Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FajnaDziewczynazDzieckiem

Czy wspolczujecie samotnym matkom?

Polecane posty

"Ja nic nie zakładam... w ogólenie orzumiem twojego zdania, czy patologia nie moze kłamac? Widze chocby po tym forum mega- pozerstwo, jak sie spytac o zarobki to kazdy zaabia nei waidomo ile, pisałam kiedyś że szukam pracy przy sprzątaniu to mnie wyśmiali..." xxxxx jak napisalam ze koleznaki maja udane malzenstwo to odpowiedzilas ze pewnie klamia;-) jak ci napisze ze jutro lece do johanesburga to powiesz ze pozuje , tak?;-) na tej zasdazie mozna wszystko podwazyc - na zasadzie ze jak ktos cos robi i jest wzglednie zadowolony to : a) klamie, b) pozuje , c) chwali sie;-) wszyscy inni "porzadni" maja nosy na kwinte i tak samo zle, co nie? "Statystyczny Polek - co 3 ma nadwage, ale jak złozyc topik ile wazysz, meirzysz, to kazdy pisze że ma 170 cm i 55 kg..." nie jestm statystyczna co do wymiarow przynajmniej;-) poza tym statsytyczny czlowiek nie istnieje;-)

Gość wqewwq2323
tyle ze sa tez kobiety-lekrze, architekci czy inzynierowoie i zapewniam cie ze nawet jelsi kobiety zarabiaja mniej niz mezczyni to nie zarabiaja 1,000 zl na takich stanowiskach no ale skoro dla ciebie przecietna kobieta - to pani ze sklepu no to trudno xxxxx no tak, przecietna kobieta jest lekarzem... LOL SWoją dorgą, to chyba jedyny zawód, co daje gwaracje zarobków dla kobiet. niedawno sie tu zaliły absolwentkiudownictwa po polibudzie, co nie mogły znalezc pracy bo kobiet nie chca zatrudniac w budownictwie

" albo jesteś hipokrytka, co nie zauwaza jak jest u nas... " xxxxx tak oczywiscie rozgryzlas mnie - jestem hipokrytka;-) u nas ? to znaczy gdzie w ciebie i twicj znajomych, hm? xxxx "Najczęściej w Polsce to kobieta sprząta w domu, co ja uwazam za skandal. I jeszcze statystyki i to ogólnoswiatowe- w przypadku dzieci z autyzmem, 80 % ojców odchodzi. Czyli w zasadzie 80 % facetów sie nie nadaje do niczego" xxxx a mozesz podac linka do tych statystyk? poza tym w domu sprzata ten kto chce - ja ludziom nie zagladam do domow i i pod koldre - a wokol nie wiedze zeby kobiety sprzataly od rano do wieczora - raczej widze ze ciezko sie z nimi do kina umowic bo takie zalatane;/

Gość wqewwq2323
nie jestm statystyczna co do wymiarow przynajmniej poza tym statsytyczny czlowiek nie istnieje takie obliczenia się stosuje na większej ilosci osób, zdecydowanie nie na jednej. Jedna moze byc szczęsliwa, nawet bardzo ,ale 9 - zdecydowanie nie. Albo byłby to cud. Gadasz byle gadac, bez sensu

"no tak, przecietna kobieta jest lekarzem... LOL" xxxxx czy ja napisalm o przecietnej kobiecie? natoamist to nie zmienia faktu, ze sporo kobiet wybiera i taka droge, i takie kobiety tez sa i tez wystepuja w tym samym krajau - polsce xxxxx SWoją dorgą, to chyba jedyny zawód, co daje gwaracje zarobków dla kobiet. niedawno sie tu zaliły absolwentkiudownictwa po polibudzie, co nie mogły znalezc pracy bo kobiet nie chca zatrudniac w budownictwie xxxx w konsultingu i analizie rynkowej tez jest sporo kobiet;-) poza tym w PR duzo, i HRach - w laboratoriach tez;-)

lookrecja- dobrez, że ktoś umie być szczery. whedif-no ja włąśnie sarkazm zrozumiałam!!!;-DD

takie obliczenia się stosuje na większej ilosci osób, zdecydowanie nie na jednej. Jedna moze byc szczęsliwa, nawet bardzo ,ale 9 - zdecydowanie nie" xxxxx woow!!!! ;-) nie moze byc!;-)))) coz za obszerana definicja;-) xxxxx Gadasz byle gadac, bez sensu xxxxx skonczyly sie argumenty zaczyna sie pyskowka pt "ty jestes glupia -a ty jeszcze glupsza"?;-) jakies to pospolite - biczym obraz ciemiezonej kobiety-sklepikary;-)

Gość wqewwq2323
linka ci nie podam, ale był program w tv, zresztą sobie poszukaj... u nas ? to znaczy gdzie w ciebie i twicj znajomych, hm? W Polsce a wokol nie wiedze zeby kobiety sprzataly od rano do wieczora - raczej widze ze ciezko sie z nimi do kina umowic bo takie zalatane;/ nie wiem na co sprzatac od rana do wieczora, nawet godzinne sprzątanie to duzo, ale to chyba ponizające zeby sprzątacpo dorosłym facecie, co tez ma ręce... jak sie nie mozzesz umówic do kina - to przeczysz sama sobie, włąśnie ten nadmiarobowiązków to powoduje

Gość wqewwq2323
"czy ja napisalm o przecietnej kobiecie?" Dokładnie tak napisałas: "no ale skoro dla ciebie przecietna kobieta - to pani ze sklepu no to trudno" woow!!!! nie moze byc! coz za obszerana definicja to nie jest definicja, na co tu definicje???? skonczyly sie argumenty zaczyna sie pyskowka pt "ty jestes glupia -a ty jeszcze glupsza"? to ty nie potrafisz odpowiedziec na zadne pytanie logicznie, a nie kończa się argumenty, tylko piszesz cwój bełkot byle sięnie zgodzic

" wqewwq2323 linka ci nie podam, ale był program w tv, zresztą sobie poszukaj... u nas ? to znaczy gdzie w ciebie i twicj znajomych, hm?" xxxx a czyli cos tam slyszalas ale nie pamietasz dokladnmie co i jak?;-) xxx nie wiem na co sprzatac od rana do wieczora, nawet godzinne sprzątanie to duzo, ale to chyba ponizające zeby sprzątacpo dorosłym facecie, co tez ma ręce... " xxxxxx wspolczuje ci tpwarszystwa;-) "jak sie nie mozzesz umówic do kina - to przeczysz sama sobie, włąśnie ten nadmiarobowiązków to powoduje" xxxx mowilam ze z przyjaciolkami ciezko spoitakac bo zaganiene - wyjazdy sluzbowe i prywatne, rumby i inen takei (na kt nie chodze) anie ze sie w domu i pichca obiadkie dla rodzinki;-)

"wqewwq2323 "czy ja napisalm o przecietnej kobiecie?" Dokładnie tak napisałas: "no ale skoro dla ciebie przecietna kobieta - to pani ze sklepu no to trudno" xxxx polaczylas dwa watki cwaniaro;-) dwie osobne wypowiedzi;-) xxxxx skonczyly sie argumenty zaczyna sie pyskowka pt "ty jestes glupia -a ty jeszcze glupsza"? to ty nie potrafisz odpowiedziec na zadne pytanie logicznie, a nie kończa się argumenty, tylko piszesz cwój bełkot byle sięnie zgodzic " xxxxx haha ;-0 no walsnie o tym mowilam - nie ma w zyzcaju spelniac prosb osob niegrzecznych czy tez mnie probujacych obrazac - ale widocznie nie zalapalas , nie dziwie sie niekazdy lotny;-)

Ja bylam samotna matką,od 2 lat mam meza, corka juz pelnoletnia i druga mlodsza przybrana Nigdy sobie nie wspolczulam bo mialam pomoc w moich rodzicach, bylo nawet tak kilka lat ze corka u nich mieszkala ,niestety ze mną nie mogla, teraz juz wsztyscy w 4 sobie fajnie zyjemy

Gość a ja nie zycze
Żadnej kobiecie, żeby przeszła to co ja. Zostawił mnie bez słowa przed ślubem. Byłam w ciąży. Po prostu zniknal. Kiedys samotne matki kojarzyly mi się z patologia. A później sama znalazłam się w takiej sytuacji, a z patologia nie miałam nic wspólnego. Nie wysmiewajcie się z takich kobiet. To boli.

glupota zwasze boli;/ a swoja droga skoro wybralas taka kolejnosc najpierw ciaza potem reszta to bylo do przewidzenia

Gość wqewwq2323
"a czyli cos tam slyszalas ale nie pamietasz dokladnmie co i jak?" nie mam kłopotów z pamięcią, sama mam dziecko autystyczne więc się tym interesuję, znam wiele podobnych mi osób "wspolczuje ci tpwarszystwa" jakiego towarzystwa mi wspóczujesz? Mieszkam sama z dzieckiem "mowilam ze z przyjaciolkami ciezko spoitakac bo zaganiene - wyjazdy sluzbowe i prywatne, rumby i inen takei (na kt nie chodze) anie ze sie w domu i pichca obiadkie dla rodzinki" to chyba żadne nie ma dzieci, bo jestem ciekawa jak łącza dzieci z tymi wyjazdami słuzbowymi, albo masz znajome w konkretnej brazny w której się wyjezdza, ja mało mam kolezanek co wyjezdzają, mają pracę takie zeby mogły wychowywac dzieci "polaczylas dwa watki cwaniaro" połączyłam, bo się łączą... :( napisałas, że kobieta co pracuje w sklepie twoim zdaniem to nie jest przecietna polska kobieta, i podałas przykłady kobiet co pracuja jako lekarze, czy inzynierowie czyli pdajesz nieliczne wyjątki jako regułę

" jakiego towarzystwa mi wspóczujesz? " xxxxx ciagle powolujesz sie na przyklady ktore widzisz - np. zaganianych i umeczonych kobiet itd. i tego ci wspolczuje xxxx to chyba żadne nie ma dzieci, bo jestem ciekawa jak łącza dzieci z tymi wyjazdami słuzbowymi, albo masz znajome w konkretnej brazny w której się wyjezdza, ja mało mam kolezanek co wyjezdzają, mają pracę takie zeby mogły wychowywac dzieci" xxxxx noprmalnie sie laczy jedno z drugiem - sporo mezow ma prace czesciowo z domu - to pomaga przy wyjazdach - a braneze sa bardzo rozne ino styl zycia podobny "polaczylas dwa watki cwaniaro" połączyłam, bo się łączą... " xxxxx jasne;-)))) tak jak soebie polaczyla pytanie i odpowiedz na inne pytanie;-))

Gość wqewwq2323
TAk na marginesie, to przeciez sa znane dane UE i inne o sytuacji kobiet w Polsce, spada na nie gros obowiązków domowych, jesteśmy pod tym względem w epoce kamienia łupanego. Niedawno było tu temat ze kobiety nie mają hobby, to kazdy pisał, że nie mają- bo musza wszystko robic za facetów i brak im czasu.... I jest to niestety prawda. Ja od dziecka jezdzę konno i jest to typowe damskie hobby, w szkółkach jest 95 % osób jezdzących dziewczynek.Są w wieku 12, 15, 18 lat, czasem w studenckim. Kiedy kończa wiek studencki to jest koniec jezdzenia... Jesli chodzi o dorosłych, to zamiast proporcji 95 % do 5%, jest ok. 50- 50, mimo że faceci bardzo rzadko się tym interesuja to stanowią połowe. Bo oni maja zawsze czas

Gość wqewwq2323
ROR - czy ty jesteś tak głupia czy tylko udajesz? Mam nadzieję, że droczysz się ze mną, bo piszesz, jakbyś się urodziła wczoraj. Tu był topik kiedyś babek co wstaja o 6 rano zeby swoim męzom robic kanapki do pracy! Nigdy nie czytasz tego forum? Nadal w wiekszosci to kobiety gotują, jakby faceci nie mieli rąk.

Gość Barwy nocy
Nie jestem zostawiona, ale czuję się bardzo samotna. Z narzeczonym widuję się raz na 2 tygodnie, albo na tydzień, ciągle sama z dzieckiem, bez pomocy kogokolwiek, świątek piątek..tak się ułożyło, właśnie dopijam piwo, dziś bym bez tego nie dała rady, więc nie współczuję, tylko podziwiam, kobiety samotnie wychowujące dzieci, z własnej woli, bo np : Miały odwagę odejść od męża/ narzeczonego, pijaka, kłamcy, damskiego boksera itp, bo mąż/ narzeczony - zmarł, bo zrozumiały ,że ich związek to porażka, i tak jakoś się ułożyło, ale są mądrymi kobietami, wiedzą czego chcą od życia i mają jakieś cele, nie współczuję natomiast lolitkom które np ciążą chciały zatrzymać faceta, bądź, to był zwyczajny, jednorazowy, nieodpowiedzialny seks..uff

"wqewwq2323 TAk na marginesie, to przeciez sa znane dane UE i inne o sytuacji kobiet w Polsce, spada na nie gros obowiązków domowych, jesteśmy pod tym względem w epoce kamienia łupanego. Niedawno było tu temat ze kobiety nie mają hobby, to kazdy pisał, że nie mają- bo musza wszystko robic za facetów i brak im czasu...." xxxxxx kazda kobieta organizuje soebie czas jak lubi - a ze wiekszosc daje sie do "garow" zagonic to ich sprawa;-) xxxxx ja widze facetow zaanagazowanych w dom i wychowanie dzieci, ale startystyk nie mam - podobnie jak kolezanka powolujaca sie wcoiaz na niestniejace zrodla;-)

" wqewwq2323 ROR - czy ty jesteś tak głupia czy tylko udajesz?" xxxxxx wysil sie zlotko i sama sprobuj wydedukowac odp , ok?;-) aha - tylko mi nie pisz i nie formuje bo mi tam rybka do jakisch wnisokow dojdziesz;-) xxxx Mam nadzieję, że droczysz się ze mną, bo piszesz, jakbyś się urodziła wczoraj. Tu był topik kiedyś babek co wstaja o 6 rano zeby swoim męzom robic kanapki do pracy! Nigdy nie czytasz tego forum?" xxxxx no i co w zwaizku z tym? jedna wstaja o 6, inne spia do poludnia - masz statyski i an ten temat?;-) kazdt sobie rzepke skrobie;-) nie ma obowiazku robienia kanapek rano - fuuu - to nawet nie zdrowe takie sniadanie;/ ale nie ma tez zakazu, co nie?;_) xxxxx Nadal w wiekszosci to kobiety gotują, jakby faceci nie mieli rąk. xxxxx to znowu zalezy gdzie - ale statysstyk zdana z nas nie posiada wiec mozemy sie opierac na tym co widzimy - ja widze glownie kucharzcych facetow

"Barwy nocy podziwiam, kobiety samotnie wychowujące dzieci, z własnej woli, bo np : Miały odwagę odejść od męża/ narzeczonego, pijaka, kłamcy, damskiego boksera itp, bo mąż/ narzeczony - zmarł, bo zrozumiały ,że ich związek to porażka" xxxx z wyjatkiem smiercu narzeczonegop - to za dco te kobiety podziwiac?;-) za to ze najpierw zwiazaly sie z pijakami, klamcami, damskimi bokserami a potem odezsszly? no prawdziwe bohaterki;-)) bo te ktore zalozyly rodziny z normalnymi osobami (nie z patolgia) to "pikus" przy takich "bohaterkach";-)

Gość wqewwq2323
kazda kobieta organizuje soebie czas jak lubi - a ze wiekszosc daje sie do "garow" zagonic to ich sprawa no jak, przeciez większosc wg ciebie jezdzi w kółko na delegacje?? no i co w zwaizku z tym? jedna wstaja o 6, inne spia do poludnia - masz statyski i an ten temat? z tego mozesz smiało juz układac stastystyki, a nie z 2 czy 9 osób co znasz to znowu zalezy gdzie - ale statysstyk zdana z nas nie posiada wiec mozemy sie opierac na tym co widzimy - ja widze glownie kucharzcych facetow to zmień dealera.... :( szkoda z toba pisac, myślałam, że potrafisz prowadzic rzeczowa dyskusję, ale twój poziom to zero...

Gość Barwy nocy
Ror, nie wiem kim jesteś, czy kobietą czy mężczyzną, nie czytałam Twoich tekstów, zakładam, że jesteś kobietą, więc nie zrozumiałaś o co mi chodzi, nie wiem też, czy masz już dziecko czy nie, jeśli nie, nie wiesz jak czasami może być cięzko samotnej matce której źle ułożyło się życie, podziwiam kobiety odważne, które decydują się na krok samotnego macierzyństwa, choć maja inny wybór, które potrafią być samotne i czerpać z tego satysfakcję, życie w pojedynkę z dzieckiem czasami wiążę się z całkowitą rezygnacją ze swojego życia na korzyść tylko i wyłącznie dziecka, ogólnie podziwiam takie kobiety, bo dla wielu kobiet dziecko to najcięższa praca, ale i jednocześnie największa radość, bynajmniej nie słyszałaś o problemach w związkach? Znam 3 matki które są źle traktowane przez swoich mężczyzn, ale nie odejdą, bo się boją, żę nie dadzą sobie rady z dzieckiem..tylko dlatego.. tu nawet nie chodzi o pieniądzę, ale dla wielu kobiet perspektywa samotnej matki jest niczym bycie trędowatą. Co dla mnie osobiście jest głupie, jeśli czegoś jeszcze nie zrozumiałaś, z przyjemnością odpisze, każda matka może być cudowna, ale jeśli mówimy tu o SAMOTNEJ, a przy tym normalnej, nie sfrustrowanej, spełnionej kobiecie i jeszcze szczęśliwej, to możemy też wspomnieć o bohaterce :)

"wqewwq2323 no jak, przeciez większosc wg ciebie jezdzi w kółko na delegacje??" xxxxx odnosilam sie do tych cytowanych przez ciebie "statystyk" - lubia to sluza, a ztymi podrazami sluszbowymi to rezczywiscie niekiedy to zmora;/ xxx no i co w zwaizku z tym? jedna wstaja o 6, inne spia do poludnia - masz statyski i an ten temat? z tego mozesz smiało juz układac stastystyki, a nie z 2 czy 9 osób co znasz to znowu zalezy gdzie" xxxxxx najpierw trzebaby bylo na szerokiej populacje dane zebrac- a komu by sie chcialo skoro temat bez nzcaenia;-) i tak ostatecznie kazdy robi jak lubi - be zwzgledu czy znjadzie sie sw sredniej, wiekszosci, czy mniejsozsci;-) xxxxxx - ale statysstyk zdana z nas nie posiada wiec mozemy sie opierac na tym co widzimy - ja widze glownie kucharzcych facetow to zmień dealera.... " xxxxxx hahahahahhaah ;-))) ;-0) ;-)))) ;-))) myslisz - i co bede brala te same czopki co ty ktore beda pomnazac umeczone kobiety ?;-) xxxxx szkoda z toba pisac, myślałam, że potrafisz prowadzic rzeczowa dyskusję, ale twój poziom to zero... xxxxxx jaki in telokutor taki poziom;-) amen;-)