Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Mam wyniki testu obciążenia glukozą :) Wg mnie cukrzycy nie mam :) Ale wizyte mam dopiero za 2 tygodnie :) Co tu taka cisza???? Hallllloooooooooo.......Topka rodzisz ze cicho siedzisz??? Matko jak to sie fajnie pisze :) "Topka rodzisz?" hihihihih :) sorry wali mnie dzisiaj...to chyba po tym cukrze :)

Skoro o cukrze mowa to ja idę sobie zrobić truskawki z cukrem i jogurtem...jakaś obsesja. jutro muszę dokupić truskawek.

hej dziewczyny :-) lola - hihi zazdroszczę Ci, sama uwielbiam urządzać mieszkania, robić coś z niczego :-) hmm co do brzuszka, ja choć jestem na początku, mam taki wydęty na maksa...i nie mogę go za nic wciągnąć. Pytałam się siostry i to chyba u nas genetyczne, ona od początku też tak miała, W piątym miesiący wyglądała jak niektóre kobiety w 7/8. Jak była w 8 to mysleli, że jest już w 9tym i urodzi bliźniaki :-) więc ja od początku mam brzuszysko, takie wydęte na samym dole...ale siostra mojego męża nie miała nic tak do 4/5 miesiąca, a teraz ma jak piłeczka brzuszysko ;p także chyba u każdej jest inaczej ;D hmm by lam na następnej becie - wynik z 44 jednostek po czterech dniach wzrósł do 260 :-) lekarz powiedział mi, że jest bardzo dobrze. Upławy nadal mam, nadal minimalne, lekarz uspokoił mnie, że jest ok, mogę mieć takie na początku. Wszystko jest ok. Lolu i inne dziewczyny, czy na początku 7 tygodnia na usg można już zobaczyć zarodek???? ech nie mogę się już doczekać ;D

Styczniowa mam napisała, że w 6 tym już widać, ale jak to było u was???

Gość gość
imnot to zależy od kobiety ją widziałam zarodek już w 6 tyg 2 d a serducho usłyszałam pod koniec 8tyg. :) czekaj cierpliwie. klaudii jeszcze nie rodze choć już bym chciała...skurcze jak na złość są mniejsze ...ciekawe kiedy???:) jaki mialas wynik glukozy przed i po pobraniu??? monika999 to fakt strachmiesza się z radością .... mikusia, kolorowa co u was?? ciekawe jak nasza justynka ze staraniami? topka

Ja chodziłam wydęta, więc nawet nie wiem kiedy dostałam brzuszek, kurczę chociaż nie pamiętam kiedy mi się zaczął tak zaokrąglać od góry. Ale u mnie szybko poszło w każdym bądź razie. Mama M klepała mnie po sadle i mówiła: ooo...brzuszek juz widać, a mi było głupio. Teraz to juz zaczynam sie sturlywać z łóżka, bo podnieść się do siadu jest mi ciężej, zwłaszcza jak po spaniu mam zdrętwiałe wszystko. M mnie dzisiaj podparł, a chciałam tylko bluzę ściągnąć. A iść z nim gdzieś to koszmar...mówi, że wolno chodzi...aha....on niby sobie spaceruje, a ja się toczę za nim sapiąc. Samochód mamy w garażu i jemu sie nie chce nawet do sklepu przejść, więc mu powiedziałam: witaj w moim świecie! Miał dzisiaj jechac do pracy autobusem, ale nieee...ciężko, samochód wynajął. Ale w sumie nie moge narzekać, bo jak jest w domu to wszędzie mnie wozi gdzie potrzebuję.

ja dzisiaj zapisałam się do szkoły rodzenia-w piątek jadę na pierwsze zajęcia :) powoli kończę też kompletowanie wyprawki-dziś dostałam wanienkę. Wózek też już zamówiony. imnot zarodek (to znaczy pęcherz płodowy) widziałam w 5 tyg.a serduszko usłyszałam w 8 (możliwie że biło już wcześniej, ale akurat tak miałam wyznaczoną wizytę)

hej Kobietki :) imnout ja zarodek widzialam w 4 tygodniu a w 6 juz bylo serduszko :) bylismy dzisiaj u doktorka i u nas sprawa wyglada tak ze Mala jest juz bardzo nisko i mam rozwarcie na 1 cm co moze oznaczac porod niebawem albo wrecz odwrotnie. Nasza Mala podobno sama sobie o tym zadecyduje. Ja to z jednej strony juz bym ja chciala miec ale z drugiej to moglaby jeszcze posiedziec i troche tluszczyku nabrac bo dwa tygodnie temu wazyla 2100.

Topeńko Glukoza na czczo przeg glukoza-83 Po godzinie-125 po 2 godzinach-133 Topka Masz np rozwolnienie????Slyszalam ze kobieta tuz przed poodem zaczyna sie samoistnie czyścic Imnot Zarodek widzialam w 6 tygodniu,Pani dr mowila ze widzi jak serduszko bilo,ale ja nie widzialam tego....ale mowila ze jest na 100%. Slyszalam juz w 8 tygodniu i widzialam :) Monika Ja tez sie turlam hehehe i podnosze sie z łóżka jakbym byla juz w koncówce :) Jak baby na filmach hehehe :) Ale tak mnie boli dolna czesc kregoslupa ze jak na wznak leżę to najpierw musze sie przewrócic na prawy lub lewy bok i dopiero podnosze cała resztę :) Fluffy Ja tez ide do szkoly rodzenia,tzn u Nas zajecia są tylko 2 dni-bezplatnie i mowia o porodzie,o lewatywie,o szwach ze mozna sobie kupic rozpuszczalne w aptece i prosic aby Nas takimi zszyli bo nie wszedzie szyja rozpuszczalnymi,ucza kapania i przewijania malucha i wiele fajnych rzeczy :) Wiem bo kolezanka juz byla :) Warunkiem bezplatnego uczestnictwa jest ich połóżna środowiskowa po porodzie :) Ciężarówka Juz pewnie ma swoje maleństwa w ramoinach ze sie nie odzywa :) czekamy na wieści Malaxxruda,JFR i reszta co z Wami?

Właśnie miałam pytać o ciężarówkę. Chyba już. Ciekawa jestem jak poszło :-)

Nie wiem co tu sobie obejrzeć na wieczór...Może "back up plan" z Jennifer Lopez ? Wprawdzie już to oglądałam, ale może być zabawniej oglądnąć ten film w ciąży.

Hej dziewczyny. widze ze u was dobrze hehe:) Mojej Taszce 3 zabek wychodzi ale cos wyjsc nie chce hehe. Zastanawiam sie kiedy pojsc do pracy. Chcialabym juz ale Natasza jest mega absorbujaca. Moja mama mowi ze nie chce z nia zostawac a do zlobka boje sie ja dac bo chorowac mi zacznie..

hej kobietki U nas po staremu. Zaczęłyśmy się 34 tydzień.Chwilami czuję się jak wieloryb już.Mam częste pobolewania na dole brzucha.Boli też mnie wszystko w środku.Mała oczywiście jeszcze się nie przekręciła.Biegam siusiu BAAAAARDZO często.Ale te trochę to się wytrzyma.Nie ma wyjścia :-)

Monika Mnie też bardzo suszy-nie codziennie, ale np dzisiaj tak mam. Miałam tak parę razy w nocy, że potrafiłam wypić prawie całą 1.5 litrową butelkę wody.

Mikusia, jak znam zycie, to położna pewnie powie ci, ze to normalne i pewnie mała jeszcze się przekręci... Dziewczyny ja się wybieram na 3 tyg do Polski w moich 29,30,31 tygodniach. Normalnie mozna latać w tym czasie, ale Ryanair chce zaświadczenie od położnej po 28 tygodniu...hmmm..musze zadzwonić. Nie widziałam mojej głupawej rodzinki rok! Musze lecieć pozamykać pewne sprawy, bo niektóre rzeczy trzeba załatwiać osobiście, a potem się nie ruszę. Boję się latać, normalnie to zawsze coś sobie chlapnę, a teraz d**a... :-( Ale co to ja chciałam...aha, myślicie, ze mogę się trochę poopalać, bo liczę na słoneczko w Polsce?

fluffy87 Właśnie...mówią, żeby nie pic przed snem, żeby sobie oszczędzić wycieczek do toalety, ale nie da się! Jeszcze dodam, ze syropek podziałał :-) :-) :-) Co za radość :-) :-) :-)

Monika Czuję że mi tak powie.Co do zaświadczenia to koleżanka mi mówiła że oni chcą na swoim druku.Także dopytaj się dokładnie żeby Cię zabrali na pokład :-) bo jeszcze im urodzisz na lotnisku :-) Jak pić się chce to trzeba pić.Ja minimum 3 razy wstaję w nocy.W ciągu dnia samej wody staram się wypić do 1.5 litra.Nigdy tyle nie piłam ale widzę poprawę w mojej opuchliźnie jak tyle wypiję więc się męczę i sączę wodę.

Monika, Myślę, że spokojnie możesz się troszkę poopalać, ale musisz uważać żeby się nie przegrzać, bo to niebezpieczne i lekarz mi mówił, że zdarzają się przebarwienia na skórze wywołane hormonami. Ale jak byłam w zeszłym roku na wakacjach we Włoszech, to widziałam babki w wysokiej ciąży spacerujące po plaży i miały śliczna opaleniznę :) Wydaje mi się że najlepszym sposobem na opalenie się w naszym stanie są właśnie takie spacerki albo siedzenie w basenie :)

No i zatrzymali mnie w szpitalu.Mam w moczu proteiny i za wysokie ciśnienie.Czyli nasze polskie zatrucie ciazowe.Daj mi leki i mierzą cienie.Maloda rozwija się dobrze jest dobrze ułożona tylko jest drobniutka.Mieliśmy dzisiaj robione też usg.

Monia Opuchlizna już w dużym stopniu zeszła ale ciśnienie skacze.Już dostałam kolejną tabletke i mam marzenie jutro wyjść.Ale czuję że to tylko marzenia

Może lepiej jak zostaniesz jednak tam troszkę. Oj współczuję stresu. no, ale dobrze będzie :-)

Gość skoda fabia
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Można tu również prowadzić kalendarz ciąży. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f32d2ece6451af170a19b2

Mikusia Pewnie się najadłaś stresu, ale lepiej dmuchać na zimne i poleżeć trochę pod obserwacją. Już niedługo będziesz miała swoją córcię przy sobie :) A tak poza tym to wczoraj dostałam wózek-jestem mega zadowolona :)

I zostaje jeszcze dzisiaj bo ciśnienie jeszcze się nie informowało a w zasadzie skacze.Mam zwiększoną dawkę leków.A co tu taka cisza kobietki?

hej dziewczyny :-) jestem trochę przestraszona, bo od wczoraj te moje upławy nasiliły się i są bardziej teraz brązowe niż żółte...dzwoniłam do lekarza, jutro jadę do szpitala na badania...tak bardzo się boję, aż mi jest niedobrze...nie wiem jak ja sobie poradzę do jutra, wiem, że nie powinnam się stresować, ale to jest silniejsze ode mnie, nie chcę znów poronić :(:( :( ale z drugiej strony to i dobrze, że już jutro będę badana, dopiero miałam być zbadana w piątek (12.07). Boże, ja tak bardzo kocham to dziecko...

imnot Trzymam kciuki żeby wszystko było ok-bądź dobrej myśli. Jeśli coś się dzieje,pewnie będziesz musiała leżeć i dostaniesz jakieś leki na podtrzymanie. Do jutra już niedaleko-daj znać jak tylko czegoś się dowiesz.

Co tu taka cisza dziewczyny.Maria i jak? Topka rodzisz? Monika i Klaudii co z Wami? U mnie nie zaciekawie w nocy miałam horror ciśnie skończyło do 190/90 ,także wczorajszy dzień zakończyłam na 8 tabletkach.Czekam na męża i ma iść do lekarza co dalej.Najgorsze że ja niczyje tych różnic ciśnie.