Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karoten bella

DLA NOWYCH STARACZEK 2013

Polecane posty

Gość pszczółka13
Fasolka,moja siostra chciała 2 córcie :-) Ola ma prawie 5lat a Julka 3 miesiace niechciała własnie synka,od początku niedopuszczała tej myslido siebie,a umnie była kuzynka męża z 8 miesiecznym syneczkiem taki fajny pocieszny kawalero ;-) ja miałam przeczucie od początku ze bedzie syneczek no i jest :-)

Gość fasolka24
a to siostrzyczka wypróbowała metody? no a znowu moim mażeniem zawsze był synek:) ale się ciesze z córeczki :) pierwsze dziecko moje .No to masz intuicje ja to sama nie wiedziałam :)

Hey dziewczyny:-) :-) co tam u was ja uzupelniam ksiazke:-) :-) :-) :-) mam taka opisuje sie wszystko od poczatku ciazy do pierwszego roczku:-) :-) :-) fajna domi bedzie mial pamiatke:-) :-)

Gość pszczółka13
No własnie tak mi mówiła że przed owulacją współżyli i mają 2 córcie :-) No jakos tak czułam że u nas będzie syneczek bo wszedzie same dziewczynki moja mama miała nas dwie córy mojej mamy siostra 5 córek(kuzynki) i moja babcia mamy mama ma w tej chwili 4 prawnuczki i miała 2 córki swoje i u nas będzie 1 rodzynek heheh.

Gość fasolka24
a właśnie u mojego m do sami chłopcy:) no twój rodzynek bedzie a to zostajecie przy imieniu Miłosz?

Gość pszczółka13
To u was bedzie rodzynka a u nas rodzynek heheh,no imie zostaje jednak Miłoszek,wszyscy już prawie wiedzą i się już przyzwyczailiśmy do tego imienia znam chłopczyka o tym imieniu i jest taki spokojniutki taki fajniusi :-) a zdrugiej strony nie jest tak częste jak np Kubuś,co 2 dziecko tak u nas na zachodzie ma ;-) Fasolka u ciebie zostaje Ada? na drugie dajecie bo my po męża dziadku dajemy bo był wspaniałaym człowiekiem :-)

Gość fasolka24
Ale jest tak ze imiona wybiera sie tez np jak sie znalo kogos i byl/a mila i sympatyczna osoba:-) no u nas Adrianna zostaje:-) a drugie tez dajemy po babci Maria a wy jakie? No tez znalam jedna ade i mila osoba jest:-)

Gość fasolka24
hej ale ja dzis chumoru nie mam tak mnie az 2 zeby bola orientujecie sie jakie zabiegi stomatologiczne mozna w czasie ciazy wykonywac?

Gość pszczółka13
Hej fasolka,co do imienia to na 2 Witek,doskonale cię rozumiem bo niedawno sama miałam ten problem,wyżynajaca się 8 i kieszonka przy 7 stan zapalny a ja to wogóle dentysty się boję panicznie,pytałam się mojej dentystki czy można można tyle że oni stosują jakieś inne zniezulenie tzn bez adrenaliny,chciałam zrobić sobie jeszcze dwa ale mi odradziłą bo jestem w III trymestrze a najlepiej leczyć w II trym także działam po porodzie :-) ból zęba najgorszy,i jeszcze krwawiace dziąsła ale to u nas norma w ciąży przez te hormony.u nas pięknie słonko świeci,gorąco jak latem,wczoraj miałam fuche dekorowałam i nakrywałam stoły weselne, i wieczorkiem miałam nogi jak bańki spuchnięte ;-)

Gość fasolka24
no mnie pewnie borowanie czeka bo juz ten zab mialam borowany z dwa lata temu ale taki bol ze masakra a dentysty sie bardziej boje niz porodu heh a to ze znieczuleniu mozna ulga.

Gość fasolka24
ale się wkuzyłam wizye mam dopiero w środe ehhh

Gość pszczółka13
Fasolka,co się stało?

Gość fasolka24
Zabek boli no u dentysty dopiero w srode a kobiety w ciazy powinni odrazu przyjmowac ehh. Co tam u was? Juz mam pomysl na pokoik :-) moze troche oklepany ale mi sie podoba na jednej scianie fototapeta z kubusiem puchatkiem jutro na allegro zamawiam:-)

Gość pszczółka13
To faktycznie jakoś dziwacznie że cię dentystka o drazu nieprzyjeła raz że z bólem no i cięzarna,mnie o dazu w ten sam dzień przyjeła,mało tego dwóch dzentelmenów mnie póściło szybciej, a może próbuj gdzie indziej ;-) a co do pomysłu to bardzo fajny uwazam! teraz foto tapety na czasię są i jeszcze z kubusiem puchatkiem ;-) kurcze a ja czekam na łózeczko od czwartku i narazie cisza,mam nadzieje że dzisiaj przyjdzie,w przyszły poniedziałek mam wizyte u gina a we wtorek jedziemy do Szczecina na wielkie zakupy,1,5 godz jazdy ale przynamniej się odhamię :-) na obiad mam spagetti ..

Gość fasolka24
No wlasnie jutro ide do innego dentysty powinni nawed bez kolejki przyjac a ty duzo u prywatnego zaplacilas pszczolka no to daj znac jak luzeczko juz bedzie a za pobraniem wzielas? No wlasnie slodka ta fototapeta:-)

Gość pszczółka13
Fasolka,byłam 2 razy bo mi nacinała dziasło przy wyzynajacej sie ósemce i czyściła ósemke i siudemke zapłaciłam 2xpo40zł także nie jest żle :-) łóżeczko zamówione kurierem płatne przy odbiorze,jakoś dziwnie długo idzie no niewiem czemu? a ty jak się czujesz kiedy masz wizyte u gina?

Gość fasolka24
No to jeszcze ujdzie myslalam ze wiecej dalas. Ja do gine dopiero na 14maja mam no bol mocny mysle ze kanalowka ehhh bo mam tam plabe ale juz ma lata a ten bol jest taki pszeszywajacy jutro rano ide zobaczyc do innego moze mnie przyjmna. No w sumie do srody powinnas dostac:-)

Dominka,co z tobą? fasolka współczuje :-( kurcze szkoda że nas tu tak mało kasika8303 co u ciebie?odezwij się,niebieski kwiat,aanula,aneczka czemu już tu niezagladacie?

Gość fasolka24
no ja dziś masakra w jedym gabinecie to kazali czekac aż pacjeci umówieni wejda a ja po nich dopiero to wkuzyłam sie i wyszłam i poszłam do innego troche daleko co kiedyś chodziłam i przyjeli mnie bez kolejki naszczescie ehhh borowanie no narazie zatruł mi zeba a 13maja mam na wypełnienie isc a dziwne bo dentysta powiedziała ze tam nic nie ma ze czysty ząb wiec skad ten ból ehh. No może wkońcu wiecej osób bedzie tu zagladac i odzywac sie:)

Fasolka a może to dziąsła? bo w ciąży niestety nam krwawią i łatwo o zapalenie,ja płucze listerine i o dziwo narazie mam spokój,byłam dziś w szpitalu kolezanka miała cesarke o 9 rano urodziła w 36 tyg malutka to taka kruszyneczka waży 2400 i mierzy 48cm ale taka słodka dostała 10 pkt apkar ale niechce jeść łobuziarka :-)

Gość fasolka24
No po zatruciu zeba narazie nie boli:-) pogratuluj kolezance:-) no dziasla krwawia tez a paste ta stosowalam paradontaks i nic nie daje. A to ty tez bedziesz miala prywatna polozna?

Gość pszczółka13
Fasolka,dzięki a co do położnej to niębede miała prywatnej szkoda mi kasy a opieke i tak bede miała dobrą bo mojego męża ciotka pracuje w sekretariacie na oddziale ginekologiczno-położniczym gdzię bede rodzić :-) wystarczy jej telefon i już bedzie milej! w poniedziałek tylko zapytam mojego gina jak tam sprawa wygląda ze znieczuleniem przy porodzie ;-) to ząbek już nieboli to dobrze aż chce się żyć :-)

Gość fasolka24
No juz nie boli wkoncu:-) to fajnie sie masz ze takie znajomosci masz no na kiedy masz termin pszczolka juz lada chwila nie a no mnie jeszcze spore zakupy czekaja

Gość pszczółka13
Fsolka termin mam na 13 cerwca ale może to być 2 tyg wcześniej bo mały duży jest,no ja na wielkie zakupy we wtorek jade 100 km od mojego miejsa zamieszkania :-) a ty na kiedy termin masz?

Gość fasolka24
No to juz zaniedlugo :-) moja w nocy dzis popalic mi dala bo wieczorkiem szarlotke wszamalam z 2szklankami mleka:-) ja termin mam na 10 sierpnia moja jeszcze malutka jest :-) a dzis grill a no i kuzyn od mojego bedzie upierdliwy to sie naslucham czego jesc nie moge heh:-)

Gość pszczółka13
Dziewczyny wiecie co no niedługo a ja zaczynam się pomału bać tego porodu czy wytrzymam ten ból a najgorzej chyba obawiam się teściówki bo palneła ostatnio jak byliśmy że będzie nas cześciej odwiedzać,mam nadzieje że krótko bo mieszkamy na 3 pietrze i wchodzi do góry ledwo żywa ;-) fasolka zleci ci szybko :-) mi po 30 tyg tak teraz śmiga czas że szok,dzisiaj mam bóle troche jakby na okres,podbrzusze pobolewa aż noga boli ale położyłam się i leże,maż poszedł juz do pracy bo ma w pracy dużo roboty na 3 dni i jestem sama,choć męża kuzynka zapraszała nas na grila chciałą żebym przyjechała nawet sama ale niebardzo się czuję i bede się tylko męczyć w takim tłoku ludzi,a wy jak się czujecie co porabiacie?

Gość fasolka24
lepiej odpocznij sobie:) też myśle że goście szybko z grilla pujdą bo też niezbyt się czuje .A teściówke masz tak blizko jak ja najgożej wiesz też się tego obawiam bo to jeszcze bedzie jej pierwsza wnuczka a nie chce czestych odwiedzin my jesteśmy młodzi i też inaczej spędzać czas chcemy a najgorsze akie natręctwo . A porodu to bardzo się boje koleżanka niedawno rodziła tam gdzie ja chce i nawed znieczulenia dać jej niezdążyli i powiedzała że sraszny ból a i no potem szycie ehhh też mówiła że dużo pękła tam to już mnie przeraziło no czas leci a ja tak uwielbiam maj mógł by trwać wiecznie:)

Gość gość
Kto ma pszczoły ten ma miod, kto ma dzieci ten ma smrod...