Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najśmieszniejsze szopki ślubne jakie widziałyście. Temat na luzie.

Polecane posty

Gość gość
kultowa scena wideo w mojej rodzinie jak moj wujek,ojciec pana mlodego na weselu, nie majac partnerki do tanca (byl niezle urzniety i zadna nie chciala) zlapal psa za dwie lapy i wywijal z nim na parkiecie.Biedne stworzenie piszczalo wnieboglosy dopuki sie nie wyrwalo i nie ucieklo

Gość gość
Największą żenadą na weselu na którym byłam był pan młody który już przy obiedzie miał problem z utrzymaniem równowagi, w tańcu z młodą pokładał się na niej, łapał za tyłek w tańcu wszystkie kobiety łącznie z własnymi kuzynkami, przed północą wynikła z tego awantura - panna młoda się wkurzyła, bo pijany młody (kilka razy zresztą "reanimowany" na zapleczu remizy) obściskiwał się z jej kuzynką, była awantura, płacze, zażenowani goście, matka panny młodej pokłóciła się z matką tej kuzynki a swoją siostrą, a pan młody zaraz po północy zaliczył zgona, a wcześniej spektakularnie rzygał przez okno remizy, w której było wesele. Na innym weselu natomiast młodzi ewidentnie byli nie w sosie, bo nawet na przysiędze nie patrzyli na siebie, na weselu tańczyli z przymusu, potem pannie młodej puściły hamulce i zaczęła się zwierzać w szerszym damskim gronie, że mąż ją uderzył kilka dni przed ślubem i że pisze na fb z jakąś inna laską. Ta para miała już kilkumiesięczne dziecko i nikt nie wróżył im długiego małżeństwa, o dziwo są razem już jakieś 10 lat i mają jeszcze jedno dziecko, nie wiem jak tam jest między nimi ale skoro tyle wytrzymali to chyba tragedii nie ma. A odnośnie ubioru, to byłam na wiejskim weselu u kuzynki męża (zaznaczam, że to fajni i lubiani przeze mnie ludzie, ale gustu to nie mają za grosz) gdzie panna młoda wystąpiła w sukience krótkiej z przodu i z doczepionym jakby ogonem z piór z tyłu, po kościele odpięła ten ogon :D Matka panny młodej miała czarną czy granatową suknię z plecami z koronki, przez które prześwitywał czerwony stanik i zwały tłuszczu, do tego czerwone szpiliki w których nie umiała chodzić, czerwoną torebkę z którą nawet tańczyła :) a pan młody srebrny, błyszczący gajer i buty do szpica, wyglądali jak z ruskich memów, ale przynajmniej na tym weselu była miła atmosfera i wszyscy się dobrze bawili :)

Pamiętam jak w jednej z zabaw oczepinowych trzeba było przynosić różne rzeczy, które wymieniała orkiestra, kto ostatni odpada. Zostały 2 osoby i orkiestra krzyknęła rękawiczkę panny młodej. Jeden z gości podbiegł i pociągnął za rękawiczkę która niestety nie chciała się zsunąć z dłoni i młoda z całym impetem wylądowała tyłkiem na środku sali :D ubaw po pachy

Gość gość
"wyglądali jak z ruskich memów" :D dobre, uśmiałam się ostro!

Gość gość
Ja tez miałam czarna , koronkowa , waska sukienke na swoim slubie cywilnym :P A małzon bialy/kremowy garnitur :P memy :d

Gość gość
no fakt memy :P ubrać się na własny ślub jak Mortycja Addams to trzeba mieć fantazję

Gość gość
moja koleżanka na co dzień gustująca w trampkach wymyśliła sobie, że na ślub ubierze 12cm szpile. Chodziła komicznie i dwa razy wyrżnęłaby orła w drodze do ołtarza:) Potem na sali po poerwszym tańcu na szczęście je ściągnęła, ale o tej pory śmiejemy się, że przez własną głupotę straciłaby zęby w drodze do ołtarza:P

Gość gość
Up

Gość gość
Ja w ciągu ostatnich dziesięciu lat byłam na sześciu ślubach i nigdy nie było żadnych szopek.Ale ka uwielbiam śluby i nie czepiam się szczegółów ani strojów pary młodej.Były takie dwie sytuacje ,które można by podciągnąć pod "szopkę"-mianowicie mój upadek na parkiecie z nawalonym wujkiem mojego szwagra na weselu mojej siostry i uciekający welon kuzynki mojego ex(jechali cabrioletem, był spory wiatr więc i welon poleciał w siną dal:D)

Gość gość
Ja leję ze ślubów kościelnych. Przecież nikt tak na prawdę nie jest wierzący i wczuwajacy się w zasady KK poza jakimś małym odsetkiem ludzi nikt nie przestrzega zasad kościoła katolickiego i tylko o uroczystą oprawę chodzi i w sumie nie wiadomo o co jeszcze, bo nikt się nad tym nie zastanawia. Śmieszy mnie to po prostu odbębnianie szopki. mam na myśli szczególnie te śluby z bogatą oprawą gdzie forma przerasta treść, bo byłam i na takich skromnych gdzie była msza, a potem nawet wesele ale żadnych udziwniań typu wynajęte limuzyny, suknia beza i inne cyry

Gość gość
Dla mnie jedynym takim mankamentem jest ilość zmarnowanego jedzenia. To zauważyłam, tyczy się głównie wesel wiejskich. Mam wrażenie ze to w myśl zasady "Zastaw się a postaw się ".

Gość gość
Bylam raz na slubie gdzie panne mloda prowadzil jej ojciec .pod oltarzem przekazujac ja przyszlemu mezowi.pocalowali sie w usta tzn dali sobie buziaka:/takie troche niesmaczne to bylo

Gość gość
Co wy macie do tych sukienek a'la beza? Wg. mnie są piękne, idealne do ślubu, po prostu suknia a nie sukienusia, wąskie to wyglądają często jak koszule nocne, jeszcze jak są z połyskującego materiału. Oczywiscie nie przesadzona, ale taka np. jest świetna: http://i4.dobramama.pl/a1c68cb7b50eafebd7feef38349691bd/Bez%C2%A0tytu%C5%82u.jpg zwłaszcza dla szczupłych kobiet.

Gość gość
Up

Gość gość
Ja byłam na weselu gdzie goście struli się żarciem, na drugi dzień kolejka do kibli i wielu normalnie leżało na trawie bez sił od srania i zygania, poprawin nie było, miały btc tylko dla przyjaciół pary, ale większość ludzi była struta. Ja zresztą też, walilam dalej niż widziałam.

Gość gość
Wujek tańczący z psem wygrał wszystko :D

Gość gość
No wujek wymiata;)

Gość gość
dla mnie najsmieszniejsza jest ta dziewczyna która pisala o hamertykanskim zwyczaju jak ojciec prowadzi panne mloda a matka utyta kraczy z swoim synusiem... usmialam się po pachy :D

Gość gość
gość wczoraj Nie beza to dla ciebie wąska błyszcząca koszula nocna? No to fajnie kiczowata bezguściaro :P popatrz jakie są suknie zwiewne i eleganckie zanim zaczniesz pierniczyć, a tego typu kiecki są dla jakichś małoletnich,zakompleksionych księżniczek nie dla kobiet z klasą. Ja wychodziłam za mąż w wieku 29 lat i czułabym się w tym badziewiu jak na balu przebierańców.... i jeszcze to koło :o Ja miałam suknię Julia Rosa model 337 z 2014 roku,nie miałam koła, nie byłam przebrana ani w piżamie też nie byłam no ale dla ciebie to pewnie za mało strojnie i nieślubnie, bo ślub to znaczy, że trzeba na siebie założyć wszystko co możliwe, jak najobszerniejsze, na bogato, a efekt najczęściej widać gołym okiem :P

Gość gość
Stara dupa juz jestes, a jednak założenie super sukni nie uczyniło z ciebie kobiety z klasą :D Mozesz zadziera nosa, fakty mówia co innego :P

Gość gość
dobra, dobra idź spać beziaro :P nie zapomnij o diademie :D

Gość gość
No stara jest 29 lat toż to babcia :P w pewnych kręgach jak pokazuje kafe, za mąż wychodzi się tuż po gimnazjum wtedy się jest młodym i tylko wtedy wypada brać ślub :D oczywiście w sukni a'la tort bezowy i potańcówą na 300 osób oczywiście ciąża "panny młodej" obowiązkowa :D

Gość gość
wczoraj no widocznie masz swój gust i nie obraź się ale wg mnie to jest jakiś sen sześciolatki :o dla mnie to tragedia. Nie każda nie-beza to od razu piżama :P dziewczyno trochę obiektywizmu.

Gość gość
ej przestańcie już o tych kieckach, piszcie o obciachowych weselach :)

Gość gość
Przestańcie już z tymi bezami i nie bezami,nich każdy zakłada co mu pasuje,nie o tym temat!Ja nie widziałam tego osobiście ale kamerzysta ślubny opowiadał mi jak kręcił jedno wesele,gdzie panna młoda nie doczekała oczepin bo sie schlała:D

Gość gość
najlepsze wesele i najzabawniejsze, takie na na luzie, na jakim byłam, to to 18 lat temu organizowane na świeżym wiejskim powietrzu, w stylu łamerykańskim. na ściętych brzózkach była rozłożona plandeka a pod nią stoły z wyżerką. Goście to śmietanka, od szalonej ciotki co to po 3 głębszych tańczy kankana, jej męża leżącego na ziemi z kiepem w ustach, właściwie ucinającego sobie drzemkę (chwila przerwy dla przywrócenia werwy hehe) 3metry od stołu, po rozwichrzonego wujka artystę malarza z namaszczonymi 2 tygodniowym łojem włosami i gajerkiem pamiętającym Lenina i kroplą nad i - krawatem artystycznie poplamionym rosołem i buraczkami :D Żeby nie było, ta stylizacja była celowa, bo tak odsztafirowany wkroczył dziarskim krokiem do kościoła ;) A wtedy wszyscy na niego wzrok bo to było w trakcie mszy, a tu takie wejście smoka. No i do sedna. Ten artysta malarz siedząc przy stole i sprawdzając organoleptycznie co by tu się nadawało do spożycia dla jego delikatnego hrabioskiego podniebienia (twierdzil, że w jego żyłach płynie błękitna krew, chyba raczej promilowa krew) , zatrzymał swój mętny wzrok na butelce 3litrowego szampana, z którym akurat mocowała się panna młoda. Zatem nonszalancki dziarski artysta bijąc sie w pierś swojego stylizowanego uniformu a`la Eugeniusz Bodo, zapewnił, że on na otwieraniu szampana, zna się jak nikt. Że jak on otworzy taką butle to nie ma hooja we wsi. Jak powiedział tak zrobił. Szatomał się z 5min, po czym jak korkiem walnął rykoszetem jakieś kobitce w cycuszka oblewając tą fontanną, która aż plandeke na brzózkach podniosła, połowę gości to rzeczywiście nie było hooja we wsi, z tym że suchego :D Komicznych rzeczy było więcej np. ta ciotka od kankana wchodząca chwiejnym krokiem w szpilkach po drabinie do stodoły a potem na sianie spała rozło\żona jak żaba na liściu rytmicznie pochrapując :D

Gość gość
moja mama zawsze wspomina jak byli na weselu mojego kuzyna(ja miałam wtedy chyba z 6 lat),który miał kupione wódkę po znajomości od jakiegoś kumpla....następnego dnia pól wesela rzygało bo się pozatruwali :)

Gość gość
na weselu mojej siostry chrzestny jej męża dzień czy dwa przed weselem zranił się w palec-rozciął sobie czy coś...podczas tańca uderzył się w ten palec i rana sie otworzyła i polała sie krew. najlepsze jest to,że on tego sam nie zauważył tylko ludzie tańczący obok.krew była na podłodze i na sukience partnerki,którą akurat była teściowa siostry.musiała jechać do domu i przebrać się....niestety nie była przygotowana na taką okoliczność i musiała ubrać to co miała w domu...delikatnie mówiąc-niezbyt modną kieckę!

Gość gość
up up