Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiiiiii

Mamusie i ciężarówki wspierajmy się :)

Polecane posty

Dziewczyny Czy ktoras z Was ma klucie w odbycie, takie napięcie wokół niego? Jakbym posiadała na gwoździe :/ Mam tak od wczoraj i nie wiem co to, a po tym krwawieniu się martwię o wszystko! To raczej nie hemoroidy ciazowe bo nie mam krwawienia z odbytu ani szczypania Mikusia Gdy ja mam Zgaga, pomaga Gaviscon, jest rewelacyjny Malaxxruda Mały sliczny i jaki już duży :) i tak jak pisze Mukusia podobny do Ciebie :)

Klaudiii A Ty jeszcze jesteś w szpitalu czy już wypuścili Cię do domku.Jak w szpitalu to musisz o tym porozmawiać z lekarzem.Nie miałam nigdy hemoroidy ale o wygląda na ich objawy.Chyba że źle coś u Ciebie z wypróżnianiem.A miewałam dziwny ból jak jakiś czas nie robiłam k....y :-) Bo z tym zawsze u mnie są problemy.Co prawda jak odstawiłam definitywnie biały chleb to jest o wiele lepiej.Co do tego specyfiku na zgagę to tu widziałam Renni.Chyba będę musiała go kupić na wszelki wypadek.Bo Renni też można brać jak się jest w ciąży? Masz śliczny brzusio.Ślicznie wyglądałaś na weselu.

Mukusia Mnie już wczoraj wypuścili rano po obchodze. Problemów z wypróżnianiem nie mam więc nie wiem co to . Bardziej się martwię że to może skracanie szyjki lub że maly się już pcha na ten swiat

MIKUSIA na zapas nie ma sie co martwic.Polozna zdecyduje co robic juz w szpitalu.Na wszelki wypadek nie czekaj na skurcze co 5 min tylko pojedz wczesniej i juz.Bedzie dobrze :-) gaviscon tez tu maja,ja pilam taki w syropie.Bardzo mi pomagal. dzieki za komplementy-Mlody juz duzy sie robi i dokuczliwy ;-) KLAUDII no dzieki,troche do mnie podobny ;-) Z tym odbytem to moga byc hemoroidy -ja mialam z Mloda w ciazy,okropnosc i tez tak sie zaczynalo:-/ ale moze tez Maly napiera w dol.Ja pojechalabym sprawdzic tak na wszelki wypadek.Nic sie pewnie nie dzieje ale lepiej sie upewnic.A czujesz napiecie w okolicach odbytu? gazy? i czy czujesz tak jakbys chciala do toalety?

Malaxxxruda ok to jak cos to bede wypatrywać Cie na gg:) Nooo młody juz w akuratnym wieku do zabkowania:) duży chlopak z niego, śledzę na bobasach jego foty:) Klaudiii to raczej nie synek pcha sie na swiat tylko tez hemoroidy obstawiam:) skurcze to jest uczucie jakby Cie na rozwolnienie flaki skręcały tylko ze 100 razy mocniej:) wiec to napewno nie to:* a my dzis mamy 10 miesiac Nataszy:) ale leci:)

ARDILITA no kolo wtorku juz powinnam byc na gg :-D uuu,to wszystkiego najlepszego !!! to juz za 2 miesiace urodzinki :-D my chrzsciny mamy w polowie sierpnia,tez imprezka ale malutka,rodzinna. KLAUDIII moze i hemoroidy ale warto zeby lekarz zobaczyl.ARDILITA dobrze pisze ale w sumie kazda kobieta odczuwa parcie i obnozanie sie dziecka inaczej.Ja mialam wlasnie takie cisnienie na pupe-nie wiem jak to lepiej opisac i ciagle chcialo mi sie do toalety no i gazy byly.A do porodu bylo jeszcze ponad tydzien,po prostu Mlody schodzil spokojnie w dol.Kazda z nas jest inna i inaczej to odczuwa wedlug mnie.Trzymaj sie cieplo i nie denerwuj !!!

Malaxxruda Czuje nacisk na odbytu. nie wiem jak to inaczej opisać! Ale mały jest położony poprzecznie,od prawej do lewej strony brzucha, w szpitalu mi powiedzieli że jak się nie obróci to mnie cesarka czeka Ardi Sto lat dla Nataszki :*

Dziekuje dziewczyny:* my zdecydowaliśmy sie zrobic chrzest na roczek. Klaudii to takie cos tez mialam:D to nie bylo nic groźnego mala po prostu trzymala rączke w takim miejscu ze taki nacisk czulam:) najśmieszniej bylo jak mnie tak uderzała:)

KLAUDII mozliwe ze Maly zmienia pozycje i tak to czujesz.Ciezko tak gdybac...ale hemoroidow Ci nie zycze,okropnosc brrr ARDILITA no to prawie w tym samym czasie bedziemy dzieciaki chrzcic :-D ja mam dzis okropny humor-i ciagle jestem glodna :-( szkoda mi tego odchudzania,bo sie wymeczylam dieta i cwiczeniami.Ale moj slubny twierdzi ze jak 2 x dalam rade to 3 tez poradze...kretyn ,nie wie jak to ciezko ...

Malaxxruda Nic mi nie mów, ja od wczoraj leze a P mi tylko jedzenie donosi. Obiad ugotowal wczoraj i dziś, non stóp coś wymśla a teraz jechał do kfc po jakieś coś co widział w reklamie. Niby fajnie ale już mi poszło 6 kg a co będzie dalej :) Jak pomyśle o diecię po porodzie to mnie skręca :) ale damy radę, kto jak nie my ;)

czesc dziewczzynki sporadycznie sie tutaj udzielam ale pare razy pisalam z wami wczoraj zaczol mi sie 39 tydzien skoncyzl sie 38 termin mam na 1 lip:D juz wykreslam dni w kalendarzu

malaxxxruda GRATULACJE!!!!!!!! ALE FAJNA WIADOMOŚĆ :) :) :) Ja tez bym chciała drugie ale mój partner nie za bardzo chętny.....My to na razie pościmy z przytulankami bo coś mnie tam na dole strasznie boli przy stosunku. Byłam już u gina ale on twierdzi ze nic tam nie widzi co by mogło mnie tam boleć, a kużwa boli :/ "Ciężaróweczki" trzymam za was wszystkie kciuczki i za wasze maluszki by upały nie doskwierały i szczęśliwe były finały....hihih nawet mi się zrymowało :) pozdrawiamy z Oliwierkiem :)

Agus jak milo ze sie odezwalas:* Ja tez tesknie za ciaza i w ogole, ale rozsądek wygrywa i w zamian staran sie schudnac:) Klaudiii 6kg to wcale nie jest duzo!:) Malaxxxruda a widzisz No faktycznie w tym samym czasie:) twoj Małż ma juz jakies pomysły na imię dla dzidzi?:) moze nowy idol?:D

Agus witaj :) dawno cie nie bylo :) dziewczyny z Bobasów ogladalam dzis zdjecia waszych pociech, to niewiarygodne jak ten czas leci, dzieciaki sa przeslodkie :) ja juz sie nie moge doczekac na swoja ksiezniczke :) Klaudii ile ma Twoja szyjka ostatecznie, bo ja przy 2,5 cm dostala krazek i jak widac robi swoje bo plamienia ustapily i wszytsko jest ok tak wiec nie martw sie na zapas, ale gdyby sie powtorzyly pedz do lekarza i popros o krazek!!!! bedziesz spokojniejsza! przemeczylas sie na weselu, ja wtedy sprzatalam duzo p remoncie i tez pewnie sobie "pomoglam"....trzymaj sie kochana, a na weselichu wygladalas cudnie, mamuska z ciebie przesliczna ! i tatus tez przystojniak :P malaxxxruda Mlody podobny do ciebie bardzo, a Anula rosnie w oczach :) jak sobie pomysle ze rok temu o tej porze stracilam 2 ciaze, Ty juz bylas w ciazy , Ardi chwile pozniej rodzila a teraz takie zmiany to az dziw bierze :) i tak sie to wszystko fajnie uklada, jeszcze OALALA musi do nas dolaczyc !:) Widzialam Katias tu ostatnio, nie wiem czy sie witalam, wiec witam :) dobrze ze wszytsko OK :P co do klucia kolo odbytu ja tez czasem miewam takie ni to kłucia, ni to ból/ucisk..nie wiem jak to nazwac, boli chwile i przestaje. nie wiem co to ale u mnie nie hemoroidy. milego wieczoru.

KLAUDII no wlasnie :-D damy rade,ale kurcze ja w ciagu tych 6 miesiecy schudlam 17 kg !!! i jak sobie pomysle ze bede musiala zaczynac od poczatku to ... faceci maja lepiej cholerka ;-) my sie musimy meczyc ,cwiczy itd... a oni tylko zarcie donosz a :-) moj problem polega na tym ze ja kocham jesc a moj slubny jest swietnym kucharzem no i wlasnie... waga leci w gore :-( a Ty wcale duzo nie przytylas ! ciesz sie ! A ztym krazkiem TOPKA dobrze pisze-lepiej niech Twoj gin jeszcze raz sprawdzi. AGUS dzieki za gratulacje :-) ja tez Was sledze na bobaskach :-) Oliwier slodziak jest :-) a czemu Twoj partner niechetny ? Chlopak musi rodzenstwo miec :-D A Ty idz do innego gina,miec zbada i zrobi wymaz - moze wdala sie jakas infekcja,albo co? musi byc przyczyna skoro boli.no i wrzuc nowe fotki :-) ARDILITA z imieniem to pojecia nie mamy-tzn ja nie mam hihihi ciekawe czy chlopczyk czy panienka tym razem ;-) a moj maz idola jeszcze nie zmienil hehehe zreszta teraz plec nie ma dla niego znaczenia bo twierdzi ze i tak potem trzeba bedzie dorobic zeby bylo do pary.Wogole te jego idiotyczne komentarze mnie bardzo irytuja-Mlode chyba nerwowe bedzie ;-) Hormony mi szaleja,zloszcze sie non stop :-/ TOPKA no czas leci ... ja tez czasami sie cofam to tego okresu... Ale popatrz tyle przeszlysmy i zyjemy ! i jest o.k.Kobieta to jest jednak materia niezniszczalna ;-D napisz koniecznie jaka decyzja z imieniem :-) ja tez pamietam KATIAS,a CIEZAROWECZCE zycze bezbolesniego porodu !!! A to Twoja pierwsza ciaza?

Kochaniutkie a ja myślałam że już dawno mnie zapomniałyście a tu taka miła niespodzianka.....super, dzięki :) :) Kurcze ja to nie wiem jak malaxxxruda wygląda......myślałam że dasz jakieś zdjęcie na bobasy ale widze ze nie skora Jesteś do ujawniania się....szkoda :/ Kiedyś pamiętam że wysyłałyście linki z waszymi bużkami ale nie mogę tego znaleźć. Hmmm chyna pamiętam TOPKĘ no i Ciebie ardillita18 kiedyś wylukałam na fecebooku ale reszty kobitek nie widziałam. TOPKA ja już nie mogę się doczekać aż ujrzę Twoja kruszynke na jakimś zdjęciu :) to już niedługo :) ardillita18 fajnie było być w ciązy, czuć te ruchy i te czkawki codziennie, bo mój mały to na okrągło miał :) Klaudiiii ja przytyłam w ciązy 18 kilo a zeszło ze mnie 16 kg niestety te 2 zostały i do tej pory nie chcą zejść. Nic się nie przejmuj, w ciązy każda waga jest dozwolona :) a 6 kg to naprawdę nie dużo :)

Dziewczyny, ja myslałam, ze dzisiaj dziewczynie kręgosłup przetrącę...wrrr...to juz nie było: o, masz duzy brzuch, tylko: Masz termin w październiku? (oczy takie wielkie zrobiła), ale będziesz miała duże dziecko!!! Koorwa mać, laska ma może z dwadzieścia lat, wszyscy porównują chyba do tej cholernej Kate, która przed ciążą wyglądała jak kostucha! Później zapytałam koleżanki, która kiedyś była w ciąży czy faktycznie mam taki duży ten brzuch? A ona, że nie, ale będzie duży tak za dwa miechy to na bank, ale nie będę pracować to nikt mnie nie będzie oceniał. Tej lasce powiedziałam, ze wielkość brzucha się zmienia w ciągu dnia, nie zawsze jest taki sam. W sumie nie wiem po cholerę jej się tłumaczyłam, ale chyba minę miałam nie tęgą, bo mnie jakby chciała przeprosic potem. Ja na zgagę biorę rennie, chociaż nie mam teraz jakiejś strasznej, a nawet sok pomarańczowy piję. O hemoroidach nic nie wiem niestety, pojęcia nie mam jakie to uczucie. Ale mnie złość trzyma za ten brzuch! Szkoda, ze halloween nie doczekam, bo za Obelixa bym się przebrała! Ale nie mam jeszcze rozstępów, może tak mi to natura wynagrodzi? Dziewczyny mam strupka na sutku...nie schodzi sam. Zapytam położnej w środę. A wy coś z tym robicie?

Gość Katias23
Jednak mnie ktoś pamięta ;) miło hehe Na początku muszę serdecznie pogratulować MALAXXXRUDA !!! Zaskoczenie wielkie ale jak wspaniałe! :) Kurcze to się postaraliście ;_) super ;) ! Klaudii nie trzeba było tyle "tańcować" na weselu ;) ale tak poważnie, to mogę się tylko domyśleć ile nerwów Was to kosztowało-zwłaszcza Ciebie. Oszczędzaj się teraz Kochana. Monika999 Nie przejmuj się głupim gadaniem ludzi. Ehh, gdybyś wiedziała co o mnie mówią ,wytykają paluchami- ale naprawdę staram się nie zwracać na to uwagi- czasem odzywają się Ci, którzy nie mają o tym wszystkim zielonego pojęcia,bądź wydaje im się,że wszystki rozumy pozjadali a czasem po prostu robią wszystko żeby tylko uszczypnąć. Nie denerwujmy się to szkodzi naszym Dziecinkom ;)

KATIAS no pewnie ze pamietamy :-) a Ty w ktorym tyg jestes? dzieki za gratulacje,troche tak samo z siebie wyszlo,bez starania tym razem hihihi AGUS przejrzyj dobrze nasza galerie:-) specjalnie dla Ciebie wstawilam hehe jak sie Oliwierek czuje? ile wazy? MONIKA nie przejmuj sie glupim gadaniem.A jaki ma byc ten brzuch? wzorca brzucha w Serve po Paryzem nie przechowuja.Poza tym duzy brzuch wcale nie musi oznaczac dziecka giganta-moze byc po prostu duzo wod plodowych albo dziecko ulozone jest w ten sposob.Najwazniejsze zeby zdrowe bylo :-) ja dzis mialam wizyte u rodzinnego pierwsza i ostatnia bo ze wzgledu na to nadcisnienie ciazowe z Mlodym szpital bedzie nas monitorowal cala ciaze.Scany,krew i wizyty u poloznej i gina beda najpewniej co 2 tyg.O dziwo narazie cisnienie jest normalne czyli niskie,ale z Mlodym problem zaczal sie okolo 16 tc,mam nadzieje ze nie bedzie powtorki z rozrywki i labetalolu codziennie.W kazdym razie w przyszlym tyg jade do poloznej ale w innym szpitalu bo tamten jakos mi sie zle kojarzy-i od razu oznajmie ze nie zgadzam sie na zadne wywolywanie porodu.

Czesc kochane :) Dzis mnie juz nic nie boli,odbyt rowniez. Ale tak czy siak pojade do kliniki lub poszukam jakiegos lekarza aby upewnic sie ze z malym ok(moj lekarz jest na konferencji w Hiszpanii) Ardi Uspokoilas mnie ze Ty tez tak mialaś :* Ciezarowka Trzymam mocno kciuki :) Agus No pewnie ze Cie pamietamy :) Maly boski :) Topka Moja szykja ma przeszlo 4 cm,wiec w normie,nie wiem skad to plamienie sie wzielo,pewnie przez bawienie sie na weselu i juz. Teraz wszystko sie unormowalo,ale non stop biegam do wc i sprawdzam czy nic nie ma na wkladce lub na papierze. Malaxxruda Jak Ty to zrobilas ze zlecialaś 17 kg??? Szok i ogromne gratulacje,bo do tego trzeba ogromnego samozaparcia :) Moj P tez strasznie lubi gotowac i przez te 2 dni tak mi dogadzal ze koniec :) Monika Nie denerwuj sie,nie ma co. Poprostu taka uroda ze brzuszek moze jest wczesniej widoczny. Poza tym skoro masz termin na październik to dziwne abys brzucha miala nie miec. Nie stresuj sie jakims tam dziewuszyskiem :) Katias No najadlam sie strachu,gdy lekarz mi powiedzial ze mam podjac decyzje czy zostaje w szpitalu czy wracam na wesele bo moge ujś 10m i poronie. Powiedzial mi to takimi slowami...ze sliny przełknąc nie moglam,serce zamarlo i skostnialam.

Klaudiii ;** Nie przejmuj sie tak wszystkim bo zwariujesz! Bedzie dobrze;*** Ehhh zla passa sie nie konczy. dzis zmarla Moja babcia ktora mieszkala w niemczech. Najpierw w kwietniu mama mojego taty a teraz mama mojej mamy.;( Bedziemy musialy z mama na pogrzeb do Niemiec jechac Taszka pojedzie do Jozka mamy do Braniewa bo Jozek nie moze wolnego z pracy wziac...

Gość Katias23
Malaxxxruda u mnie już 30 tydzień idzie ;) czas leci strasznie- już bliżej niż dalej. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę córeczkę - ale niech się jeszcze nie spieszy, bo ja też mam problem z twardą macicą , faszeruje się NO_SPĄ codziennie, szyjka miesiąc temu miała 3cm, zobaczymy jutro na wizycie czy się nie skróciła- oby nie. Mam nadzieję,że u Ciebie będzie wszystko dobrze i tak jak piszesz - powtórki z rozrywki nie będzie! Klaudii to na prawdę przeżyłaś swoje- ale już o tym nie myśl - wszystko będzie dobrze!! :) Ardillita bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojej Babci :(

Klaudii, trzymaj się-na pewno wszystko będze dobrze i dotrwasz do końca :) co do wago to wcale nie jest dużo-ja największy skok miałam między 6 a 7 miesiącem-3kg. Więc mam 9 na plusie. Przez ostatnie dni jak były upały nie jadłam zbyt wiele gorących i ciężkostrawnych posiłków i waga stoi w miejscu. Moj Maly tey jest ulozony od prawej do lewej i sie w ogole nie obraca,ale na razie o cesarce nie bylo mowy. Wizyte mam 10-go lipca,zobaczymy wtedy. Monika Ludzie zawsze będą gada różne pierdoły-mnie np strasznie wkurza podejście typu ,,Nie dźwigaj tego"(a biore do reki reklamowke wazaca 3 kg) albo nie przemeczaj sie np myciem podlogi, i mowia to kobiety ktore same byly w ciazy. Skoro dobrze sie czuje to robie. Bylam dzisiaj na 3d i niestety moj synek zakryl sie raczka i nic z tego. Poza tym troche lozysko go zaslania. Lekarz powiedzial ze jest troche pozno na takie badanie,bo robi sie je okolo 22 tyg,kiedz dziecko ma jeszcze sporo miejsca. Co lekarz to inna gadka. Nic nie zaplacilam,powiedzial zeby przyjechac w czwartek, ale sama nie wiem czy jest sens.

Dziewczyny wracam z kliniki Z ciążą wszystko dobrze,wszystklo ustapilo,jedynie szyjka macicy jest delikatnie na samym poczatku rozwarta,ale nie jest skórcona :) Maly waży ok 930 gram :) Uspokoilam sie :) Mam jedynie brac luteine dopochwowo i zakaz uprawiania seksu. Fluffy Ktory u Ciebie jest tydzien???? Idz na 3d,najwyzej znow nie zaplacisz :) Katias Jak ten czas leci,szok :) Ardi Przykro mi z powodu smierci babci :( A co do przejmowania sie...jestem panikara,ale tak dlugo sie staralismy ze Nie chcialabym przez jakies moje zaniedbanie lub niedopatrzenie aby coś sie stalo, wolę dmuchac na zimne

malaxxxruda - widziałam zdjęcia, śledzę cały czas jak mały rośnie :) to Ty taka schowana tam jesteś za Bastusiem? no cos Ty, w ogóle Cie nie widać.....no ale dziekuje ze to dla mnie specjalnie to zdjęcie :-* Oliś rośnie, ale kurcze znów złapał jakąś wysypke na brzuszku i nie wiem z czego bo daję mu cały czas to samo od tilku tygodni, jedynie co zmieniam to deserki, no ale żeby na deserki był uczulony? hmmm.....zastanawiające bo ma właśnie takie czerwone kropeczki tylko na brzuszku i gdzieniegdzie na nóżkach. A ile waży? sama nie wiem ale podejrzewam że ok 9 kg. W czwartek idziemy na szczepienie więc się dowiem. No a Ty jak się czujesz? co tam będzie, chłopczyk czy dziewczynka, jakie masz przeczucie?

Klaudiiii - ja mam łóżeczko dla małego 125x65 (drewniane). Jako tako Oli ma dużo miejsca, spokojnie się obraca o 360 stopni......hihi. Mniejsze wiadomo zgrabniejsze. Myśle ze to mniejsze spokojnie możesz kupować :) Fajnie że u Ciebie i dzidzi wszystko ok :)