Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelika818181

Siedze w domu i dobrze mi z tym

Polecane posty

Jak pisałam plusy i minusy ma i siedzenie w domu tak samo jak i praca. Nie ma tak,że siedzenie w domu ma same plusy. Jak dla mnie.

nie lubie piatków Napisałam,że to i to ma swoje plusy i minusy! Nie porównujmy siedzenia w domu na macierzyńskim z siedzeniem w domu z 5 latkiem:P W domu z dzieckiem to i ja siedziałam do lat 3. Ale temat jest zupełnie inny, chodzi o starsze dziecko.

Ale no pewnie ze praca tez jest stresogenna, bywa nerwowka, sa czesto bardzo niemile sytuacje ,ktore trzeba rozwiązac,uzeranie sie z pracownikami takze nie jest fajowym przezyciem,tylko masz ta swiadomosc ,ze o którejs godzinie konczysz prace i wychodzisz z miejsca pracy,konczy sie czas nerwówki na ten dzien.Wiesz ze np o 17 masz koniec robioty i jak jets ciezki dzien to zdajesz sobie z pracy ze jak tylko 17 wybije to koniec z uzeraniem sie A w domu jak siedziec naokraglo z tymi samymi osobami i cię podkurzą to jedynie co mozesz zrobic to sobie wyjsc na dlugi spacer i ile dziecko mozesz samo w domu zostawic A i nie wyobrazam sobie ,ze moje dzieciaki by przychodzily ze szkoly i jedyne co mialy do roboty to lekcje,a do reszty obowiązkow juz sie nie tykaly, bez zartow ok?

ale to chyba wszystko zależy od charakteru, prawda? niektóre kobiety męczą się siedząc w domu, potrzebują "wyjść do ludzi", inne nie. ja nie lubię ludzi, z którymi pracuję i wyjście do pracy jest dla mnie katorgą właśnie przez nich. Mam swoje zamknięte grono w postaci rodziny, kilku przyjaciół i więcej mi nie potrzeba. Dlaczego tak okrutnie szufladkujecie ludzi na śmierdzące lenie bez ambicji siedzące w domu, i karierowiczki z zamkniętymi oczami na wszystko inne prócz pracy?

Gość pracownica marketu tec
robie oszałamiajaca kariere na kasie w markecie. Bedziecie mnie lubić i chwalić,że jestem taka super?

Gość przerobiona maksymalnie
Rodzina i dziecko są raczej dla ciepłej i ceniącej rodzinę kobiety ważniejsze niż niemożność usiedzenia z tyłkiem w domu i parcie na wyjście do ludzi.

ja marzę o tym, żebyśmy mieli kiedyś taką sytuację finansową, żebym nie musiała pracować, tylko zajmować się domem i prowadzić jakąś swoją niewielką działalność, która nie poświęcałaby mi tak dużo czasu...

Gość przerobiona maksymalnie
Ja nie mówię, że całe życie siedzieć w domu, ale w czym problem, zeby na ponad 30 lat obowiązku pracy kilka lat spędzić w domu ? Do 67 roku zycia zdążycie się jeszcze napracować nawet jak posiedzicie z 5 lat z dzieckiem.

Ja nie osądzam,że kobiety siedzące w domu to lenie:P Ani,że chodzące do pracy to ideały:P Obie strony mają plusy i minusy.

przerobiona maksymalnie Po przesiedzeniu w domu gdzie pójdziesz do pracy? O to mi też chodzi,bo jak pisałam nie jest tak łatwo znaleźć pracę jak się siedziało parę lat w domu i znam taką kobietę. To ją pytają gdzie Pani ostatnio pracowała,doświadczenie,ile lat, itp .No chyba,że sprzątanie,chociaż i z tym teraz różnie bywa....

Toksyczna ma rację. Pomimo,że mama siedzi w domu,dziecko po za obowiązkami związane ze szkołą powinno mieć też obowiązki domowe,chociażby posprzątanie swojego pokoju.

Gość leeeniwa33
A ja sie przyznaje ze jestem leniwa i mi z tym dobrze. Dziecko ma 12 lat a ja w życiu pracowała może 3 lata z przerwami. Co jakiś czas mi się nudzi i próbuje "realizować się zawodowo" oczywiście po kilku mieś. mi przechodzi.Ostatnio nawet załoźyłsm firmę niestety pomysł nie trafiony utopiłam ok30 tyś. I razem z męzem stwierdziliśmy zeby lepiej będzie jak zrezygnuje z "realizowania sie" Mąz tez ma własną działalnośc pracuje w domy .I jest nam dobrze spędzmy całe dnie ze soba i jest ok. Oczywiście wychodzę do ludzi mam sporo znajomych,mam swoje hobby, Udzielam sie tez w szkole u córki. Córka gra w tenisa często wyjezdzamy na turnieje zawieramy nowe znajomości Itp. A kobiet które pracuja nie krytykuję niektóre chcą inne muszą. Ich zycie mi nic dotego.

Gość też leniwa 25 i pól
w pracy: męcze się, nudze, jestem nerwowa, stresuje się, nie chce mi się nic i czekam tylko kiedy koniec zmiany wtedy jestem szczęśliwa

Znam kobietę,ma nastolatka. Zdecydowała się siedzieć w domu. Zająć się domem,dzieckiem. I robi wszystko. Dziecko(nastolatek) nawet sobie kanapki nie zrobi, samo spodni nie naszykuje,po prostu nic, bo wokół niego jest mama to po co. Oczywiście,nie twierdzę,że i u was tak będzie:)

Gość też leniwa 25 i pól
NIENAWIDZE PRACOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kobieta pracująca będzie narzekać,ale i siedzącej w domu również się zdarzy:) Nie ma dobrze w żadną stronę. Takie jest życie.

Gość angelika818181
czy wy naprawde nie umiecie czytac??? nie zaslaniam sie dzieckiem, bo nie mam takiej potrzeby-siedze w domu z wyboru- nie musze pracowac, nie chce brac udzialu w wyscigu szczorow! swoje juz osiagnelam-gdybym chciala isc do pracy w kazdej chwili z pocalowaniem reki pare firm by mnie przyjelo, mam bardzo dobry zawod, poza tym mam dzialalnosc, ale nie chce-wole robic swoje-to co chce! i tak to jest wygodnictwo, ale wszystkim ten uklad pasuje, robie to co chce i nic nie musze!

Gość angelika818181
ToksycznaKobita - jezeli ktos kto siedzi w domu faktycznie siedzi w domu 24/7 to wspolczuje i ja. Ja mam tyle zajec, ze w domu spedzam 1/3 dnia, reszte jestem na miescie, zalatwiam sprawy, silownia, joga, zakupy, znajomi itp

Gość angelika818181
aha i jak pisalam swoje sie "nakarierowalam" wiec chcialabym wiedziec co jest takiego niesamowitego w pracowaniu w okreslonych godzinach w biurze, sklepie, sadzie itp oprocz kontaktu z ludzmi i tego ze raz na miesiac dostaniesz kase? Malo tego ja mialam prace ktora sprawiala mi duzo satysfakscji a mimo to zrezygnowalam. Mam taka mozliwosc, jakbym nie miala musialabym pracowac, teraz sie ciesze, ze tak jest, ze czas plynie mi wolno.

Gość abcdefghkobieta
zauważyłam na kafe dwa typy: panie obrażające kobiety siedzące w domu, oraz panie obrażające pracujące jakoby były karierowiczkami harującymi za 1300zł (tak jakby już poza kasą w biedronce nie było innych zawodów)... A przecież każda z nas jest inna... To, że ja nie wysiedzę w domu i nawet nie mając parcia finansowego CHCĘ pracować to nie znaczy, że każda chce... Jak kogoś praca męczy, nie może znaleźć nic ciekawego i pasjonującego a stać go na siedzenie w domu to po co się męczyć? Dla zasady? Bez sensu...

Gość angelika818181
do fisherowa.... "Wiesz co, zapewne trochę racji masz, ale... Ja jestem akurat taka osoba, ktora siedzi w domu od prawie 6 lat Mamy 3 dzieci (w tym bliźnięta). Maz zarabia bardzo dobrze, stac nas na baaardzo duzo, nie bede tu wyliczac. Mimo to chcę isc do pracy, na pol etetu, na zlecenie, jakkolwiek, aby: -miec powod, by codziennie ładnie sie ubrac -miec powod, by codziennie wstac o okreslonej godzinie i wyjsc z domu -miec w miare staly kontakt z w miare stala grupa ludzi... -miec poczucie jakiegos wpływu na domowy budzet, choc zdaje sobie sprawe, ze bede zarabiac na waciki... Co to znaczy mozna miec kontakt z ludzmi, nie pracujac? Masz na mysli pania w kiosku czy sasiadke emerytke? Bo jakos nie przemawia do mnie np. "kontakt" z innymi na basenie. Ide sama, nikogo nie znam, mam tych ludzi zaczepiac? Podobnie na silowni... Wszyscy moi znajomi pracuja, jak raz poszlam w ciagu dnia do kina, w srodku tygodnia, to zdalam sobie sprawe, ze nie mam nawet do kogo zadzwonic, bo wszyscy w pracy " LOL! WSPOLCZUJE CI MAKSYMALNIE, ZE MUSISZ ISC DO PRACY: ZEBY SIE LADNIE UBRAC - MYSLALAM, ZE TO ZART, ZEBY MIEC KONTAKT Z LUDZMI I ZEBY WSTAC O OKRESLONEJ GODZINIE!!! HAHAHA MASAKRA! Ja ubieram sie ladnie na codzien, wstaje o okreslonej godzinie czyli o 6 bo codzien woze corke do szkoly, potem mam mase zajecm kontak z ludzmi mam, bo co kilka wieczorow spotykamy sie z naszymi znajomymi, a na weekendy regularnie wychodze na imprezy, do pubow itp Praca nie jest potrzebna po to, zeby ubierac sie ladnie i miec znajomych hahaha

Gość angelika818181
do kkk,.lo "ale to nie jest temat o opiekowaniu się 4 miesięcznym dzieckiem!!!! autorka założyą ten temat i szczyci się byciem w domu z dzieckiem pięcioletnim, które chodzi do szkoły!!! to jest kolosalna różnica! czteromiesięczne dziecko a 5 latek!!! nigdy nie nazwałabym matki która opiekuje się malutkim dzieckiem leniem ale za to tę która siedzi z 5 latkiem to juz tak!!!" Ja jestem leniem tylko dlatego,ze corka ma 5 lat a nie 4 miesiace????? buhahaha chetnie cofnelabym czas, zeby moja corcia miala 4 misiace bo przy takiem dziecku to tylko karmienie, przewijanie i sapnie-przy 5 latku mozna sie naganiac i nagadac:) Nie jestem leniem, a ty skoro tak piszesz, jestes po prostu zazdrosna, bo musisz naginac-ale takie zycie:) niektorzy maja lepiej:P

Gość do autorki.
Ty jestes jakas po...na... brak słów.... kazdego obrazasz i sie czepiasz i wysmiewasz... oczywiscie ze majac 5-latka jest sie mniej zmeczonym a wlasciwie w ogole niz z 4-miesieczniakiem. No bez jaj :-O

Gość jsdibjk
Ja też wymiękłam z tym ubieraniem się :D Ja dzień zaczynam od umycia się i makijażu i zawsze tak było zarówno jak pracowałam, jak córka miała 10 dni i teraz jak ma 2,5 roku. Nigdy bym nie wyszła z domu w dresie, chyba, że biegać:) A to nie jest zależne od pracy. Znam babki, które pracują i w pracy wyglądają super a popołudniu jak je spotkać w sklepie to można nie poznać :D

Gość angelika818181
co??? chyba cos ci sie pomylilo-nikogo nie wysmiewam-no chyba, ze ta ktora nazywa mnie leniem, siedzenie w domu z wlasnej woli a nie przymusu nie jest lenistwem - mam tyle rzeczy na glowie, ze nie zdarze sie znudzic i poleniuchowac. A jesli chodzi o prace to nadal nikt nie odpowiedzial na moje pytanie, ktore brzmialo: co w pracy- oprocz kontaktu z ludzmi, kasy i oderwania sie od domu (mozna mowic o oderwaniu jesli ktos siedzi 24/7) oraz rozwoju - ale w wypadku gdy ktos ma ciekawa prace- jest takiego niesamowitego??? jesli ktos nie lubi spedzac czasu rodzinnie, woli towarzystwo mlodych ludzi z pracy, niz dziecko i meza, to zrozumiale;) ale jesli ktos chce zachowac balans - niepracowanie jest idealne:)

Gość angelika818181
do kaaasssiiiiiaaa "Ciekawe czy zgodziłabyś się na odwrócenie roli, że twój mąż siedzi w domu (dziecko w przedszkolu oczywiście)a ty pracujesz cały dzień zawodowo na utrzymanie rodziny. Pewnie napiszesz tutaj że tak ale dobrze wiesz że to nieprawda. Siedzenie w domu jest łatwiejsze." JEZELI MOJ MAZ BY STRACIL PRACE, JA BYM PRACOWALA ZADEN PROBLEM, MOJA BRANZA JEST CIEKAWA NO ALE NIE TAK CIEKAWA JAK ORGANIZACJA MEGO ZYCIA JAK SIEDZE W DOMU!:) ALE JEZELI ON BY CHCIAL SIEDZIEC W DOMU Z WLASNEJ WOLI-NA SZCZESCIE TAK NIE BEDZIE BO GO ZNAM:)-TO CIE ZASKOCZE - NIE NIE ZGODZILABYM SIE. ON JEST FACETEM I ON ZARABIA NA NASZE UTRZYMANIE, JA DORABIAM DO BUDZETU. SKORO TAKI UKLAD MU PASUJE I CZUJE SIE FACETEM NIE MAM ZAMIARU GO ZMIENIAC.

Gość olaboga no ta noga
Jak to przeczytalam to wymieklam:) wg was poniewaz siedze w domu - boze juz 7 lat!!!! - to moj maz mnie zdradza, jestem tempakiem i prostytutka (hahah to bylo najlepsze, jestem albo za malo atrakcyjna bo sie nie myje i lenie, albo za bardzo bo chodze do fryzjera, solarium i....maluje paznokcie:) i mam czuc sie winna, ze jak dzieci w szkole to siedze na kanapie i ogladam seriale:) a walcie sie-dobrze mi z tym:) wole to niz zapieprzanie do roboty od 10-18 i brak czasu:) wiec....wybralam bycie "PANIA DOMU":D:D:D

Gość bdhjsbchjsdbvla
TĘPAKIEM a nie TEMPAKIEM :/ ACH TE ŚWIATŁE KURY DOMOWE

Gość do ciebie:olaboga no ta noga
no to ja tez jestem nieudacznikiem brudasem i prostytutka hahah:D

Gość adoratkorka meza
boze, ja siedze w domu juz 10 lat, mam 35. Spelnilam sie zawodowo, teraz mam wlasna dzialalnosc-robie zdjecie, dwoje dzieci i nigdy nie czulam sie tak wspaniale! jestem panem i wladca swojego zycia i sama jestem sobie szefem- i w pracy i w domu!