Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozesmiany forumowicz

mamy rok 2013 a niektórzy nadal wierzą w boga

Polecane posty

Ateizm to nie poglad, to cos co czlowiek po prostu wie. xxxx po prostu wie ... a skąd wie ? od kogo ?

Do drugiej grupy kwalifukuja sie ludzie dazacy do czegos, majacy zycie we wlasnych rekach i to jest godne szacunku, a nie zycie 80 lat po to zeby sie plaszczyc przed kims kogo nazwa sie bog, a jest jedynie tworem potrzebnym do manipulacji zwyklym bydlem.xxxx no i oczywiście ty zaliczasz ise do tej bystrzejszej grupy ? a twoja bystrość wynika z twojej niewiary w Boga ? :) ludzie iwerżacy w Boga nie dążą do niczego , nie maja pasji a może n nawet i pracy ?:D a ludzie to dla ciebie bydło ? uuuu ... ten ateizm ....tak trochę faszyzmem zalatuje w twoim wykonaniu . Ty może dodatkowo nacjonalistka jesteś ?

Gość Nnnnnnnnnnnn
Od samego siebie, analiza, zdobywanie wiedzy i poszerzanie horyzontow myslowych, to klucz do ateizmu no nie?

Gość Nnnnnnnnnnnn
Allium a Ty od kogo wiesz, ze bog istnieje? Haha

Gość Nnnnnnnnnnnn
Nic z tych rzeczy, mialam po prostu tyle do czynienia z Katolikami, ze juz zal mi patrzec na te wasze pasje pozbawione wigoru, nieustannie przerywane co niedziele plaszczeniem dupska przed oltarzem, to jest dla mnie tak smieszne... Jak mozna z siebie robic takiego debila i modlic sie do powietrza? Ja nie rozumiem tego.. Co do pracy to katolicy maja prace, spytajmy jaka? Max za 2 kola? Extra. I tak wlasnie zyja jak zyja, bo zyja wedlug zalecen kosciola. Niestety religia niszczy, a nie buduje. Kiedys jeden ksiadz powiedzial mi: jacy ludzie sa naiwni, ale przynajmniej ja moge sie rozwijac:D wybacz, ale skoro ksieza sa ateistami I maja polee to co dopiero ateisci stojacy z dala od Was, to dopiero mozna miec ubaw, a z jakim przejeciem piszecie, ze to i to bylo napisane tu i tu w biblii ojej.. A moja babcia napisala w swoim zeszycie kucharskim, ze boga nie ma i tez mam to przytaczac? Zycie katolika jest zazwyczaj wyjalowione z radosci jakiejkolwiek. Wez kobieto poczytaj troche wartosciowych zrodel, a dowiesz sie o historii swojej religii, ile krwi ma na dloniach..

OD SAMEGO SIEBIE .. czyli jak coś wymyślisz to w to wierzysz ? jakbyś wymyśliła , że potrafisz latać - poleciałabyś ?:)

Gość Nnnnnnnnnnnn
Mezczyzno, sorry nie zwrocilam uwagi kim jestes.

Gość Nnnnnnnnnnnn
Od samej siebie w sensie na podstawie wlasnych informacji, analizy tego. Czy Ty nie umiesz czytac? Nie, ze ja cos sobie wymysle, tylko czytam i analizuje i dowiauje sie na dany temat.. A Ty co? Uslyszales z biblii, ze jest bog i wierzysz? Czy ktos Ci go pokazal? A moze dal dobry znak? Nie badz smieszny..

:D śmieszna jesteś i podejrzewam ,że mocno nieletnia :) tak że wybacz , ale z takimi durnotami nie dyskutuję a ten tekst --Co do pracy to katolicy maja prace, spytajmy jaka? Max za 2 kola? Extra. --------- to ise zastanawiam czy sobie do stopki nie wstawić jako wyraz przykładowej głupoty . Ale z drugiej strony dochodzę od wniosku ,ze nie ma co takich durno propagować :D

Gość iaww
Bóg nie niszczy dobra, nie ogranicza dobra, On je buduje. Bóg Jest Żyjącą Osobą. Bóg Jest Miłością-Żywą Miłością.

chrześcijaństwo to ponad 2 i pół miliarda ludzi i wszyscy są idiotami - tylko ty jesteś mądra ... :) no i j ak z tobą rozmawiać skoro wszystkie rozumy pozjadałaś ? sobie trzeba było jeden zostawić - przydałby ci sie , nawet teraz :D

Gość Nnnnnnnnnnnn
Masz gg? Chetnie porozmawialabym na spokojnie.

Gość Nnnnnnnnnnnn
Nie mam nic do ludzi wierzacych, do wiary jako tako, to prywatna sprawa kazdego z nas. Chodzi mi o tryb myslenia ludzi, ktorzy zawierzaja tej mafijnej organizacji jaka jest kosciol.

"NIE POWIEDZIAŁAM, ŻE BÓG JEST NIELOGICZNY, TYLKO, ŻE JEGO LOGIKA JEST INNA OD NASZEJ. JEGO SPRAWIEDLIWOŚĆ JEST MIŁOSIERNIE SPRAWIEDLIWA. A SĄDZENI BĘDZIEMY Z MIŁOŚCI." Ktoś kto nie postępuje wedle naszej logiki działa nielogicznie - nie da się tego obejść. Zresztą może jego sprawiedliwość też jest inna od naszej sprawiedliwości (w końcu z całej ludzkości wybrał sobie jedno plemię któremu pozwalał podbijać i robić rzezie sąsiadom, wydaje mi się to dość niesprawiedliwe) więc i tak nie pójdziesz do nieba.

Gość Nnnnnnnnnnnn
Tak, o Twoje allium, jesli chcesz pogadac.

Gość iaww
Ufam, że, jak wybiorę Niebo, to do Niego pójdę. Ja nie uważam siebie za wszechwiedzący światowy autorytet, żebym nie mogła uznać, że Boża Logika-inna od mojej, Jest Logiką. Bóg nikogo nie namawiał do zabijania innych. A narodem wybranym jest cały Kościół. Bóg wie lepiej, co jest dobre niż my. I zawsze robi to, co dobre.

Gość bez tapety ani rusz
ateista z powołania---jestes mega oczytanym i światłym człowiekiem. mam identyczne poglądy jak Ty i podziwiam, ze masz ochote i siłę pisać z katolikami :P i niech każdy katolik uswiadomi sobie raz na zawsze, ze stosunek do boga jest, jak by to napisac, zerowy, bo po prostu go nie ma. Nie ma boga to nie ma stosunku do niego. nikt na niego nie pluje, nie odwraca sie, nie zawiódł sie na nim!!! czy wasze horyzonty umysłowe są aż tak ciasne, ze cieżko wam to pojąć. wg nas ateistów boga po prosu nie ma. kropka

@allium: dane co do ilości ateistów na świecie: http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism http://redcresearch.ie/wp-content/uploads/2012/08/RED-C-press-release-Religion-and-Atheism-25-7-12.pdf Od 2005 do 2012 ilość ludzi podających się za wierzących spadła o 9% z 77% do 68%, a to tylko ostatnie 7 lat. Natomiast liczba ludzi podających się za ateistów wzrosła z 4% do 7%. Polska nadal jest w ścisłej czołówce z ponad 80% ludzi podającymi się za osoby religijne. I tylko 5% które nazywa się ateistami.

Gość jjjjjjjjjjjjjjestem soba
na szczescie jest wolnosc wyboru i kazdy moze decydowac o sobie. Niekoniecznie opierajac sie o sady z forum. GRZEBCIE SIE SOBIE SAMI.

Gość toże
Też tak mam.Jak zamknę oczy to nawet sama dla siebie nie istnieję, bo siebie nie widzę, tylko czuję, ale przecież czucie sie nie liczy :D

no to jest nas juz dwie a wiadomo ,ze tam gdize dwaj lub trzej zgromadzają się ....:D

Gość bez tapety ani rusz
allium jesteś takim ignorantem, ze ja na twoim miejscu już bym się nie osmieszała dalej. gorzej jak z dzieckiem, dlatego napisałam, ze podziwiam ateistę z powołania, że podjął sie i dyskutuje z wami.

tak mozna w nieskończoność. to nie ma zadnego sensu. wierzacy sie dadza zabić za swoje przekonania o bogu, niewierzacy i tak nie uwierza. no i gitara, niech sobie kazdy myśli co chce. zyj i daj zyć.