Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Topka,Kolorowa Ja caly czas zaciskam za Was kciuki :))) Bedzie dobrze kochane :* Mikusia Mala jest przecudna :)))) Jaka malutka i wspaniala :) Malaxxruda Te wóżeczki super :) Jak mi sie pierwszy otworzyl link,to zaczelam sie zastanawiac czy mi coś nie umknelo ze bliźniaki bedą hehehehehehe ;) Ale to Gondola ze spacerówka dla malego o czym pisalas :)) Monika Ja chce zewnatrzoponowe na 100% :) I zadna sila nie jest w stanie mnie od tego odwieśc :)) Tez mam paranoje z ta igła w kregoslupie ale wole to niz 20 h bolu :) Pytanie czy bedziemy potrafily przec tak mocno na znieczuleniu jak bez niego...bo bez znieczulenia odruch parcia przychodzi sam. Lola Dobrze ze juz wszystko dobrze,wiem co czulas jak krew zobaczylas i tak to czlowiek potrafi sie rozryczec jak uslyszy serduszko i ze wszystko w porzadku <> MYYYYY My bylismy dzis na ostatnich zajeciach ze szkoly rodzenia,tatusiowie dziś kąpali maleństwa :) Bardzo dobrze wszystkim poszlo :)) Polozna mnie ciut przerazila bo powiuedziala ze jak bede karmic piersia nie moge np odciagnac pokarmu laktatorem i zeby partner nakarmil,tylko zebym sama to robila. Jestem przerazona ze dziecko bedzie pilo na poczatku co 2-3 h czyli non stop bede siedziala przy cycu Zaczynam sie strasznie denerwowac czy podołam...

Klaudii co do znieczulenia i samej wbijanej igły.To ja miałam straszne ograszki dygotałam jak galareta.Ale M siedział przedemną i trzymał mnie za ramiona.Lekarz wszystko mówi co będzie robić i chyba sama podświadoma reakcja nasza przychodzi żeby się nie ruszać.I ,,słupiejemy,,.Ja panikowałam przed tym znieczuleniem ale nie mam żadnych bóli po nim.Najgorsze jest to że po cesarce trzeba więcej zacząć chodzić.Jak leżałam to byłam nie do życia a jak wstałam pokręciłam się kilka kroków dosłownie to było co raz lepiej. My Okruszek mój ma już wyjętą rurkę.I dzisiaj possała cycusia mojego.Je w nocy za dwóch Pani mówi.Także idzie ku dobremu.

Mikusia Ona będzie z każdym dniem coraz silniejsza :) nim się obejrzysz a będzie miala z 4 kg :) Imnot? Tak się zastanawiam os jakiegoś czasu co u Ciebie......... Odezwij się IMNOT!!!!!!!!!!!!!

MIKUSIA ja tez chce zobaczyc Krysie :-) Ciesze sie ze je,to najwazniejsze,niech rosnie zdrowo i nadrabia wage :-) A masz juz pokarm ? KLAUDIII podolasz napewno,chociaz nie bede klamac pierwsze 3 miesiace sa ciezkie.Ja przestalam karmic piersia po 3 tyg i Mloda i Mlodego bo niestety nie mialam pokarmu :-( Z butelkami jest niby lepiej bo wiesz ile dziecko zjada ale duzo gorzej z myciem ,sterylizowaniem w nocy.Z cycem zdrowiej no i logistycznie latwiej :-) do nieprzespanych nocy sie przyzwyczaisz hihihi Na poczatku faktycznie je co 2 - 3 godz,potem spi w nocy coraz dluzej.Chociaz sa wyjatki -np nasz Mlody hehe .Jak sie nie naje w dzien to w nocy wstaje kolo 2 na dokladke ;-) a potem spi.Ale nigdy pozniej niz o 5 rano nie wstal ;-) samo zycie :-) My zamowimy ten wozek jak bede po polowkowym-juz postanowilismy.Maz chce zeby Mlody nie byl pokrzywdzony - zeby tez mial wygodnie ;-) troche drogi pojazd ale ma ta opcje ze drugi wozek mozna zdemontowac i miec pojedynczy,albo gondole zamienic na spacerowke.Fajny jest. TOPKA KOLOROWA jak tam ??? Ja mam w przyszlym tyg pierwszy oficjalny scan i prenatalne.Troche trzese portkami.Aha no i mam juz pania do pomocy narazie na 3 godz dziennie.Dzies bedzie pierwszy raz po poludniu.Troche mi z tym dziwnie,zeby sie ktos obcy po domu krecil ale nie ma wyjscia.Nasz Mlody wazy 12 kg juz a ma dopiero 7 miesiecy i 1 tydzien ,nie dam rady dzwigac. IMNOT no wlasnie co u Ciebie???

Gość gość
Ona powiedziełą :Lubisz mnie?" | On powiedział "nie". | Myślisz ze jestem ładna? - zapytała. | Znowu powiedział "nie". | Zapytała wiec jeszcze raz: | " Jestem w twoim sercu?" | Powiedział "nie". | Na koniec się zapytała: "Jakbym odeszła, to byś | płakał za mną?" Powiedział, ze "nie". | Smutne - pomyślała i odeszła. | Złapał ja za rękę i powiedział: "Nie lubię Cię, | kocham Cię. Dla mnie nie jesteś ładna, | tylko piękna. Nie jesteś w moim sercu, | jesteś moim sercem. Nie płakałbym za Tobą, | tylko umarłbym z tęsknoty." | Dziś o północy twoja prawdziwa miłość zauważy, że | Cię kocha. | Coś ładnego jutro miedzy 13-16 się zdarzy w Twoim | życiu, obojętnie gdzie będziesz w domu, przy | telefonie albo w szkole. | Jeśli zatrzymasz ten łańcuszek, nie podzielisz się | tą piękną historią - to nie znajdziesz szczęścia w | 10 najbliższych związkach, nawet przez 10 lat. | Jutro rano ktoś Cię pokocha. | Stanie się to równo o 12.00. | Będzie to ktoś znajomy. | Wyzna Ci miłość o 16.00 |Jeśli ci się nie uda wysłać tego do 20 komentarzy zostaniesz na zawsze samsa

Galactica Podaj swojego maila to ci prześlę zdjęcia bo na bobasy nie umiem wstawiać.Co do pokarmu to pracujemy nad tym.Z dnia na dzień jest coraz lepiej.Ty nasz glodusek jeszcze dojada z butelki.

Malaxxruda Pewnie ze dam rade,panikuje ale sadze ze to normalne (chyba)?????????? Poprostu moja kolezanka urodzila 3 tygtodnie temu i jej maly non stop placze,poprostu zasypia na max 15 minut :/ I sie ciut wystraszylam Co do Twojego malego to jest co dzwigac :) Dobrze ze masz pomoc :)) Przyzwyczaisz sie :)) TOPKA,KOLOROWA??????? Jak tam??????

Topka wspolczuje wywolywanego porodu w razie czego ja mialam pierwszy wywolywany po 13 dniach przenoszenia bole okropne a rozwarcie tylko na 3 palce i na koniec wyciaganie dzieciaka za pomoca proznociagu wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr az mi sie nie chce wracac do tego myslami...... mam nadzieje,ze urodzisz dziewczyno naturalnie i nie beda Cie wywolywac

MIKUSIA ILLA1@GO2.PL wyslij koniecznie :-) fantastycznie ze masz pokarm.A jak starsza corka zareagowala? widziala juz Krysie? KLAUDIII pewnie musze sie przyzwyczaic.Potrzebna mi pomoc,bo w tej ciazy jest mi czesto slabo.Dzis tez,wieszalam pranie w ogrodku i az musialam usiasc na trawie tak mi sie w glowie zakrecilo.Moze z goraca.U nas sa teraz temp rzedu 30 stopni,tutaj to jak tropiki hehe.Maz prorokuje ze nastepne lato tez bedzie takie gorace.Bo ostatni raz mielismy takie upaly w 2006 - jak urodzilam Mloda,a teraz urodzilam Mlodego a w lutym ma byc nastepne czyli nastepne lato tez ma byc gorace :-p co do placzu,to dziecko tak jak dorosly czlowiek placze jak cos mu nie pasuje.Mozliwosci jest wiele,moze sie nie najadlo,albo przejadlo,albo brzuszek boli albo za cieplo itd itp.Zdrowy noworodek,najedzony,w suchej pieluszce,w okolo 22 stopniach w sypialni bedzie spal.Ja mojej Mlodej nigdy nie lulalam do snu.Najadla sie i spala az do nastepnego karmienia.Za to z Mlodym jest koszmar z lulaniem.Ale to my go tego nauczylismy.W wieku 1 miesiaca zaczal strasznie wymiotowac po kazdej butelce,az chlustalo po scianach.Spanikowalismy,objezdzilismy 4 szpitale,prywatnych lekarzy.W koncu dostalismy leki na refluks zoladkowo przelykowy bo nie chcielismy czekac az samo przejdzie.No i po kazdym karmieniu nosilismy go przez godzine na rekach tak zeby glowka byla wyzej i zeby sie nie ruszal.Spania nie bylo hehe Po 4 dniach brania lekow,zaczal mi strasznie plakac.Caly dzien az mu naczynko w oku peklo.Lekarza zalecil odstawienie lekow i wszystko przeszlo jak reka odjal-wymioty tez,Bogu dzieki.No ale dzieci sa sprytne,jak juz wiedzial o co chodzi z tym lulaniem na rekach to sam juz nie chcial zasypiac.Teraz nie placze tylko krzyczy na nas zeby wziac na rece :-)nie ma lekko hehe

No własnie połozna i pediatra tez tak mozjej kolezance mowia ze jak dziecko jest najedzone,nie ma mokro i nie jest za zimno lub goraco to nie powinno plakac. Dlatego ta moja kolezanka musiala odstawic swoje mleko i testuje 4 sztuczne i wciaz to samo :/ tez jej mowilam ze to moze refluks i powinna pod łóżeczko coś podłozyc aby mlody mial glowe wyżej niż żoładek,jakieś książki pod łóżeczko czy cos ale tak aby nie spadal w dół łóżeczka. Zobaczymy :))

ale za to mnostwo radosci przy dzieciach :-D ja bym moich nieprzespanych nocy na nic nie zamienila :-p zapraszam do nas,chwale sie bo wrzucilam fotki mojej kluchy :-)

witam Dziewczynki :) u nas na razie nic sie nie dzieje takiego oprocz skurczy bardzo nieregularnych. Cos mi sie wydaje ze to moje male Kochane poczeka na lekarza i pewnie tez bedzie wywolywana.

Mikusiaa wielkie gratki!!!!!!!!!! dużo zdrowia dla krysi!!!!!!!! ja dziewczyny mam 7 dzień cyklu skończyłam brać clo bo miałam od 2 dnia cyklu przez 5 dni. Jutro planuje iść na usg bo mam przyjść między 8 a 11 dniem cyklu. zobaczymy czy coś urosło......:)

Gość lipiec 2013
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Można tu również prowadzić kalendarz ciąży. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f 32d2ece6451af170a19b2

Gość nadzieja555
Hej dziewczyny :) Dawno mnie nie było. U mnie już 22 tydzień ciąży. Będzie synek. Jest strasznie rozbrykany :) A co u was?

Cześć Dziewczyny, nie odzywałam się bo byłam kilka dni nad morzem :) Przede wszystkim ogromne gratulacje Mikusia!!! malaxxxruda oba wózeczki są super lola to dobrze, że to nic poważnego, ale strachu to sie najadłaś topka kiedy w końcu urodzisz? :) coś Twojej córci za bardzo podoba się w brzuszku ;) Klaudii ja też szykuję się na znieczulenie,na pocz. sierpnia idę na konsultację do anestezjologa. Jeśli chodzi o karmienie to nam położna w szkole karmienia mówiła, że wręcz przeciwnie. Jeśli odciągniesz pokarm to partner lub ktoś inny może Cię wyręczyć w kamieniu zwłaszcza w nocy, żebyś mogła troszkę odpocząć

Malaxxruda Twoj Bastian cudny :))) Szczegolnie w tej czapie w kwiaty :)) A Ty mamuśka kiedy dodasz zdjecie z synusiem lub córcią???Bo tylko tate wklejasz :)) KOLOROWA Mala bedzie wywolywana :) Jak to sie fajnie slyszy :))) "Bardzo serdecznie zapraszamy panienkę na świat,już pora" ::))))) LILA Mocno,mocno,mocno zaciskam za Ciebie kciuki :))) Mi na Clo pecherzyk rósł pięknie ale nie pękał. FLUFFY No widzisz a mi połozna mowila zeby nie odciagac bo piersai same sobie reguluja ile wytwarzaja mleka,i jak zaczniemy odciagac to bedzie nadprodukcja i bedą bolec. Ale sadze ze i tak bede odciagac zeby wyjśc chociazby do fryzjera czy cuś :)) I tak jak piszesz,zeby w nocy raz na jakis czas sie wyspac :) Chociaz moj P sie smieje ze planuje za duzo,a wszysto i tak wyjdzie w praniu,bo wszystko moze wyjsc inaczej :)) MYYY My dzis idziemy do lekarza po 5 tygodniach,tak dlugo bo moj lekarz mial wyjazdy a potem urlop :) Dowiem sie ile mój chlopiec urosl od ostatniej wizyty :) Ostatnio mial 700gram,wiec stawaiam na 1,4 kg :) Przytylam od ostatniej wizyty 2 kg a w sumie 7 kg :) Bede tez rozmawiala z lekarzem w koncu o zewnatrzoponowym :) Idziemy na 16:40. Dam później znac :)

klaudii jak po wizycie??:) fluffy dobrze ze wszystko ok i zazdroszcze odpoczynku nad morzem :) imnot co u ciebie??czemu nie piszesz? lola sciskam kciuki za was:P ciekawem jak nasza justynka?? a u nas: wlasnie wrocilam od lekarza iiiiiii.... jest rozwarcie na 1,5 palca :) hehehe w czw mam przyjsc znow lekarz TAM cos porusza, brzuch mnie teraz boli jak na okres i to dosc mocno...do piatku lekarz chcialby miec to z glowy, zobaczymy czy wyjdzie na ten swiat ta nasz spiaca krolewna :) juz sie nie moge doczekac.

wrocilam od lekarza maly ma 1220gram,ostatnio 5 tyg temu mial 700gram wiec wydaje mi sie ze ciut malo :( lekarz mnie uspakajal ze musimy zaczac czesciej sie spotykac i kontrolowac wage i juz.... Mam caly czas anemie i niewiadomo czy nie bede miala transfuzji krwi przed porodem jeszcze a po porodzie na 100%. Po kolejnej wizycie za 3 tygodnie jak nie bedzie poprawy bede musiala isc do hematologa i on podejmie decyzje do dalej troche sie zdenerwowalam i widzialam ze lekarz ta anemia tez i to bardzo...bo nie poprawia sie nic od 2 miesięcy :(( TOPKA Jak Cie boli brzuch jak na okres, a rozwarcie na 1,5 palca jest to zacznie sie juz niedlugo :)) Juz niedlugo ujrzysz swojego szkraba :)))

NADZIEJA GRATULUJE SYNKA !!! a jak sie czujecie? TOPKA no ,to jak lekarz podjal decyzje to moze cos rozrusza,chociaz to i tak Mala decyduje kiedy chce wyjsc ;-) a jak sie czujesz? KLAUDII nie martw sie na zapas,Maly jeszcze ma czas zeby przybrac na wadze.Stosuj sie do zalecen lekarza i pozwol sobie na to na co masz ochote.Moze takie nastawienie pomoze? nie odmawiaj sobie smakolykow,moze Maly wlasnie tego potrzebuje ? sprobuj,warto.Zreszta lekarz wie co robi,jesli potrzebna opinia hematologa to trzeba skorzystac,napewno cos pomoze.Ogladalam, jest super,ja tez sie poryczalam-stara baba :-) Dzieki za komplementy :-D a widzialas jak gada? :-) FLUFFY zazdroszcze wyjazdu na morze :-) odpoczelas? ARDILITA jak tam przygotowania do chrzscin Taszki ? My zamowilismy termin na 15 sierpnia. LILA napisz koniecznie jak uroslo jajeczko.A na pekniecie cos dostaniesz? MY mamy usg w poniedzialek i mocno zaczynam sie bac tych prenatalnych,jakies takie mam glupie mysli ze raz sie udalo,to drugi raz moze byc roznie... :-(

Klaudii Na pewno wszystko będzie dobrze. Moja koleżanka też miała przez całą ciążę anemię i nic się jej nie polepszało. Była pod opieką specjalistów i na szczęście obeszło się bez transfuzji a mała ważyła 4kg :) ja na szczęście hemoglobinę mam na razie w normie, chociaż na ostatnich wynikach wyszła mi w dolnej granicy, ale może utrzyma się jeszcze jakoś te kilka tygodni.A filmik o poczęciu świetny :)

malaxxxruda Odpoczęłam nad morzem,spacerki po plaży bardzo mi służą :) pogoda dopisała. Za rok pojedziemy już we trójeczkę :)

Malaxxruda Jem smakołyki wduzych ilościach..staram sie jest weglowodany,nabial,pije mleko,jem szpinak,duzo miesa no i owoców mnóstwo i warzyw. Takze nie wiem skad ta anemia i taka mala waga malego :(( NIby w normie..ale w tej dolnej granicy i to chyba normalne ze sie martwie . Zobaczymy jak za 3 tygodnie urośnie. Fluffy Co do filmiku nawet mój Piotrek ogladal i mowi mu...zobacz chociaz poczatek bo jest przepiekny a on obejrzał całośc gdzie takich rzczy nie lubi a tu siedzial jak zaczarowany :)) My za rok tez pojedziemy w trojeczke nad morze,bo w tym roku sami bylismy :))

Gość nadzieja555
My czujemy sie super :) jutro wizyta u lekarza, zobacze mojego szkraba, ale tak bym chciala zeby bylo juz blizej konca..

Gość nadzieja555
My czujemy sie super :) jutro wizyta u lekarza, zobacze mojego szkraba, ale tak bym chciala zeby bylo juz blizej konca..

hej dziewczyny my już od wczoraj jesteśmy w domku.Pierwsza nocka w swoim łóżeczku zaliczona.Później napiszę więcej czekam na położną.Muszę ogarnąć mieszkanie bo wiecie jak to jest po takim czasie nie obecności w domu :-) Malaxxxruda wysłałam Ci zdjęcie Krysi 1 tylko bo coś nie mogłam załadować więcej.

kurde zdenerwowałam się jak nie wiem....idę dzisiaj do poradni a tu nieczynna z powodu choroby....masakra kolejny cykl pójdzie w niepamięć ....dość że poradnia czynna tylko od pon-śr w godz 10-12 to jeszcze nieczynna masakra.....a w następnym tygodniu będzie po ptakach bo dziś już mam 8 dzień cyklu ....:( Klaudiii trzymaj się i może jedz dużo miodu mi lekarz mówił że przy anemii i niskiej wadze ciała dziecka bardzo pomaga.....( też miałam anemie w ciąży, syn jak się urodził to warzył 2200g)

Lila a nie mozesz iśc gdzies prywatnie lub do innej poradni????Ja bym nie odpuscila tak latwo.Pamiataj ze taka stymulacja tez nie jest obojetna dla organizmu takze wykorzystaj ten czas-idz prywatnie!! I niech Ci dadza coś na pekniecie pecherzyka(Pregnyl lub Ovitrelle) Sprobuje ten miód,kolezanka mowila ze mam tez jesc platki owsiane z mlekiem Mikusia Mloda przespala noc???ssie cycucha??? Ale fajnie macie :))