Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MichalinaDukan

Dieta dukana ZACZYNAM

Polecane posty

Gość Simone007
ale marchewkę i buraki będziecie jeść normalnie? Mam ochotę jutro zrobić marchewkę z groszkiem z tą maizeną,a dla reszty normalnie.

ach sajena lepiej pozno niz wcale :) wiesz ja pamietam jak moja mama w zeszlym roku diete robila - post daniela sie nazywa. tylko owoce warzywa chleb orkiszowy i takie tam. zero miesa. chodzila przejedzona tymi warzywami i schudla 15 kg!! tylko ze ta dieta jest bardzo pracochlonna. mi sie jej robic nie chcialo wiec stwierdzilam ze wyrzuce niektore weglowodany i tlustosci z menu i jakos to bedzie. no i jest :) a zaczelam na dukanie bo czlowiek na uderzeniowce zawsze cos schudnie troche sie przyzwyczii ze mniej i inaczej je - ale nie chodzi glodny. a potem tylo zmienic nawyki na zdrowsze i MZ hih :) wlasnie sie dowiedzialam ze moj paszport jest gotowy do odebrania!! wiec jeszcze w weekend bukujemy i jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem to od pazdziernika mnie nie ma :) :) a po spadku wagi wiem ze mnie turki ze swojego kraju nie wyrzuca hahaha ide moim mezczyznom frytki robic (skladali zamowienie :) ) a dla mnie ...???.... no wlasnie co dla mnie?? jeszcze nie wiem. buziaki i do uslyszenia

Gość gość
czyli po prostu mz wyszlo z dukana :)

Gość gość
sajena kzady ci odradzal dukana , trzeba bylo sluchac ale nie ty sie uparlas z tym dukanem

Gość gosc ale niezlosliwy jak ci po
ciekawa jestem jakie z was sa spaslaki. przyszly takie sie madrzyc co dobre zdrowe i w ogole a same siedza przed kompem jedza chrupki i rosna w szerz. a swoja gorycz wylewaja na klawiature spadac gdzie indziej. te kobiety tu probuja schudnac nie to co wy...

no i po co takie niesympatyczne komentarze? :( forum jest po to by sie dzielic i wspierac :) nie wyszlo MZ z dukana bo ja zawsze malo jadlam. tyle ze gubilo mnie wieczorne podjadanie. kochany gosciu jak sajena moze opierac sie na radach innych nieznanych jej osob? kazdu musi przekonac sie na wlasnej skorze co jest dla niego najlepsze. znam to z autopsji. tez kiedys roblam dukana i na uderzeiowce schudlam 1,5 a potem 0,0 czyli nic. dlatego odzekalam troche i znowu zrobilam uderzeniowke i zmodyfikowanego dukana. a efekty widac: 3,5kg w miesiac czasu. sajena tez musi zapoznac sie z tym co dla niej najlepsze. na jednych dziala dukan na innych plaz pd a innym tylko sport pomoze. grunt ze sie dziewczyna nie poddaje i nadal walczy o smukla sylwetke :) :) pozdrawiam serdecznie

Gość Simone007
oj tam jesteśmy przecież strasznymi spaślakami, zarzucamy tłuste cycki na plecy,a z ramion mamy poduszki do spania,mamy do zrzucenia po 5-10kg-to przecież monstrualna ilość.... Dobra od jutra idę Twoim sposobem Ikke. Czyli zrobię uderzeniówkę przez weekend i od poniedziałku nasza 2 faza:) Sajena jak się poddasz to masz ode mnie kopa.O.

hahahahaa sajena! spadlam z krzesla hahaha normalnie rozbroilas mnie! ja to sie normalnie toczylam do tej pory przez te moje kg haha. teraz sie turlam. a jak zrzuce 2kg to bede normalnym czlowiekiem chodzacym na dwoch nogach. fajnie ze takie zmotywowane jestescie dziewczyny. ciesze sie ze dalej bedziemy walczyc z kg. zdazylam sie przyzwyczaic ze sie tu spowiadam :) :) ja od jutra gimnastyke zaczynam. nie chcem ale muszem :) zawsze cos wiecej sie wysmukli :) jak przed latem zaczelam robic cwiczonka + pilates to po 6 tyg byla wielka roznica (i to bez diety) wiec podejzewam ze teraz efekt wiekszy bedzie. wiesz sajena ja kupuje mrozone warzywa (zwykle tez) ale te mrozone to sa fajne mieszanki i troche tam marchewek brokuly kalafior fasolka i jeszcze innych warzyw. zazwyczaj podduszam z przyprawmi do tego jakies miesko albo rybka i najadam sie po uszy. a buraczki zdrowe i pyszne na pewno nie zaszkodza :) kurka od tego pisania o zarciu to mi sie jesc zachcialo hih

kurka wodna simone wybacz mi pomylke slonce ty moje to mialo byc do ciebie ze z krzesla spadlam a nie do sajenki :) :)

a co tu tak cicho?? :) aaa no tak weekend przeciez :) :) chcialam sie pochwalic ze dzis na obiad szpinak z jajem bedzie :) tak o tym okresie pisalysmy ze mnie wzielo i organizmowi zelaza doloze :) buziaki i milej soboty zycze

Gość gość
dziewczyny ile macie do zrzucenia? bo ja mam chyba najwiecej

ja jeszcze 2kg a ty ile? nam nic nie straszne :) ja po pierwszej ciazy (prawie 8 lat temu) to 30kg zrzucilam w 2 lata tylko na gimnastyce i zdrowej zywnosci a teraz to tylko tak kosmetycznie pare kg chcialam. i juz mi 3,5 w miesiac spadlo. pochwal sie :) no i powiedz czy sie do nas dolaczasz- u nas wesolo :)

Siemka! Hahahaa ale tu sie dzieje :D to ja, ta co nikogo sluchac nie chciala, a teraz sie uzala nad swoim grubym cielskiem i tymi cyckami zarzucanymi na plecy :D hahaha, bez komentarza drodzy goscie! Jak wam sie cos nie podoba, to po co w ogole sie udzielacie? Idzcie tam, gdzie waszym zdaniem jest ok... Ikke 0,5 kg mi zeszlo :) ciesze sie jak pierun! :D Dzis zrobilam na obiad zupe kalafiorowa i najadlam sie do syta :) kurcze jeszcze nie mam tego rowerka, ale mysle, ze na dniach mi go dowioza :) 3majcie sie moje kochane banki wstanki :) Ikke kulej sie kulej a niedlugo bedziesz w stanie chodzic, za jakies 2 kg hehe nie no ci goscie, to sie czepiaja i czepiaja, ze dukan byl, a teraz mz, a ciekawe po co tu wlaza, chyba po to, zeby zobaczyc jak na dukanie sie idzie i pewnie sami by chciali tego dukana, inaczej by tu nie wchodzili, bo przeciez tytul topiku, to Dukan zaczynam....czyli ciekawi ich ta dieta, a najezdzaja na nas...w d***e ich miec tam :D

Simone, ja sie nie poddam! Idziemy do przodu laseczki! Chociazby na zlosc gosciom hehe

Super sajena! Tak sie ciesze ze cie pol kilo ubylo! Zobaczysz ze teraz szybciej pojdzie. Moze w koncu za duzo bialka dostarczylas organizmowi? Jeszcze troche i bys jajkiem zostala hih :) :) Ja jem ostatnio nawet po 7 posilkow dziennie. Samo z siebie tak wyszlo. A podobno to dobre bo sie szybciej tluszczyk spala a nowy sie nie odklada :) Rowerek moja mama i siostra to zyc bez rowerka nie moga. Ja to nawet patrzec na to urzadzenie nie chce . Hih chyba za leniwa jestem :) Pilates tez dobry na pewno inne efekty niz po rowerku czy intensywnych cwiczeniach ale mi odpowiada.

Hej dziewczyny ja tez walczylam z dukanem ale po glebszym zastanowieniu doszlam do wniosku ze czas cos zmienic i zmodernizowac :) zaczelam obsesyjnie liczyc na to ze zrzuce szybcitko i popadlam w bledne kolo :) takze jestem z Wami zdrowa zywnosc najwazniejsza ;) Mi zostalo do zrzucenia jakies 4 kg :) wiec teraz powolutku byle do przodu :) pozdrawiam

Gość gość
4 kg to malutko, ja tez wlasnei mam ok 4 a na jakim topiku jestes? bo nie wiem gdzie sie dolaczyc z tym,i 4 kg , bo wszedzie prawie krzywo patrza ze mam tylko 4 a one np 10 lub wiecej :)

Hej :) A zebys ikke wiedziala, ze jeszcze troche i jajkiem bym zostala hehe moze poprostu ja potrzebowalam mniej kalorii, a z tego co obliczylam, na dukanie jadlam duzo tych kalorii, bo samo jajko to ok 70 kcal...a troche ich jadlam. Dzis na obiadek roladka z pieczarkami na parze+salatka z pekinskiej na jogurcie, zamiast majonezie, a dla meza i corki, roladki w panierce, salatka ta sama (a co, niech sie ucza, ze majonez mozna zastapic jogurtem i ze to praktycznie sam olej w nim ) no i pyreczki im zrobie do tego, a ja tylko to miesko i salatke.... Brakuje mi strasznie ruchu, juz sie nie moge doczekac jutra, zeby zaprowadzic core do przedszkola i isc cwiczyc na ta silownie...1,5 tygodnia nie cwiczylam tam, przez chorobsko ehhh

Gosciu zrob sobie nick i zostan z nami, my nie bedziemy na cb krzywo patrzec, zrzucaj z nami te swoje 4 kg, mi jeszcze 7,5 kg zostalo...:)

Dzien dobry dziewczyny Jak super ze dolaczacie! Im nas wiecej tym wieksza mobilizacja bedzie :) bedziemy sie wspierac i wymieniac doswiadczeniami. Mi sie co raz bardziej tu u nas podoba :) :) 4kg to nieduzo! Musi sie udac. Ja zaczynalam przy wadze 57, 5 a teraz jest 54kg. Chcialam jeszcze tak ze 2 kg ale chyba sie za cwiczenia dodatkowo zabiore. Dukan jest dobry jak sie ma nascie kg do zrzucenia (tak mi sie przynajmniej wydaje) ale jak tylko pare kg to lepiej jakis zdrowy tryb zycia z pewnymi ograniczeniami. Moze nie chudnie sie tak szybko jak na restrekcyjnej diecie ale jojo nie bedzie. A takie zdrowe odzywianie to juz na cale zycie moze zostac :) Sciskam mocno Hej simone co u ciebie? Jak sie trzymasz?

Gość gość
dzieki :) zrobie nika pozniej bo teraz musze konczyc dzieki za zaproszenie :)

Ja zostaje tutaj z dziwczynami :) ciekawie i wesolo :) odrazu jakos mi lepiej :) ja waze 61 :) i chce zejsc do 57 przy wzroscie 160 cm nie oczekuje od siebie zbyt wiele cale zycie waze ponad 60 i ponizej tego to cos wielikego dla mnie :)A jesli sie uda zejsc nizej to dlaczego nie :) na zdrowej zywnosci w miare rozsadnych ilosciach cale zycie mozna byc :) A zeby mnie tak do slodkiego nie ciaglo to wybralam sobie 2 dni w tygodniu kiedy pozwole sobie na malego batonika :) Ja cwicze codziennie staram sie tak minimum 40 min :) to brzuszek to ramiona posladki ,uda :) orbitrek :) pozdrawiam serdecznie

No tez mi sie tak wydale, ze dukan dla tych, co chca wiecej schudnac...ja juz sie przyzwyczailam do gotowanych potraw, do nie smarowania chleba,do nie uzywania oleju, do jogurtu zamiast majonezu, no i do nie tykania ziemniakow, makaronow i ryzu. I tak juz od ponad miesiaca, mysle, ze juz mi tak zostanie hehe :) dzis robie na kolacje swojska pizze...zal bedzie nawet nie sprobowac, ale wpadlam na pomysl by zrobic sobie wrapa :D wiem, ze to malo dietetyczne, ale nie uzyje majonezu do sosu, a zamiast miecha wymieszam sobie troche tunczyka z jogurtm, do tego salata, pomidor, ogorek i ala tortilla gotowa :D podpatrzylaam w telewizji kiedys ten przepis jak odchudzic tortille :P tylko mnie nie bijcie za to, ale juz od dawna chodzil za mna jakis fast food. A mysle, ze taki wrap dietetyczny odrazu nie zaszkodzi, a przynajmniej zaspokoje swoja chcice hehe

P.S. wam tez ciagle rozwija sie reklama na kafe? Juz mam dosyc tych reklam, nigdzie tylko tu mi sie ciagle rozwija....normalnie masakra

Gość daria050
czesc dziewczyny, to ja gosc z nikiem;) ja bede stosowac cos takiego jak 3 faza dukana( kiedys bylam na dukanie) teraz mam tylko 4 kg wiec mysle ze 3 faza akurat, sie nada , 2 razy w tygodniu uczty , w czwartek proteiny a reszta dni to co na 3 fazie jak myslicie uda sie tak?

Gość daria050
uczty sobota i wtorek

No niezly plan :) szczegolnie te uczty mi sie podobaja hehe :) jak mi zostana 3 kg do zrzucenia, to tez tak zrobie :)

Gość daria050
okey :) ja jutro sie zwaze dokladnie, wczoraj skonczyl mi sie @ wiec akurat jutro sie zwaze dokładnie

Dobra kochane, ja lece spedzic czas z cora i mezem :) w koncu niedziela hehe papa do jutra :)