Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FajnaDziewczynazDzieckiem

Czy wspolczujecie samotnym matkom?

Polecane posty

jak urodzily dziecko,ojciec sie nie sprawdzil, zostaly same i sa mlode

Gość Cesq
Nie.

oczywisce mówe o samotnym matkach w polskich warunkach, nie takich co specjalnie sobie robia dzieci w norwegii czy UK, fuj....

Gość tu nie ma czego współczuć
matka jak każda inna. W związku też można być samotnym

Gość nie oceniami nie bede
czy wspolczuje. Jesli znam sytuacje i wiem, ze jest tragiczna to tak. Ale do wora wszystkich nie wrzucam i nie wspolczuje ogolnie zbiorowi.

A ja współczuję, wiem jak bywa ciężko, dzieci bywają różne, czasem chorują... trudno to wszystko samemu znosić.

Gość ja samotnie wychowuję synka
odkąd skończył 2 latka. DZiś ma 12 lat. Gdybym wiedziała wtedy ile będę musiała przejść to bez wahania bym usunęła,mimo,ze kocham syna bardzo. Zmarnowałam tylko zdrowie i 10 lat mi uciekło na szarpaninię po sądach z lumpem o ailmenty. a cwel i tak mi płaci 300 zł. Wierzę i z całego serca życzę temu lumpowi,zeby życia mu zapłaciło za to co robi teraz swojemu dziecku.

Gość fghjklkjhgfghjk
nie, czemu mam im współczuć, ich życie to ich sprawa.

Gość do tej u gory
trzeba było sie zastanowic zanim rozłozyłas przed lumpem kopyta. sama mu takiego ojca wybralas idiotko

Gość biednemu wieje wiatr w oczy
nie , dlaczego ?

mogłam skończyc studia,wczesniej wyjechac za granicę,uczyć się języków---straciłam tylko zdrowie. syn bez przerwy mi chorował,masakra,nie zyczę nikomu. Jak był chory to zostawał sam w domu odkąd skończył 5 lat,bo ja musiałam całe dnie pracować. Moje dziecko tez wycierpiało przez te lata. Ale teraz jest juz samodzielniejszy i duzo rozumie. Pomaga mi w miarę mozliwości itp. Teraz juz mamy z górki.

prosze nie wyzywac mnie od idiotek. Popełniłam błąd i za niego zapłaciłam i hoooy ci do tego.

Gość do tej u gory
pretensje mozesz miec tylko do siebie. sama takiego tatuska wybrałas, no chyba ze ni wiedzialas skad sie biora dzieci a nogi rozlozylas za wczasu. ps na drugi raz juz bedziesz wiedziec ze jak juz ci jakis lump za stodołą napusci spermy do dziury to abortuj bachora a nie zasilasz armie półsierot

gardzę chooyami🖐️ 🖐️

Gość do tej u gory
hahaha

żaden nie jest wart tego,zeby się z nim męczyć do końca zycia. Zycie z dziadem przez 60 lat to kazirodztwo praktycznie. dramat.

Gość no cożż
Współczuć współczuje, szkoda mi ludzi, którzy mają pod górkę w życiu. Ale często jest tak, że Ci ludzie użalają się nad sobą i to już mnie wkurza, bo można jakoś ułożyć życie, niezależnie od tego jak ciężkie przeżycia czasem spotykają. Za to szczerze i bardzo współczuję ludziom ciężko chorym. Bo nie mają na chorobę i jej przebieg żadnego wpływu :( I uważam, że takim ludziom należy się najwięcej współczucia.

samotne matki ponosza 50% odpowiedzialnosci za smutny los swoich dzieci;/ nie mam na mysli tu matek - ktorych partnerzy nie zyja /sa powaznie chorzy

Gość niećwieć
Nie współczuję, wręcz irytują mnie czasami takie kobiety. Samotne matki nie mają z reguły cienia autorefleksji, uważają się wyłącznie za ofiary swoich beznadziejnych facetów. Żyją teoriami, że facet też jest odpowiedzialny za zrobienie dziecka itp., itd., a zapominają o praktyce w której to niestety na kobiety spada większość trudów macierzyństwa i to w ich interesie jest być bardziej uważną niż facet w sprawie seksu i osoby z którą się go uprawia.

Gość bardzo wspolczuje
za ich glupote i rozwiazlosc

Gość chcecietoozobaczyczapraszam
ale wy pierdoly opowiadacie, az szkoda sluchac Zal mi Was naprawde Faceci wlasnie tacy sa, wszyscy: pobzykaja pobzykaja a o prawdziwym zyciu to nie maja pojecia DZIECIARNIA

faceci sa rozni - podnie jak i kobiety - sa tez takie ktore z awszystko co im sie przytrafia obwiniaja innych ;-) nie mam tu namsyli kobiet gwalconych;-)] ten "koronny" zarzut ze nie lozy na dziecko - matka tez jest w roznym stopniu odpowiedzialan az aopieke finansowa nad dzieckiem - jak nie ma pieniedzy to moze nie powinna sie byla rozmanazac? as easy as it is;-)

Gość niećwieć
Nikt nie mówi, że wszyscy faceci są w porządku. Ale właśnie dlatego kobiety powinny postępować z dużą rozwagą, czy nie tak?

Gość zależy od sytuacji
wszystko zależy od sytuacji. Jeśli miała pecha i trafiła na faceta który okazał się totalnie nieodpowiedzialny - to owsze, współczuję. Ale są samotne matki, które potrafią być prawdziwymi sukami - i na przykład po rozstaniu/rozwodzie utrudniają ex facetom/ex mężom życie ile się da, nawet jeśli rozstanie nastąpiło z winy kobiety/obopólna decyzja. I takim kobietom, które uważają, że cały świat im powinien ustępować, które uważają, że wszystko im się należy, które uważają, że facet nie ma prawa ułożyć już sobie życia - takim kobietom nie współczuję.

jak to miala pecha?;-) a co to losowa sa kobiety poddawane zpaldnianiu?;-) moze po prostu miala klopoty z wlasciwa ocena?

Gość prawictwo pospolite121
nie współczuje , sa zabezpieczenia jak prezerwatywy .

"gdybym wiedziała, co bede musiala przejsc to bym usunela, mimo ze syna kocham bardzo" ­ kurwa, to ja nie wiem czym dla Ciebie jest "miłość" :O:O:O

takie sa skutki jak instnkty biora gore - wazne zeby sie rozmnazac, niewazne jak i z kim;/

i co Wy w ogole gadacie, ze sa prezerwatywy? często ludzie chcą wspólnie dziecka, a potem facetowi odbija i leci do innej, albo og,,ólnie się nie układa i kobieta zostaje sama. no mnie osobiście jest przykro, kiedy ktoś zostaje sam z trudnym zadaniem, podczas gdy ktoś powinien go bezustannie wspierać i przy nim być. a w takiej sytuacji znajdują się samotne matki.