czy życzy sobie mnie widzieć z tej okazji :D.

dzięki dziewczynki za ciepłe słówka, chyba muszę wrzucić na luz i iść na żywioł, w poniedziałek dowiem się co jest halo,będzie co będzie, jak udało sie raz zajść to i da się drugi:) Chyba? a co tam chyba, na pewno. a z waszymi testami i czekaniem na @ to was rozumiem, ja czasem to robiłam testy 2 razy dziennie, a jak miałam dostać @ to czekałam jak na bombie zegarowej ,kazdy bół brzucha leciałam do wc-ta czy to nie już ta franca. a potem testy ciążowe, co dziennie a czasem 2 razy dziennie, także świrujcie sobie ile wlezie wolno wam jak nikomu innemu.

Gość Firankaa
Hej :) Ale u mnie zimno, mogliby juz zacząć grzać w mieszkaniach... Wrzesniowa koniecznie zadzwon do listonosza... a jesli jutro nie przyniesie to faktycznie kup w aptece, jestem ciekawa twojego wyniku :) jpgandjks to z nas wszystkich najblizej celu jestes... Rób rób tescik. Oby Ci sie udalo :) Mama Truja no bede trzymala kciuki by bylo po twojej mysli w związku z wizytą u lekarza.. ambaje no to juz coraz blizej do testowania, oby w tym miesiącu @ nie przylazla do Ciebie :) gagkan oby te twoje fluidki ciążowe na nas podziałały :)... no wlasnie kurcze szkoda ze nie jestem cala bordowa Laura wracaj szybko do zdrowia. Tez mam nadzieje ze udało sie Tobie :) aga prawie 40 nie smuć sie, to jeszcze nic nie znaczy zlego... moze poprostu troszke wolniej póki co Ci przyrasta beta.. ale naturalnie jak najszybciej musisz to sprawdzić. Trzymam kciuki by bylo dobrze Wrzesniowa ja tez mam malo śluzu i jest bialy. Pizamka no niestety my to głównie póki co potrzebujemy pidzamki dla staraczek :P Mama Truja hahaha nie ciągneło Cie mówisz do sprawdzania kolorku? no mnie niestety tez nie, wiec nie mam porównania ;)

Gość jpgandjks
Firanka dzięki za Twojego posta, dzięki niemu ograniam co, kto i po co :D

a ja zapaliłam sobie w kominku zapachową świeczkę zapaliłam i raczę sie karmi (1 szkl.)czytam was i staram zrelaksować, cisza spokój, M na wyjeździe córcia we wrocławiu ,pieski i kotki nakarmione błogi spokój.

Piżamki dla staraczek? Ciekawe jakby to wyglądało? Pas i pończochy? Gorset i szpilki? Strój policjantki albo Księżniczki Leili (czy jakoś tak) z Gwiezdnych Wojen? Wszystko po to, żeby Naszych Mężczyzn nigdy nie bolała głowa :D. Firanka - no jakoś tak nie miałam tego typu ciągot ;). Ale chyba jutro przy śniadaniu zapytam Małża :D. Zakrztusi się kawą czy nie? Dziewczyny, obstawiamy :D.

Gość Firankaa
Mój to by pewnie się tą kawą poparzył całą wylewając na siebie z szoku :D:D

Gość Firankaa
Mama Truja ależ ty masz pomysły niegrzeczne :P ja to raczej pomyslalam o pidzamce bawełnianej z dziurką by nie trzeba bylo ściągać bo zima idzie :D:D

I to niby ja mam niegrzeczne pomysły :P? Takiej perwersji jak piżamka z dziurką to nawet w najśmielszej erotycznej fantazji bym nie wymyśliła :D. Nie, no już widzę minę mojego TŻ "Kochanie, zgaś światło i zamknij oczy, mam dla Ciebie niespodziankę. Zapewnieam, że dziś będzie ZUPEŁNIE inaczej.." I ta piżama - TADAM!!! :D

hahaha dziewczyny nie znałam was z tej strony :D chwilę mnie nie było a tu jakieś koszulki z dziurką :P ale się uśmiałam :)

mamatruja robilam wieczorem test i negatywny wiec owu musiala byc tak jak mowilysmy. kochane ja uciekam bede jutro ok 13:00 bo na 6:00 do pracy papa :)

Gość Firankaa
Ja tez ide spac. Jesli okaze sie jakims cudem ze zaszlam w ciąze to juz wiem ze jednym z pierwszych objawów moich jest ciągła chęć spania...kiedys moglam do 1 w nocy siedziec a ostatanio juz o 21 najchetniej bym sie kladla 💤.... a moze poprostu starzeje sie Do Juterka 🖐️

Gość jpgandjks
A ja dostałam w nocy okres :) No nic, przynajmniej się napiję piwa wieczorem:) No i cały miesiąc seksu łooo jeeee:)

jpgandjks no tak bywa niestety, ale tak jak mówisz :) nowy miesiąc nowe starania :) Mi jeszcze zostało 5 dni do @, już się nie mogę doczekać wyniku obojętnie jaki będzie, lepsza pewność niż życie w niewiedzy :P tak czy inaczej w ten weekend będę testować, choć czuję 1 krechę.

Gość jpgandjks
Ja w pierwszej ciąży byłam nakręcona jak większość z Was i testowąłam się już przed okresem. 5 dni przed już miałam pozytywny test:) Teraz już nie mam takich ciśnień na razie:)

No to jednak jest możliwe testowanie i zobaczenie wyniku pozytywnego kilka dni przed :) podniosłaś mnie trochę na duchu :P

Gość jpgandjks
No pewnie, że jest możliwe. Jak czujesz, że bolą Cię piersi i podbrzusze jak na okres to znaczy, że jakieś hormony w Tobie już buzują skoro wywołują takie bóle. Więc albo są to zwyczajne hormony wywołujące miesiączkę albo właśnie upragniona beta. Wtedy możesz zrobić. A jak wyjdzie negatywny to uznać, że za wcześnie i poczekać do okresu.

Gość Firankaa
Czesc Wam :) U mnie dzisiaj dzien nienajlepiej się rozpoczął, temperatura paskudnie spadła :( wiec juz na 100% nic z tego... no nic w kolejnym cyklu sie uda :P Ale za was trzymam kciuki mocno. Wrzesniowa no tobie musi sie udać :) Kiedy testujesz? Jutro? jpgandjks no to szkoda ze tobie też sie nie udalo, ale racja nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, będą nowe przytulanka :D Ja teraz czekam na @ jutro, ewentualnie pojutrze pewnie przypłynie 😠

Gość jpgandjks
Ale wiecie, że to trzeba seks uprawiać a nie się przytulać? ;)

Gość Firankaa
nie no coś ty, a ja myślałam ze samo przytulenie do męskiej piersi wystarczy... ;)

Firanka ja uważam, że to jeszcze nic straconego u Ciebie :) pooglądaj sobie wykresy niektórych lasek na tej stronie czasami też im wykres spadał a były w ciąży, mnie boli od czasu do czasu tylko brzuch, piersi nie bolą wcale :)

Jedna dziewczyna miała taką temp. 37, potem 36,6 i 36,6 i w ten ostatni dzień zrobiła test i wyszło, że jest w ciąży :) tyle, że ona miała długie cykle 36 dniowe, więc nie wiem czy to jakaś różnica.

Gość Firankaa
Wrześniowa kochana jestes... ale bardzo rzadko zdarza sie by tak spadla temperatura i byla ciąża...nie mam juz nadziei :) Super ze bedziesz miala dzisiaj testy. Trzymam kciuki za pozytywny wynik :)

Witajcie, byłam u lekarza, cóż, nie wiem co mam myśleć :o. Najpierw stwierdził, że ten "lek", który zaordynowała mi pani doktor to cholernie drogie placebo, bo nikt nigdy nie udowodnił, że w jakikolwiek sposób zapobiega zrostom :o. Potem stwierdził, że żadnego powiększenia przydatków to on nie widzi i nie sądzi, żeby było to zapalenie :o. Na wszelki wypadek zaordynował mi badania krwi i USG (w szpitalu, bo tam jest ponoć dużo lepszy sprzęt od tego w gabinecie) w poniedziałek. Więc w tej chwili nic nie wiem o moim stanie zdrowia, więcej będę wiedziała w poniedziałek. O ile cholerna @ nie przyjdzie, bo wtedy nici z USG :o.

Mamatruja moja koleżanka poszła kiedyś prywatnie do gina i on stw. u niej nadżerkę chciał za zabieg 200zł , ona jeszcze dla pewności poszła do lekarza na nfz i się okazało, że wcale nie ma nadżerki :| no to co.. koleś chciał wyłudzić chyba kasę :/

Gość Firankaa
Mama Truja ale to jakby dobre wiadomości, prawda? moze okaze sie ze wcale nie jest zle.. nie martw sie, bedzie dobrze!

Wrześniowa, ja się leczę na NFZ :), więc o wyłudzaniu nie może tu być mowy. Tu gdzie mieszkam nie czeka się do gina tygodniami, tylko umawia na wizytę "z biegu" albo na następny dzień, mają w gabinecie w przychodni sprzęt USG, w szpitalu jeszcze lepszy, więc wywalanie kasy na prywatne wizyty wydaje mi się być kompletnie zbędne ;). Po prostu pani doktor chyba nie miała pojęcia co mi jest (i to by tłumaczyło dlaczego nie przepisała mi antybiotyku - bo nie wiedziała na co :o) i wypisała jakiś tam lek "przeciwzrostowy" na wszelki wypadek :o. A jak mi dziś wyjaśnił mój doktor (który był na urlopie i dlatego od razu do niego nie poszłam) ten "lek przeciwzrostowy" to jakbym sobie witaminkę C łykała :o. A Ty kiedy testujesz, jeśli dziś dotrą testy :)? Firanka - uszy do góry i ze spokojem, jak @ przyjdzie to ciesz się seksem, bo o ile pamiętam to dla mnie w I trymestrze seks mógł nie istnieć ;). I na długo zapomnisz co to dzikie noce :D. Już Cię jedna koleżanka uświadomiła, że przytulenie nie wystarczy, ja dodam kolejną złotą myśl - zrób w piżamce dziurkę, bo inaczej nici z ciąży ;)!

Gość Firankaa
Mama Truja ale nie dostałaś dzisiaj @ tak jak wczoraj przeczuwałaś?