Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Gość TosiaGd
Myśmy prześcielali łóżko do połowy - najpierw jedna połowa, potem druga, tak bylo w naszych algorytmach NAWET GDY LOZKO JEST PUSTE. I tak mialo byc . W tekście jest też napisane że BEZ OBRACANIA MATERACA. Róbcie tak, jak Was uczono, i będzie dobrze. Moze oba sposoby są dobre, ale z połową jest lepiej, bo nie ściągasz całej pościeli i idzie to sprawniej.

Gość gość
Do TosiGd to co nie odkladasz przescieragla na krzeslo tylko podwijałas do polowy i wymiatałas i poznie drugą strone. Taka metoda to byla z pacjentem na łóżku a puste sciagało się wszystko

Gość gość
A do 2 zestawu ile par rękawic bierzecie?

Gość TosiaGd
Odkładam tylko kołdrę i poduszki. Tak, z pacjentem w lozku robisz tak samo. Ja mialam tak w moim algorytmie pt. Werandowanie, i jeszcze podkreslone ze lozko bylo puste, bo pacjent siedzial na juz na wozku. Nigdy na sali cwiczen nie przescielalismy lozka pustego zdejmujac wszystko, tylko do polowy. I jeszcze przed wejsciem upewnialm sie czy do polowy przescielic. I potwierdzono mi to. Byc moze oba sposoby sa akceptowane.

Gość gość
TosiaGd a miałyśmy przescielenie łózka z pacjentem i bez tylko ze jezeli bylo bez to obracalismy materac a teraz podobno nie trzeba i zastanawiam sie jak wymiesc okruchy ale chyba tak jak z pacjentem bo jak inaczej Dzięki TosiaGd A ile rekawc dziewczyny brały do 2 zadania . Ja zdaje jutro na 8 ciekawe co będzie

Gość gość ków
słuchajcie, jak nie wiecie ile rękawic macie wziąć to drugiego zadanie, to weźcie 20!!!!!! Lepiej zmienić rękawiczki częściej, bo to nie jest ujemnie punktowane, niż rzadziej. Generalnie 3 pary powinniśmy chyba mieć, raz że na pewno zmieniamy rękawiczki po podmyciu, a dwa że lepiej mieć trzecią parę, w razie gdyby tamte nam pękły. Tak ja uważam. A ścielenie łózka pustego, mnie uczono że zdejmujemy wszystko z łózka, a okruchy wymiatamy z materaca z wierzchu, materaca już nie obracaliśmy. Mówię jak mnie uczono.

Gość gość
Ja tez zdaje jutro na 8 i chyba bedzie zestaw 1 prawdopodobnie zreszta chyba osoba wyzej napisala ze zmienili kolejnosc ale to chyba 1 przypadek na 100 . Reke trzeba podnieść przed przesadzaniem i kiedy jeszcze ? Chodzi o zadanie 1

Gość gość
Wiem ze to bedzie pisac ale jakos tak sie oswoje

Gość gość
kujawsko-pomorskie dzisiaj pierwszy dzień na 8 był wózek

Gość gość
mam pytanie jak zmienic rekawiczki to jak sciagne musze isc i umyc rece?

witam mam pytanie do zadania2co można napisać do problemów NERWOWOSC NIECIERPLIWOSC AGRESJA SOWNA I FIZYCZA

Gość gość
czy przy zmianie wody w misce sciagam rekawiczki i potem myje higienicznie?

Gość gość
W podkarpackim na 8.00 było przesadzanie na wózek i ścielenie.

Gość gość
To juz jutro.... Ale sie stresuje.... Moja szkola wogole jutro zaczyna dlatego mam nadzieje ze bede miala to co ci na 8.00 czyli wozek.... Bo to pierwszy zestaw i pierwszy dzień... Kolezanka zdaje o 8.00 takze dopytam co miala jak wyjdzie bo ja zdaje o 16:00

Gość gość
ja juz po ,miałam dzisiaj o 8 rano,mycie,wszystko ok ,troche stresu,komisja spoko,zadanie tez,trzeba umyc koniecznie rece ,nie omijajcie tego ,ja podmyłam bez basenu,zmieniałm rękawice trzy razy,problemy trzeba wypisac z tekstu ,nie piszemy rozwiazywania tych problemów,zauwazcie w tekście ,ze ma skale Norton11 i zapiszcie w problemach prawdopodobieństwo powstawania odlezyn.opis profilaktyki odlezyn to kolejna strona ,czyli działania opiekuna ,a druga rubryka potrzebne rzeczy i sprzęt np,zmiana pozycji ułozeniowej pacjenta ,a z boku ,łatwoślizgi,wałki ,poduszki,kliny itp,albo dieta wysokobiałkowa ,a z boku kefiry ,jogurty ,ryby ,białe mieso ,,,, powodzenia

Gość gość
Napisz czy gdy zmienialas rekawice to mylas rece przed zalozeniem czystych rekawic?

Gość gość
Po jakich czynnościach zmieniłaś rękawice

Gość gość
czy opolskie już miało egzamin praktyczny?

Gość gość
A jak tam zachodniopomorskie? Ktoś już miał? Jaka kolejność?

Gość juz wakacyjna
Między Łodzią a Warszawą dzis rano temat z wózkiem. Fakt latwiejszy, mniej czynnosci. Mimo to stres ogromny, paralizujacy. Ale zadanie wykonane, opis zrobiony-myslę, że ok:) Dzięki za wpisy, za informacje. Powodzenia tym, ktorzy sa jeszcze przed egz. Udanego odpoczynku, udanych wakacji:))

Gość gość225879
pyrzyce 27.06 dopiero

Gość juz wakacyjna
I podziękowania dla mojej dzisiejszej podopiecznej:) super współpracowała:) dzieki Danusia;)

Gość gość gocha
Cześć Opolskie a konkretnie Nysa zdaje 30 I 1.

Gość gość
A kiedy wyniki?

Gość gość
A kiedy wyniki?

Gość gość
Dziewczyny które zdawały juz.... mam pytanie czy pacjenta po przescieleniu łóżka należy położyć z powrotem czy tylko przescielic i go pozostawić na łóżku proszę o op jutro zdaje o 12:00

Gość gość
Dziewczyny czy pacjenta po przescieleniu kładziemy z powrotem do łóżka czy zostawiamy na wózku

Gość gość
zostawiamy na wozku

Gość gość
materaca nie przekladamy tylko myjka