Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FajnaDziewczynazDzieckiem

Czy wspolczujecie samotnym matkom?

Polecane posty

Gość gest apo s
unundersted you or dis

Gość gest apo s
jajka mu zostaw

Gość wqewwq2323
Smiac mi się chce, jak was czytam... W Polsce panuje mentalnosc, że jak ktos jest samotną matką to został porzucony przez psychopatę- drania, albo menela... niestety u nas po częsci tak bywa- polskie kobiety mają takie parcie na dom i rodzinę, że zrobią wszystko zeby utrzymac faceta przy sobie, obojętnie jaki by nie był... U nas do dziś rozwody sa stosunkowo rzadkie, i głównym powodem jest alkoholizm. Tragiczne warunki zycia powodują, że kobieta nie jest w stanie uytrzymac się sama, i jest zmuszona do ponizania się... Ja się rozstałam z męzem po 10 latach małżeństwa, to ja mu podziękowałam, bo okazał się zapatrzonym w siebie egoistą, nie - nie był alkoholikiem, menelem, itp. Kazdy praktycznie co nie zna szczegółów myśli, że mnie porzucił... bo u nas jest taka mentalnosc... załosne to

Gość ale przecież temat jest o tym
komu się współczuje. A nie współczuje się takim, które same odchodzą, tylko tym porzuconym. I to nie znaczy że myślimy że wszystkie kobiety są porzucane

Gość wqewwq2323
"nie bede sie powolywac na swoj przyklad (bo skromna jestem - ale ja mam 9 kolezanek ktore wyszly za maz i partnerzy sa super ojacmi i mezami - i czego to dowodzi? ze mamy rozne kolezanki?" moim zdaniem to dowodzi, że masz kiepskie mozliwosci jarzenia... :p Bardzo mało który facet się nadaje do czegokolwiek.... nie zajmują się dziecmi, nie sprzątają, myślą że wystarczy ze pójda do roboty, takie wychowanie... A ludzie nie lubią się przyznawac do porazek i problemów- nawet tutaj, kazdy zarabia po 5- 10 tys jak się spyta o zarobki... myślisz że to prawda? Tak samo twoje psiapsiółki się nie przyznają

Gość hytgrfewdrftghgfr
to że ror jest yebnięta to wiadomo nie od dzić, lewackie bzdury wyżarły jej mózg, na innym topie pisała że dziecko w 9 miesiącu ciąży to nie dziecko, bo jeszcze się nie urodziło, nie ma co dyskutować z idiotką 🖐️

Gość a tam już
nie. Jeśli dziecko zdrowe, rośnie jest więc smaodzielne z każdym rokiem, a jak maka zdrowa to do pracy. Gorzej jak jest sama i urodzi się kalekie dziecko to jest dopiero ciężar, ból, żal Ja bardziej współczuje kobietom, które mają dzieci i faceta dziecko - zero wkładu w dom, zero odpowiedzialności, kobieta jest sama ze wszystkim i jeszcze musi faceta nianczyc. Już lepiej jakby była sama z dziecmi. Mniej kłopotów, opierunku, wydatków, awantur itp

Gość a tam już
Współczuje polskim matkom, bo mają 170 zł, a te z uk irlandia finlnadia to za socjal żyją tak jest wysoki, żłobki mają za darmo, opiekę i płacone. Chyba nawet ojciec dostaje coś jak dziecko sie urodzi;/

Gość a tam już
ja współczuje i to bardzo..czasem aż się człowiek popłacze..jak widze samotne dzieci..to dopiero ciężar, tragedia..są jak przedmioty jak masa..same. Mają gorszy start, bo nikt o nie niedba, nie rozwija ich zdolnosci, juz samotna matka dba o dzieciaka, nic mu nie brak, a takie samiutenko dziecko? ani mamy ani taty ani babci dziadka nikogo... nikt nie tuli, nie czyta bajek, nie karmi, leża w łóżeczkach jak lalki.. ja bym takie tuliła co minutę, woziła. Takie niemowlaczki, urodzone, do 2-3 latek. Potrzebują najwięcej ciepła, uwagi. A potem również..np nastolatkowie..sami idą w świat i nikt nie pyta czy są na to gotowi..nie mają pracy kasy domu..i rodziców..takim trzeba współczuc..

"Albo tego, że są różni faceci. I że nie każdej się udaje trafić na właściwego" xxxx a moze to dlatego ze nie wszyscy "trafiaja" a te ktore rozwazniej wybieraja sa potem bardziej zadowolone, hm?;-) xxxx I wcale nie jest tak trudno pomylić się w ocenie, jeśli masz faceta, którego kochasz i który twierdzi, że kocha Ciebie, planuje z Tobą przyszłość, a potem nagle zmienia zdanie... xxxx dlatego zwasze trzeba zalozyc opcje solo - moze sie zdarzyc ze facet umrze w trakcie ciazy - tak tez niestety bywa, a ja sama nie ejstes w stanie miec dziecka to bez sensu sie rozmnazac tak mysle xxx "dlatego z takimi nie ma co sie zadawac " - oczywiście, tyle, że tai facet nie powie Ci "jestem nieodpowiedzialny" Są tacy, którzy potrafią się świetnie maskować. xxxxx do tego sluzy miedzy ini zdrowy rpozsadek aby ich rozponawac;-) zreszt czasem dobrzez sie jest pobzykac ;-) nie zawsze seks=pradowopodobienstwo ciazy xxx A są i tacy, którym się wydaje, że są odpowiedzialni, a potem np strach bierze górę i "uciekają". A jeśli Twoim zdaniem kobieta w każdej sytuacji jest w stanie rozszyfrować takiego faceta no to... cóż, gratuluję nieomylności xxxxx madra kobieta jest w stanie -, naiwna zawsze uwierzy na "ladne oczy';-)

[zgłoś do usunięcia] LOOkrecja ma racje ja np. jestem samotna matka bo ojciec zrobil dziecko myslal,ze bedzie mial ztego fortune mojej rodziny a jak okazalo sie,ze nie to uciekl" xxx zalisz sie czy chwalisz?;-)

Gość Pszczołka Maja
Ja współczuję i doceniam i szanuję, że nie usunęły, nie oddały, nie porzuciły, a same wzięły na swoje barki ciężar wychowania dziecka, borykanie się samej ze wszystkim. Moją mamę ojciec porzucił, jak mama była w ciąży ze mną, a bracia mieli 2 i 3 latka. Nic nie zapowiadało na to, że się pójdzie i skurwi , z dobrej rodziny, zawsze zajmował się przykładnie dziećmi. A odkąd się poszedł kurwić nic go nie obchodziło!!!!! Moja mama sama musiała pracować i utrzymywać trójkę dzieci, bo alimementów też płacić nie chciał! Dopiero jak miałam 10 lat poznała prawdziwego, odpowiedzialnego mężczyznę, który pokochał ją i trójkę dzieci. Także nie obrażajcie samotnych matek, bo nigdy nie wiecie co spotka was/wasze córki.

" Smiac mi się chce, jak was czytam... W Polsce panuje mentalnosc, że jak ktos jest samotną matką to został porzucony przez psychopatę- drania, albo menela... niestety u nas po częsci tak bywa- polskie kobiety mają takie parcie na dom i rodzinę, że zrobią wszystko zeby utrzymac faceta przy sobie, obojętnie jaki by nie był... " xxxxxx dokladnie - wiec zcesto same sobie taki los wybieraja;/ ale skoro tak chca to ich sprawa;/ czsaem szukaja tez dawcy spermy - zmiast zglosic sie do banku spermy - bo w banku tzreba zaplacic.... xxxx U nas do dziś rozwody sa stosunkowo rzadkie, i głównym powodem jest alkoholizm. Tragiczne warunki zycia powodują, że kobieta nie jest w stanie uytrzymac się sama, i jest zmuszona do ponizania się..." xxxxx to ze kobieta nie jest w stanie sie utrzymac sama - a narozmnazala sie - to stawia ja na tym samym poziomie co wspolmalzonka , czsaem wydaje sie ze kobiety nie czuja sie wspolodpwoiedzialne za los dzieci - tylko potrafia narzekac na faceta;/

Gość kochanka mojego męża
jest samotną matką i zdecydowanie jej nie współczuję :p

"moim zdaniem to dowodzi, że masz kiepskie mozliwosci jarzenia... Bardzo mało który facet się nadaje do czegokolwiek.... nie zajmują się dziecmi, nie sprzątają, myślą że wystarczy ze pójda do roboty, takie wychowanie..." xxxxx no to wspolczuje doawidczen zyciowych i moze zmien srodowisko, hm?;-) xxxxx A ludzie nie lubią się przyznawac do porazek i problemów- nawet tutaj, kazdy zarabia po 5- 10 tys jak się spyta o zarobki... myślisz że to prawda? Tak samo twoje psiapsiółki się nie przyznają " xxxxx psiapsiolki;-)) one w ogole o tym nie gadaja - rzadko gadamy o facetach czy dzieciach po prostu mowie co widze - z reszta jak juz rozmawiam o zwiakach to czesciej z facetami ;-) po co rownac do patologii? ty zkladasz ze jak ktos nie ejst patolgia czy hipokryta to klamie, tak?;-0 bo liudzie eszczsliwi nie istnieje zapewne;-)

[zgłoś do usunięcia] hytgrfewdrftghgfr to że ror jest yebnięta to wiadomo nie od dzić, lewackie bzdury wyżarły jej mózg, na innym topie pisała że dziecko w 9 miesiącu ciąży to nie dziecko, bo jeszcze się nie urodziło, nie ma co dyskutować z idiotką " xxxxxx widze ze grono moich wiernych fanow-czytelnikow zawsze zywe i obecne;-) to dobrze dl anich samych - moze sie czegos dowiedza?;-) a naerwy to proponuje moze jakis rumianek, hm?;-)

" whedif od którego miesiąca ŻYCIA dziecko to dziecko? " xxxx od 13-tego;-))))

"Gorzej jak jest sama i urodzi się kalekie dziecko to jest dopiero ciężar, ból, żal Ja bardziej współczuje kobietom, które mają dzieci i faceta dziecko - zero wkładu w dom, zero odpowiedzialności, kobieta jest sama ze wszystkim i jeszcze musi faceta nianczyc" xxxxx chore dziecko to zawsze nieszczescie ale tez i wina genow;/ a co facetow-leni - to nie ma obowiazku sie z nimi wiazac - ale jesli ktos tak wybierze to jego biznes;-)

[zgłoś do usunięcia] a tam już Współczuje polskim matkom, bo mają 170 zł, a te z uk irlandia finlnadia to za socjal żyją tak jest wysoki, żłobki mają za darmo, opiekę i płacone. Chyba nawet ojciec dostaje coś jak dziecko sie urodzi;/" xxxxxx czy ludzie piszacy takie rzeczy wiedza co to jest PKB na glowe mieszkanca? i skad pieniadze sie "rodza" na taka "pomoc"? czy tylko jak dzieci krzycza ze ktos ma drzozsza i fajniejsza zabawke?

"Ja współczuję i doceniam i szanuję, że nie usunęły, nie oddały, nie porzuciły, a same wzięły na swoje barki ciężar wychowania dziecka, borykanie się samej ze wszystkim" xxxxx no tak wielkei bohaterki;-))) nipokalanie zaplodnione;-) to tajkby sobie przywiazac kule do nogi i startowac w zawodach plywackich i podkreslac ze sie mialo trudniej;-) co kto lubi;-) xxxxxx "Także nie obrażajcie samotnych matek, bo nigdy nie wiecie co spotka was/wasze córki" xxxxx nie ma co obrazac ani co gloryfikowac - kazdy ma to na co zalsuguje/co sobie wybierze

Gość znieczulica...
Nie wiadomo, czy was nie dosięgnie los samotnych matek, to może wtedy wam serce trochę zmięknie, bo zimnym egoistom takim, jak wy los też potrafi dokopać. Jak na razie nie macie ZIELONEGO pojęcia z czym boryka się samotna matka!

Gość wqewwq2323
"to ze kobieta nie jest w stanie sie utrzymac sama - a narozmnazala sie - to stawia ja na tym samym poziomie co wspolmalzonka , czsaem wydaje sie ze kobiety nie czuja sie wspolodpwoiedzialne za los dzieci - tylko potrafia narzekac na faceta;/" Na tej zasadzie to w Polsce nikt nie powinien miec dzieci.... Nie wiem czy mnie ktos rozumie, ale u nas jest taki system gosp- społ. że prawie zadna kobieta się nie utrzyma, obojętnie czy ma zawodówę i jest fryzjerką i zarabia te 1500 czy jest nauczycielką i zarabia 1300 zł, albo sklepikarką za 800-1200 zł... Mozna skończyc np. budownictwo, ale kobiety po nim nie sa przyjmowane i kończa jako nauczycielki w technikum za 1400zł... więc jesli piszesz, że kobieta nie ma się rozmnazac jak nie jest w stanie sięutrzymac, to dzieci musieliby miec wyłacznie faceci, co jest oczywista bzdurą, zre3sztą to przez fakt posidania i wychowywania dzieci własnie kobiety tak zarabiają

Gość jestem super samotna matka
ROR masz jakies problemy ze soba?

Gość wqewwq2323
"ty zkladasz ze jak ktos nie ejst patolgia czy hipokryta to klamie, tak?;-0 bo liudzie eszczsliwi nie istnieje zapewne" Ja nic nie zakładam... w ogólenie orzumiem twojego zdania, czy patologia nie moze kłamac? Widze chocby po tym forum mega- pozerstwo, jak sie spytac o zarobki to kazdy zaabia nei waidomo ile, pisałam kiedyś że szukam pracy przy sprzątaniu to mnie wyśmiali...a potem jak ktoś napisał, że sam szuka sprzątaczki, to w minute z tego forum było 5 postów chętnych do tej pracy... Statystyczny Polek - co 3 ma nadwage, ale jak złozyc topik ile wazysz, meirzysz, to kazdy pisze że ma 170 cm i 55 kg... Dorośli, a jak przedszkolaki

"znieczulica... Nie wiadomo, czy was nie dosięgnie los samotnych matek, to może wtedy wam serce trochę zmięknie, bo zimnym egoistom takim, jak wy los też potrafi dokopać. Jak na razie nie macie ZIELONEGO pojęcia z czym boryka się samotna matka!" xxxxx ale ta zlosc to pod naszym adresem?;-) bo jestesmy "paskudni" i nie chcemy dac naszego wspolczucia?;-) ja wspolczuje ludziom tragedii - tych prawiwiwych - dlatego na wstepia zanczylam, ze nie wrzucam do jednego wora matek ktore np. przyzly smierc ojca dzieci /czy ejst tez on chory na tyle ez nie moze byc z matka cala raeszta nie potrafi budowac relacji z bliskimi ludzmi i utrzymywac zwiazkow nie ma obowiazku rozmnazanie sie z alkoholikami, tchorzami itd. oitp wszystkimi zlymi "onymi" - bo wiadomo matka to brzmi dumnie i nie ma sobie nic do zarzuycenia ;-) amen

"Na tej zasadzie to w Polsce nikt nie powinien miec dzieci.... Nie wiem czy mnie ktos rozumie, ale u nas jest taki system gosp- społ. że prawie zadna kobieta się nie utrzyma, obojętnie czy ma zawodówę i jest fryzjerką i zarabia te 1500 czy jest nauczycielką i zarabia 1300 zł, albo sklepikarką za 800-1200 zł..." xxxxx tyle ze sa tez kobiety-lekrze, architekci czy inzynierowoie i zapewniam cie ze nawet jelsi kobiety zarabiaja mniej niz mezczyni to nie zarabiaja 1,000 zl na takich stanowiskach;-) no ale skoro dla ciebie przecietna kobieta - to pani ze sklepu no to trudno;-) xxxxx

"jestem super samotna matka ROR masz jakies problemy ze soba?" xxxxxx tak jestem brzydka, gruba i samotna ;-)) i nawet nie mam z kim zajsc w ciaze - pies ode mnie uciekl i w ogole to mam kroste na nosie;-)) ;-) ;-) mam nadzieje ze spelnialam twoje oczekiwania w zakresie tego pytania, hm?;-) aha, no i opczywiscie" zazdroszcze" samotnym matkom ;-) ;-)

whedif- dobra wypowiedź i taka prawdziwa- mają te swoje skarbeńka i nagle okazuje się, że samej i tak smutno.... można mieć 100 dzieci, bez chłopa to i tak samotność. to związek sprawia,m że człowiek nie czuje się samotny

Gość wqewwq2323
no to wspolczuje doawidczen zyciowych i moze zmien srodowisko, hm? to chyba rozumiesz za to środowisko wyjazd do innego kraju, albo jesteś hipokrytka, co nie zauwaza jak jest u nas... Najczęściej w Polsce to kobieta sprząta w domu, co ja uwazam za skandal. I jeszcze statystyki i to ogólnoswiatowe- w przypadku dzieci z autyzmem, 80 % ojców odchodzi. Czyli w zasadzie 80 % facetów sie nie nadaje do niczego. Ja uwazam, że jak ktoś chce dziecko to wychowawanie go samemu to najlepsze wyjscie, bo i tak trzeba wszystko robic samemu, nie trzeba ise o to kłócic, no i pracy jest mniej niz miec kolejne dziecko, ale dorosłe