Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkam za granicą i sram fiołkami, bujdy biednej emigracji...

Polecane posty

Gość gość
Ja nie zazdroszcze bo zarabiam 18 tysięcy miesięcznie a żona 6 tysi miesiecznie w szwajcarii w przeliczeniu na złote przeciętna pensja wynosi 17,5 tysiąca pln czyli ok 4,5 tysiąca CHF a w niemczech w przeliczeniu ok 12 tysi czyli ok 3 tysiące euro a we francji ok 9tys pln czyli ok 2250 eur a w hiszpanii ok 8 tys pln w grecji 7,2 tys pln w portugalii 5 tys pln w czechach 4,500 pln w polsce wynosi 3740 pln ja 18 tysi zarabiam w dobrze płatnym zawodzie dużo powyżej średniej krajowej bo jestem po studiach ale zawodu nie zdradze dlatego ze to tajemnica zawodowa a żona tez po studiach

Gość gość
Ty za granicą ile zarabiasz co 3 tys eur albo CHF czy funtów czy 30 tysięcy koron islandzkich co ta kwota to też g****o podniecacie sie nią jak żuk gnojak gównem w gnoju lub jak małpy w zo co tylko pieniądze są w życiu najważniejsze co? No chyba nie!!! Niemcy czy angliki sie z was śmieją i k***a nie udawajcie że za granicą jest jak w raju jak pracujecie na zmywaku czy kible czyścicie albo grubemu staremu niemcowi d**e wycieracie co? Czy truskawki zbieracie w polsce też można nieżle zarobić tylko czeba mieć pomysł jak to zrobić czeba być ambitnym i czeba wiedziec co zrobić by dobrze zarobić a nie narzekać na zarobki na rząd weźcie sie do roboty otwórzcie własną działalność gospodarczą mnie sie udało i zarabiam teraz 20 tysięcy dalej nie bede mówić a byłem bezrobotny zarabiałem 1200 a teraz z firmy 20 tys. Nie narzekajcie na rząd bo sami go wybraliście trzeba było myśleć a nie głupa rznąć wstyd mi za was polaczki

Gość gość
Ty od Szwajcarii, gdybyś faktycznie tyle zarabiał to nie pisałbyś jak tłuk i nie chwaliłbyś się na takim miernym forum. Brak ci klasy. Pewnie sobie wymyśliłeś że jesteś administratorem w IT w jakimś lokalnym banku :P albo cuś.. haha. Nie sraj się tak, że masz studia, bo w CH większość ludzi akurat je ma, a pracownicy napływają z całego świata, więc jest konkurencja na wysoko opłacane posady i nikt nie czeka na kolesia z polskim dyplomem skoro mają ludzi po ETH, HEC, IMD itp. + narybek po renomowanych zachodnich uczelniach. Nie zapominaj też ile kosztuje życie i utrzymanie. Pokój niestudencki 700-800 w WG, jak jest za 600 lub mniej to są castingi. Studio albo mikro samodzielne mieszk. od około 1200, gdzie te 1200 to jest naprawdę mierny standard, więc jak ktoś ma rodzinę to płaci dużo więcej za wynajem (sporo ponad 2000 CHF) poza tym budownictwo jak w PL, DE i AT w latach 90, okna jak w kurnikach, nudne brzydnie bloki i wielkie nudne domy. Płacisz dużo a niewiele dostajesz w zamian. A i jeszcze depozyt który najczęstszej przewyższa 2-krotność mies. kwoty z tyt. najmu. Na zakupy trzeba jeździć zagranicę, bo w lokalnych galeriach są nudne sieciówki (niemieckie klimaty) i zawyżone ceny. Jedzenie na mieście kosztuje absurdalne kwoty w porównaniu z resztą EU Zach. Dolicz do tego ubezpieczenie zdrowotne, auta/roweru, mieszkania, AHV/IV, fundusz emeryt. jak masz III filar, liability jak masz odpowiedzialne stanowisko. Potem jeszcze żarcie i chemię, nawet jak kupujesz w Dennerze, Aldi albo Lidlu to i tak jest drożej niż gdzie indziej. Nie kozacz, bo to śmieszne.

Gość gość
I pozwolę sobie jeszcze sparafrazować słowa kolegi wyżej: niektórzy z was faktycznie podniecają się tą zagranicą jak g****ojad pospolity z kreskówki Larva. Nic dodać nic ująć. Wydaje wam się, żeście Pana Boga za nogi złapali, że zarabiacie więcej niż wasi koledzy w kraju, ale nie bierzecie pod uwagę szeregu innych czynników, które warunkują wasze dochody i tak jakby w ogóle nie bierzecie pod uwagę rozchodów, a całe wasze porównanie bazuje na odniesieniu do polskich wydatków (wiem wiem, inwestujecie w kraju, bo już teraz wiecie, że nie stać was będzie na starość na utrzymanie się na zadowalającym poziomie za lokalną emeryturę w miejscu w którym obecnie dorabiacie, więc waszym planem B są budowy domów w PL albo kupowanie tamże mieszkań).

Gość gość
W zadnym it co zazdrość d**e ci ściska przeciez lepiej c***u wiem ile zarabiam 20 tysi zazdrość d**e ci sciska bo tyle napewno nie zarabiasz

Gość gość
I dopisze ci jeszcze ze chce zobaczyc twoja mine jak nawet twoj sasiad zarobi 20 tysi gul ci taki wyskoczy parobku niemyty cwany jak lis czy wąż jadowity sam smieszny jesteś wyliżesz mi?

Gość gość
I pisze do ciebie 3 raz parobku niemyty nie podoba sie to wypier do bangladeszu lub korei pn tam cie nauczą porządku cwaniaczku j****y mozesz mnie wyzywac od zdzir szmat p**d pedałow suk chuji itp na mnie to nie działa ja tylko bronie swojego zdania i zatancze na twoim pogrzebie jak zdechniesz i ogol se domysl sie co i zęby se wybij zazdroscisz mych 20 tysi i nie udawaj źe nie bo padne ze śmiechu

Gość gość
I po raz 4 ja nie prubuj mnie komentować bo tak cie skomentuje ze ci dynka z patyka spadnie bo ja sie dopiero rozkręcam

Gość gość
Obxy kraj dal mi więcej niz mój. Pracuje w sklepie i nie musze udowadniać ze mi się żyje dobrze na emigracji!

Gość gość
To ze ci sie podoba to nie znaczy że mi podam przykład mojej ciotki która od kilku lat mieszka w niemczech i pracuje jako sprzątaczka za 900 euro a w polsce była główną księgową i zarabiała ok 5 góra 6 tysięcy a w niemczech za 900 euro cudze domy sprząta

Gość gość
A moja koleżanka w polsce nim do angli na zmywak wyjechała to pracowała jako informatyk za 8 tysięcy a w angli zmywa gary za 1900 £(funtów) ale wy polacy sie poniżacie by anglikom gary myć lub niemcą cudze domy sprzątać lub im d**e wycierać ja w polsce zarabiam dość dobrze a sama mieszkam i zarabiam 4,100 nie musze wyjeżdżać

Gość gość
Wy narzekacie na polske że ''mało,, zarabiacie i tylko z zachodem sie porównujecie jest bardzo dużo biedniejszych krajów niż polska m.in ukraina zarabiają tam 3 razy mniej niż u nas w polsce a ceny te same ponadto korupcja jest dwa razy większa niż w polsce i mają tam kilka razy gorszy rząd niż u nas i ponadto są zagrożeni wojną ze strony rosji i zyją w strachu albo np mołdawia serbia czy albania tam zarabiają nawet 5 razy mniej niż u nas i mają większą korupcje i częste konflikty m.in w serbii o kosowo lub w mołdawii o gagauzje lub naddniestrze na białorusi czy w bośni lub w gruzji zarabia sie dwa razy mniej niż w polsce także w bułgarii czy rumunii a co mają powiedzieć w krajach afrykańskich gdzie 60 do 70 % osób głoduje i miliony z głodu umierają i mieszkają w chatkach z krowiego gówna lub w szałasach z liści i mieszkają tam bez prądu bieżącej wody internetu i tv o ubraniach nie wspomne w tych krajach w miastach przeciętna pensja wynosi 3 albo 4 dolary miesięcznie i jak tu wyżyć nie wspomne o większości krajów azji m.in chodzi o indie indonezje kambodże birme czy wietnam laos czy nawet filipiny w niektórych z nich zarabia sie 7 razy mniej a w niektórych jak birma nawet 12 razy mniej co ma powiedzieć afganistan czy irak są tam bardzo niskie zarobki oraz potężna korupcja morderstwa brak demokracji prawo szariatu tortury represje to jeszcze wojna każdy kraj ameryki łacińskiej przeważnie jest biedny jak ukraina białoruś jedynie chile i argentyna są na zbliżonym poziomie co pl

Gość gość
Znowu ja i przestańcie narzekać na polske i doceńcie to co macie

Gość gość
Ps po raz trzeci ja a jak wam sie nie podoba to wypier do afryki mieszkać w domu z g****a bez elektryczności tv i wody oraz netu i pracować za 3 dolary miesięcznie ok 12 zł w przeliczeniu to płakalibyście za polską i za polskimi zarobkami nawet za 1200 czy 2 tysie i docenilibyście co macie wy tylko narzekacze potraficie narzekać to wam najlepiej wychodzi i opanujcie sie bo wstyd mi za was i jeszcze jedno mamy demokracje i względne wolności osobiste i nie ma u nas legalnych tortur i dyskryminacji z jakiego kolwiek powodu i wojny ani walki nie ma też u nas i kary śmierci nie mamy i mieszkamy w domach murowanych mamy prąd czystą wode w kranie tv większość osób ma internet i auto większość używane ale ma i nikt nie głoduje jak w afryce chyba że anorektyczki nikt goły nie chodzi większośc osób ma i phone,y smartphone,y nie poprawiajcie mnie wiadomo o co chodzi oraz większość ma aparaty jak lustrzanki czy inne każdy ma pralke lodówke radio i w supermarketach i galeriach handlowych pełno ludzi jest zawsze jak ich widze to sie dziwie że niby tacy biedni a do galerii chodzą gdybyście byli biedni to tych wszystkich rzeczy byście nie mieli bo biedny człowiek tak sie nie zachowuje bieda to pojęcie względne jeden mówi że jest biedny bo zarabia 1600 a jeden że drugiego miliarda nie zarobił lub nie kupił sobie 100 jachtu lub drugiej willi z basenem

Gość gość
Bo wy wiecie jak.kazdy z osobna zyje za granicą. Typowa kafeteria. Zazdrosnice

Gość gość
To prawda polska jest jednym z najbogatszych panstw swiata wg pkb nominalnego zajmuje 23 miejsce na 187 panstw usa zajęło 1 miejsce. roczne pkb nominalne w polsce wynosi 516 mld usd dane 2014 rok wzrost o 2% w porównaniu do 2013 a roczne pkb na osobe wynosi 21 214 usd wzrost o 2% w porównaniu do 2013 i polska pod tym wzgledem zajmuje 47 miejsce na 187 panstw 1 zajął luksemburg 2 szwajcaria 9 niemcy O

Gość gość
Ja tam fiolkami moze nie sram ale kupa tak nie smierdzi jak po polskim zarciu :D:D:D Nie mam luksusow , mamy to co normalne - dom, dwa samochody, wakacje dwa razy do roku plus krotkie wypady do PL. Nie szczypie sie z kasa, odkladamy, jemy lepszej jakosci produkty. Nikt nie wsadza nosa w nie swoje sprawy :D nie lazi skrzywiony calymi dniami, jakos mniej szarzyzny na ulicach, w zyciu. Ogolnie lepiej, weselej, spokojniej. I tak na marginesie....czy ktos zadowolony ze swojego zycia zaklada takie topiki? :classic_cool: Raczej nie :D

Gość gość
mnie tylko zastanawia dlaczego Polacy w Polsce tak strasznie sie upieraja ze Polakom za granica sie zle zyje??? dlaczego caly czas zakladaja o tym tematy ?? cos chyba jednak jest nie halo ze musza caly czas drazyc temat " zagranicznych Polakow "

Gość gość
jak to po co? żeby się pocieszać! trzeba sobie wmawiać, że ktoś ma gorzej i od razu robi się lżej na duszy - proste!

Gość gość
ciekawe dlaczego "zagraniczni polacy" cały czas myślą,że wszystkim w Polsce jest źle :D

Gość gość111111
gość dziś mnie tylko zastanawia dlaczego Polacy w Polsce tak strasznie sie upieraja ze Polakom za granica sie zle zyje??? dlaczego caly czas zakladaja o tym tematy ?? cos chyba jednak jest nie halo ze musza caly czas drazyc temat " zagranicznych Polakow " x OTÓŻ TO!

Gość gość
20.03 to raczej polscy Polacy jojczą cały czas, że zagramanicznym żyje się źle :D tak gwoli wyjaśnienia, o czym świadczy ten głupkowaty temat założony pewnikiem przez debilkę pokroju Led Literki

Gość gość
Żyjcie i dajcie żyć innym ;) osobiście mam gdzieś,gdzie kto mieszka czy "sra" fiołkami :D nie lubię tylko jak ktoś na siłę koloryzuje swoje zycie ohy ahy i w ogóle :D tak bywa często :D

Gość gość
Taki jest the fact

Gość gość
tez nie lubię jak ktos koloryzuje, mam rodzinę w Kanadzie wczesna emigracja bo wyjechali 8 lat temu, byłam u nich rok temu, nie wspomnę o tym, że najbardziej nie mówiący po angielsku szwagier czuł się pierwszym Kanadyjczykiem...śmiać się czy płakać? zapomieli jak Polska wygląda choć wyjechali jak P:olska wchodziła do UE, jednakże, myśla że u nas nie ma TV z netem, że mamy zwijany asfalt i prąd w określonych godzinach, jak pisałam to ludzie młodzi wyjechali 8 lat temu, a jednak Polsa wydaje im się jakimś głębokim zADUPIEM, nie jest to dal mnie wogóle zrozumiałe, a najśmieszniejsze że pomimo swojej kanadyjskości i obywatelstwa nawet nie mówią po angielsku i ciągle oglądają polską telewizję...i tak się z tej Polski nabijają i planują dzieci do \Polski na studia wysłać....a wypierdalać z moich podatków jakieś p.ół kandyjczyki mają się kształcić bo w Kanadzie im za drogo? won !!

Gość gość
Ty co dzis o 19:30 pisales mylisz sie to zagraniczne zarcie jest gorszej jakosci zebys sie od tego zarcia nie zesrał polskie zarcie jest bardzo dobrej jakości i jest chwalone na swiecie nawet w korei czy w holandii tylko wy wstydzicie sie mówić ze coś z polski jest dobre inni nas chwala a wy narzekacie co moze karaluchy czy krewetki zresz co lub nafaszerowane hamburgery czy zupe w proszku

Gość gość
Twoja rodzina niefajna,ale ty tez sympatycznie sie nie prezentujesz...

Gość gość
Wyzej racja,a rodzina,to ta "kanadyjska",jakby co

Gość gość
Jak tak wstydzicie sie polskosci to prosze bardzo przestancie nawet w domu muwic po polsku zrzeknijcie sie obywatelstwa polskiego nie oglądajcie polskiej tv i dziecko amerykancowi czy niemcowi zrubcie polaczki cwaniaczki

Gość gość
Najpierw ty sie naucz mowic po polsku :O Jednak Polacy to dosc tepy narod, kaleczyc wlasny jezyk. Wstyd!