Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

RÓŻNE opinie na temat działania tabletek anty

Polecane posty

Gość nina13
furagina nie jest ziołowa to lek na stronie leków osłabiających antykoncepcję było napisane że nie osłabia ja zażywałam kochałam się do końca :) i faktycznie nie osłabia bo ciąży brak :) u mnie chyba najgorzej jest rano jakoś po nocy chyba tych bakterii się nazbiera i boli :p biorę żuravit i piję herbatę z cytryną podobno zakwaszają środowisko i bakterie tak nie powstają, łudzę się że może pomoże i się nie pogorszy bo nie chce chce znowu tej furaginy łykać

Gość nina13
a swoją drogą wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek :D

Gość nina13
i napisz jak tam sytuacja z twarzą?

Gość gość
dziękuję Kochana:* wzajemnie :) Mikołaj był? do mnie zawitał ze słodkościami , pewnie żebym utyła:P ja nic nie łykałam i pęcherz już nie boli:) czasem odczuwam swedzenie czy pieczenie np co drugi dzień ale tak sobie myśle ze moze to od wkladek zapachowych bo sluz mam normalny...:) a moja twarz hmmm... nie zapeszając oczywiście powiem że jest o wiele lepiej bo nie wychodzą gule :) ale mam nadal male blizny czerwone i nei mogę coś się ich pozbyć.. wczoraj chciałam coś wycisnąć ale nie dałam rady:P wiec juz praktycznie nic nei wyciskam tylko od czasu do czasu zaskórniki:)

Gość nina13
u mnie tez zostawił słodkości :) u mnie z tym pęcherzem to sama nie wiem w dzień lepiej rano znowu boli wieczorem też trochę :( chyba muszę w końcu zrobić badanie z moczu.... u mnie też twarz w miarę ale wkurzają mnie te nierówności na policzku :( nie wiem czy uda mi się tego pozbyć :(

Gość gość
skończyłam 4 opakowanie tabletek:D wczoraj byłam przy 3 tabl palcebo i nie dostałam miesiaczki i sobie pomyslałam "no nie wierze że one nie działają i wpadka" ale dziś rano dostałam :P czyli wszystko jak najbardziej działa jak należy.. pierwszy raz tylko mi dziś strasznie duszno i osłabiona coś jestem... z tym pęcherzem to coś nie tak skoro jeszcze Ci nei przeszło,, ja na szczęście nie brałam furarginy a ból minął sam.. w pierwszy dzień był tylko najgorszy i kilka razy przy końcówce oddawania moczu.. nic mnie też nie piecze i nie swędzi ale dostałam "okres" i boję się że jak się skończy to infekcja nawróci... hmm czy teraz podczas okresu wszystko zacznie si e oczyszczać:P głupota - czasem moje myślenie mnie bawi :P jak przejadę dłonią po policzkach to na lewym w jednym miejscu czuje z 3 odstające tyci zaskórniki i strupek a na prawym z dwa małe strupki a tak to w lustrze widzę blizny... strasznie wolno sie rozjaśniają po tych strupkach... nie smaruję się ostatnio niczym.. co drugi dzień arnikowa jak mi się przypomni :D kosmetyki używam te same ale nie używam pudru .. no i ten krem soraya nawilżający mi służy pod podkład :) oby było coraz lepiej:) dlugo maseczki sobie nie robiłam ... zaraz jakaś oczyszczającą chyba sobie nałoże i zobaczę czy skóra będzie gładsza czy coś nowego wyskoczy :P ps. ta pogoda coś mi ostatnio nie służy... boli mnie ramię (chyba źle sypiam) czuję dretwienie nóg i mam ból krzyża:P te nogi... czas na badania bo w kńcu ZADNYCH nie mialam to chociaz sobie z krwi jakies zrobie.. a cytologie po nowym roku... jak czytam wpisy na forum o skutkach anty to się schizuję :) To sie rozpisałam :) MIłego wieczoru życzę :*

Gość gość
skończyłam 4 opakowanie tabletek:D wczoraj byłam przy 3 tabl palcebo i nie dostałam miesiaczki i sobie pomyslałam "no nie wierze że one nie działają i wpadka" ale dziś rano dostałam :P czyli wszystko jak najbardziej działa jak należy.. pierwszy raz tylko mi dziś strasznie duszno i osłabiona coś jestem... z tym pęcherzem to coś nie tak skoro jeszcze Ci nei przeszło,, ja na szczęście nie brałam furarginy a ból minął sam.. w pierwszy dzień był tylko najgorszy i kilka razy przy końcówce oddawania moczu.. nic mnie też nie piecze i nie swędzi ale dostałam "okres" i boję się że jak się skończy to infekcja nawróci... hmm czy teraz podczas okresu wszystko zacznie si e oczyszczać:P głupota - czasem moje myślenie mnie bawi :P jak przejadę dłonią po policzkach to na lewym w jednym miejscu czuje z 3 odstające tyci zaskórniki i strupek a na prawym z dwa małe strupki a tak to w lustrze widzę blizny... strasznie wolno sie rozjaśniają po tych strupkach... nie smaruję się ostatnio niczym.. co drugi dzień arnikowa jak mi się przypomni :D kosmetyki używam te same ale nie używam pudru .. no i ten krem soraya nawilżający mi służy pod podkład :) oby było coraz lepiej:) dlugo maseczki sobie nie robiłam ... zaraz jakaś oczyszczającą chyba sobie nałoże i zobaczę czy skóra będzie gładsza czy coś nowego wyskoczy :P ps. ta pogoda coś mi ostatnio nie służy... boli mnie ramię (chyba źle sypiam) czuję dretwienie nóg i mam ból krzyża:P te nogi... czas na badania bo w kńcu ZADNYCH nie mialam to chociaz sobie z krwi jakies zrobie.. a cytologie po nowym roku... jak czytam wpisy na forum o skutkach anty to się schizuję :) To sie rozpisałam :) MIłego wieczoru życzę :*

Gość gość
cóż za zaszczyt :P jeszcze zdwoiło moją wypowiedź:P

Gość Hanka2424
Od kilku lat męczę się z nawracającym trądzikiem, są takie grudki podskórne, które jak "dojrzeją" są bardzo bolesne a po wygnieceniu pozostawiają ślady. Leczyłam się u różnych dermatologów a ostatnio także u ginekologa, który zalecił mi tabletki hormonalne oraz osłonowo Harmonellę, która chroni serce i wątrobę oraz dodatkowo korzystnie wpływa na kondycję skóry, włosów i paznokci. Widzę znaczną różnicę mam nadzieje że uda mi się zwalczyć ten problem, mam już 24 lata a moja skóra zachowuje się jak 16-latki.

Gość gość
Hormony szaleja w tym wieku.Tylko ciąża uzdrowi twarz

Gość nina13
ciąża uzdrowi ? hmmmm żeby czasem tak nie było bo powinnam już dostać okres a nie ma :( normalnie mam stresa

Gość gość
nina 13 masz takie objawwy jak ja pęcherz brak okresu :P może spóźni się jeden dzień:)

Gość gość
a co do "gościa" nad Tobą ... ja nawet nei wierzę w to że ciąża coś zmieni... słyszałam ostatnio że może też pogarszać:"P

Gość nina13
na szczęście dostałam rano ale schiza już była bo przez ten czas co biorę te tabletki jak i te poprzednie zawsze ale to zawsze dostawałam okres 4 dnia a tu zonk - nie ma !!!! tłumaczyłam sobie, że przecież nie zapomniałam o żadnej i spóźniać też się za bardzo nie spóźniałam max 40 minut, więc to żadne spóźnienie. Miałam mocniejsze przeziębienie, gorączkę i zaczęłam wątpić że może jakieś leki osłabiły działanie tabl. Stres i tak był już widziałam w myślach siebie w ciąży. Wiem, że byśmy dali radę ale nie po to biorę tabletki, żeby mieć nieplanowaną ciąże, gdybym chciała taką to mogłabym się kochać bez zabezpieczenia i ufać rosyjskiej ruletce. Tak sobie pisałyśmy kiedyś o ciąży o wpadce ale jakoś punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia, bo jak jest stres tak jak wczoraj, to jakoś inaczej na to patrze i chyba wolałabym ciążę w takim momencie kiedy naprawdę będzie upragniona i wyczekiwana :) Wolę normalną kolejność spraw.

Gość nina13
weź Ty sobie moja droga wymyśl jakiegoś linka bo czasami to już wątpię czy to Ty czy nie Ty :) Gościu drogi :P

Gość nina13
w takim razie witaj w klubie Hanka2424 bo ja pomimo że jestem jeszcze starsza od Ciebie to moja skóra też wygląda jak u nastolatki. Teraz jest trochę lepiej ale jeszcze z miesiąc temu pryszcz pryszcza poganiał. Zostały blizny i przebarwienia na policzkach :(

Gość gość
heheh a widzisz ja dostaję przy przedostatniej tabletce a ostatnio okres przyszedł też rano.. jednak nie schizowałam się aż tak bardzo:P chyba:) to racja- też wolę normalną kolejną spraw;) ale co by było to by było :P ostatnio próbowałam założyc sobie nicka ale wszystkie zajęte obojetnie co wymyślę:P aż niemożliwe... ja jestem od Was młodsza ale sama mam problemy z cerą .. teraz myślę że tabletki dzialaja:)

Gość nina13
a jakie Ty masz przepisane tabletki ? znaczy jak się nazywają ? a no widzisz ja jakoś wcześniej też nie schizowałam a wczoraj taka zdołowana chodziłam bo nigdy przez te prawie dwa lata przy tabletkach mi się nie spóźniał ;/ więc trochę powód do niepokoju miałam

Gość gość
Lesiplus 24+4 :) ja zaczełam brać teraz 5 miesiąc wiec przy ońcu 4 też się zeschizowałam:P dziś zauważyłam że skóra ciągle taka sama. nie mogę się pozbyć tych blizn:(

Gość nina13
a to Ty masz takie 28 szt. ja mam takie 21 to się muszę bardziej pilnować kiedy zacząć nowe opakowanie a Ty po prostu kończysz jedno zaczynasz drugie. moja buzia tez bez zmian też mam blizny pod skóra zaskórniki i jeszcze te ohydne nierówności tak mnie to denerwuje :(

Gość gość
no przy tych 21 nie wiem czy bym się kiedyś nie pomyliła:) a tak mam łatwiej :) zawsze biorę:) nierówności już AŻ tyle nie czuję ale taką kaszkę miejscami... pojutrze wyobraź sobie mam "zabieg"-wycięcie 2 pieprzyków... jeden mnie drażnił bo odstawał a pani dermatolog doszukała się obok drugiego bo za ciemny i nieokrągły i malutki i kazała go też usunąć.. a 18.12 mam wizyte u mojego dermatologa ale nie wiem czy pójdę z twarzą ... może też przeniosę się do tej pani "od pieprzyków" młodsza to może coś na twarz doradzi...

Gość nina13
ja przy tych wcześniejszych tabletkach miałam przerwę od poniedziałku do niedzieli a teraz od połowy tygodnia i zawsze się muszę pilnować w który to dzień powinnam znowu zacząć brać. Te moje nierówności to już po prostu takie blizny wklęsłe i chyba nic innego jak kwas ich nie wygładzi :( już wolę tak niż tak jak przedtem pryszcz na pryszczu ale najlepiej to bym chciała piękną skórę ale to już chyba nie możliwe. Tak czy inaczej plusem jest to że póki co nic nie wyskakuje. Muszę wymyślić jakiś prezent na gwiazdkę dla mojego lubego chciałabym coś szczególnego ale jakoś nie mam pomysłu póki co.

Gość gość
ja na prawym policzku nie mam żadnej takiej blizny a na lewy, z 5 dziurek pewnie znajdę .. chcialabym zeby w końcu te strupy i czerwone blizny zniknęły i byłoby bajecznie :) al ejeszcze się trochę pomęczę... cieszę się że nie mam takich tablettek bo chyba bym nie przypilnowała tej 7dniowej przerwy... ostatnio zapominam się z braniem tabl ale całe szczęście mój mężczyzna mimo tego że ostatniio coś mi marudził że nie powinnam brać tabl bo mogą być potem kłopoty z zajściem w ciąże to jego przypomnienie w telefonie które ustawiłam jest jednak niezawodne:P ja swoje wyłaczam i mówie sobie"zaraz wezmę" i tak mija pół godziny az on mi pezypomni:P prezent mówisz.... też mam kłopot... ale tak sobie myślę .. może jakiś kubek ze wspólnym zdjęciem... które pojawia się dopiero jak wleje się coś gorącego :) nie mamy wspólnych... oprócz takich w telefonie czy gdzieś w aparacie... a zamiast w ramce to myślę nad takim czymś... cięgle jakies perfumy , ubrania, alkohole i nie wiem co jeszcze to teraz trzeba kreatywniejszym:P

Gość nina13
e Twój coś napomknie że może nie powinnaś brać, mój jest chyba zadowolony bo tak mu wygodniej i chyba też czuje się bardziej pewny, że nie wpadniemy. Wydaje mi się, że mało takich facetów co nie chcą, żeby ich dziewczyna brała tabletki tabletki. Chyba dla własnej wygody i doznań..... Ja w poprzednim związku nie dałam się namówić na tabletki i myślałam, że nigdy tak się nie stanie. A że wyszło że lekarz mi przepisał na wyregulowanie hormonów i zobaczyłam jakie to wygodne to jakoś zdanie zmieniłam. Ale na pewno nie jestem z tym co bez granic wierzą tabletką i nie boją się skutków ubocznych. Zresztą sama wiesz bo nie raz tu już o tym pisałyśmy. To fakt chyba najbardziej się boję czy nie będzie problemów z ciążą. Ale też nie wiem czy nie byłoby ich gdybym tabletek nie brała. W końcu tyle kobiet je łyka i dzieci się rodzą.

Gość nina13
kubek fajna sprawa :) fajne też są cyfrowe ramki na zdjęcia kurcze trzeba coś wymyślić bo już tak mało czasu zostało :( aaaaa jak ja nie lubię prezentów wymyślać

Gość gość
no nie ma jak tego stwierdzić chyba że przed braniem tabletek sprawdziłabym czy jestem płodna itd i ile plemników w nasieniu ma facet:P będzie co będzie .. miejmy nadzieje że jak najlepiej i problemów z zaściem nie będzie... :) NIE jesteś sama:D też nie lubię wymyślać prezentów:)

Gość gość
hej jak tam prezenty? :) ja już mam z głowy dziś przypadkkowo mi się udało :D a pomysł na magiczny kubek zostawie sobie na urodziny .. jutro mam wizytę u dermatologa ale nie ide... szkoda pieniedzy.. nmiczym sie nie smaruje i jest tak samo.. na blizny kupie cos sama.. a w czwartek jade na sciagniecie szwów :P

Gość nina13
dawno nie zaglądałam ale dużo się działo .... ściągnięcie szwów ? ojej co się stało ? u mnie buzia w miarę tylko wczoraj coś tam wyczułam na kośc***oliczkowej i zaczęłam grzebać bo w sobotę mamy imprezę urodzinową i pewnie akurat mi to wyjdzie na sobotę. Prezenty kupione :) ale co najważniejsze to pochwalę Ci się o czymś :) mam narzeczonego :D

Gość nina13
jakoś głupio napisałam :P oczywiście nie zaczęłam wyciskać bo mam imprezę tylko dlatego bo coś wyczułam :) a niestety w konsekwencji mi to wyjdzie na sobotę :(

Gość gość
Mam 24 lata w przyszłym roku planujemy wesele a tu na twarzy jedno pobojowisko. Leczę się już kilka lat u dermatologa, ostatnio trafiłam do ginekologa, zalecił hormony oraz osłonowo Harmonellę, która oprócz tego że chroni serce i wątrobę, wpływa korzystnie na skórę, włosy i paznokcie. Jest lepiej ale zawsze tak jest na początku leczenia, zobaczymy jak to będzie.