Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto powinniem placic za nocleg dla gosci na weselu

Polecane posty

Gość gość

para mloda czy goscie?

Gość gość
Oczywiście, że para młoda :o.

Gość gość
moim zdaniem para młoda. My byliśmy proszeni na takie wesele co nie do końca było wiadomo kto płaci i nie pojechaliśmy :(

Gość gość
my mieszkamy 100km. ale mamy blisko tesciow jakies 20km od hotelu gdzie bedzie wesele. a ze jedziemy z corka. i my ,musimy na wlasny koszt oplacic nocleg.

Gość gość
My nie jedziemy na wesele, na którym nie ma dla gości zapewnionego żadnego noclegu. Kto to widział zapraszać rodzinę z daleka i mieć w nosie, gdzie będzie spać.

Gość gość
goście Uważam ze młodzi nie majja zadnego obowiązku płacić za nocleg . Jak rodzina bliska to można spać u rodziny.

Gość gość
mozemy wrocic do tesciow. mieszkamy jakies 20km od hotelu ghdzie bedzie wesele. a bedzie tez autobus ktory bedzie wozil i na wesele i z wesela. ale bedzie rano 5-6.

Gość gość
no niestety nie każdy ma 15 pokoi dla gości. Mój brat wyprawiał wesele i mieszkał w kawalerce, zresztą my też :( . My proponowaliśmy hotel i zapłatę za niego :)

Gość gość
To i tak nie masz tak źle. My mamy 700 km dojazdu, żadnego autobusu z tego, co wiem nie będzie, żadnego noclegu zapewnionego nie ma. Wiele osób zrezygnowało i tam nie pojedzie.

Gość gość
Autorko ile jeszcze założysz tych durnych tematów o weselu ? o swoim facecie ? swojej córce? Ty jestes walnięta i to porządnie .Lecz sie !!!!

Gość gość
jakie tematy niewiem o co chodzi.

Gość gość
My nie pojedziemy na wesele do szwagra, jeszcze nam tu d**ę w same święta na forum obsmarowali :D. Widać, że to był dla nich temat numer jeden. Przy okazji dowiedziałam się, że za mało daliśmy przy okazji ślubu cywilnego.

Gość gość
ja także uważam, że para młoda nie ma obowiązku płacić za noclegi gości. Chyba nawet nie wiecie jaki to duży koszt dla młodych... zapłacić za zakwaterowanie chociażby 50 osób, to koszt ok 1000zł minimum ! a kto im za to zwróci ? no nikt... My z mężem zostaliśmy zaproszeni na wesele 200km od nas i nawet nie spodziewaliśmy się noclegu gratis. Miesiąc wcześniej mąż rozejrzał się po internecie za jakimś hotelem blisko sali weselnej i zamówił nocleg na 2 dni dla naszej czwórki. Zapłaciliśmy sobie sami za to - ok. 150zł i wcale nie narzekaliśmy. Potwierdzając zaproszenie wiedzieliśmy, że musimy to załatwić na własną rękę i nic w tym dziwnego nie było. Młodzi zapraszali wiele osób z daleka, ale przecież gdzie będą spać to nie jest ich problem. No tak, ale w dzisiejszych czasach to gość liczy na dobre żarcie dwu dniowe, zakwaterowanie i Bóg wie co jeszcze.. a młodym rzucają po 200zł.. to trochę śmieszne. Sami nie potraficie takich rzeczy ogarnąć czy co?

Gość gość
do gościa z 16. 55 - oj chyba wiem o jaki temat chodzi :) czytałam :)

Gość gość
to zalezy do kogo idzie sie na wesele i jak daleko sie mieszka! Jezeli wesele jest u rodziny i jest daleko to raczej PM powinna zapewnic nocleg - najczesciej gdzies u rodziny jezeli jest taka mozliwosc, a jak nie ma takiej mozliwosci to wynajac hotel jezeli wesele jest 2 dniowe. A jezeli ejdno dniowe to o 5 - 6 rano zamowic busa i rozwiesc towarzystwo do domu. Jezeli dizie si edo znajomych to moim zdaniem nalezy pomyslec o noclegu we wlasnym zakrecie albo o transporcie... My szlismy do znajomych na wesele 40 km dalej. Mogl przyjechac rano po nas tata albo znajomy ale stwierdzilismy ze pojedziemy wlasnym autem i wykupimy sobie nocleg - co bylo bez sensem! Nocleg kosztowal nas 100zl - wesele skoncyzlo sie o 5 rano o 6 poszlismy spac a o 12 nalezalo sie wymeldowac albo doplacic nastepna dobe.... wiec musielismy wstac o 11 ...... o 12 sie wymeldowalismy, i siedzielismy jak dwa dupki w restauracji do chyba 16:00 zmeczeni bo nie chcielismy wsiadac od razu do samochodu po weselu.. pojechalismy do domu i poszlismy spac - nigdy wiecej....

Gość gość
wesele jest 2dniowe

Gość gość
gość z 16.56 - ty chyba śmieszna jesteś. jak sie robi impreze i zaprasza ludzi z daleka to chyba jest oczywiste, że trzeba im zapewnić nocleg i tyle. Jak kogoś nie stać to niech nie robi wesela, proste.

Gość gość
16:57 no masz prawo wiedzieć, z tego, co widziałam cieszył się dużym powodzeniem .

Gość gość
tymbardziej ze jedziemy z 5 latka. i co z nia zrobimy? bedzie siedziala mi na kolanach i spala. i bedziemy czekac do 6 rano na autobus

Gość gośćop
Uważam, że nocleg dla osób przyjezdnych powinna zapewnić para młoda. Obojętnie czy w domu, u rodziny czy w hotelu. Goście nie powinni martwić się o nocleg. Raz byliśmy u znajomych i oczywiście nocleg był zapewniony ale zrezygnowaliśmy (o czym wcześniej młodzi wiedzieli) bo w pobliżu miałam chrzestną i u niej spaliśmy . Tak czy inaczej wstyd zapraszać kogoś i kazać mu się martwić gdzie będzie spał.

Gość gość
My z mężem opłaciliśmy nocleg gościom. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że moi przyjaciele czy rodzina jadą z daleka i jeszcze muszę się martwić o nocowanie. Co do kosztów, to trudno, skoro ich zaprosiliśmy to musieliśmy liczyć się z kosztami.

Gość gość
Ja gdybym była zapraszana na wesele gdzieś dalej i gdyby to nie było u rodziny, która proponuję nocleg to bym zarezerwowała i zapłaciła SAMA za hotel. Same wygodnisie widzę tutaj, no chyba że sypniecie prezentem - 1000 zł. Nie stać Cię? Nie idź na wesele.

Gość gość
Nikt nikomu nie każe płacić za nocleg, ale niech się potem nie dziwi, że nikt nie przyjeżdża na wesele.

Gość gość
chyba raczej Nie stać cię? Nie zapraszaj.

Gość gość
Pytałabym ludzi, czy chcą żebym rezerwowała, ale serio, kultura wymaga żeby sami za to zapłacili. Ludzie co z wami?

Gość gość
ja byłam na wielu weselach ale niedaleko domu, najwięcej miałam jakieś 60/70 km w jedną stronę. Wracaliśmy do domu po prostu, no ale to blisko. Raz zdarzyło nam się spać u rodziny, była okazja to skorzystaliśmy. Ale uważam, że para młoda nie musi opłacać noclegu.

Gość gość
Goscie powinni sami placic za nocleg . Zreszta 100 km to nie jest daleko.

Gość gość
A 600 km? To daleko ?

Gość gośćop
Byłam na wielu weselach czy to u rodziny czy znajomych i nie zdarzyło mi się nie mieć noclegu. Na moim weselu również wszyscy przyjezdni mieli zapewniony nocleg. Dlatego ogólnie dziwi mnie ,że można kogoś zaprosić i kazać mu się martwić gdzie będzie spał.

Gość gość
ja się z tym absolutnie nie zgadzam, że młodzi mają fundować i zapewniać dojazd całej rodzinie. Ja za niedługo robię wesele i nie wyobrażam sobie zakwaterować 50 osób z dziećmi.. bo normalnie mnie na to nie stać. Robię wesele na 100 osób, wydatków jest masa, zapraszam rodzinę, bo chce aby uczestniczyli z nami w tym dniu, jednak kiedy ktoś mi się pyta czy będzie nocleg otwarcie mówię, że nie, bo to są za duże koszta dla nas. W najbliższym hotelu obok sali weselnej, nocleg za osobę wynosi 90zł ze śniadaniem i wykwaterowanie do 12.00... chcąc zapewnić każdemu nocleg musielibyśmy wydać dodatkowo 4500zł.. co dla mnie jest absurdalne. Każdy z gości został poinformowany, że nocleg musi sobie załatwić na własną rękę i jakoś wszyscy z rodziny potrafili potwierdzić przybycie i znaleźć zakwaterowanie samemu. Dla nich to na pewno duży mniejszy koszt niż dla nas i wszyscy to rozumieją- nikt nie ma do nas pretensji.