Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mogę spełnić wszystkich po

Szlachetna paczka

Polecane posty

Gość gość
szukalam w okolicy rodziny ktora przyjmie pomoc i nie znalazlam za duze wymagania.wiec kupilam misia tvn :D

Gość gość
23 37 to nie wiesz że ta paczka jest dla bogatych i że to oszukaństwo? Weź się zastanów racjonalnie dlaczego biedny nie chce przyjąć paczki skoro jest biedny? Mnie odmówiono przyjęcia bo uwaga ! nie kupiłam starym łózka. Tylko że ja mam ochote pomóc dzieciom a nie starym prykom którzy mają 5 dzieci i nigdy nie pracowali

Gość gość
23:41 chciałabym się lepiej poczuć pomagając komuś w święta, ale 2 tony węgla? i ciągle pralka lodówka laptop, nie stać mnie

Gość gość
Oni mieli dzieci , pięcioro. Chciałam kupić wszystko oprócz łóżka bo to też większy wydatek. Powiedziano mi że się ,, nie da' i albo się daje wszystko albo trzeba sobie ,, odpuścić''Dodam że chcieli wszystko NOWE

Gość gość
23:44 ja wybrałąm babcie która chciała mikser, bo nie mogła gryźć z braku protezy. jak się zgłosiłam się okazało, że babcia jeszcze chce 2 tony koksu :D

Gość gość
Ludzie!!! Obudzmy sie! Co roku ten sam cyrk np.pani anna(58)ma na wychowaniu czworke dzieci...Zosia lat 22.Gosia lat 21,romek20.atomek19.Pani ania nie pracuje,poniewaz prowadzi dom i zajmuje sie dziecmi,mąż pani anny choruje na chorobę alkoholowa.Qurwa jak czytalam o rodzinach z mojej okolicy to aż zasmialam sie w glos!!!!!!!!!!!!! Podalam byle jaki przyklad,ale mniej wiecej 60% jest w tym tonie. Nikt mi nie wmowi,ze w centrum Opola nie ma pracy! Moge pomoc starym emerytom,ale nie takiej patologi. A najwiecej pomocy wymagaja chyba wolontariusze(raczej psychiatrycznej)nie wiem dlaczego nikt tego nie weryfikuje,choc to naprawde szlechetna inicjatywa

Gość gość
23 51 dlatego ta akcja to kłamstwo i raczej polega na tym że biedni pomagają bogatym :]

Gość gość
Opis rodziny Pan Jacek(52 l.) z żoną Panią Lidią(52 l.) oraz synami Panem Konradem (33 l.) i Panem Przemysławem (30 l.) stworzyli pełną ciepła rodzinę zastępczą dla wnuczki Amelki(9 l.),po tym jak porzuciła ją matka, a córka Pani Lidii. Rodzina utrzymuje się z pensji Pana Jacka i Pani Lidii oraz z dorywczych prac synów. Otrzymują również 660 zł na wnuczkę Amelkę, dla której są rodziną zastępczą. Po odliczeniu kosztów, na jednego członka rodziny przypada dochód w wys.431 zł. Rodzinie jest ciężko, Amelka na tą chwilę musi dzielić pokój z wujkami. Niestety nie jest Ich stać na wykończenie pokoju dla dziewczynki. Mimo ciężkiej sytuacji finansowej, zostali rodziną zastępczą dla wnuczki. Mimo wcześniejszych błędów życiowych Konrada, starają się stworzyć dom pełen miłości i wiary, że wiele może się zmienić na lepsze. Aktywnie poszukują pracy i oferują możliwość pomocy innym ,gdyby potrzebna była pomoc pracowników budowlanych. Rodzina byłaby bardzo wdzięczna za żywność, artykuły chemiczne i przybory szkolne dla Amelki. Uwaga: dla zachowania anonimowości, imiona członków rodziny mogły zostać zmienione Potrzeby rodziny Żywność trwała: Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Kawa, Ryż, Kasza, Makaron, Mąka, Cukier, Olej, Dżem, Konserwy mięsne, Konserwy rybne, Warzywa w puszkach Środki czystości Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyn do mycia naczyń, Szampon, Pasta do zębów Pomoce szkolne: Zeszyty, Bloki, Kredki, Przybory do pisania Wyposażenie mieszkania: Kołdra, Poduszka, Ręczniki VII. INNE POTRZEBY: Materiały na wykończenie pokoju dla Amelki, ma Ona 9 lat i nie powinna dzielić pokoju z dorosłymi mężczyznami. Rodzina bardzo potrzebuje pieca do ogrzewania węglowego- niestety nie stać Ich na zakup.

Gość gość
Wychowują pełnoletnie ,, dzieci '' .... jasne. I jeszcze chcą telewizor x boxa tablet telefon grę na playstation łóżko lodówkę pralkę i tak dalej. Szafe nawet pisało gdzieś że na jedzenie nie mają ale szafe chcieli. Widziałam też wymianę okien. Perfumy, lakier do paznokci, podkład do twarzy, kredka do oczu i tak dalej.

Gość gość
Pani Marzena (48 l.) i pan Zbigniew (53 l.) wychowują trójkę wspaniałych dzieci Kacpra (12 l.), Jakuba (12 l.)i Nicole (8 l.). Pani Marzena dla Nicole i Jakuba stanowi rodzinę zastępczą, ponieważ córka Pani Marzeny została pozbawiona praw rodzicielskich, z powodu nadużywania alkoholu. Życie Państwa jest trudne ze względu na potrzeby dzieci, jak również chorobę Kacperka. Kacper chory jest na epilepsję. Rodzina utrzymuje się z zasiłków z PCPR i świadczeń pielęgnacyjnych. Po odjęciu wszystkich kosztów pozostaje 343 zł na jedna osobę. Nikt z rodziny nie pracuje. Mąż pani Marzeny aktywnie szuka pracy, choć pozostaje bezrobotny od 3 lat, stara się i szkoli w tutejszym PUP. Pani Marzena mimo trudności stara się stworzyć wnukom oraz dziecku szczęśliwe dzieciństwo. Pomimo przeciwności losu, tworzą ciepłą i kochającą się rodzinę. Rodzina potrzebuje przede wszystkim łóżek dla dzieci. Pani Marzena byłaby wdzięczna za żywność i środki czystości. Uwaga: dla zachowania anonimowości, imiona członków rodziny mogły zostać zmienione Potrzeby rodziny Żywność trwała: Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Kawa, Ryż, Kasza, Makaron, Mąka, Cukier, Olej, Dżem, Konserwy mięsne, Konserwy rybne, Warzywa w puszkach Środki czystości Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące, Szampon, Pasta do zębów, Mydło/żel myjący IV. ODZIEŻ I OBUWIE Odzież Lp Płeć Rodzaj (letnie/zimowe/ przejściowe) Kategoria (bluzka, spodnie, kurtka itp.) Rozmiar Sylwetka Uwagi 1 M zimowe kurtka,spodnie 140cm szczupła 2 M zimowe kurtka,spodnie 143cm krępy 3 M zimowe kurtka,spodnie 128cm szczupła Obuwie Lp Płeć Rodzaj (letnie / zimowe / przejściowe) Kategoria (klapki, tenisówki, kozaki itp.) Rozmiar Uwagi 1 M zimowe śniegowce 35 2 M zimowe śniegowce 36,5 3 M zimowe kozaki 32 wysokie podbicie Pomoce szkolne: Bloki, Kredki, Farbki, Plastelina, Papier kolorowy, Klej Wyposażenie mieszkania: Poduszka, Pościel, Ręczniki Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: Kuchenka z piekarnikiem- nie działający piekarnik, meble dla 12-letniego dziecka do pokoju- popękane. Rodzina potrzebuje tych przedmiotów by w miarę normalnie żyć i funkcjonować. Szczególne upominki: Jakub- gadżet związany z piłką nożną Nicole- gadżet związany z Violettą Kacper- gra komputerowa lub klocki Lego

Gość gość
Czad, gdyby synowie byli niepełnosprawni to by napisali. Właśnie o to mi chodzi, zero ambicji tylko daj

Gość gość
"343zl na osobe i nikt z rodziny nie pracuje. masakra

Gość gość
chcą gry komputerowe, więc na kompa jest na jedzenie nie ma

Gość gość
klocki lego ? hmmm a czemu nie książki i tłumaczenie dzieciom że w przyszłości same mogą do czegoś dojść i ich zycie może wyglądać inaczej? To jest błędne koło a nie pomoc

Gość gość
policz sobie 343 razy UWAGA 5 osób ! po odliczeniu rachunków to jest ,, mało''

Gość gość
Kod rodziny: SWI-896-403015 Opis rodziny Pani Grażyna (49 l mieszka ze swoimi synami: Marcine (25 l.), Damianem (24 l.), Kamilem (22 l.), Sebastianem (20 l.), Dominikiem (17 l.) i Mateuszem ( 16 l.), a także swoim mężem, panem Januszem (51 l.) Rodzina mieszka w małym drewnianym domku, czteropokojowym- bez łazienki, dostępu do wody bieżącej, opalanego piecem kaflowym. Na etacie pracuje jedynie jeden z synów Łukasz, reszta chłopców aktywnie poszukuje pracy, a dwóch z nich jeszcze się uczy. Rodzina jest w ciężkiej sytuacji od 4 lat, od kiedy zachorował pan Janusz. Pani Grażyna również szuka pracy, uczestniczy we wszelkich dostępnych kursach, korzysta z projektów, które oferuje PUP- jednak jest jej bardzo ciężko, ponieważ przez długi czas zajmowała się wychowywaniem 6 dzieci. Mieszkają w bardzo małej miejscowości, nie mają samochodów, więc dojazdy na inne tereny są bardzo utrudnione. Jednak całą siódemka nie poddaje się i każdego dnia jeździ w poszukiwaniu robót dorywczych czy tymczasowych. Dochód na jedną osobę po odliczeniu kosztów utrzymania mieszkania i leków to 389 zł. Chłopcy są bardzo dobrze wychowani przez panią Grażynę- są grzeczni, mili, szanują się nawzajem i zdają sobie sprawę z trudnej sytuacji rodziny. Wszyscy mają nadzieję, że coś się zmieni i szukają rozwiązań. Myślą już nawet nad wyjazdem z rodzinnej miejscowości, co jednak utrudniają bliskie relacje rodzinne i strach o zdrowie ojca. Pani Grażyna również aktywnie poszukuje pracy, stara się zapewnić poprawę warunków. Myślę, że taka pomoc Darczyńcy podniesie ich wiarę w siebie i będzie bodźcem do dalszych działań- poczują jeszcze większą moc i wsparcie z zewnątrz. Najważniejszą i największą potrzebą jest kuchenka gazowa. Stara jest już niebezpieczna i generuje duże straty. Ważna jest również odzież zimowa, na którą rodzina nie może sobie pozwolić i bywa czasem tak, ze chłopcy muszą czekać na siebie, ponieważ mają za mało par butów zimowych i nie mają jak wyjść z domu. Rodzina byłaby również wdzięczna za żywność. Uwaga: dla zachowania anonimowości, imiona członków rodziny mogły zostać zmienione Potrzeby rodziny Żywność trwała: Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Kawa, Ryż, Kasza, Makaron, Mąka, Cukier, Olej, Dżem, Konserwy mięsne, Konserwy rybne, Warzywa w puszkach Środki czystości Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń, Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów, Mydło/żel myjący IV. ODZIEŻ I OBUWIE Odzież Lp Płeć Rodzaj (letnie/zimowe/ przejściowe) Kategoria (bluzka, spodnie, kurtka itp.) Rozmiar Sylwetka Uwagi 1 M zimowa kurtka 178 szczupła 2 M zimowa kurtka 178 szczupła Obuwie Lp Płeć Rodzaj (letnie / zimowe / przejściowe) Kategoria (klapki, tenisówki, kozaki itp.) Rozmiar Uwagi 1 M przejściowe adidasy 41 2 M przejściowe adidasy 41 3 K zimowe kozaki 40 4 M zimowe trapery 41 Wyposażenie mieszkania: Koc, Pościel Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: kuchenka gazowa- stara już wymaga zmiany dla bezpieczeństwa rodziny VII. INNE POTRZEBY: odkurzacz- ułatwi utrzymanie czystości w mieszkaniu Szczególne upominki: kosmetyki dla Pani Marii, dla pana Janusza- narzędzia, dla Mateusza- rękawice bramkarskie, dla Dominika- piłka nożna Najważniejsze potrzeby: kuchenka gazowa ze względu na bezpieczeństwo, oszczędność i komfort żywność jest to ogromny wydatek na tyle osób obuwie nie kupują obuwia, ponieważ nie stać ich na takie wydatki

Gość gość
Opis rodziny Pani Małgorzata (32 l.) mieszka z mężem, panem Janem ( 46 l.) i dwoma synami Danielem ( 9 l.), Piotrkiem ( 12 l.). Daniel syn pani Małgorzaty choruje na ADHD oraz padaczkę skroniową. Uczęszcza on do szkoły podstawowej jednak mama musi być dostępna w każdym momencie. Przez co nie może podjąć żadnej pracy z tego powodu też otrzymuje zasiłek stały z MOPS-u oraz dodatkowe świadczenia w łącznej kwocie 1445. Drugi syn Pani Małgorzaty cierpi na rozszczep podniebienia oraz wargi. Sytuacja rodziny jest ciężka z powodów finansowych, jak i zdrowotnych w domu pracuje tylko Pan Jan na pół etatu i podejmuje się prac dorywczych z tego tytułu zarabia 1200 zł. Po odliczeniu wszystkich opłat oraz leczenia Daniela tj 895 zł , na każdego członka rodziny zostaje po 437 zł. Pomimo problemów jakie spadły na tą rodzinę. Pani Małgorzata jest osobą radosną i otwartą. Nie poddaje się tylko walczy o swoich synów, którzy są dla niej i męża najważniejsi. Szuka specjalistów, którzy pomogą jej w tym aby dzieci nie odczuwały tak bardzo swoich chorób oraz poprawili ich komfort życia. Dla małżeństwa dzieci są najważniejsze na świecie. Rodzina Pani Małgorzaty potrzebuje lodówki, ponieważ ta którą mają jest stara i mrozi. Wdzięczni by byli za obuwie dla chłopców oraz żywność. Uwaga: dla zachowania anonimowości, imiona członków rodziny mogły zostać zmienione Potrzeby rodziny Żywność trwała: Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Ryż, Makaron, Mąka, Cukier, Olej, Konserwy mięsne Inne: mleko długoterminowe, masło orzechowe, płatki Środki czystości Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń, Szampon, Pasta do zębów, Szczoteczka do zębów IV. ODZIEŻ I OBUWIE Odzież Lp Płeć Rodzaj (letnie/zimowe/ przejściowe) Kategoria (bluzka, spodnie, kurtka itp.) Rozmiar Sylwetka Uwagi 1 M zimowe/przejściowe spodnie / kurtka/bluza 150 normalna 2 M zimowe/przejsciowe bluzki/bluzy/kurtka 130 normalna Obuwie Lp Płeć Rodzaj (letnie / zimowe / przejściowe) Kategoria (klapki, tenisówki, kozaki itp.) Rozmiar Uwagi 1 M zimowe / przejściowe kozaki / adidasy 36 2 M zimowe/przejściowe kozaki /trampki 32/33 Pomoce szkolne: Zeszyty, Bloki, Kredki, Farbki, Plastelina, Papier kolorowy, Plecak, Przybory do pisania Inne: Daniel nie posiada napięcia mięśniowego dlatego też ma zalecenia lekarskie do wykonywania jak najczęściej prac manualnych Wyposażenie mieszkania: Kołdra, Poduszka Inne: Dzieci mają już stare , przydałyby się im nowe Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: Lodówka stara która jest w domu bardzo mrozi co niestety skutkuje niszczeniem się żywności w sytuacji gdy jest zimno na dworze Pani Małgosia sobie jakoś radzi jednak w dni upalne i bardzo zimne jest to dla nich bardzo dużym problemem. Szczególne upominki: Lego Star Wars Piłka do nogi Najważniejsze potrzeby: Lodówka Stara niszczy żywność która się w niej znajduje . Rodziny nie stać na zakup nowej , ani na straty żywieniowe Obuwie Daniel bardzo niszczy swoje obuwie spowodowane jest to jego chorobą , a rodziny nie stać na zakup dla dwóch chłopców obuwia Żywność Żywność jest zawsze potrzebna i niezbędna

Gość gość
siedem osób razy czterysta złotych to jest 2800 zł na jedzenie i życie czynszu nie płacą i to MAŁO ja tyle nie mam! Pewnie wóda się strumieniami leje

Gość gość
To teraz ja wam powiem czego potrzebuje... Zarabiam 1280 zl miesiecznie za mieszkanie place 550,plus 330 zl rat miesiecznych,za tv,szafe i kanape ktora wzielam lekkomyslnie.Do tego cierpie na nalogowa chorobe-palenie papierosow. Moja sytuacja pogorszyla sie kiedy zaczelam naduzywac alkoholu(czyt.tydzien temu poszlam na impreze i wydalam cale 80 zl) Najbardziej potrzebuje nowego fluidu( w kolrze nude),lakieru do paznokci i nowych szpilek. Proszeo pomoc,poniewaz w moim miejscu zamieszkania oferuja tylko pojscie do pracy a nie darmowa pomoc. Qrwa ludzie nie dajmy sie zwariowac!

Gość gość
rękawice bramkarskie? kurczaki szkoda że nie wytrych do samochodów i zamków, a za chwile napisali że na buty ich nie stać jak mają dochód ponad 2500 tysi

Gość gość
23:44 ja wybrałąm babcie która chciała mikser, bo nie mogła gryźć z braku protezy. jak się zgłosiłam się okazało, że babcia jeszcze chce 2 tony koksu x x bo te paczki swiateczne to ma byc wieksza pomoc, taki zatrzyk pieniedzy, srednio na rodzine paczka to ok. 7 tys złotych. nie ma sensu robienie paczki jak ktos sam nie ma pieniedzy, z reguły to robia firmy lub zespół ludzi przygotowuje jedna paczkę... To jedno, druga sprawa to wy kompletnie nie rozumiecie zamysłu tej akcji, ma ona byc pomoca, ale tez rodziny maja poprosic o jakas szczególna rzecz, taki prezent, która nie jest artykułem pierwszej potrzeby tylko rodzajem upominku pod choinke. Dlatego sie pojawiaja te komputery, czy tablety, perfumy, itp

Gość gość
Ja tam się nie będę krępować. Potrzebuje mieszkanie mieszkam na wynajętym, mieszkanie widne minimum 60 metrów w pełni wyposażone. No i wiadomo - nowe.Za używane dziekuję :)

Gość gość
hahahha upominku? Kobieto ludzie niektórzy na jedzenie nie mają i to jest BIEDA rozumiesz? Jak byłam mała miałam 6 lat mój ojciec umarł to wiesz co mi dawali z kościoła? Przeterminowany cukier i przeterminowane kasze! Tableta nie miałam, ubrania tylko używane, naprawdę nie rozumiesz? Już prościej nie potrafie. Normalny człowiek jak nie ma kasy to prosi o jedzenie a nie TABLET ! I to nowy. To jest kolesiostwo i oni biednym nierobom pomagają albo alkoholikom ! Jak można mieć 5 dzieci i NIGDY nie pracować no jak? Te dzieci z nieba spadają? Trzeba mysleć a nie wyciągać łapy po tablety

Gość gość
Wiem że firmy robią u mojego męża w pracy zbierają już mó∆ mąż ich pogonił, bo chciałam dać paczkę dodatkową i powiedzieli mi że bez łóżka nie a zresztą wszystko NOWE! Czy tu nie rozumiesz że 400 zł na osobę po opłaceniu rachunków to jest średni dochód WSZYSTKICH średnio prosperujących rodzin a nie biednych? Ta akcja powinna się nazywać pandatableta

Gość gość
hahahha upominku? Kobieto ludzie niektórzy na jedzenie nie mają i to jest BIEDA rozumiesz? Jak byłam mała miałam 6 lat mój ojciec umarł to wiesz co mi dawali z kościoła? Przeterminowany cukier i przeterminowane kasze! Tableta nie miałam, ubrania tylko używane, naprawdę nie rozumiesz? J x x nie, nie rozumiem. Te rodziny nie prosza o tablet LUB jedzenie, tylko sa to przede wszystkim artykuły pierwszej potrzeby, typu jedzenie, ubrania, srodki czystosci, a te dodatkowe rzeczy są dodatkowe, nie chodzi o wybieranie to lub to. Dziecko, nawet to niedojadajace, tez marzy o telefonie, czy komputerze. POdejrzewam ze jak twój ojciec zmarł to tabletów nie było jeszcze, wiec raczej nie mogłaś marzyc o nich bo nie wiedziałas ze jest cos takiego

Gość gość
zejdź na ziemie kochana bo bieda rodzi biedę, książki tak, nauka tak, plecak tak, szkolenia tak ale tablet to pierwsza potrzeba ? Walnij się w głowę i pomyśl ok? Teraz tablety są i widzisz ja nie mam i co ty na to? Dasz mi tableta no daj no daj :)

Gość gość
Rodzice dziecioroby mają po lyle ,, dzieci'' 21, 22, 31 lat! Kobieto ocknij się bo ludzie biedni są ale to są roszczeniowe postawy hołota i ich dzieci skończą z tymi tabletami na ulicy będą kraść bo będą przyzwyczajone że ktoś im da tableta ! Chore to jest ludzie bo tyle osób chorych na raka nie mają na leczenie a ty o komputerze pluje na to co gadasz i na tą zakłamaną paczkę wiesz?

Gość gość
Moją znajomą zgłosiły 3 instytucje do szlachetnej paczki. I sama byłam świadkiem jak do niej dzwonili. Ona potrzebuje tylko jedzenia ale takie są ich procedury że musiała też podać rzeczy o których marzą dzieci bo to jako prezent na święta. Innej znajomej ze szlachetnej paczki wyremontowali łazienke (mieszka w domku), chodzi do mopsu na żebry a tak naprawde ma fagasa który ją utrzymuje i jeżdżą co roku na wakacje.

Gość gość
Pluje na takie ,, akcje'' zakłamane! Ile jest chorych dzieci i one na leczenie nie mają a ty śmiesz o komputerach gadać jako o pierwszej potrzebie? Jesteś bezmyślna i ci pranie mózgu zrobili na tych szkoleniach wolontariuszko od siedmiu boleści

Gość gość
zejdź na ziemie kochana bo bieda rodzi biedę, książki tak, nauka tak, plecak tak, szkolenia tak ale tablet to pierwsza potrzeba ? Walnij się w głowę i pomyśl ok? Teraz tablety są i widzisz ja nie mam i co ty na to? Dasz mi tableta no daj no daj x x ja jestem zdania ze bieda rodzi nie tylko biede ale i frustracje i zawisc.... widzisz ja mam tableta..... . Moze tez sobie kup to ci ulzy? Wtedy nie bedziesz sie tak chamsko odzywac do ludzi na forum. Moze to jednak tablet jest kazdemu potrzebny jednak to szczescia, a nie te artykuły pierwszej potrzeby? Nawet w najdawniejszych czasach robiono dla najbiedniejszych igrzyska bo rozumiano, ze nie samym chlebem zyje człowiek. Dziecku mozna kupic ksiazki, zeszyty, ale same ksiazki to nie jest motywacja do nauki