Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eyeque

Zajdę w ciążę jeszcze w tym roku

Polecane posty

Moja mam jest na rencie rodzinnej po tacie. Nas mieszka trojka w polsce. Ale tylko ja w tej samej moejscowosci. Siostra w gdansku i brat w tczewie. Tj 25km od nas.

Gość gość
Zona pracownika lubego od 8 rano rodzi. Eh! Ja juz nie bede nudzic bo u nas bez zmian heh. Dodatkowo zakaz seksu teraz juz po zabiegu zeby cisnienie nie skakalo itp. Ale wczoraj sie luby sam zabawil i tylko skonczyl we mnie heh. Czego to czlowiek nie wymysli :p Od wczoraj mnie swedzi strasznie klata. Czytalam ze moze byc bo skutek uboczny jakiegos tam leku. Od wczoraj testy owu juz negatywne. Niestety tempki wczoraj nie mierzylam a dzis nie dalam rady wsadzic pod jezyk wiec mierze w pochwie. Wiem wiem nie ma sensu bo tam jest zawsze wyzej i nie wiadomo jak bylo wczesniej. No trudno. Poza tym te leki nie wiem czy nie wplywaja na tempke. Lekarz anestezjolog kazal czekac z luteina. Tylko teraz nie wiem czy jak zaczne lutke to moge dostac @ w trakcie brania? Bo kurde nie moge teraz dostac @ zeby krwotoku niedostac. Przeciez tez biore leki przeciwkrwotoczne. Czy @ przychodzi dopiero po odstawieniu lutki? Daisy

Gość gość
W sensie u mnie bez zmian bolowo itp. Bo u nas wszystko ok kryzys okoloowulacyjny zazegnany :p co ma byc to bedzie pewnie nic z tego. :) Daisy

Daisy z tym okresem po luteinie to roznie. Jak bedzie mial przyjsc w trakcie hrania to i tak przyjdzie. Ja zawsze dostawalam po odstawieniu kilka dni. A temp mozesz miec tak czy siak lekko podwyzszona bo jestes po zabiegu

Daisy - ten cykl odpusc sobie kochana. Mysl teraz o swoim zdrowiu. Od nastepnego cyklu zaczniecie starania bez obaw ze cos noze sie stac. MN - to dobrze ze jest was wiecej. Troszke dalej ale zawsze ktos jest do pomocy

Gość gość
A widzialyscie juz reklame Mama Coffee? Dka ciezarnych kawka z kwasem foliowym itp. Za 120g ponad 30zl ja nie moge :D A ja jestem bez kawy 3 dzien. :( Daisy

Gość gość
Bullitka juz teraz odpuscilismy bo jezeli byla owu to juz jest po. :p Tak czulam ze owu mi wypadnie na zabieg hehe nawet mnie wtedy chyba najmocniej bolaly jajniki. Co zrobic trudno. Wszystko jest nie tak bo clo mam brac od 5dc do 10 i wtedy monitoring 3 dni z rzedu a to kurde wypada w majowke. Wtedy to pct a to tez invikta bedzie zamknieta. Nie wiem kiedy robic te droznosc chyba sie wystarczy zapisac hm?..eh jeszcze 2dc musze pamietac bede robic ten panel nieplodnosci jednak te.rezerwe jajnikow itp. Pamietam jak kiedys pisalam Wam ze bym tego nie robila. Jak to wszystko sie zmienia w zaleznosci w jakiej sytuacji sie znajdujemy. :/ Daisy

Tez pamietam jak to pisalas ;-) bo ja pisalam ze moja przyjaciolka robila to badanie. Daisy ale kiedy dokladnie masz miec monitoring? W jakich dniach cyklu? A nie chcesz sobie robic tej droznosci jajowodow dopiero po pierwszym cyklu z clo?

MalaNadzieja - no wlasnie 10,11,12 dc mam robic monitoring. Wiec jezeli mialam owu i bede miala normalną fl 14 dni to gdzies 24.04 powinnam dostac @. Wg OF 22.04. Więc 10 dc wypadnie 01-03.05 to przeciez gabinety pozamykane. A z ta droznoscia to nie wiem kiedy sie robi musze poszperac w necie poczytac. Ale chyba lepiej byloby zrobic od razu, bo po clo chcemy brac zastrzyk na pekniecie i wtedy to pct i nie wiem czy od razu robic inseminacje czy jeszcze sie postarac troche. Teraz luby na dniach pojedzie w tygodniu zrobic te nasienie raz jeszcze tym razem do kartuz i zobaczymy co i jak, bo chcemy spr po jednym dniu i po 2 dniach jak to wyglada. Bo moze ta inseminacja nie bedzie w ogole potrzebna, no ale te wszystkie badania trzeba zrobic. Boze czasem mi sie odbija i nie moge zapanowac nad tym. Odbija mi sie po wodzie :( A wtedy mnie tam rwie w gardle te rany i boli :(

Daisy - no ale nie wiesz jeszcze kiedy dostaniesz okres wiec moze akurat ci wypadnie po majowce . A w weekendy i swieta nie pracuje ta klinika?? Bo jak ja mialam monitoring to chodzilam nawet w weekend i swieta. Zapytaj, moze maja tam dyzur .

Bullitka ale ja na majowke wyjezdzam. Ci znajomi do nas z dzieckiem przyjezdzają. Jak im teraz powiem ze maja nie przyjezdzac to troche lipa bo oni wtedy zostaja z palcem w nosie, a specjalnie brali wolne (są lekarzami) zeby do nas przyjechac i zebysmy razem wyjechali. A okres nie wiem zeby miec po majowce to musialabym miec fl 26dni. W majówkę mają zamknięte - tzn 1go czwartek zamkniete, 2go w piatek otwarte ale 3 swieto i juz zamkniete i 4 niedziela. Chyba ze sa jakies dyzury. A jakbym chciala jechac juz ostatecznie do mojej gin to ona wyjezdza na majówkę. Szlag mnie trafil bo jak chcialam sie umowic do gina to jest ta jedna babka ta moja i w przychodni na nfz facet przyjmuje to kolejki są takie ze ze wszystkich wsi.. A tak do znowu dojezdzac do Gdańska bym musiala lub nie wiem gdzie.

Tylko z tego co czytalam to laski roznie biorą to CLO, nie tylko od 5dc i wtedy monitoring szybko szybko. Nie wiem czy przy moich dlugich cyklach 5dc to nie bedzie za wczesnie na CLO? Czy one tak szybko urosną, skoro teraz np w 19dc mial pecherzyk tylko 16mm a ew. owu wypadla na 24dc?

Daisy - monitoring powinien byc minimum od 10 dnia. A nie ma innych lekarzy na monitoring?? Wedlug mnie powinny byc jakies dyzury w tej klinice. A jakbys musiala dojechac na ten monitoring to ile by ci zajelo??

Bullitka - tu nie ma ginow w okolicy. A przychodnia wiadomo zamknieta a terminy do tego dziada okropne. Do invicty jak bym miala jechac na majowce to 3 h w jedna strone. Ale moze gdzies tam w okolicy bedzie pvt gin ale nie wiem jak to na wsiach pewnie najblizej Koscierzyna lub Chojnice..ale to i tak blizej niz zjezdzac do Gdańska. Dobry pomysl kochana mi podsunelas :)

Daisy - no zobacz jak ci sie to ulozy. Moze bedziesz miala krotszy cykl i zdazysz przed majowka. Albo dluzszy i po. Nagral ci M ten program o invitro??

A ja uwazam ze powinnas zapytac tejbswojej pani gin czy nie mozecie zrobic monitoringu troszke pozniej. Nie wierze w to ze biorac clo od 5-10dc bedziesz miala owu w 13dc. Chociaz moze sie myle

Nie nagrał niestety. Ani Master Chefa też mi nie nagrał. Niestety słabo z ogarnianiem było bo z mała sam siedzial i gotowal, i psy itp i jak usiadł to bylo już dawno po. :p No trudno może w necie coś poszukam znajdę. Moja mama mi opowie najwyzej bo ona ogląda. A u mnie wyjątkowo mokro coś. Wczoraj luby jak było po to mówił, że był cały mokry. A my bez żelu.

A 5dc to napewno nie jest za pozno na clo Daisy. Dziewczyny joektore biora od 3dc ale jezeli maja krotkie cykle. Normalnie bierze sie od 5dc

Daisy - ja tez mialam owulacje w 18,19 dc ale w monitoringu chodzi wlasnie o to aby monitorowac jak pecherzyki dojrzewaja i kiedy dokladnie jest owulacja. Ja chodzilam od 10 dnia co 2 dni. A potem jeszcze krew pobierali aby porwierdzic czy owulacja byla

No ja na.monitoringu sie nie znam. Ja myslalam ze to po to zeby wiedziec kiedy jest owulacja i kiedy ewentualnie podac zastrzyk na pekniecie.

MN - zeby podac zastrzyk na pekniecie to najpierw trzeba sprawdzic czy owulacja sama wystepuje i czy pecherzyki same pekaja. No bo jak pekaja to po co ingerowac, lepiej samoistnie. Gdy nie pekaja same to wlasnie po to jest ten monitoring aby wszystko dokladnie zbadac i wtedy ewentualnie podac leki na pekniecie pecherzyka. Ja sie znowu nie znam na clo ale podejrzewam ze to polega na tym jak ja bralam hormony na wzrost pecherzykow. Tylko ze to slabsza wersja

Mojej kolezance to pecherzyki znikaly ok 18 dc. Urosly dosc spore ale zamiast peknac to znikaly. Dlatego co miesiac miala monitoring aby w odpowiednim czasie dostala zastrzyk zanim pecherzyk znikl. Po pol roku takiej kuracji i 4 inseminacjach nieudanych oczywoscie postanowila odpoczac . Zostawila zastrzyki, monitoring i zaraz w tym pierwszym cyklu zaszla w ciaze naturalnie :)

Bullitka no wlasnie tak czesto jest. Ja biorac clo mialam tylko raz monitoring. Nie dostawalam zastrzykow, ale Daisy pisala cos wlasnie ze dostanie zastrzyk pregnyl czy jakos tak na pekniecie.

MN - no wlasnie ja nie wiem jak to jest z clo. Ja przy invitro takze musialam sobie wstrzyknac pregnyl na 36 godzin przed punkcja . Teraz nie wiem dokladnie czy to bylo 36 czy 24 godz przed. Wlasnie po to ten monitorong aby dokladnie okreslic. Na szczescie mamy juz to za soba :). Teraz musimy wspierac nasze kolezanki z forum :)

Dzień dobry kochane ! :-) Daisy kuruj się słońce ! kilka dni pocierpisz a później będziesz szczęśliwa ,że już nic cię nie boli ! :-) . Tośka coś przeziębiona mi się wydaje. Dziwny głos ma i od czasu do czasu kaszelek :-( Mam nadzieję, że moja myszka nie będzie znowu chora :-/ Mnie też coś cholerny katar złapał ! Buuu . A mnie wzięło na krokiety więc od rana pichciłam :-)

Gosciowa - mam nadzieje ze Tosce szybko przejdzie :(. Z czym te krokiety?? No teraz to mi smaka narobilas

Gosciowa zdrowka dla Tosi. Nadii juz wlasciwie kaszel przeszedl ale katar straszny. Dostaje clemastinum. Robilam jej inhalacje z nebbud i dostawala kropelki sinecod. Ladnie jej pomogly. Ty tez kochana sie odrazu wez za naturalne lekarstwa. Zrob sobie jakies inhalacje moze. Syrop z buraka pomaga ;-)