Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mona^^

Sa tu jakies nastoletnie mamy lub ktore mlodo urodzily dziecko ?

Polecane posty

Gość Izabela18
ja wlasnie kiedys czytalam , ze te nastoletnie mamy to sa najladniejsze :D A te , ktore mamusiami nie zostaly w wieku 16+ sa brzydkie i ich brzydota jest powodem tego, ze w ciaze nie zaszly :D

Gość a ja....................
poza tym watek nie byl co myslicie o Monie tylko dla mlodych matek. Niektore z was, ok pisza ze Mona jest niedojrzala, spoko ma czas dojrzec. Ale Doktor Dziunia uwaza, ze kazda mloda matka to puszczalska laska, ktora sie gzila na imprezach i ma dziecko. Dziunia jako jedna z niewielu piszacych tu osob jest strasznie ograniczona. zarozumiala az rzygac sie chce, tylko patrzec jak Twoj maz ucieka od ciebie i dziecko chce Ci zabrac, bo serio szkoda dziecka, wychowasz je na chamska, wyrozumiala dziewuche. Pamietam jak w 1 klasie podstawowki my dzieci ustawialysmy sie do wejscia do klasy a taka jedna dziewczynka o imieniu Asia mnie wypchala i sie pierwsza ustawila, pozniej pwiedzialam o tym mamie i moja mama poszla grzecznie zapytac tej dziewczynki dlaczego tak zrobila to ona odpowiedziala "bo to ja asia, musze byc pierwsza" to nie wina tej dziewczynki, to wina takich matek jak ty ktora wychowuja dziecko na snoba.

Gość zuuuuuuuumatra
O tak, to jest bardzo dobry pomysl, zeby zajsc w ciaze w wieku 17-18 lat, bez zawodu, bez stabilnego zwiazku. A najlepiej nie dokonczyc wyksztalcenia tylko pojechac do obcego kraku bez znajomosci jezyka zakladajac, ze jakos to bedzie :-D Polacy probowali w ten sposob podbic swiat juz wczesniej. Czy komus obila sie moze o uszy lektura Za Chlebem? :-D xxx O Monie nikt nie pisal dopoki nie zaczela bruzgac dookola tym no, jak mu tak, wrodzonym intelektem :-D ...tudziez przejawiac wyjatkowy wstret do wyksztalcenia i logicznego myslenia. jednoczesnie twierdzac, ze kadza kobieta o innym zdaniu jest brzydka :-D Ten argument mnie powalil :-D

do mama 6latki- niestety nie czytasz mnie ze zrozumieniem a nie chce mi sie powtarzac poraz setny- nie bronie autorki a dalczego juz tlumaczyłam. Młodych matek wypowiadało sie tu niewiele w porównaniu do zawistnych bab, które nie tylko na tym watku wiecznie zgrywaja najmadrzejsze na swiecie- mam na mysli miedzy innymi dziunie i mireczke- miedzy innymi, bo pomarańczowych ników z reguły nie pamietam, ale było i sporo własnie pomaranczek.

Gość zuuuuuuuumatra
Ludzka zawisc nie zna granic. Te inne kobiety tu na topiku to wlasnie z tej zawisci zdecydowaly sie na macierznstwo w dojrzalym wieku mniej wiecej 30 lat, z solidnym stazem w zwiazku, z uregolowanym zyciem zawodowym i stabilna sytuacja finansowa. Jakby nie byly takie zawistne to wolalyby sie wymadrzac o odpowiedzialnosci siedzac z niemowlakiem w wieku 17 lat na garnuszku u rodzicow i planujac wspaniale zycie zagranica bez jezyka i zawodu :-D

zuuumatra ale nikt chyba nie uwaza ze to rozwazne zachadzac w ciaze w tym wieku ale niektore wypowiedzi doroslych kobiet swiadcza jakby same mialy po 15 lat..... przepraszam ale o ile osoba mloda moze sie tak zachowywac, jej jeszcze wypada to doroslej kobiecie juz troche nie wypada, powinna miec juz troche oglady, kultury i tolerancyjnosci. Niektore dorosle kobiety pisza tu jakby byly matołami. Nie wiem jak Ty piszesz bo nie czytalam wypowiedzi, ale dziunia albo ta mireczkowata jeszcze jakas byla..... ale doktor dziunia to numer jeden. Zamiast spokojnie cos powiedziec Monie to ja wysmiewaja, boze dla mnie to one sa smieszne a nie mloda osoba, ktora dopiero wkracza w doroslosc.

Gość a mireczkowata to klamczucha
a mierczkowata sama pisala na swoich watkach ze ma dosc swojego dziecka do tej pory i przez to dziecko ja ograniczylo w wielu rozrywkach tak jak nurkowanie i podrozowanie Mireczkowata pozory twoje wyszly na jaw,wystarczy poczytac tamten temat "macierzysntwo odebralo mi wolnosc" jak pisala ze wiele jej debralo i teraz klamie Do tego pisal ze wpadla majc ponad 30 lat, czyli baba 30 letnia ktora zalicza wpadke krytykuje 16 latki ,dobre sobie Ja wpadki nie mialam,, dziecko planuje za 2 lata

Gość nastoletnia matka;;;;;
a ja sama piszesz jakbyś miała ze 14 lat.... No niestety.

oo mireczkowata, no popatrz obluda wychodzi na jaw. zalujesz ze masz dziecko, tutaj wielce odpwiedzialna super mama, ktora wysmiewa mlode mamy, ktore nie zaluja dziecka. A tak naprawde glupia 30letnia baba wpadla i zaluje dziecka. To dopiero nieodpowiedzialnosc i zla matka!!! w tym wieku nie umiec sie zabezpieczyc?? zalosne.

Gość Najzabawniejsze są..
Cudowne "młode" matki 30+ :D to ich doświadczenie życiowe, pozycja zawodowa :classic_cool: ( 1.500 netto :D ) sprawia że są lepszeymi matkami. To nic że nie jedna radzi sobie 10000razy gorzej od 18nastki z dzieckiem, to nic że dziecko wedruje co 2 dzień u babci, to nic że ich mamusie gotują obiady, odbieraja dzieci z przedszkola- zawsze taka "młoda" mama 30+ woli opowieści o tycm jak to "Gówniary" żerują na rodzicach, ciągną od nich kase i przegrały życie bez wykształcenia :D Powodzenia zycze !!!!!🖐️

Gość Mona^^
Droga zumatro o wyglad zwrocilam sie do konkretnej osoby ktora obrazila mnie piszac ze widzi mnie przy piwsku z usmiechem jak fortepian i uwaza ze prewnie ze mnie jakas wandalka i zlodziejka. I powiem ci ze jedynie od kogo jestem teraz zalezna to od mojego chlopaka ,bo sama nie jestem w stanie utrzymac synka kiedy sie ucze ,nie jestem na garnuszku rodzicow,bo mieszkam tylko z mama ktora utrzymuje mnie z moich alimentow,siostry mi nie pomagaja, a od panstwa nie dostalam jeszcze ani grosza . Jestes zbyt plytka osoba zeby pojac moje nie ktore wpisy. Najbardziej podkurwily mnie tu osoby ktore chca mi ukladac zycie , ktore wpierdolily sie z buciorami w moj temat,as teraz proboja mnie wychowac hahaha :D normalnie dziwie sie ze wiekszosc z nich to osoby po studiach . A ktos jeszcze wczesniej probowal obrazic moja mame, pomylil sie myslac ze jestem 5 dzieckiem(jestem 4) moja mama jest wyksztalcona ale przedewszystkim inteligenta osoba co tutaj tej inteligencji brak , poprostu wieje tu od wiekszosci wsia totalna, brak slow ..

za to Ty super dorosla jestes i na kasie wyladowalas. Ja mam przynajmniej normalna prace i te studia skonczone.

Gość Mama poniżej dwudziestki
Urodziłam dziecko jako nastolatka, nie przeszkodziło mi to w zdobyciu wyższego wykształcenia. Nie wiem dlaczego stare wariatki tak boli że są młode kobiety które świetnie radzą sobie i z dzieckiem i ze swoimi planami zyciowymi- pewnie same tak naprawe do niczego nie doszły i żal im dupe sciska gdy widzą 10lat młodsze matki które mają dzieci w wieku ich dzieci- i radzą sobie lepiej niz one, no cóż współczuje ;)

mysle ze Mona ma silna osobowosc i mimo ze jest jeszcze mloda i napewno jeszcze wiele sie nauczy ale jest silna osobowoscia i przebojowa, da sobie laska w zyciu rade i watpie aby na kasie wyladowala. Zreszta nie wiem kto na kasie w markecie laduje, chyba osoby po podstawowce. Mona miedzy innymi w holandi mozesz sie zajac opieka nad innymi malymi dzieci, twoje dziecko i kogos dziecko bedzie mialo towarzystwo i bedzie im weselej. Ja sie nie chce wtraca tylko podopwiadam bo to jest fajnie platne zajecie a zarazem bedziesz mogla bym ze swoim dzieckiem

Gość do mama 6 latki
Nie wyskało mojego wpisu :( W skrócie - w większości to właśnie młode mamy wytknęły konkretnie autorce brak dojrzałości emocjonalnej i zaradności życiowej-np ta od rady o psychoterapii czy ta która została zgwałcona, ta która pisała o konieczności kontynuowania szkoły. Też nie pamiętam ników,ale pamiętam co pisały to autorka je wyśmiała chamsko. Może tobie się wydaje że nie bronisz autorki ale dla osoby postronnej tak to wygląda. Tylko że autorka nie była zainteresowana radami i opisem jak kto sobie poradził. Ona wszystko wie najlepiej :O

mamo poniżej 20 ty nie przegrałaś nic, ale mona przegra. Po raz kolejny pytam co to za matka która rzuca bluzgami? Wpierdoliły? Podkurwiły? Rynsztok i tyle.

na kasie w markecie ladują takie jak mona właśnie z miernym wykształceniem. a ja nie masz dzieci i twierdzisz, że ktoś odda pod opiekę dziecko uwaga dziecku które rzuca bluzgami?

nastoletnia mamo nie mow ze Ty nigdy, przenigdy nie przeklnelas. Jesli zdarzylo Ci sie nie masz prawa mowic komus ze nie moze przeklinac, a daje sobie glowe uciac ze przeklinalas i czasem dalej Ci sie zdarza bo nie ma osob, ktore w ogole nie klna.

aha i monia nie ma silnej osobowości, jest zwykłą zapewne nieśmiałą nastolatką która próbuje wulgarnością się postarzać. Zyczę jej żeby udało się jej wydorośleć szybko to zetkniecie z rzeczywistością będzie mniej bolesne.

Gość zuuuuuuuumatra
Mona, powiem ci tak. Skoncz szkole z najlepszym mozliwym wynikiem. Kup zapas tabletek antykoncepcyjnych :-D Przetlumacz wszytkie potrzebne dokumenty w Polsce, swiadectwo urodzenia Twoje i dzeicka, swiadectwo ukonczenia szkoly i takie tam. W Holandii daj dziecko do zlobka i idz na intensywny kurs jezyka a potem zloz papiery na studia w Holandii. Badz przynajmniej naucz sie tam konretnego zawodu! Nie jestem zwolennikiem slubow ale w Twoim przypadku, tak mysle, ty lepiej wyjdz za ten maz :-D Ulatwi to pewne dokumenty w Holandii oraz sciaganie alimentow pozniej ;) Tak na wszelki wypadek to mowie. Nikt nie planuje rozstac sie z partnerem ale zdarza sie. xxxxxxxx Co do wolnosci...to dziecko odbiera wolnosc w kazdym wieku. xxxxxxx Nikogo nie wkurzaja opowiesci o talentach rodzicielskich mlodych mam bo to akurat niezalezne od wieku. Ale w dzisiejszych czasach jest szczytem glupoty i nieodpowiedzialnosci nie zdobyc dobrego wyksztalcenia badz zawodu, z apomoc aktorego mozna potem utrzymac siebie i dziecko. Odsylam na rozliczne topiki "nieszczesliwa w malzenstwie" "zycie po rozwodzie". Te kobiety tez myslaly ze na nie nie trafi. xxxxxxx Ide teraz z mojego biura do samochodu, ktory stoi na parkingu pod praca zeby pojechac do domu, ktory wlasnie moja pomoc domowa (dziecko ma dorosle, urodzila w wieku 17 lat ;) ) wypucowala na blysk. Maz po drodze z pracy odbierze dzieci, w domku powoli trzeba zaczac sie pakowac na wakacje na Feuerwenturze. Po drodze bede rozmyslac jak to z zawiscia i zazdroscia patrze na 17-letnie matki :-D :-D :-D

a ja nie nie przeklinam. A już na pewno nie rzucam bluzgami na lewo i prawo jak monia.

Gość Mona^^
Nikt sie nigdy nie dowie co znaczy macierzynstwo w mlodym wieku,jesli sam tego nie doswiadczy .

Gość zuuuuuuuumatra
Oh sorry, "Zal mi bedzie dupe sciskal" :-D :-D :-D jak napisala mama dziecka ponize dwudziestki...

rzuca bluzgami bo ja wnerwiacie. Nie wiem czy te ktore mowia ze maja dziecko faktycznie je maja, bo gdyby mialy wiedzialy by ze do doroslych ludzi sie czlowiek wkurwia ale do dzieci sie odnosi zupelnie inaczej. Chyba niektore klamia ze sa matkami. Ja bylam opiekunka przez 2 lata na studiach i dzieciak mnie uwielbial a ja jego, czasem zdarza sie nawet ze go odwiedze w mikolaja bylam albo na urodziny, mam tez siostrzenice 3 lata i ani razu do niej nie przeklinalam, wiadomo ze mnie denerwowala jak np nie dawala sobie pieluszki przewinac ale to dziecko i wymaga cierpliwosci a stare baby chyba nie. Wiec wybacz ale skoro uwazasz ze jesli ktos przeklina tutaj to do dziecka tez to naprawde jestes glupia baba. Ty stracilas zycie a Mona jeszcze nie wiec nie masz co sie wpiepszac i mowic co bedzie bo gowno wiesz co bedzie. Patrz na siebie i ogarnij swoje zycie a nie wpiepszasz sie w cudze bez proszenia.

do mama 6latki ale ja naprawdę jej nie bronię ;P To, ze wiem jak działaja mechanizmy obronne to nie znaczy, że bronie Mony. Mi po prostu zwisa czy ona sie uczy, czy wyjdzie za maż, czy dorośnie- to jest jej życie i jej sprawa. a ta co była zgwałcona to akurat się w ogole czepiała i każdej młodej matce ( w tym mi) próbowala wmówic, że jestesmy w takiej samej sytuacji jak ona :D szczerze mówiac mysle, że ona była wymyslona mimo iz nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych. awantura sie zaczela o obrzucenie blotem ogółu młodych matek- nie autorki. Jakbys nie zauważyła własnie to był główny powód afery. tego na tym watku nie powinno być! kolejny topik zniszczony i taka prawda. teraz jakas babka załozyla temat, ze wolałaby nie miec dzieci niz miałaby być młoda matka- i tak- właśnie to jest topik gdzie każdy może sobie krytykowac młode matki ile mu sie żywnie podoba, a tu miała byc utworzona pewna grupa o określonym "profilu".

a ja.... ale na imprezy zaczela chodzic w tym wieku, gzic sie moze zaczela rok pozniej ;). co do miejsca gzenia sie, to mniejsza o to, choc przeciez nie bylo to wlasne mieszkanie ;). stad klatka schodowa wydaje sie bardziej prawdopodobna. co do doktoratu, to widze tu u ciebie jakis kompleks. moze nam o nim opowiesz ?? z mireczkowata niekoniecznie sie zgadzam w wielu sprawach, ale nogdzie nie widzialam, zeby zalowala tego, ze zaszla w ciaze lub uwazala, ze jej dziecko to ograniczenie. czepiacie sie i tyle.

Gość do mama 6 latki
Na kasę w sklepie trzeba mieć trochę ogłady i kultury. W kaufie zaczyna się od 1500netto na kasie. Moja koleżanka MA STUDIA i jest kierownikiem działu mięsnego w Kauflandzie i raz na ruski rok musi usiąść na kasie i nie uważa tego za ujmę. Ona ma 2600 netto. Może szału nie ma ale pracuje 100 metrów od domu,więc w 2 minuty jest w pracy. Co złego jest w pracy na kasie, w pracy fryzjerki, czy kosmetyczki,a nawet sprzątaczki? Żadna praca nie hańbi i gratuluję podziału na zawody godne i te które wykonują debile. Toście błysnęły elokwencją, kulturą i szacunkiem. W czym kasjerka lub kelnerka jest gorsza od opiekunki? one przynajmniej nie muszą tylka nikomu podcierać... i nie żebym uznawała opiekunkę za kogoś gorszego-też praca jak każda inna.

a co do pracy na kasie- ja podczas studiów pracowałam przez rok w biedronce- 90% ludzi w ekipie było po studiach wyższych z tytułem mgr :D i wsród pracowników nie było akurat patologii tylko naprawde madrzy, dorośli ludzie :) teraz po studiach to sie ulice sprząta- niestety taka prawda ;) studia w tej chwili to standard. duzo bardziej opłaca sie na dzień dzisiejszy technikum lub zawodówka

Gość Do mireczkowata to klamczucha
...a mierczkowata sama pisala na swoich watkach ze ma dosc swojego dziecka do tej pory i przez to dziecko ja ograniczylo w wielu rozrywkach tak jak nurkowanie i podrozowanie Mireczkowata pozory twoje wyszly na jaw,wystarczy poczytac tamten temat "macierzysntwo odebralo mi wolnosc" jak pisala ze wiele jej debralo i teraz klamie Do tego pisal ze wpadla majc ponad 30 lat, czyli baba 30 letnia ktora zalicza wpadke krytykuje 16 latki ,dobre sobie..... Podpisuje sie pod tym,u mlodego wpadki to wypomanc ozna ze brak rozwagi,wiedzy na temat zabezpeczen,a ponad 30 letnia krowa sama miala brak wiedzy i rozwagi jak wyszlo

Gość Mona^^
Dajcie se juz siana bo nie dobrze mi sie ju z robi od niektorych wpisow . Nie bd juz sie lepiej wypowiadac na temat holandii , bo zaraz zostane zgnojona. I umowie sie z wami tak ze jesli temat przetrwa to odezwe sie w przyszlym roku jak mi sie uklada po wyprowadzce z domu :D a co do tabletek to caly czas je biore :D