Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cytrynkax3

Czy warto wrócić do Polski?

Polecane posty

Gość gość
Cwelu to dopiero jest k******o, najpierw ssac obce fiuty, zeby sobie grata z Niemiec kupic i szpanowac na wsi, a potem mowic, ze jest swiety... Co takiego masz polskiego w PL. sam ssiesz obce fiuty w PL, ale za takie grosze, ze musisz potem, zeby naprawic sobie dach w chalupie, jezdzic i dorabiac w innych krajach. W PL kazdy ssie obcym fiuty, bo Buzek, Tusk w zamian za posadki w UE postarali sie, zeby nic polskiego nie zostalo.

Gość gość
od kiedy to uczciwą pracę za granicą nazywa się ssaniem fiutów? aż tak zazdrościsz tej kasy? to jedź i też zarób!

Gość gość
3 lata w uk (londyn) i wracam do Polski.Przeszedlem naprawde wszystkie prace od kateringu po magazyn,ulotki,ph itd oraz office. Niestety Pracujac u Polakow nie zarobicie a u Angoli jestescie pomiotlem :/ Roboty glownie 95% fizyczne,chyba ze zna sie plynnie angielski. W uk problem jest ,ze zawsze sie bedzie osoba 2giej kategori,chocbym nie wiem jakbys sie staral/a. To sie czuje i widzi po jakims czasie.Jak ktos lubi byc niewolnikiem to uk bedzie super. Na poczatku wszystko jest fajnie a potem jak klapki z chodza, widzi sie ta szara egzystencje. Drozyzna, gonitwa po trupach o prace wiecznie i jakos tak obco.Wszedzie ciasnota. Na koncu dochodzi tesknota za rodzina. Mysle o kraju poza europa teraz ale zobaczymy jak bedzie. pozdr trzezwo myslacych

Gość gość
Ja jakos nigdy nie odczuwalam, zeby mnie ktos traktowal jako osobe drugiej kategorii, ale tak jak mowisz ja znam biegle angielski.

Gość gość
Nie dość ze poliglota z glutem pod nosem to jeszcze ekonomista z łupieżem na przetluszczonych włosach. Szmato a co masz brytyjskiego w UK? Co takiego Tusk z Buzkiem sprzedali, ze tak płaczesz? Każdy kraj na swiecie dąży do tego by przyciągnąć jak najwięcej inwestorów wiec po co prujesz śmierdzą a jape. Każdy naród emigruje w celach zarobkowych oraz w poszukiwaniu lepszego życia ale nie każdy naród tak sra na swój kraj jak ty nedzna kreaturo

Gość gość
Jezyk tu nie ma az tak do zeczy ,bo znam ludzi pracujacych w korporacji na canary wharf i to samo mowia. Dla Anglika nigdy nie bedziecie na rowni !!! Oni juz tacy sa i to jest opinia nie tylko Polakow ale i ciapatych czy innych narodowosci.

Gość gość
Bo jesteś zwyczajnie zbyt tępa aby odróżnić prawdę od obłudy :) Dużo znam osób na emigracji które mylą obłudną uprzejmość ze szczerymi intencjami :) Niestety ale to jak choroba emigracyjna. Dobrze ,że co nie którym po czasie klapki z oczu opadają ale tylko tym których nie do końca zwiedzie "urok" emigracji :)

Gość gość
Polecam zobaczyc ksiazki.wp.pl/tytul,Najwiecej-krzywdy-wyrzadzili-Polsce-Hitler-Stalin-i-alkohol,wid,21115,wywiad.html?ticaid=1139dd&_ticrsn=3

Gość gość
Pisząc ssać fiuty nie mam na myśli pracy tylko polskie k/u/r/wi/ska kleczace przed największymi brudasami na tej planecie. Ja pracując za granica jestem Polsce wdzięczny. Wdzięczny jestem moim przodkom, ze po latach wojen i cierpień które musieli doznać ja swobodnie mogę dzisiaj wyjechać i poprawić swój życiowy los. Poza tym ja wyjechałem z myślą zarobienia na mieszkanie i poznanie innej kultury. Niestety po zobaczeniu ile polskiego syfu tutaj mieszka odechciewa mi się juz wszystkiego. Do tego syfu należysz miedzy innymi ty. Jesteś tępa strzała nie rozumiejąca niczego i nikogo. Najważniejsze to się najeść, wysrac, wyspać i jakiegoś czarnego fiuta o********* Dobrze, ze opusciliscie nasza piękna Polskę. Przynajmniej Tusk juz tym syfem nie musi się przejmować. Teraz Cameron ma z wami szmaty problem.

Gość gość
Losie ludzie, widac, ze za duzo wam Mickiewicza wciskali do glowy. Cierpiec za narody, czy jakos tak... Sami sie umartwiacie i ustawiacie w pozycji przegranciow... Z tym waszym ciaglym narzekaniem i plakaniem itd itp. Nic tylko sobie palnac w leb, ze czlowiek sie przez przypadek urodzil w PL...

Gość gość
A czemu w tej pieknej Polsce nie zarobisz na mieszkanie?... Co, nie da rady? Pewnie bys musial 100 lat ssac fiuta polskiemu panu na wsi, zeby sobie chociaz drzwi postawic... Narobiles sam syfu w obcym kraju i dziwisz sie, toba pomiatali? Jak taka p***a jestes, ze dales soba pomiatac, to pomiatali... PL przyciaga inwestorow... Tak takich macie tam inwestorow, ze juz nawet Chinczyki wiecej zarabiaja, niz Polacy we wlasnym kraju... A ceny zachodnie.

Gość gość
Szmaciuro a ty w UK zarobisz by kupić tam mieszkanie za gotowke? No odpowiedz ile czasu musisz spłacać kredyt. Pewnie ściero nawet na wkład własny nie masz bo zarabiasz nieco ponad 1000 funtów. No przyznaj się czego to sie w UK dorobilas. Dziadem bylas w Polsce i dziadem jesteś w UK. Wmawiasz sobie tylko, ze jesteś elita narodu wypedzona przez zdradziecki rząd oraz ze osiagnelas sukces bo 6 tysięcy zł na miesiąc zarabiasz. Jednak nie powiesz juz szmato, ze 6 tysięcy zł to w UK nie starcza nawet na ratę kredytu hipotecznego. Widzisz ja pracując w UK w Polsce mam mieszkanko, dzialeczke i zapowiada mi sie super życie. Ty natomiast żyjąc w UK co najwyżej bedziesz do końca życia spłacać kredyt hipoteczny i bedzies cieszyć sie jak twoje dzieci będą chociażby kucharzami. Ja swoje zamierzam wykształcić na lekarzy. Póki co dobrze sie uczą i wszystko idzie w dobrym kierunku.

Gość gość
Idz juz ssac fiuta polskiemu panu, znowu jutro wyplaty nie dostaniesz i spoldzielnia cie z mieszkanka wywali na ulice... a smietniki juz wszystkie obstawione...

Gość gość
Po twoim slownictwie widac, ze twoje dzieci co najwyzej gowna spod lekarzy beda wybierac, a nie beda lekarzami...

Gość gość
Wole polskiemu panu fiuty ssać niż ciapatym szmato. Widać nieźle cię w d/u/pc/ie chłopcy w Polsce pukali, ze teraz ta kraine deszczu, mgły i brudnych ulic tak zachwalasz.

Gość gość
Moje dzieci będą patriotami, kochającymi Polskę oraz sznujacy inne narody. Jednak do takich szmat jak ty zawsze będą czuły pogardę bo ty na pogardę jesteś skazana.

Gość gość
Niezle ci d**e ciapaki musieli wyloic w tym UK, ze tak wyzywasz. Cwelu, twoje dzieciaki rowniez beda musialy dawac, tak jak ty, d**y ciapakom, bo przyjdzie pan komornik pod byle pretektem i zabierze ci to mieszkanko, bo w PL prawo nie istnieje... Takimi to beda patriotami...

Gość gość
Ty to jakas patologia musiałaś być skoro masz takie wyobrazenie o swoim kraju. W ogóle po co ja z taka zdzira pisze. Powiem Ci suko, ze w twoim kochanym UK też są komornicy odbierający ludziom mieszkania, są bezdomni, alkoholicy i zebracy. W północnej części UK gdzie Margaret Thatcher zamknela kopalnie ludzie tanczyli z powodu jej smierci. Wiesz suko dlaczego? Poniewaz tysiace rodzin wpedzila w nedze. Jednak tym ruchem uchtonila UK przed rozpadwm i bankructwem. Polska gospodarka szmato byla skierowana na rynek rosyjski a raczej przez ruskich grabiona. Przelom, ktory nastapil w 89 spowodowal, ze wreszcie te nierentowne molochy mozna bylo zamknac. Teraz dopiero krok po kroku powstajemy z kolan. Ukraina tak bardzo walczy o UE a przecież juz wiadomo, ze cały przemys na wschodzie upadnie bo ruskie nie będą kupowali. Twoje UK to też nie jest nie wiadomo co. Ich potega oparta jest na mordach, grabieży i kolonizacji słabszych narodów. Poza tym maja olbrzymie założą ropy na Morzu Północnym. Daj Polsce takie złoża to też będziemy bogatym krajem. Zresztą po co ja ci to tłumacze. Ty jestes po prostu idiotka i najwieksza syfiara z Polski.

Gość gość
Poza tym od wieków nikomu, nigdy w mojej rodzinie nie odebrano mieszkania. Powiem więcej. Nie znam osobiście żadnego Polaka, któremu komornik odebrał by mieszkanie. Znam tylko kilku alkoholików, którym odłączono światło bo woleli wódę chlać niż rachunki płacić. Ty naprawde urodziłaś się po to by być ścierą

Gość gość
Idz juz kundlu spac, bo sie obudzisz i znow nie bedzie teleranka...

Gość gość
I tak właśnie polskojęzyczne ściery rzuca się na glebe i wyciera nimi podłogę. Szmaty wy nie jesteście ani żadna elita narodu a tym bardziej ludźmi sukcesu. Jesteście po prostu pomywaczami a jedyne chwile gdy czujecie się lepsi przezywacie w Polsce gdy funty wymieniacie na złotówki. Zrozumcie to wreszcie. W UK jesteście społecznym marginesem. Pracujecie w większości poniżej swoich kwalifikacji, z ludźmi którzy nie umieją czytać, pisac i dodawac. Co niektóre z was pracują w banku. Jednak nie dlatego, ze są wykształcone i mądre tylko dlatego, ze znają język polski. Gdyby jakaa Angielka znają a nasz język chciała w banku pracować to nie mielibyście najmniejszych szans dostać tej roboty. Jednak wyksztalcona Angielka znająca język polski badz jakis inny niie pracuje w banku jako kasjeraka tylko trzepie kasę co najmniej w jakiejś placowce dyplomatycznej. Tyle w temacie SZMATY

Gość gość
nie zależnie od tego czy sprzątają czy siedzą za biurkiem :) dla angola jesteście niczym :)

Gość exdebill_rzuca okiem
Jakie to ma znaczenie, czy się ma poczucie równości wobec gospodarza? Ktoś wyjechał tutaj, żeby byc równym, czy żeby zarobić i wrócić lub po prostu żyć? Chyba ktoś tu ma niedoleczone kompleksy, jeśli znasz swoja wartość to ani nikt nie będzie tobą pomiatał, bo sobie nie pozwolisz, ani nie będziesz płakał, że cię ktos uważa za gorszego skoro wiesz kim jesteś i jaki jestes. Anglicy zresztą między sobą też nie są równi, tylko rozwarstwieni, ale to dla wielu już zbyt subtelne, żeby wyłapać. Miałam dobre prace i tu i w UK - droga jest jedna - póki nie będziesz na swoim to zawsze się znajdzie ktoś, kto będzie próbował tobą pomiatać. A w Polsce niby jak możesz zostać obywatelem pierwszej kategorii? Myślałeś nad tym kiedyś? Bo ja tak i jest to też chore. WIęc najlepiej być sobą, robić swoje, znać swoją wartość i cenić się - wszędzie. Ale do tego trzeba miec twarde dupsko, trochę inteligencji no i nie pakowac się do Londynu;)

Gość ssacy polskie fiuty
Wszystko sie zgadza poniewaz zycie to nie jest bajka. Wszedzie trzeba ciezko pracowac. Czy to w UK czy w Polsce. Tylko, zeniektore s****wa nie rozumieja, ze zycie to nie tylko telefony komorkowe i tanie wycieczki do Egiptu. W UK tez nie jest rozowo. Przeciez tam tez trzeba splacac kredyt hipoteczny do konca zycia, pracowac do 65 roku zycia i placic wyzsze podatki niz w Polsce. Pracujac w UK jestesmy bogatszymi ludzmi ale przeliczaajac funty na zlotowki. Zyjac tutaj na miejscu wcale juz tak rozowa nie jest. Majac kredyt na mieszkanie, dwojke dzieci na wychowaniu tez trzeba sie liczyc sie z kazdym groszem i czasami ciezko jest przezyc do wyplaty. W UK tez sa biedne regiony, ludzka patologia, alkoholizm i bezdomnosc. Tylko takie szmaty co to wyjezdzaja z ppolskiej d**y, troszke swiata zobacza, poobciagaja kilka czarnych fiutow i od razu ura bura. Zapominaja, ze to dzieki swojemu krajowi moga dzisiaj podrozowac bo gdyby nie to to siedzieli by u mamusi na garnuszku. Zrezzta ciejaw jestem co takie s****wa czuja ogladajac film Miasto 44 i wiedzac, ze jeszcze nie tak dawno ich babcie mogly tylko pomarzyc o zyciu w Polsce w jakiej my dzisiaj zyjemy.

Gość gość
Zapominaja, ze to dzieki swojemu krajowi moga dzisiaj podrozowac bo gdyby nie to to siedzieli by u mamusi na garnuszku. xxx ach! jaki ten kraj łaskawy! pozwolił mi podróżować - no klękajcie narody!

Gość gość
państwo to nas wręcz zmusiło do wyjazdu - za co mamy być wdzięczni??? to tak jakbym miała być wdzięczna ojcu, który mnie trzymał w domu, nie dawał jeść, nie pozwalał iść do pracy, wmawiał mi ,że się do niczego nie daję i nagle otworzył mi drzwi i powiedział "jak ci się nie podoba to s/p/i/e/r/d/a/l/a/j" - powinnam go po rękach wg ciebie za to całować,nie?

Gość gość
21.04 Tak uwazasz? A dlaczego uwazasz, ze nie odrozniam uprzejmosci od obludy? Ja ci mowie, ze sie nie spotkalam z dyskryminacja, a ty swoje. No, ale jak sie przyjezdza z lamanym angielskim i podejsciem ze Polak krol swiata, a Anglicy sa be, to nic dziwnego, ze cie nie lubia!

podatki w UK wyższe niż w Polsce? no ciekawe... w którym punkcie?

Gość gość
Podatek dochodowy w UK to kolejno 20%, 30%. 40% i w koncu 50 %. Podatek w Polsce od dochodu wynosi kolejno 19% i 33%. W UK płaci sie niższy podatek VAT ale tylko o 3 % co raktycznie nie ma wpływu na poziom życia zwykłego obywatela. Jednak poliglotko z glutem pod nosem jesli jesteś ubezpieczona tylko w ramach National Insurance to twoja emerytura wyniesie tylko 60 funtow tygoniowo. Dlatego własnie juz ponad 1 milion brytyjskich emerytów wyemigrowało do Hiszpanii gdyż z tego ich wyspiarskiego dobrobytu pozostało na starosc żrec tynk w wynajmowanym pokoju od Hindusa. Ciągle też takie jak Wy szmaciury gledza, ze Polska jest zadłuzona. To powiem Wam, że dług publiczny wynosi w Polsce nieco ponad 50 % a w UK juz prawie 80. Cały przemysł motoryzacyjny został w UK sprzedany Niemcom i Amerykanom. Stocznie ledwo zipia. Dobrobyt UK oparty jest jeszcze tylko na gigantycznych złożach ropy na Morzu Północnym oraz niezłym systemie bankowym, który w Polsce z racji 50 lat komunizmu nie mógł sie rozwinąc. Wam przytoczyc miliony faktów, dowodów na temat, że nasza Polska nie jest taka zła i to tylko kwestia czasu gdy dogoni kraje zachodnie to wy i tak jak te puste baranie łby bedziecie narzekac. Nikt was z Polski nie wyganiał/. Powiedz mi jedna z druga co macie takiego w UK czego nie maja Polacy w Polsce? No pochwalcie sie czego to w UK sie dorobiliście/

jezu puszysty - nie masz nawet na tyle rozumu, żeby sprawidzić co piszesz? masz przedawnione informacje głupolku to sprawdź jeszcze raz te podatki i nie pomijaj kwoty wolnej od podatku:) oczywiście, że vat nie ma wpływu na wydatki ludzi, oczywiście zapomniałeś wymienić co w UK nie jest ovatowane (że się tak brzydko wyrażę), albo ma niższe stawki... to czemu jest wszędzie darcie ryja nawet o 1% vatu? durnyś - możesz iść umrzeć, o systemie emerytalnym też g****o wiesz.