Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Gość lola348
Maria- spokojnie, bedie dobrze, daj znac co i jak. Ja tak tylko wpadam, napisać, ze zyje,bo urządzanie mieszkania idzei pełną parą. Czuje się wspaniale- to jednak prawda, że 2 trymestr to najlepszy czas- byszcza mi sie wlosy, cera gładka, no i nareszcie smakuje mi kawa ! Moge sobie pozwolic na małą filiżaneczke- chociaż tak rekompensuje sobie dietkę i te ograniczenia... Za kilka dni przyjada moi rodzice i jedziemy wybierac kuchnie- narazie koczujemy na maszynce gazowej z jednym palnikiem, choc musze powiedzieć, że taki survival mi się podoba- ważne, że na swoim :-)

ciezarowka gartulacje !!!!!:) jak mała ma na imie? jak porod? to twoje 1 dziecko?jak to znioslas? napisz cos bo ja juz niedlugo i mam stracha ... imnot pewnie dostaniesz leki na podtrzymanie, ale nie martw sie na zapas, bo to nie dobrze :( trzymam kciuki!!! Klaudii jak tam??? Mikusia na cisnienie w ciazy trzeba uwazac !!!! lola co na swoim to na swoim chocby w mieszkaniu byla tylko kanapa to juz czlowiek sie cieszy, ja uwielbiam urzadzac.:) ja narazie nie rodze, mloda siedzi cicho. tzn kopie jeszcze wierci sie, ale narazie nie widac rozwiazania,mam skurcze ale nieregularne, czasem brzuch mnie boli godzine a potem pol dnia spokoju. spanie to prawdziwa mordega...sikanie mnie wykancza, kregoslup boli w okolicy ledzwiowej wiec mzoe cos sie zaczyna dziac. mam nadzieje ze tdo konca przysz tyg urodze!!! choc mam stracha to nie umiem sie doczekac Mlodej !:) malaxxxruda co u ciebie??

Topka to moja ruga coreczka piersza ma dwa latka i trzy msce. Tym razem mialam cc na zyczenie pierwszy porod zakonczony proznociagiem i powiem TOBIE,ze gdybym miala wybierac ponownie to bylaby to z pewnoscia cc. rano po 10 mialam ciecie ok 18 juz bylam pod prysznicem w domu juz pojawilam sie w srode troszke jeszcze boli rana ciagnie jak przed okresem tak dziwnie jajniki bola ale da sie przezyc po pierwszym porodzie nie moglm usiasc normalnie na tylku przez pre tygodni bo bylam pozszywana .....coreczka ma na imie Kasjana dziwnie jakos tak nie moge sie przyzwyczaic ale moj maz sie uparl na to imie ....Ty z tego co widze tez niedlugo bedziesz miala dzidzie zycze zeby wszystko sie szczesliwie zakonczylo pozdrawiam

Cięzarówka No tak myslałam, że sobie tam rodzisz! Gratulacje wielkie! Karmisz piersią? Mikusia Lepiej tam siedź w szpitalu skoro tak ci skacze, ważne, ze Ty juz tez niedługo do rozpaku! Topka No musisz sie meldować! Lola zazdroszczę własnego kąta!

Ech my tez powoli sie szykujemy. Pojawiaja sie skurcze jak u Topki i tylko patrzec jak bedziemy na sygnale gnali na porodowke. A stresa mam jak cholera :/

A ja zajęta, wczoraj w pracy, jutro też, a dziś cały dzień na nogach z Moim i z jego synem. Mieliśmy skan! I co? No tak jak czułam od początku. Pani pokazała mi i pyta: A co to? Szkoda, ze po polsku nie mogłam powiedzieć, że ptak jak byk, bo byłoby smiesznie. Potem nawet gdzieś tam pod jego nogą widziałam jak cos wystawało. Mały sobie spał, leniwie ruszał, zasłaniał buzię rączkami i otwierał buzię. Pani nie mogła tak dokładnie złapać z przodu zdjęcia buzi, ale jakoś sie udało. Musiałam nawet trochę poskakać i trząść brzuchem. Impreza droga, bo 130 funtów z płytą (jeszcze nie widziałam, bo teraz oglądamy bajke i cd player zajęty)ale warto, fajna pamiątka, obrobią zdjęcia i nam przyślą do domu, teraz mamy tylko takie robocze a i tak super to wygląda! Potem poszlismy na plażę, a M zobaczył małą dziewczynkę i mówi: Od razu robimy drugie! No i co najgorsze, nie mamy imienia. ja mam propozycje i on, ale nie możemy się zgodzić na nic!

Hej dziewczyny, fluffy87 byłam w szpitalu bo strasznie zaczął mnie boleć brzuch. Ja też już czekam na poród.

Rany, wszystkie rodzicie na raz! Na zdjęciach mam taki jednak duży ten brzuch, no ale w pasie nigdy nie byłam wiotka. Ja w ogóle tago nie czuję! Jak się schylam tylko, żeby cos podnieśc, no i zaczełam się golić na ślepo. Ale mały przystopował troche i jest już tylko o kilka dni większy, a nie tydzień i kilka dni jak ostatnio! Ważyć się nawet nie mam zamiaru.A zresztą daję wam linka do zdjęcia z dzisiejszego spaceru, Wszystkim laskom na pocieszenie, ha ha ha! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=493103644099974&set=a.489296211147384.1073741825.100002010270478&type=1&theater https://www.facebook.com/photo.php?fbid=493105254099813&set=a.489296211147384.1073741825.100002010270478&type=1&theater

Monika fajny masz brzusio :) mi bardziej poszlo w boki i dlatego moj brzuch nie jest imponujacych rozmiarow i wszyscy mi wala teksty gdzie ja mam brzuch i jak tam sie Mala miesci.

Gość lola348
Monia fajnie :-) I napis na plazy też :) Dziewczyny napiszcie, czy w 14 tygodniu mogę czuc ruchy? Czasami czuję właśnie taką 'rybkę' pływającą i jestem prawie pewna że to dzidzia, bo chyba z niczym innym nie można tego pomylic... Moja doktorka mowila o płci w 20 tygodniu, a wizyte mam w 18 tyg., jak bym chciała, żeby już coś było widać...

lola ja osobiscie w 14 tygodniu nic jeszcze nie czulam a plec poznalismy w 16 tyg a na badaniu polowkowym juz wiedzielismy na 100 % ze bedzie dziewczynka :) wiec mozliwe jest ze jak bedziesz w 18 tyg na wizycie i bedziesz miala robione usg to bedzie juz widac kto sie u Ciebie chowa w brzuchu no chyba ze dzidzius bedzie tajemniczy i sie odkreci...

czesc dziewczynki:) tak oczywiscie karmie piersia od razu po cc dostalam kroplowke na wywolanie laktacji:)

A o mnie to widze juz nikt nie pyta:) zapomnialyscie o mnie:( ciężarówka serdeczne gratulacje! Kolorowa, Topka nie bójcie sie:) Topka pamieta zapewne jakiego mialam stracha przed porodem:) a poszlo gładko:)

A ja nie poszłam do pracy, nie mogłam się podnieść byłam taka zmęczona wczorajszym dniem pełnym wrażeń, zreszta na 5 godzin nie chciało mi się jechać taki kawał, a i z doświadczenia wiem, że ruchu by nie było przy takiej ładnej pogodzie, Chłopaki wstawali o 6 i ciągle: Monika, a nie wiesz gdzie jest...A nie widziałaś czasem....A gdzie położyłaś...i tak w kółko, zawsze mnie obudzą! Także spałam jak zabita poł dnia! Kolorowa Oj to widzę, że cieżko jakimkolwiek brzuchem zadowolić publiczność. Swoją drogą tak fajnie jest mi w ciaży, że jeszcze do grudnia mogłabym pochodzić, Chociaż jednak w lecie lepiej jak dla mnie, bo ubiore legginsy i klapki i już, a tak kozaki i kurtkę musiałabym większą kupować. Ardilita jak nie pamietamy? Teraz na forum gorąca linia porodowa. I w związku z tym jak byś chciała, to możesz nam przypomnieć swój poród, bo ja chętnie poczytam! Ciężarówka O to super, że karmisz. I tak bez problemów? Bo mnie straszą cały czas, że może nie będę karmić. Jak się czujesz po cc? A pierwszy poród miałaś bardzo trudny i długi?

pierwsza ciaze przenosilam 13 dni potem poszlam na wywolanie porodu....wody mi odeszly zielone bole byly straszne a rozwarcia zero... w koncu lekarz zapytal mojego meza czy ma uzyc proznociagu czy mam sie meczyc kolejne kilka godzin naciol mnie i wyciagnol dzxiecko po tym porodzie kilka tygodni nie moglam usiaasc na tylku tym razem zazyczylam sobie cc bol nieporownywalny do sn przynajmniej u mnie co do mleka to ja karmie normlnie bez problemu dostalam tylko kroplowke na wywolanie laktacji nie wiem jak to jest w polsce bo ja rodzilam w uk....ale nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze ja bylam pewna ze chce karmic piersia bo pierwsza corcie karmilam 22 msce i mialam tyle mleka ze przedszkole bym wykarmila

co do pierwszego porodu wody odeszly mi przed 12 w nocy a dziecko wyciagneli o 05.15 kto wie ile bym sie meczyla gdyby nie proznociag

Ja będę rodziła w Szkocji i chcę znieczulenie w kręgosłup. Jak będzie to się okaże. Wiem, że w Polsce moi znajomi dawali w łapę lekarzowi, żeby zrobił cc. tutaj to raczej nie możliwe.

Monika w uk jest na zyczenie bez problemu tylko musisz miec jakas podkladke ja mialam ciezki porod pierswszy i dlatego nie stwarzali mi problemow z cc zycze powodzonka :):)

Widze ze o mnie też nikt nie pyta :) U mnie dobrze,nie maialam o czym pisac wiec sie nie odzywam ale non stop czytam Pozdrawiam

Hej dziewczyny:) Monika wiec opisze Ci moj porod:) Naszlo mnie na igraszki z narzeczonym i tak nas ponioslo ze o 3:40 zaczely mi sie skurcze. Pojechalismy na porodowke po 6 i mialam robione ktg, lekarz zbadal mnie mialam 9 cm rozwarcia wiec wzieli mnie na porodowke ale ja ciagle gadalam ze jestem glodna :D J polecial po wode do sklepiku i jak wrocil podlaczyli mi oksycotyne. I wtedy sie zaczelo. Skurcze tak bolesne ze przepraszalam Jozka mowilam ze nie dam rady i ze chce cesarke. Potem poczulam takie cieplo i powiedzialam: cos ze mnie wycieka. On spojrzal i krzyknal ze wody odeszly ale jeszcze chwile poczekalismy az ktos przyjdzie. Wpadl lekarz i polozne a ja samoczynnie parlam. lekarz w krzyk zebym nie parla a ja ze nie pre tylko to tak samo... Musieli mnie naciac ale polozna nacinala mnie dwa razy tepymi nozyczkami . Dopiero lekarz wzial ostro i mnie nacial ale nie w trakcie skurczu. Poczulam ogromne szczypanie i podobno tak wrzasnelam ze az narzeczony sie wystraszyl. Potem dwa parcia i mala byla na swiecie. Polozyli mi ja na brzuch ale zeslizgiwala sie z kazdej strony i musieli ja lapac wszyscy:D urodzenie lozyska to byl pikus ale nie odeszlo mi cale wiec lekarz musial mnie skrobac. To bylo chyba najgorsze uczucie ;/ Jozka oczywiscie wyprosil i jeszcze mnie zszywali. Mialam 3 szwy z czego dwa rozpuszczalne. najgorszy byl polog i depresja poporodowa spowodowana utrata pokarmu. Ogolnie caly moj porod wlacznie ze skurczami trwal 5 godzin i 20 minut ale najwazniejsza faza od odejscia wod 10 minut.

Ciężarówka Nieee...tutaj tak nie ma. Wprawdzie mam wadę wzroku i myslałam, ze nie mogę rodzić naturalnie, bo mi tak powiedzieli kiedys w Polsce, no ale okazało się, ze wszystko ok, moge rodzić normalnie. może w anglii tak jest, tutaj wybiera się znieczulenie tylko. Klaudii Ja pamietam. Ale pewnie nic się nie dzieje skoro nic nie piszecie.To chyba ja tak tylko marudzę, ale taki mam styl.

Ardilita Kurczę, to miałaś dobrze. Gorzej jak rozwarcia nie ma, to wtedy sie czeka i cierpi, dlatego wole mieć to znieczulenie, bo chyba wszystkich pogryzę. Trzy szwy to chyba mało? A jak sie goiło? Własnie, muszę zapytać jakie szwy daja tutaj. Powiem ci,że seksik jest dobry na wywołanie porodu. Niegłupi pomysł!

Ja urodzilam tydzien przed terminem:) A rozwarcie mialam juz w 36 tygodniu mialam rozwarcie na 5 cm i lezalam w szpitalu przez to. dobrze sie wszystko zagoilo ale jeden szew mnie tak ciagnal ze plakalam z bolu

Klaudii Ja pytałam o Ciebie. Ciekawe jak malaxxxruda? A więc ja jeszcze w szpitalu.Unormowało mi się ciśnienie od wczoraj.Był lekarz na rozmowie i będę miała dodatkowe badania moczu.Wczoraj musiałam kolekcjonować z całego dnia (nie wiem po co im to ). Pobrali mi krew na więcej badań.I dzisiaj czekam na usg dodatkowe.Od dzisiaj biorę sterydy żeby małej płucka się dobrze ukształtowały i czekamy do 37 tygodnia (czyli 2 tygodnie) a potem będzie poród.Ale nie wiem czy cesarka czy naturalnie.Ale powiem Wam dziewczyny trochę poczytałam o tym zatruciu ciążowym i nie bagatelizujcie sprawy.Bo ja trochę zbagatelizowałam objawy.A mogło skończyć się tragicznie nawet.

Ciężarówka wielkie gratulacje :) powiem Wam dziewczyny, że zaczynam tak sobie myśleć o porodzie i sama nie wiem czy wolałabym naturalnie czy cc. W sumie dostanę znieczulenie, ale jakoś tak boję się żeby z dzieckiem było ok (jak się słyszy czasami że lekarze za póżno zdecydowali się na cc itd to aż mnie ciarki przechodzą). I tak jak pisała Ciężarówka, że na tyłku nie mogła normalnie usiąść. W środę mam wizytę i zobaczymy czy mały się obrócił czy dalej leży sobie poprzecznie :) Monika brzusiu masz śliczny :)

Dziekuję dziewczyny za miłe słowa na temat mojego brzucha. :-) Muszę sobie więcej zdjęć porobić na pamiątke, bo mam 5 na krzyż. Właśnie siedzę i się wkurzam, bo nie przychodzi mi potwierdzenia na maila, że mam bilet zarezerwowany...wrrrr...własnie zmieniłam nawet maila i tak czekam i się wkurzam. Strasznie duszno dzisiaj, chyba się przejdę do sklepu, nie mam po co,może tylko po sok, żeby się odstresować. A jeszcze nie pytałam o ten formularz ciążowy. wrrr... Mikusia Napisz jakie dokładnie miałaś objawy tego zatrucia? Czy to było Twoje złe samopoczucie? A wiesz coś o szwach tutaj? Bo chyba Ardilitę ten nierozpuszczalny ciągnął? Oglądalismy film ze skanu. W sumie trochę nudne, bo dzidziuś był spokojny, raz sobie ziewnął łaskawie. Ale najśmieszniejsza część to menu tego dvd. Muzyczka jak z simsów i obrazek misia, który trzyma książeczkę, a na niej napis: Dziecko Moniki i Vytisa. A na końcu wyskakuje obsada: Dziecko, Vytis, Monika i Luca (Vytisa syn). Wszystko razem jest tak cudownie tandetne, że śmialismy się do rozpuku. Także super pamiątka!

Monika Co do moich objawów to tak : Opuchnięte stopy ręce Piłam dość sporo bo z 1,5 litra dziennie a jak usiadłam na toaletę to tylko kropelki leciały i była tak dziwna piana na moczu Nie wspomnę że jak nasikałam do probówki to był innego koloru i coś tam w nim pływało. I senność ale to w takim stanie to norma. Jak mi podali tabletkę i sporo musiałam pić to jak poszłam do toalety to hihi tyle się ze mnie wylało.A teraz muszę siać do pojemnika z miarką i zapisywać co pijam i ile i ile było moczu w danej godzinie.Opuchlizna zeszła chyba na drugi dzień. My w czwartek mieliśmy dodatkowy skan i mała pokazała idealnie pupcię.Mieliśmy dokładne ust czy przepływa i wypływa dobrz krew.

Witam wszystkich ! my juz od piatku w domu,ale mam taki jetlag e caly czas podsypiam,jutro wszystko poczytam a narazie tak na szybko : MIKUSIA ja mialam nadcisnienie ciazowe zdiagnozowane w 16 tc z Mlodym.Niestety klania sie cholerna brytyjska sluzba zdrowia.Zero lekarzy i tylko polozna,czyli wielkie nic a nie badanie ciazowe plus 2 usg.Czyli zero pomiarow jak i czy dziecko sie rozwija.Nadcisnienie w ciazy to bardzo powazna sprawa-ja mialam szczescie bo mam fajnego gp -rodzinnego.Poszlam do niego z bolami glowy,zmierzyl mi cisnienie i od razu dostalam skierowanie do poloznej.No a w szpitalu od razu do kardiologa dla ciezarnych.W sumie od 16 tc ciazy bylam na labetalolu ,ale na malenkiej dawce 100 mg dziennie.No i dieta zero soli i duuuzo wody.Przeplywy zrobili od razu- z lozyska i do lozyska i scany mialam co 2 tyg.O moczu i krwi juz nie wspominajac.Poza tym mierzylam cisnienie w domu 3 x dziennie.Przy tylu scanach,pomiarach i tak mnie straszyli ze jak Mlody bedzie mial 3 kg to bedzie super.Mial 3,860 :-D Teraz tez boje sie ze moze byc powtorka z rozrywki :-( narazie mierze i jest w normie,zobaczymy.Mikusia,ja mysle ze bedzie cc u Ciebie jesli nie unormuja cisnienia albo ciagle masz bialko w moczu.Jesli unormuja cisnienie i zero bialka to prawdopodobnie wywolaja porod.Bron Boze nie strasze ale mialam tak samo.Trzymaj sie cieplo ,jutro napisze wiecej TOPKA rodzisz???