Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Revolucja gość

Uroki i troski naszego życia

Polecane posty

Gość gość Revolucja
Ciepło i wilgotno ... ale poranki sa fantastyczne :) jak Poznań ? Jak resztka kraju? Buziaczki

Gość Gość z daleka
Nie byłam pewna czy link się pokaże..... Zielonaa Dzięli za film. No "wzruszyłam się" nieco :-) Przyżomniał mi się dawny serial "Sami Swoi" z Kargulem buahahaha.... W Jarre trafiłaś! Super! Co do Potopu....Kurde! Kiedy to było?!.... Bardzo lubię filmy historyczne (Chrabina Cosel, Noce i Dnie....) Ech...fajnie się ogląda ale nie chciałabym żyć w tamtych czasach (co?! Bez pralki, suszarki, pieca i ogrzewania???? Hi..hi..hi...) Rev, trafia Ci się super okazja więc korzystaj :-) Ja tyle na razie. Z połączeniam jest różnie, raz jest a zaraz znika. Pogoda dopisuje. Jestem wniebowzięta idąc szlakami dinozaurów. Zwiedziliśmy muzeum, zobaczyliśmy Góry Skaliste i czuję się maciupka jak ziarnko piasku... Matko! Ziemia jest tak piękna że dech zapiera. Pozdrawiam, i trzymajcie się zdrowo Paaaaaaaaa

Gość Revolucja2gosc
Pozdrowienia z ' głębokiego południa' ...miał być huragan ale jakimś 'cudem' ominął to miejsce do ktorego przylecialam ... Myrtle Beach (południowa Karolina) .... Lot był fajny ...za to droga od domu do lotniska była lekko stresująca ..? nie wiem dlaczego moj GPS na sile chciał mnie prowadzić przez Montral ....'dał' za wygrana po przekroczeniu granicy z US ... X Buziaki

Gość gość
Witam... miałam okazje brać udział w pokazie sztucznych ogni z okazji święta Niepodległości w USA ... bradzo fajnie i dłuższe niż te które sa co roku w moim mieście, z okazji świta Kanady, o trzy dni wcześniej ... 1 lipca ... przez wiele lat słyszałam opinie ze Amerykanie sa bardzo dumni ze swojego kraju ... Wiec przypuszczałam ze w ten jeden dzień w roku bede widziała flagi przy każdym...moze prawie przy każdym domu... Ale naocznie widziałam ich brak ... w sumie pojezdzilismy po mieście autem i tych flag było bardzo mało... X Spotkałam tutaj fajnych Polaków, gdyż zatrzymałam sie z koleżanka u znajomego ....ktory orginalnie jest z Wa-wy ... a on ma swoich znajomych ... wiec mam okazje poznać nowych interesujących ludzi... X W związku z tym ze to ciepłe ...tropikalne klimaty, sa tutaj rożne stworzonka których nie chciałbym poznać...karaluchy (wyglądające jak duże zuczki) ...pająki czarne wdowy... Jaszczurki...żółwie ...mrówki ...no i komary!!!!

Gość gość
To powyższe to odemnie ...Rewolucji2

Gość Gość z daleka
Hej Dziewczyny :-) Rev, z tymi "egzotycznymi stworzonkami" to różnie bywa. Wyobraź sobie że ja byłam przekonana in w Kanadzie nie ma takowych, a tu się okazało że w niektórych miejscach są grzechotniki, skorpiony i czarne wdowy (pająki)jak i takie podobne do tarantuli :-) Słyszałam o mokasynach wodnych a o reszcie... nie miałam pojęcia?! Dowiedziałam się czegoś nowego :-) Komarów na nasze szczęście jakoś mało ale w jednym miejscu obsiadły nas (i wszystko co w pobliżu) takie końskie muchy! Ty mówisz o karaluchach rozmiarów żuczków? Kurde! Te muchy były olbrzyyyymie !!! Fuj! Spierdzielaliśmy ile wlazło! Pozdrawiam :-)

Gość Gość z daleka
Witam się :-) Zielonaa...Ty chyba jesteś na urlopie? (wspominałaś że się gdzieś wybierasz). Ja jestem już domu i od razu żałuję :-) Chwasty tak pięknie wyrosły... kwiaty też ale kuźwa, Evolucja powinna mi dać ekstra dwie pary rąk :-) Reszta koleżanek gdzieś się zapodziała? Rev, Jak tam wakacje? Na mnie wrażenie zrobiły krokodyle. Pewnie dlatego że mam sentyment do "starych" gadów :-) Trzymajcie się kobietki :-) Pamięta któraś z Was Patric Bertrand? Tak mi się jakoś przypomniało....Kiedyś jego piosenka była hitem :-) http://youtu.be/32SkxLCZz_o /Ja pierdziu, kiedy to było?!?! :-)

Gość Revolucja2
Ja dochodzę do siebie po moim wyjeździe ... fajnie było ale wszystko ma swój początek i koniec ...tak samo było teraz ;) Dzisiaj po południu poszłam na moja klasę ... dostałam w przysłowiowa d**ę...i jutro mnie pewnie beda mięśnie bolec ...ale to jest moja ulubiona forma ćwiczeń fizycznych... Staram sie iść trzy razy w tygodniu na godzinna klasę ...instruktor/ka mówi co robić ...no i szybko sie orientuje ze i teraz bede sie pocić jak notka ...Takie fizyczne zmęczenie jest dobre na lepszy sen a co dla mnie oznacza szybsze zaśnięcie i mniej budzenia sie w nocy ... Cwiczenia fizyczne na nowo odkryłam jakieś 7 lat temu...do tamtej pory nawet mi przez myśl nie przeszło ze ...tak je polubie ... zawsze mi sie wydawało ze jestem 'za dorosla' na latanie po sali gimnastycznej ...Nie mówiąc makijaż i but na obcasie nie szły w parze z potem ... No i prosze jak mi sie wszystko 'poprzewracało'...

Gość Revolucja2 gość
Hej ... Cos mnie podkusiło i zajrzałam na stary topik .... a tam wpis od Muszelki... w skrócie... Jest razem z nowym panem i maja wspólne dziecko !!! poszli na całego i sa szczęśliwi :). trzeba im życzyć samego szczęścia :)

Gościu z daleka 👄 Revolucjo 👄 Wakacje, praca, praca, wakacje, rozwiązywanie problemów ( nie sercowych :D ) ACH!!!!

Gość Revolucja2
Zielona ❤️ U mńie od trzech dni w końcu jest lato!!! Po moim wyjeździe pod namioty została mi pamiątka w postaci niemiłego uczulenia na skórze :( gdzieś, jakimś sposobem musiałam dotknąć sumak jadowity ... wysypka jest brzydka i niemiła i rozchodzi sie na całe ciało... Nie mówiąc o tm ze czasami jak zaswedzi to mnie az 'roznosi' i musze sobie na ręce usiąść !! M. mowi ze to jest znak żebyśmy wiecej na takie wycieczki sie nie wybierali ... Oczywiście az mi nie przejdzie to sie z nim zgadzam !!

Rewolucjo...Gościu- i kto TU zajrzy :)- teraz na dobre wróciłam z wakacji :) Ale.... do poniedziałku dom musi być na "sicher" :D sprzatanie, pranie, odkurzanie, prasowanie i... układanie i......... PRZESTAWIANIE- co uwielbiam! :D Rewolucjo- sumak jadowity...:O feeee- jak dobrze, że w PL tego "niet" :D p.s Rewolucjo, Gościu z daleka- mam nadzieję, że jecie TYLKO POLSKIE JABŁKA!!!!!!! :classic_cool: wiecie o co chodzi "liście klonowe" ??????????? x http://www.se.pl/rozrywka/plotki/polskie-gwiazdy-tez-jedza-jablka-przeciwko-putinowi-zdjecia_415534.html x :) )))))))))))))))))))))

Gość Gość z daleka
Czść Wam :-) Zielonaa....rozbroiłaś mnie jabłkami :-) Mieszkam w centrum sadów i farm warzywnych, a jabłek z PL jeszcze się dotąd nie spotkałam :-) Więc wiesz, wcinaj za mnie :-) Grunt że na wakacjach odpoczęłaś ale prasowanie? :-) X Rev, wróciłaś z fajną pamiątką z pod namiotów :-) Nie zazdroszczę. X Jest piękna pogoda. Mąż ma urlop więc korzystamy. Goście się zwalają i to też ma swoje fajne uroki. Pozdrawiam :-)

))))) :D no to teraz z kolei ja się uśmiałam Gościu z daleka :D... no właśnie o to chodzi abyś jadła nasze, polskie jabłka!!!:classic_cool: a nie te z farm obok Ciebie :D A dlaczego????? Nasza sasiedka ( rosyjski- sąsiadka) Rasija (Rosja) nałożyła embargo na nasze dostawy do nich a jabłko ( jabłoko) stało się takim symbolem:) Oni nie chcą więc MY jemy jabłka aby polskie rolnictwo za bardzo nie ucierpiało a Ty, że jesteś Polka też powinnaś jeść tylko polskie jabłka :D I.. Twoje dwa klonowe liście TEŻ!!! Mówię Ci w naszych programach TV- czy to publicystycznych, wiadomościach, czy rozrywkowych- Jabłko jest głównym bohaterem a... raczej jego jedzenie :) x Pa, zmykam bo jutro zaczynam pracę już po wakacjach :( i mam... "niepokój służbowy"... cokolwiek to znaczy x )))))))))

Gość Revolucja 2gość
wiecie co... W ostatnim czasie przyłożylam sie do odświeżenia drzwi wejściowych i werandy.... miałam to robić juz w zeszłym roku ale ...jakoś mi tak lato przeleciało ...ze nie znalazłam czasu :( Efekt jest bardzo fajny i w końcu mam nowa klamke o której mi sie marzylo od 10 lat :) ... tylko teraz po skończeniu pracy widać ze numery domu sa bardzo zużyte mozebyc przez wiatr? Albo zimno? no i lampa tez jest splowiala :(. zielona mam do ciebie pytanie, czy wiesz, orientujesz sie, jakie sa ceny takich rzeczy w Poznaniu? Moja rodzina jedzie do P. wiec mogliby mi kupić cos fajnego. tylko potrzebuje jakiegoś lokalnego linka. Poza dużymi sklepami, typu Auchan to nie wiem gdzie by je szukać przez internet. Mnie sie marzą duże takie powyżej 20cm- 25cm numerki ..mogłyby być 3D. I oczywiście tylko czarne w kolorze :) dzisiaj buszowalam po sklepach okolicznych i znalazłam 3 rożne lampy które fajnie wyglądałyby przy moich drzwiach wejściowych :). tylko maz na mnie patrzy jak na lekko szalona hehe ale sam widzi ze to co jest jest juz zniszczone i nie warto odmalowac ... X Z wielkim niepokojem ale jednak tez z zaciekawieniem czytam o Polskich sąsiadach ze wschodu.... oni robią sie nieobliczalni ... jabłek polskich tu u nas nie ma ...ale pojemy te dostępne ...bo czemu ... X Tak mi smutno ze straciliśmy przefajnego komika ...s.p.Robina Williamsa:( :( byl on moim ulubionym komikiem ...niech odpoczywa

Dzień dobry :) Revolucjo- zobacz ile radości i przyjemności dają nam małe rzeczy.... np . lampa, mały remoncik :)- mały bo dużego nie cierpię !!!! x Co do tych lamp i cyferek.... ja jednak weszłabym co Castoramy albo do Centrum M1 ( w Praktikerze) za Maltą na ul. Szwajcarskiej. Kiedyś na ul. Zielonej k/ Rynku Bernardyńskiego był sklep z lampami ( piszę "kiedyś' bo dawno tam nie byłam) a cyferki ( też kiedyś :) ) kupowałam w takim sklepiku na Garbarach, jak idziesz w stronę Rynku Bernardyńskiego to po prawej stronie za Rossmannem . Na Dąbrowskiego przy ul. Kościelnej jest ORION , sklep z lampami i w pobliżu na ul. Poznańskiej sklep ALADYN i ten sam na Głogowskiej. Nie za dużo Ci pomogłam ale jak Twoi będą już w Poznaniu to przecież mogą sobie pobiegać :)- przynajmniej pozwiedzają stare kąty. x Pozdrawiam Ciebie i Gościa z daleka p.s Laska i Fantasy zajrzały na stare śmieci ;) :)

Gość Revolucja2
Zielona jesteś nieoceniona ... dzięki ❤️ Lampy to nie odważę sie kupić... A wiem ze znalazlabym sobie przepiękna... Nie odważę mimo tego ze, pomimo to ze mamy inny prąd, ja wiem ze taka lampę da sie podłączyć i bedzie działać... Jednak w przypadku pożaru ...frima ubezpieczeniowa szuka najmniejszej wymówki, zeby nie płacić odszkodowania ....Cała nasza elektryka ma specjalne nalepki ...to raz a dwa to inny kształt części ktora wchodzi w sufit ...nie wiem czy to sie nazywa złączka czy inna im tam cześć od lampy ;) ... Ja lubię od czasu do czasu odświeżyć kolory w domu ... przy pomocy, zasłon..kocow, poduszek, ozdobnego szkła :) Dom od razu wyglada jakby przeszedł duży remont! X Pogodę mam fałszywa tego lata ...zimno i mokro ...w ogrodzie jakieś zyjayka zjadają mi liście na bluszczach a kwiaty zżera jakaś bakteria...:(

Gość Gość z daleka
Hej Dziewczyny :-) Zielonaa....z PL jabłkami nie ma rady :-) Musiałabym być milonerką aby takie "cuś" importować, więc jak widzisz..."musisz" wcinać Ty :-) Oby się tylko nie przejadły :-) X Rev- pogodę mamy dość podobną. Matko! Już czuję Jesień gdy jest tak zimno i plucha deszczem...Bleeeee...... Dzisiaj wyjątkowo duchota, ale nie narzekam wiedząc że Zimą będę rzępolić że zimno. Niby Lato a raczej nie bardzo. Co do lamp...ja "tęsknię" za PL klamkami. Takimi z prawdziwego zdarzenia a nie takie kołki jak tutaj. Niby są klamki, ale cholernie drogi i takie jakieś ...słabiutkie. Właśnie jedna legła na całego. Odpadła! Ni to "skleić, ni to co". Co do elekryki, to my mamy 120V, a w PL 220. Możesz tutaj kupić wtyczkę z ....nie wiem jak to się nazywa (mam pustkę w głowie) ale bezpiecznie "przerabia" prąd na 120V. Możesz kupić w Wal-Mart około 40-50 dolców. X Ja mam ostanio małe urwanie głowy i sporo pracy. Myślimy nad przeprowadzką i wiszę na telefonie jak i internecie i zaczynam "widzieć" ekran kiedy śpię, i "słyszeć głosy" (nosz komu normalnemu śnią się rozmowy telefoniczne?") Nie wiem...chyba tylko mnie. Obecnie "zapijam robaka" więc zdrówko kobietki i do następnego razu :-) Miłego dniaaaa :-)

Dzień dobry ... Wiecie co, przymierzam sie do rzucenia kawy... Jestem nalogowiec w pełni...dwa duże kubki dziennie 'amerikano' do 14:00...W zwiasku z tym ze nie za dobrze śpię, postanowiłam sobie ze spróbuje chociaż tydzień bez kofeiny, zobaczę czy mi sie bedzie lepiej spalo...Próbowałam w tym tygodniu ale mi nie wychodzi ... Wczoraj w południe ciagle ziewalam wiec musiałam sobie zrobić kuleczek. A potem drugi.. Hehe X Kochany Gościu z Daleka.. Twoja rada mi sie nie przyda bo ja chce ta lamoe na ścianę domu zawieść . Znalazłam taka w lokalny sklepie ale poczekam na przecenę : http://www.lowes.ca/products/view.aspx?sku=8787539& X Szukając tym numerków i lamp, znalazłam jeden sklep z dużym wyborem klamek takich 'polskich' jakich sobie życzysz gościu.. tylko drogie były od $50.00 (do tego taksy) w gore to troche drogo :( ale fajne były.. X Bardzo ci zazdroszczę 'szukania' ...dla mnie to było wasze bardzo intgrygujace, interesujące i dodawało mi chci do wstania z łóżka!! Czy będziecie sprzedawać własny dom? Ja namówiłam męża na to żebyśmy swój poprzedni dom sami sprzedali ...i finansowo wyszliśmy bardzo na plus... Chociaż kilka razy maz kapitałowal bo nie lubi być w takich nerwowych sytuacjach... Zajęło nam dwa tygodnie ...mieliśmy tez własna stronę internetowa, ktorego linka oglaszalismy wszędzie gdzie sie dało ..i wlasnie przez internet rodzina nasz dom znalazła i od nas go kupiła... Buziaki

Gość Revolucja2 gosc
Hej ...dzisiaj mam imieniny:) lato długo szło do mnie ale w końcu doszło ...przepiękna pogoda i to co w trawie piszczy !

To z "tamtego " tematu Revolucjo >>>Która z NAS- dziś grała? :) Ja dodam..... Rysiek Riedel był o dzień ode mnie starszy i...kilka lat :) Powiem o tym na "urokach i troskach naszego życia" Niech Klonowe liście też posłuchają... :)