Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość gość

Aquafilling bodyline powiekszanie biustu

Polecane posty

Gość gość
terefere

Gość gość
Załamałam się po prostu, dla pewności czy to się wydarzyło naprawdę pójdę sprawdzić czy nadal mam rozcięta pierś po usunięciu tego gówna, bo o tym że wy straciłyście zwoje to jestem absolutnie przekonana !

Gość gość
jakie to smutne i cały dzień na kafeterii

Gość gość
Co racja to racja, szkoda czasu, powodzenia w leczeniu

Gość edit1166
do Gusia999 Widać było jakiś fajny efekt po podaniu tych 100 ml czy totalna klapa ?

Gość Olioli
Czytam i nie wierze!!!! Jak mozna wpaść na taki pomysł ze dziewczyny ktore poświęcają swój czas i chcą przestrzec dziewczyny przed powikłaniami aquafillingu, wrzucają zdjęcia i opisują historie swoich przejsc z tym preparatem , sa podejrzewane o lobbowanie implantów. Poprostu brak słow. Macie racje , ktoś kto chce sobie zrobić ten zabieg i tak go zrobi, A wszelkie zle informacje sa filtrowane i wypierane ze świadomości. Uważam zatem ze na tym forum powinny byc same pozytywne wpisy nt tego preparatu. A dziewczyny ktore maja powikłania powinny założyć wątek o powikłaniach.

Gość gość
Ja tez czytam i nie wierze, jaka jest straszna determinacja innych lekarzy aby zniechęcić wystraszyc pacjentki do tej metody. 15 procent tych postów może być od pacjentek ale reszta..

Gość trzecia pierś
Tak, tak, klepcie się dalej po ramionkach i wmawiajcie sobie, że wszystko jest dobrze. Olioli - każdy dobry uczynek musi być ukarany ;) tak naprawdę to Twój i mój przypadek to przecież wytwór bujnej wyobraźni ;) żenada po prostu ...

Gość Gusia999
Lobby chirurgiczne, a to dobre, niezle sie usmialam z tego, dziewczyny, zadzwoncie do dobrego chirurga i zapytajcie o termin na konsultacje, 2-3 miesiące murowane!!! nie wiem jaki cel maja w tym chirurdzy plastyczni??? Przeciez nie wszyscy klepią tylko cycki, mają mase innych zabiegów, pracują w szpitalach itp, pracy im napewno nie brakuje. Według mnie jest odwrotnie, wlasnie kiepscy dermatolodzy, ktorzy mysla, ze zbija kokosy na naiwnych klientkach (takich jak np. ja) wypisują jaki ten zabieg cudowny i genialny, a prawda jest taka, ze ta metoda jest za krotko na rynku, aby moc ocenic dlugoterminowe skutki, teraz dopiero wychodzą pewne rzeczy jak ileś tam tych pacjentek ma już ten zabieg zrobiony. Posta napisałam w celu ostrzeżenia dziewczyn, które się nad zabiegiem zastanawiają, jeśli choc jedna dziewczyna z niego zrezygnuje i dzięki temu uniknie szpecącego wyglądu to będę się z tego cieszyć. Jeszcze takie jedno moje przemyslenie do osób które teraz tu mają dziką satysfakcję z nieudanych zabiegów: ciekawe czy swoja przyjaciółke/ kolezanke tez byscie tak hejtowały jakby jej lekarz za cieżkie pieniądze sknocił wygląd??? Jesli tak to bardzooooo współczuje waszym znajomym, kobieta kobiecie powinna byc jednak przyjaciołką a nie najgorszym wrogiem, zastanówcie się nad tym drogie hejterki. A co do pytania dziewczyny o efekt po 100 ml, nie były te piersi dużo większe, (ale tez nie było powikłań), dlatego zdecydowałam się na drugi zabieg.

Gość trzecia pierś
Gusia999-szkoda nafty, odkąd opisałam swoją małą masakrę zaglądam tu z nadzieją, że zobaczę chociaż 1 post od dziewczyny, która zrezygnowała z zabiegu po ostrzeżeniu, ale widzę, że szanse są marne. Posta "jakie to smutne..." szkoda komentować, chociaż nie powiem żeby mi ciśnienia nie podniósł. Mam tylko nadzieję, że w momencie jak dziewczyny wypisujące te bzdury odnośnie lobby chirurgicznego będą najpierw srały ze strachu przed zabiegiem usunięcia preparatu a później z bólu po tym jak już puści znieczulenie (jeśli myślałyście że po wstrzyknięciu bolało, to poczekajcie na usunięcie) i pierwszy raz powyją się na widok tego, co zostało z ich piersi, na deser dostając wynik usg z podejrzeniem martwicy, przełkną takie same komentarze na ich temat. A póki co tak jak napisałaś - lekarze medycyny estetycznej wykonujący aquafilling będą brać ciężkie pieniądze i przekonywać swoje pacjentki, że nie siedzą na bombie.

Gość Gusia999
trzecia pierś a u jakiego lekarza usuwałaś cały preparat? u chirurga plastyka? czy wiedział coś na temat preparatu czy pierwszy raz miał z tym styczność? Mnie na razie usuwali tylko to co wyciekło i nie było to bolesne, na razie usg nie wskazywało, zeby działo się cos bardzo złego, cały czas zastanawiam się nad usunięciem całkowicie tego gów*** ale nie wiem własnie czy tylko nie pogorsze swojego stanu....

Gość edit1166
dziewczyny a jak sie ma miesiączka do zabiegu bo ja sobie żle policzyłam i wypada mi dzień przed zabiegiem :( można o robić podczas okresu ?

Gość trzecia pierś
Usuwałam u doktora, który oprócz specjalizacji z chirurgii plastycznej ma jeszcze specjalizację z chirurgii onkologicznej i zajmuje się m.in. rekonstrukcją piersi po mastektomii, uznałam że powinien znać się na swojej robocie ;) Zetknął się już wcześniej z aquafillingiem, ale z przemieszczonym po raz pierwszy. Zero negatywnych komentarzy odnośnie zabiegu,żadnego straszenia konsekwencjami tylko rzetelna ocena sytuacji.Podobnie jak Ty w pierwszej kolejności usunęłam tylko wyciek (preparat cały czas migrował w dół), za 2 tygodnie mam mieć usuwany z drugiej piersi.Usuwam,bo nie dam rady patrzeć w lustrze na korpus, który wygląda jakby był sklecony z dwóch różnych osób,nie chcę rozciągać tego w nieskończoność.Mnie bolało po zabiegu, może dlatego, że mam rozepchany przez preparat szeroki kanał wzdłuż mięśnia prostego, pomimo noszenia pasa pooperacyjnego oderwane tkanki nie przywarły jeszcze do mięśnia,pierś też bolała bo doktor tam trochę pogrzebał, sprawdził przy okazji jak wyglada mięsień klatki (nie za dobrze w dużym skrócie).Jestem przed usg, ale z tego co pisały wcześniej dziewczyny można wysnuć wniosek, że zmiany pojawiają po jakimś czasie w miejscach gdzie zostały resztki preparatu (tylko teoria,jak większość wniosków odnośnie tego s**tu).

Gość Gusia999
Trzecia pierś dzięki za odpowiedz, a co z ta martwica tkanek? Jest to już w 100% potwierdzone? Jeśli tak to co można z tym teraz zrobić? Przepraszam ze tak wypytuje ale mam bardzo podobny przypadek to Twojego i chciałabym już coś więcej wiedzieć na ten temat i być przygotowana na rożne rozwiązania

Gość gość
Co na to dr Piotr? Albo inni wykonujący te zabiegi. Nie potrafią czy nie chcą pomóc w usunięciu?

Gość trzecia pierś
O martwicy (potwierdzonej i podejrzeniu) pisały co najmniej dwie dziewczyny, nie mam pojęcia czy to jest często występujące powikłanie,ale "trochę" mnie to niepokoi, zwłaszcza, że w kwestii aquafillingu nikt nie wydaje się mieć dokładnego pojęcia, przynajmniej na razie.Więc póki co pluję sobie w brodę, że dałam się nabrać jak ostatnia idiotka i trzymam kciuki żebyśmy wszystkie się z tym uporały.

Gość trzecia pierś
Nie wiem czy nie chcą, czy nie mogą, fakt jest taki, że tego nie robią. Chyba, że coś mnie ominęło, ale na tym wątku nie znalazłam żadnej informacji potwierdzającej, że ktoś miał preparat usunięty poprzez płukanie solą fizjologiczną czy odciągnięcie kaniulą wykonane przez lekarza medycyny estetycznej. Jest ktoś taki ? A dr Piotr -wciąż milczy jak zaklęty.

Gość gość
Nie piszcie więcej o powikłania, bo te durna c**y naprawdę wierzą ze to spisek, niech robią , niech im wycieka, nie chcą wierzyć ich problem. Ja tez mam aquafilling i czuje się jak na bombie zegarowej. Zważywszy że "trzecia piers" to moja siostra. Osobny wątek o powikłania to świetny pomysł. I brawo dla doktora Piotra, nigdy nie spodziewałam się, że może tak sprawę olać.

Gość gość
Albo może wrzućcie linki do foci, chociaż nie , bo powiedzą ze to fotomontaż lobby plastycznego, jakie te kobiety są głupie.

Gość AquaNOV13
Dziewczyny, ja robiłam w listopadzie 2013 i tez pisałam tu co sie okazało jak otworzono mi pierś, bo chciałam zrobic implanty. Rownież martwica tkanek, porozlewany preparat. Naprawdę mnie to osłabia, że za takie grube pieniądze, ludzie którzy nazywają sie lekarzami moga oficjalnie robic pacjentkom krzywdę. Ponieważ widać ze to forum nie jest najlepszym miejscem na dyskusje, czy rozwazalyscie (te dziewczyny z komplikacjami lub podejrzeniem ze cos jest nie tak) zeby na przykład sie spotkac i przedyskutować jakies zbiorcze działania wobec producenta/gabinetów? Jak widać pojedynczo odsyłają z kwitkiem...

Gość trzecia pierś
Hej AquaNOV13, jak Twój stan teraz ?

Gość gość
Drogie Panie! Naprawdę siedzicie tutaj 24h i wzajemnie się nakręcacie na forum kafeteria? Kto w to uwierzy, można napisać kilka postów, ale każdy ma swoje życie, chyba że ktoś celowo chce ciągle pisać negatywnie o aquafillingu?? Ale komu tak naprawdę by tak strasznie zależało: a) ciotce fridzie b) pacjentce która ma prace dzieci męża itd c) lekarzowi chirurgi plastycznej który robi konkurencyjne do tej metody zabiegi

Gość gość
Gdyby ten zabieg był rzeczywiście tak demoniczny jak tutaj na kafeterii jest opisywany (ciekawe przez kogo?) byłby on zakazany- proste i na temat.

Gość gość
A ta swoje... Odbijam piłeczkę - teraz taki quiz: Komu zależy na podważaniu istnienia negatywnych skutków aquafillingu ? A) lekarzom medycyny estetycznej, którzy zarabiają na zabiegach B) naganiaczkom klinik medycyny estetycznej, które zarabiają na naganianiu C) klientkom klinik medycyny estetycznej, dumnym posiadaczkom wypełnionych biustów z syndromem wyparcia D) wszystkie odpowiedzi są prawidłowe Co do zakazu-czekaj końca, co do chirurgów - nie zarabiają mniej w związku z aquafillingiem, zarabiają więcej - na usuwaniu.

Gość gość
Hej, Pytacie, kogo zniechęciły te powikłania. Mnie tak. Myślałam, że produkt jest bardziej powszechny i sprawdzony. Jeśli miałabym mieć powikłania, to wolę już mój mały biust, a może kiedyś jak mi już nie będzie zależeć zrobię sobie implanty po ciąży albo kto wie przeszczepię tłuszcz, bo przytyję... Faktycznie produkt może się rozlać, jest wstrzykiwany płynnie. Ciężko to przewidzieć. Jeden lekarz wczoraj uparł się, że mógłby zrobić mi wypełniacz, ale nie zrobi, jakby czuł nosem, co się święci i wiedział coś więcej. Zabiegi te są zabronione m.in. we Francji, a w USA produkty te nie są zatwierdzone przez tzw. FDA. Bardzo wiele zdaje się zależy od wstrzyknięcia, co trudno przewidzieć. A ta martwica mnie przeraża... Może nasi lekarze nie są jeszcze na tyle obyci z produktem? Widzę, że wykonują go też w Niemczech czy Włoszech. Poniżej opinie lekarzy zagranicznych: https://www.realself.com/question/austria-aquafilling https://www.estheticon.com/discussion/breast-augmentation-surgery/aquafilling-filler-injection-into-breasts-i124151

Gość gość
Informacja ze strony jednej z klinik: W Klinice NIGDY nie stosowaliśmy nieprzebadanych i niedopuszczonych przez FDA substancji i wyrobów medycznych- w tym protez PIP ( z certyfikatem europejskim, ale niedopuszczonych w USA, wypełnionych silikonem przemysłowym), Macrolane do powiększania piersi (niedopuszczony w USA, zakazany w Europie od 2012 ze względu na powikłania i problemy przy diagnostyce raka piersi), Aquafilling (preparat nieprzebadany - brak naukowych dowodów na jego nietoksyczność).

Gość gość
Patrząc na poziom wypowiedzi mam jedną konkluzję: lekarze napierdzielaja się tutaj nawzajem a pacjentki to chyba nie pisały juz tutaj od miesięcy

Gość gość
Patrząc na poziom wypowiedzi mam jedną konkluzję: lekarze napierdzielaja się tutaj nawzajem a pacjentki to chyba nie pisały juz tutaj od miesięcy

Gość gość
Cześć dziewczyny! Naprawdę nie wierzę, by te z Was, które piszą o groźnych dla zdrowia powikłaniach były najęte przez lobby chirurgiczne - brzmi absurdalnie! Chciałam zapytać, szczególnie #trzecia pierś i #AquaNov13 oraz wszystkie te panie, które nabawiły się strasznych w skutkach powikłań, jak wygląda Wasz stan teraz? Co z martwicą tkanek? Czy żyjecie i funkcjonujecie normalnie? Zrobiłam sobie zabieg w październiku zeszłego roku, mija więc 5 miesięcy, a ja coraz częściej odczuwam bóle w obu piersiach, promieniujące czasem na inne części ciała - czuję dziwne kłucie w brzuchu, dziwne osłabienie mięśni rąk. Od pewnego czasu mam delikatny stan podgorączkowy (37,2 st C). Myślicie, że mogą to być objawy związane z wypełnieniem? Jak to u Was wyglądało? Dodam, że preparat, przynajmniej "na oko", nigdzie się nie przemieścił, a przez pierwsze trzy miesiące również dolegliwości bólowych żadnych nie było. Od kiedy jednak przeczytałam o Waszych objawach, ogromnie boję się, że "w środku" może się dziać coś niedobrego...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się