Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotna :(

Czy tylko ja nie lubię gdy mój mąz/partner wyjezdza w delegacje ?

Polecane posty

A ja im blizej wyprowadzki tym bardziej zdolowana jestem :/ Niby sie ciesze ale jednak boje sie zmian :P szkdoa mi tez psa zostawiac... No moj wyjezdza w dzien matki i wraca jakos w czwartek. :(

Podleje oj to dlugo go nei bedzie , jak na wasz zwiazek nierozlaczny ehhhhh

Podlej to na samą przeprowadzkę wróci.. Mój póki co w domu siedzi - odpukać.. Mi zaś te upały przeszkadzają.. Nie mam brzucha prawie nic a jednak mi się źle oddycha i mam duszności non stop.. czasami mam mega doła bo jak byłam w ciąży ze Sławkiem to się czułam rewelacyjnie a teraz się czuję kiszkowato.. a do października tak daleko.. w środę muszę na wyniki rano pojechać a potem będę piekła torta do przedszkola dla mojego trzylatka.. jak ten czas leci.. dziś mi się zachciało rosołu z lanymi kluskami.. no i wczoraj upiekłam na wieczór ciasto z rabarbarem bo już chodziło za mną od paru tygodni a że dorwałam rabarbar to trzeba było użyć;) no i zdecydowaliśmy się na imię naszego synka;) Jeden jest Sła-wo-mir to drugi będzie Mi-ro-sław;) Mirek;) Chcieliśmy polskie, tradycyjne, niepospolite i wyjątkowe;) A gdyby jednak była dziewczynka a połówkowe usg mam w połowie czerwca to będzie Milenka;)

No niestety... Nie dość że wraca przed sama wyprowadzka to jeszcze wszystko zostaje na mojej głowie od zakupów dla dziecka i do domu aż do szkoły rodzenia :-\:-\

Gość Oluska2222
podlej wspolczuje bo wiem jak to jest. mi zostalo jeszcze 5 tygodni samotnosci. Dzis mialam sprzeczke z mezem na temat percingu. Mam. 19 lat i kolczyka w nosie ale moj maz uwaza ze jestem matka i powinnam wygladac jak matka i mam go wyjac. Ale ja go lubie. A wy co o tym myslicie ?

Ja bym na Twoim miejscu zostawiła. Sama nam 8 kolczykow w uszach i wcale mld uważam że jako matka wypada mi je wyjąć ;-) wytłumacz mężowi że macierzyństwo wcale nie nakazuje Ci pozbycia się tego co lubisz i co Ci się podoba ;-)

Gość Oluska2222
hm... to chyba bardziej mezowi sie nie podoba a probuje mi wmowic ze nie wypada :)

No nie wiem ciężko mi doradzić bo mój mnie już poznał i wziął z kolczykami i za każdym razem mu powtarzam że widziały galy co brały :-D a poza tym mój nie na zastrzeżeń co do kolczykow może dlatego że wymienia wszystkie na srebrne kulki(jeszcze do nie dawna każdy kolczyk był inny :-P )

Witam kobietki serdecznie ;) Jak tam plany na dzien dzisiejszy? Bo ja od rana mam cos delikatnego lenia :P wkrotce biore sie za sprzatanie i obiad :) od wczoraj cos babel jakis leniwy jest malo co kopie i daje znac o sobie :/ troche mnie to martwic zaczyna...

Gość Oluska2222
setunia tak mam nie cale 19 lat. meza i syna. :) ale nie narzekam i jestem szczesliwa :)

Oluśka ja bym też nie wyjęła kolczyka. Osobiście mam tylko po jednym kolczyku w każdym uchu ale nie uważam, żeby kolczyk w łuku brwiowym, nosie czy po kilka kolczyków w uchu było demoralizujące, niepoważne albo niewiadomo co.. Twój mąż chyba przesadza troszkę.. Ja od rana już poodkurzałam, byłam w sklepie po chlebek, jeszcze powieszę pranie, zetrę kurze i obiad podszykuję i fajrant.. Właśnie szukam inspiracji w sieci bo rozmroziłam cycki kurze i nie wiem co z nich zmodzić.. Podlej a kiedy masz następną wizytę u lekarza żeby spytać o te ruchy dziecka? a jak nie to na szkole rodzenia podpytaj może.. Ja na szkołę nie chodziłam w pierwszej ciąży i nie będę chodzić w tej.. głównie z braku czasu męża.. a samej to tak jakoś właśnie nie tak.. podlej a Twój mąż będzie przy porodzie?

nastepna wizyte mam dopiero 27 czerwca ;/ troche daleko... jak bylam 9 maja na wizycie i powiedzialam o tym lekarzowi to mowi ze to calkiem normalne, bo pomimo iz dziecko wazy juz kilogram to nadal ma sporo miejsca i przewaznie ruchy ktore sa wyczuwalne to ''fale wod plodowych'' lub obijanie sie dziecka o scianki (choc nie zawsze), dopiero po 30 tyg mozna mowic teoretycznie o prostowaniu raczek, nozek itd. moze i cos w tym jest bo faktycznie sa dni ze kopie slabiej a sa dni ze sie ruszyc nie moge bo dostaje co chwile albo w zoladek albo w pecherz :/ ale dla pewnosci zapytam jeszcze poloznej na szkole rodzenia. a co do meza to powiem tak: jak narazie caly czas twierdzi iz bedzie przy porodzie i innej opcji nie widzi ale jak to bedzie w praktyce to sie okaze ( nie watpie w to ze go nie bedzie, bardziej rozmyslam nad tym iz na sali moze byc obecny duchem i mdlejacym cialem :D ) ale suma sumarum ustalilismy iz bedzie razem ze mna na sali :) no ja na pierwszym organizacyjnym spotkaniu bylam z mezem, na dwa kolejne dwa rowniez razem idziemy a potem niestety na dwoch bodajze spotkaniach bede sama przez ten cholerny wyjazd :/ jesli moge doradzic to polecam cycki kurze w platkach kukurydzianych. smaczne i szybko sie robi :) ale to zalezy kto co lubi.

powiem ci podlej że w lutym moja koleżanka urodziła w 39 tc martwe dziecko i właśnie zaczęło się od tego że kolka godzin nie czuła ruchów a jak zadzwoniła do lekarza było za późno.. później okazało się że dziecko miało wiele wad rozwojowych itd i nie miało szansy na zycie.. może nie powinnam tu takich rzeczy pisać wśród kobiet w ciąży, zwłaszcza w pierwszej ciąży.. więc przepraszam nie chcę niepokoju wprowadzać.. ale przyznam szczerze że długo nie mogłam sobie poradzić z tym że koleżankę spotkała taka tragedia i też mimo że ruchy czuję lekko i sporadycznie to czasami "pukam" do brzuszka i gadam żeby dał jakiś znak że jest dobrze.. nie jestem panikarą ale wyznaję zasadę że cokolwiek mnie niepokoi trzeba zapytać lekarza i koniec..

Wiem i zdaje sobię z tego sprawę że czasami takie sytuację się zdarzają ale po wczorajszej nocy śmiało moge stwierdzić iż babel miał gorszy dzień. Koło 23 w nocy się obrocil i tak mnie kopał że nawet lezenie sprawiało mi ból. Chodzenie po pokoju też nie pomagało i dzisiaj cały dzień mld daje o robie zapomnieć :-D zawsze gdy coś mnie niepokoi to kontaktuje się z lekarzem ale teraz odpuscilam gdyż średnio raz, dwa razy w tygodniu odwraca się frontem do kręgosłupa ;-) jestem pod opieką dobrego lekarza więc starań się mu wierzyć na słowo i zbytnio nie panikowac :-) (przepraszam za błędy ale pisze z telefonu) a poza tym jak wam dzień minął? U mnie dziś coś szaro i ciemno,zrobiłam obiad posprzatalam w domu i czytam kolejna część Greya jutro zaś jak i pojutrze czekają nas zajęcia że szkoły rodzenia :-)

Hej :D o kurde ciezko bylo mi temat znalezc ze wzgledu na nowa szate graficzna kafeterii :D Jakie macie plany na dzis? Ja zamierzam zrobic na obiad makaron z białym serem, posprzatac i wybrac sie na drobne zakupy w celu zakupienia sobie nowej torebki gdyz ta moja obecna wyglada juz jak idz i nie wracaj :/ tak sie cieszylam ostatanio ze brzuszek mi siie robi jak pileczka stojacy (na chlopaka) a teraz jakis taki plaski jest i sie obnizyl jakby sie rozlal :( ( wyglada jak na dziewczynke). a na domiar zlego znow zaczyna mnie wysypwac na twarzy... z pocztaku mialam cala buzie zsypana, potem przeszlo na ramiona a teraz znow mi twarz atakuje. masakra...

Podlej nie sugerowałabym się kształtem brzucha. Ja miałam płaski i pryszcze i w ogóle wszystko niby na dziewczynkę a urodził się Sławek. Dokładnie 23 maja 2010 o godzinie 11:00 więc właśnie już;) a teraz mam taki śmieszny mini brzuszek na dole płaski jak deska a na górze pod piersiami mam taki wydęty jakbym przepuklinę miała.. Ja dziś czuję się tak mega fatalnie że nawet do sklepu musiałam poprosić szwagra by mnie zawiózł bo mi słabo było a obiecałam mężowi i jego dwóm kolegom którzy u nas dziś będą nocować że zrobię im pizze i brakowało mi składników.. Faktycznie się znaleźć nie można w tej nowej szacie graficznej.. miłego dnia.. setunia co porabiasz? Oluśka - melduj się:)

Nie no ja sie nie sugeruje ksztaltem brzucha tylko mowie ze sama sie dziwie jak na przelomie tygodnia zmienil sie jego wyglad :)

Gość oluska2222
melduje sie ;) ostatnio nie mam czasu pisac bo chodze do szkoly i na tygodniu jestem zabiegana. Wlasnie wrocilam ze szkoly i biore sie za obiad...

Gość oluska2222
melduje sie ;) ostatnio nie mam czasu pisac bo chodze do szkoly i na tygodniu jestem zabiegana. Wlasnie wrocilam ze szkoly i biore sie za obiad...

Gość oluska2222

Gość oluska2222

Witaj Oluska ;-) Już myślałam że zapomniałas o nas. Masakra fatalne się dziś czuje chyba mnie jakieś przeziębienie łapie :-(

ja dziś wstałam trochę lepiej ale odebrałam swoje wyniki krwi i już mam doła i złe samopoczucie bo na 18 wyników, 7 mam dużo poniżej normy.. chyba zwariuję do wtorkowej wizyty..

Gość oluska2222
ambaje nie martw sie napewno wszystko bedzie dobrze. Mnie chyba tez cos bierze. Dzis zostalam w domu i leze w lozku bo mam goraczke

ambaje spokojnie nie denerwuj sie to normlane przeciez ze w ciazy jest gorsza morfologia :) dostaniesz zapewne do lykania witaminy w ciazy i wszystko wroci do normy :) ja tez mialam gorsze wyniki na poczatku potem lekarz zalecil lykanie jakichkolwiek witamin dla ciezarnych i juz jest ok :) najwidoczniej Olusia taka pogoda bo moj tez chodzi po odmu smarka i marudzi ze go gardlo drapie :/ miejmy nadzieje ze szybko mnie pusci bo lykam tylko apap z witamina c + vita-miner prenatal

U mnie też szarawo w sumie nie dawno wróciliśmy że szkoły rodzenia i myślimy czy iść na koncert kombi bo jest u nas w mieście. A Ty Olu skąd jesteś?