Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łezkaaa w okuu

Pamiętacie te czasy???

Polecane posty

Gość fotel
chaczyła się torbalica , a w tej torbie groch ,przenica z kim się chaczy padzielica. albo jakoś tak.

Gość plank
a moja córka mówi, że to niemożliwe , że byłem kiedyś dzieckiem :(

Gość Łezkaaa w okuuu
ciężarówki ził i vany nysa

Gość Poony
a wcześniej niż w butelkach - mleko lane do "bańki" :)

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
U nas było tak Pani zo zo zo pani sia sia sia pani zosia męża ma. A ten mąż mąż mąż pije wiąż wciąż wciąż. Trochę wina trochę wódki a od tego rozum krótki. Kiedyś tak zaśpiewałyśmy z siostrą znajomej rodziców właśnie pani Zosi ale była afera :)

MUSZĘ SOBIE ZAPISAĆ TEN TEMAT:) nieraz chciałam dzieciom poopowiadać jak to było i dużo takich fajnych zabaw zapomniałam:( no cóż ja rocznik69.

Gość Poony
a wcześniej niż w butelkach - mleko lane do "bańki" :)

Gość beztroskie dzieciństwo...
autobusy jajko autobusy ogórki:)

A jak to było...wpadła bomba do piwnicy ,napisała na tablicy.....

Gość plank
-To jak, pomożecie?? -Pomorzemy!!

Gość Łezkaaa w okuuu
proszek ixi i dekatyzy

Gość born 1975
o malo sie nie poplakalam :-) mam lzy w oczach :-) piekne wspomnienia :-)

Gość plank
zapałki szturmówy

szkoda, że te czasy beztroskiego dzieciństwa minęły bezpowrotnie...teraz to już inny świat:(

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Gajaaa rozumiem cię. Próbuję sobie przypomnieć takie słowne zgadywanki i tylko jedną pamiętam Trzeba było szybko odpowiadać - Jakiego koloru są przeważnie firanki? -Białe -Jakiego koloru sukienkę ma panna młoda? -Białego -Jakiego kolory jest kreda w szkole? -Białego -Co je krowa? I wszyscy odpowiadali MLEKO hahaha Było coś też że na koniec wychodziło, że zupę je się widelcem ale nie pamiętam

Gość onawi
w grzyba gralismy,w kapsle,krola strzelcow ,podchody jak kreda rysowalo sie strzalki i trzeba bylo kogos klepnac zeby odpadl,nikt nie chcial mnie ganiac bo najszybciej biegalam ;) w wieku juz troche starszym jak nie bylo kasy na wino przed dyskoteka to ubieralismy stare mundurki z harcerstwa i chodzilismy po ludziach i zbieralismy makulature i butelki mowiec "czuwaj,jestesmy harcerzami i zbieramy na obozy letnie hahahah czasem sie na dwa uzbieralo......

Ja mieszkałam w wieżowcu...i do jakiego mieszkania się nie weszło to większość miała te same meble, ten sam dywan, nawet koc ten sam....można było sie pomylić:)

Gość pani po 30;P
i papa dance -monalizabylas mi...

Gość plank
pomidor :P

Gość Rocznik 85
Heheh wszystko pamiętam! I takie cukrowe lizaki-kogutki albo koniki (czerwone bez smaku, sam cukier). Wafelki kukuruku, lizaki z kwiatkiem w środku do dziś przetrwały ale tez byly kiedys. Chińskie bajki na Polonii ! :P (o Annie- koszykarce? co miała białe majteczki ,np). Cały dzień się wisiało na trzepakach/zjeżdżalniach. Pamiętam w Tv była Ciuchcia, Tik Tak, w soboty koło południa puszczali pasmo Disneya i to było coś ;) No i 5-10-15 i Teleranek. Kochałam się w Paulu Newmanie (bodajze w kazdy czwrtek leciały z nim filmy). I na dobranocke leciały przygody Pana Rysia (leśnika), do dziś pamiętam słowa piosenki którą zaczynała się dobranocka, ale najfajniejsze były Smerfy i Gumisie. Pamietam tez ze po obiedzie (kolo 16) na dwójce puszczali seriale dla dzieci (raz było o rodzinie co wpadła w dziure w jezdni i się przeniosła do czasów dinozaurów).

Gość gfgfgfggfgg
moja córka jest z 99 a też sie wymieniała karteczkami :P

Gość plank
oglądałem na żywo jak Szczepkowska to mówiła w TV, ale nie za bardzo się z nią zgadzałem, W Polsce nie było komunizmu, tylko socjalizm z ludzką twarzą :P

Gość dfghjk
a pamietacie jak mleko roznosili dziennie rano pd drzwi? szlo sie na wagary hyclo sie u sasiada butelke mleka :) po drodze kupilo 2 bulki i ser topiony i musem byl do tego ogorek kiszony; TEGO SMAKU NIE ZAPOMNE DO DZISIAJ TO BYLO NIEBO W GEBIE:D do dzisiaj pamietam ten smsk, choc minelo 40 lat:(