Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987667890

Koleżanka do mż i więcej się ruszać

Polecane posty

Gość różowysłońzielony
witam wszystkie osoby, które dołączyły ;).

Gość 0987667890
Witam kolorowy sloniku :-) Ciesze sie ze jestes nazat :-) Nie tlumacz sie z kanapeczek, wiem jak to jest " zycie w biegu " A miedzy zeby trza cos wlozyc. Piszesz tylko przysiady . Super ze "cos" robisz. Czytalam dzis ze aby podkrecic metabolizm i osiagnac super rezultaty w odchudzaniu trzeba sie duzo ruszac . Nie wazne co bedziemy robily: spacer, cwiczenia aerobowe, rower, mycie okien czy polerowaly podloge to wszystko to ****** czym wiecej sie ruszamy tym lepiej. Metabolizm sie poprawia, szybciej trawimy i s ybciej chudniemy. Niby to wiemy, ale dobrze sobie o tym poczytac i upewnic sie ze to co robiby jest ok.

Gość 0987667890
Witam Justyna :-) Fajnie ze dolanczas :-) Gratki za zgubione ciezka praca kg :-):-):-):-) Pisz i dziel sie z nami nie tylko przepisami ,ale i doswiadczeniami !!!

Gość Justyna0810
Dzięki :) Chyba każda z nas wie że aby zrzucić to trzeba wyczuć moment kiedy naprawdę chcemy i mamy tyle zapału. Ja własnie ten zapał mam, i chcę go wykorzystać póki wakacje i nie żyję w biegu jak to na studiach. Z MŻ u mnie raczej nie będzie problemu ( ścisłe menu, opracowane póki co na 3 tygodnie ), gorzej z WR, ale jak to się mówi: zrobim co możem!

witam nowe koleżanki :) Dziewczyny padam :( przyszły tydzień w pracy to będzie masakra jednym słowem, jedna koleżanka jest na zasłużonym urlopie, a druga jest od dzisiaj na L4 :( i zostałam sama z 3 komputerami i stertą rzeczy do zrobienia idę zaraz spać, bo oczy mi się po prostu zamykają same :(

Gość 0987667890
Gania wspolczuje :-( Ciezki okres Cie czeka ! Ale jak tylko znajdziesz chwilke to zdawaj relacje, bedziemy Cie wspierac nie tylko w dietkowaniu. Justyna moglabys pisac wczesniej co bedziesz mucic , moze moglabym cos podpatrzec :-)

Gość Justyna0810
Już piszę :) Na jutro zaplanowałam: Śniadanie: Kawa, Grejpfrut II Śniadanie: 3 ogórki małosolne Obiad: 2 jajka na miękko, ogórek Kolacja: Koktajl ( duża garść szpinaku, świeżo wyciskany sok z grejpfruta, kiwi) Na następny dzień: Śniadanie: Kawa, serek wiejski II Śniadanie: Grejpfrut, jogurt Obiad: Sałatka z tuńczykiem, ogórek, małosolny Kolacja: koktajl: ten sam co dnia poprzedniego bo zostanie mi jeszcze szpinak :) Narazie podaję na dwa dni bo w następnych będę zmieniać koktajle a jeszcze nie wiem jaki sobie przyrządzę 3 dnia, będę wrzucała na bieżąco.

Gość 0987667890
Te koktajle .... Juz mi slinka cieknie :-) Juto sobie zrobie napewno , tylko nie wiem czy do kolacji wytrzymam. :-) A grejpfruty szykalam ostatnio i w osiedlowych brak. Musze jutro do marketu isc. Dzieki !

Gość Justyna0810
Wrzucę jeszcze kilka opcji na koktajl z awokado, albo koktajl z selera naciowego, tylko najpierw sama na sobie przetestuję coby nie zachwalać jakiejś ochydy. Dieta aby była skuteczna ma być także (na ile to możliwe) przyjemna. Możesz dodać zamiast soku z grejpfruta sok z pomarańczy i dwie kiwi żeby był bardziej słodki. Btw, myślisz że taki jadłospis będzie skuteczny? Jestem w gorącej wodzie kąpana i zależy mi na dość szybkich efektach.

Gość 0987667890
Skuteczna na pewnio. Nie liczylam ile ma ale chyba z 500 kcal . To ze szybko schudniesz to na 100 tylko jaa osobiscie balabym sie o zdrowie i efektu jojo.

Gość 0987667890
Justyna nie neguje , jesli wytrzymasz i potrafisz z tego wyjsc bez efektu jojo wielki szacun i gratki

Gość 0987667890
Buzki mi sie nie wkleily :-) :-) :-)

Gość Justyna0810
Spoko ;) ja robiłam sobie takie strzały dietowe, po których chudłam 5 kg, czasami więcej, czasami mniej, i po nich pozwalałam sobie to na słodycze, to na kebaba, owszem, czasami jeden kg poszło w górę, ale czym jest jeden w porównaniu do kilku zgubionych? To jest menu na dwa dni, w innych dniach mam twarożki z warzywami, owsiankę, surówki itp, sałatka też nie będzie tylko suchą sałatą i tuńczykiem ;) Szczerze to tu kalorii nie liczyłam, ale byłam na diecie 500 kcal, gdzie jadłam zupełnie co innego i czułam się fatalnie, i uwierz że nie zrobiłabym sobie tego drugi raz, patrzę raczej na to żeby było zdrowo, i żeby było to jak najmniej przetworzone

Gość 0987667890
Justyna chyba nie strzelilas focha ???? Ja juz taka jestem ze pisze co mysle. To przeciez Twoja sprawa jaka dietke stosujesz. Mozemy tylko miedzy soba sie wspierac i pomagac jedna drugiej dazyc do celu. :-)

Gość gość1234
Hej. Nie chcę się wtrącać, ale z własnego doświadczenia kiwi " zmielone" np. w blenderze jest gorzkie przez te pestki. Kiedyś właśnie robiłam koktajl banan i kiwi i wyszedł mi strasznie gorzki :(

Gość 0987667890
Zestaw od 3 dnia bedzie mnie bardziej interesowal ha...ha. Ja tez duzo niby nie jem , ale obiad to musi byc bardziej syty. Mysle o obietosci 2 jajka i 1 ogorek to nie dla mnie. Moze bym wytrzymala , ale po wpadlabym w szalenstwo obrzarstwa :-(

Gość Justyna0810
@0987667890 No coś Ty!!! :) Tylko wytłumaczyłam Ci mój punkt widzenia :) jeśli będzie mi mało to napiszę że modyfikuję dietę i dodam sobie gdzieś jakieś jabłko albo inną przekąskę tego typu. Na pewno rezygnuję z chleba, kasz, ryżu, ziemniaków makaronów. A ty co szamiesz na diecie? Co do koktajlu: Wg mnie gorzki nie jest, Jest jeszcze opcja ( której nie próbowałam) aby dosładzać łyżką miodu. Ja teraz na duuuużą garść szpinaku daję tylko jedno kiwi i sok z całego grejpfruta, i owszem, koktajl bardziej czuć zieleniną. Wychodzi mi jedna wysoka szklanka i jeszcze troszkę zostaje. Jak dodawałam 2 czy nawet 3 kiwi to naprawdę nie czułam żadnej goryczy, szpinak i sok też robią swoje w smaku,ale co kto lubi, trzeba wypróbować na sobie i tyle :)

Gość Justyna0810
Zestaw na dzień 3, o to i on :) Śniadanie: Kawa, jogurt II śniadanie: Banan, twarożek Obiad: Zupa krem z brokułów Kolacja: Koktajl ( prawdopodobnie z mango i pomarańczy)

Gość 0987667890
Justyna ja jestem na mz i wiecej sie ruszac :-) Ale nie wpierdzielam wszystkiego co popadnie, ograniczam do minimum cukru, tluszczu i weglow.

Gość 0987667890
Przepraszam za forme ,walcze z dzieckiem cos jej sie sni :-( A co do trzeciego dnia lepiej jest zupa. Gorace posilki najbardziej mnie zapychaja.

Gość 0987667890
Jeszcze raz dziekuje za pomysly ! Twoje obiady beda moim sniadaniem lub kolacja a koktajle przekaskami :-) Pisze z telefonu i jak cos zle sformuowalam przepraszam, ale mam nadzieje ze dosz las o co mi chodzilo . Do jutra dziewczyny !

Gość Justyna0810
Aktualizacja: startuję z 71,5 ;/ na niektórych dieta nisko węglowodanowa działa, na mnie niestety nie ( a wręcz przeciwnie), mam nadzieję że wytrwam na swojej. @0987667890 mam dwie rozpisane diety od dietetyczki, schudłam na niej 2 lata temu w półtorej miesiąca 13 kg, ale całkowite stosowanie się do niej jest czasochłonne i przyznam że trochę drogie ( no i miałam jojo jak cholera, ale to raczej przez moje popuszczanie pasa bo na studiach nie miałam gdzie sobie gotować takich potraw) ale może jakieś danie Ci podpasuje, jeśli chcesz mogę Ci wysłać, tylko zapodaj email.

Gość gość
dziewczyny czesc. wam mam 100 produktow ktore maja na przekaske 100 kcal , wpisac je?

Gość gość
a kawe słodzicie?

Gość poranna_kawa123
Cześć Laski! :) Przez weekend będzie mnie znacznie mniej więc melduję tylko, że jest i mż i wr więc odchudzanie idzie zgodnie z planem :) Buźki!

Gość 0987667890
Dzien dobry dziewczyny :-) Poranna kawo odpoczywaj , i zdawaj relacje. Gosciu podawaj te przekaski . Warto wiedziec ! Justyna z gory dziekuje wysylaj nikolka64@interia.pl A ja dziewczyny nie wiem w co rece wsadzic. Musze sie jakos zorganizowac. Jestem po sniadanku , teraz kawka.

Gość gania123a
justynka a mi tez moglabys wyslac? ja moge za to podzielic sie dieta na 1200 kcal :) dopiero co wstalam :) u mnie piekna pogoda. Musze szybko ogarnac mieszkanie, ugotowac obiadek chlopakowi i ide na rowerek :) jupi

1. Świeży ananas - ok. 200 g 2. Sałatka z cebulą, jabłkiem i ogórkami kiszonymi - ok. 200 g 3. Mała Quesadilla z warzywami i serem cheddar - ok. 200 g 4. Popcorn z mikrofalówki - ok. pół szklanki 5. Serek wiejski z melonem - ok. 200 g 6. Migdały - ok. 10 szt. 7. Łodyga selera naciowego posmarowana masłem orzechowym - 1 szt. 8. Łodyga selera naciowego - do woli 9. Kostki gorzkiej czekolady - 4 szt. 10. Mandarynki - 3 szt. 11. Papryka czerwona - 2 szt. 12. Suche wafle ryżowe - 2 szt. 13. Mały jogurt naturalny z borówkami - ok. 180 g 14. Morele suszone - 4 szt. 15. Rodzynki - 3 łyżki stołowe 16. Kiwi - 3 szt. 17. Kisiel własnej roboty o dowolnym smaku bez dodatku cukru - szklanka ok. 250 ml 18. Pestki dyni - 2 płaski łyżki stołowe 19. Pestki słonecznika - 2 płaskie łyżki stołowe 20. Brokuły gotowane na parze - 250 g 21. Sucharki - 2 małe szt. 22. Świeża marchew - 5 szt. średniej wielkości 23. Banan - 1 szt. 24. Jabłko - 1 duża szt. lub 2 małe szt. 25. Sorbet owocowy - 2 kulki 26. Arbuz pokrojony w kostkę - 2 szklanki 27. Kolba kukurydzy bez dodatku soli i masła - 1 szt. 28. Dmuchana pszenica zalana mlekiem i miodem - 2/3 szklanki 29. Borówki - szklanka ok. 200 g 30. Śliwki - 3 szt. 31. Zamrożone winogrona - ok. 20 szt. 32. Żurawina suszona - 4 płaskie łyżki stołowe 33. Fasolka szparagowa gotowana na parze - ok. 250 g 34. Truskawki - ok. 250 g 35. Wędlina drobiowa posmarowana serkiem śmietankowym - ok. 3 plasterków 36. Serek homogenizowany waniliowy - ok. 120 g 37. Jajecznica z cebulką smażona bez dodatku tłuszczu - 2 jajka, 40 g cebuli 38. Pełnoziarniste krakersy posypane startym serem żółtym i podpieczone - 3 szt. 39. Preclowe paluszki - 6 szt. 40. Pieczone jabłko z cynamonem - 1 szt. 41. Pita z pszenicy durum z dodatkiem serka ricotta light i ulubionymi przyprawami - 1 szt. 42. Odtłuszczone mleko zmiksowane z jagodami - 1 szklanka (ok. 200 ml) 43. Marchew z hummusem - 2 szt. marchwi, 40 g hummusu 44. Odtłuszczony jogurt grecki zmieszany z miodem - ok. 150 g 45. Orzechy pistacjowe - 15 szt. 46. Mały pieczony ziemniak w mundurku z sosem salsa własnej roboty - 1 szt. 47. Zupa pomidorowa z warzywami - 200 ml 48. Łosoś wędzony zawijany z serkiem Philadelphia - ok. 60 g 49. Grejpfrut - 1 szt. 50. Sałatka z pomidorów i dymki - po 2 szt.

51. Brzoskwinia - 2 szt. 52. Kalafior gotowany na parze - 250 g 53. Rzodkiewki - 3 pęczki 54. Sałatka ze świeżego szpinaku z suszonymi figami z dodatkiem sosu balsamico - 200 g szpinaku, 4 szt. krojonych fig 55. Grillowane w maśle szparagi - 4 szt. 56. Morele - 3 szt. 57. Sałatka z sałaty lodowej, czarnych oliwek, serka feta skropione sokiem z cytryny i oliwą z oliwek - ok. 250 g 58. Gotowana na parze brukselka - ok. 250 g 59. Pieczarki duszone z dymką i odrobiną majonezu niskotłuszczowego - ok. 150 g 60. Galaretka owocowa - ok. 150 g 61. Gruszka - 1 duża szt. 62. Herbatniki - 4 szt. 63. Chrupkie pieczywo - 4 szt. 64. Daktyle - 5 szt. 65. Mały jogurt owocowy light - ok. 150 ml 66. Granat - 1 szt. 67. Sok warzywny - ok. 200 ml 68. Orzechy włoskie - 5 szt. 69. Pumpernikiel cienko posmarowany serkiem łososiowym - 1 kromka 70. Ser żółty - 2 plasterki 71. Ciastka zbożowe - 3 szt. (ok. 40 g) 72. Melon - ok. 200 g 73. Płatki owsiane zalane wrzątkiem - ok. 30 g 74. Sok pomidorowy - 150 ml 75. Tuńczyk w sosie własnym z odrobiną majonezu niskotłuszczowego zawijany w listek cykorii - ok. 50 g (3 szt.) 76. Jajko na miękko z połową kromki pumpernikla - 1 szt. jajka, pumpernikiel ok. 20 g 77. Kalarepa surowa - ok. 150 g 78. Maca - 2 kromki 79. Cukinia pieczona z czosnkiem - ok. 200 g 80. Pieczony bakłażan z papryką żółtą - ok. 200 g 81. Koktajl mleczny z dowolnymi owocami na bazie jogurtu naturalnego z otrębami - ok. 200 ml 82. Szaszłyk z piersi z kurczaka, ananasem i cukinią - 1 duża szt. lub 2 małe szt. 83. Chipsy marchwiowe lub bananowe - ok. 25 g 84. Zupa krupnik z warzywami - ok. 200 ml 85. Prażona kasza gryczana - ok. 50 g 86. Pierogi leniwe - ok. 40 g 87. Aronia świeża - 3 garście 88. Kromka chleba razowego posmarowana awokado - ok. 25 g 89. Batonik zbożowy bez czekolady - 1 szt. 90. Pieczeń rzymska z jajkiem i natką pietruszki - ok. 50 g 91. Talerz barszczu ukraińskiego z warzywami - ok. 200 ml 92. Pieczony placek ziemniaczany z cukinią - ok. 70 g 93. Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem na bazie jogurtu naturalnego - 120 g 94. Ryż dziki z jogurtem naturalnym, serem białym i cynamonem - ok. 70 g 95. Mus jabłkowy bez cukru z cynamonem - ok. 120 g 96. Kefir - ok. 150 ml 97. 1/3 płata śledzia z marynowaną cebulką - ok. 35 g 98. Szprotki w pomidorach - ok. 50 g 99. Krewetki grillowane - ok. 100 g 100. Mizeria z jogurtem naturalnym - ok. 150 g