Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olxia_

Mój dietownik czyli walka z kilogramami.

Polecane posty

Gość gość
Przystojny chudy konus

Dzień dobry :-) Aga i w ogóle inne dziewczyny gdzie pracujecie? Jeśli można zapytać. Ja jestem na etapie szukania pracy. Aga napewno będzie mniej niż 73 kg :-) U mnie dzisiaj bez słońca, w nocy padał deszcz. Tez uwazam, ze lepiej być szczupłym niz grubym. Chudsi mają w życiu lepiej i tyle. Moje wczorajsze menu - 3 małe kromki żytniego, każda z plastrem polędwicy, plastrem pomidora i kilkoma plasterkami ogórka kiszonego, kawa z mlekiem 1,5% i łyżeczką ksylitolu - banan - łyżka ziemniaków, pół jajka sadzonego na teflonie, pół pomidora - 2 kromki żytniego, plaster polędwicy, sałatka- kulka mozarelli, pół zielonego ogórka, cały pomidor Do tego druga kawa, ok. 2,5 l wody- troche z cytryną, troche bez, herbata zielona, 3 drinki :-o

Dziendobry w sobote :) A ja pracuje w takiej malej, rodzinnej wytworni wyrobow szklanych; szlifuje, frezuje, poleruje, tne, myje i pakuje swiezo wydmuchane produkty ;) Wczoraj nie bylam zbyt silna, bo na wieczor wcielam troche wiecej niz planowalam.... ale od dzisiaj juz poprawa :) Na sniadanie dzis bulka wieloziarnista z maslem i jajkiem na miekko, do tego; pomidor, salata lodowa, rzodkiewki, papryka zielona i herbatka. Kawa. Na obiad pomidorowka i halibut podsmazony na kokosowym z ziemniakami i salatka. Na kolacje prawdopodobnie serek granulowany z warzywami a w miedzyczasie salatka owocowa z mandaryek, jablka, kiwi, brzoskwin i banana. U nas piekne sloneczko od rana i cieplo, bedzie ponoc piekny weekend. A jak u Was?

Gość gość
A wy to musicie te były jeść te bułki co z tego ze ciemne ze z ziarnami wszystkie na tych swoich "dietach" żrecie buły.

Gość Karmelizowanaa
Gość, ale patrz Ty się na siebie co Ty żresz :D Ja niestety się przeziębiłam i leżę w łóżku. Dzisiaj zjadłam 1 ciemną kromkę, jajecznicę z 2 jajek i wypiłam kawę z mlekiem :) Na obiad warzywa na patelnię :P U mnie za tydzień rozwiąże się kwestia pracy ;)

Gość gość
No ja nie żrę aby potem się nie musieć odchudzac.

Po pierwsze to waga mi ładnie spada, a to najlepszy wyznacznik czy dieta jest skuteczna, a po drugie ciekawe po co siedzisz na forum o dietach ? Strasznie musisz mieć nudne życie, że masz BMI prawidłowe, a tutaj przesiadujesz.

Karmelizowana nie zwracaj uwage na goscia, bo jemu i tak zawsze cos pasowac nie bedzie i szuka kogos z kim mozna sie poklocic. Ja zjadlam jeszcze kromke chleba z 2 plastrmi poledwicy lososiowej i plasterkiem sera zoltego plus salatke z malym jogurtem naturalnym, salata i 3 ogorkami. Zawsze martwie sie, ze jem za duzo nie liczac kalorii. Meliska jak tam waga, bo z tego co pamietam mialas sie dzisiaj zwazyc? Gosc mamuska jak tam 1 faza sb idzie?

Gosciu a co Cie to interesuje co kto je? I słuszba uwaga Karmelizowanej, po co tutaj siedzisz jak taka szczuplutka jestes? Swoją drogą Karmelizowana ja mam BMI w normie :P Co nie oznacza, ze jestem szczupluteńka ;-) Ja wieczorkiem wstawie menu.

Gość oleńka39
Hejka dziewczyny.Widzę że wszystkie się ładnie trzymacie dietki, trzymam kciuki za Was no i za siebie , byle do przodu musimy trzymać się swoich sposobów a kilogramy same polecą . Dzień za dniem mija a my będziemy coraz lżejsze. Ja po rzeczach widzę jak się robią za duże no a dzisiaj to już kilka osób stwierdziło że schudłam. Chyba z radości wybiorę się dzisiaj na imprezę potańczyć.

Gość Karmelizowanaa
Oj tam Elle, ale Ty nadal jesteś na diecie, a gość z tego co mówi to nie jest :P Dlatego napisałam o tym BMI :D Oleńka super, że ludzie zauważają :) Ja zjadłam jeszcze kromkę z pastą jajeczną i warzywa :)

Gość Miszel__
"Zre buly", bo bardzo lubie i nie mam zamiaru sobie odmawiac wszystkiego co mi smakuje tylko ze wzgledu na to, ze sie odchudzam. Jak dieta jest zbilansowana to i na bulach mozna sie odchudzic, gdybys przypadkiem nie wiedziala :P Mozna jesc codziennie jedna czy dwie nawet biale bulki, jesli jest to sniadanie. Zreszta jem tez chleb czy chalke od czasu do czasu, to na co mam akurat ochote. Najgorzej to sobie wszystkiego odmawiac na diecie a jak sie ja zakonczy to wracajac do starych nawykow znowu przytyc... bo widaomo, ze sobie czlowiek nie bedzie cale zycie odmawial tego co najbardziej lubi. Jak nie masz pojecia o prawidlowym odzywianiu to sie nie wtracaj :D a swoja dorga na prawde interesujace co tu to w ogole robisz skoro sie nie odchudzasz....?? ja nie siedze na topikach o np. motorach czy kajakach :P Czesc dziewczynki :D U mnie dzisiaj ok, o 18-tej skonczylam jedzonko, menu bylo pyszne, ale porcje raczej male/srednie, wiec jest ok i jestem zadowolona. Wy tez sie trzymacie postanowien a to najwazniejsze, pomalu a do celu ;) Pozdrowka i milego wieczorku, ja wlasnie mam film, pa!

Ja dzisiaj z jedzeniem ok, a dodatkowo zjadłam chyba z 6 aspiryn, witaminkę C i wypiłam chyba z 2 litry herbaty :) Teraz idę się położyć bo ledwo żyję :D

Gość gość
A ja siedzę sobie i pisze gdzie mi się podoba a takie tematy są najlepsze tak tutaj milutko i puszysto.hahaha

To skoro u nas tak milutko i puszysto to zapraszamy. Tylko uważaj, żebyś przy nas nie spuchła :P Jak się tak naczytasz o tych bułach to jeszcze Ci się zachce i co będzie :D? Hehehe. Dobranoc, bułki na noc :D

Gość gość
Nie grozi mi to abym "spuchła" no chyba że zmienię płeć ale to mi nie pasuje absolutnie

Gość Karmelizowanaa
Hej hej :) Ja już po śniadaniu, zjadłam kromkę ciemną, 1 pomidora i wypiłam kawę z mlekiem :)

Gość Gość z innego topiku
gość dziś O masakra, gościu, 8:18 niedziela rano a Ty siedzisz na forum o odchudzaniu i się czepiasz - fascynujące życie prowadzisz ;)

No jak widać jedyną rozrywką tego gościa jest próba trolowania na forum o dietach, ale nawet to mu nie wychodzi :( Taki bidulek :(

Gość Gość z innego topiku
Karmelizowanaa Ja tam rozumiem, troll jest trollem i lubi wbijać szpileczkę gdzie się da... ale o 8 rano w niedziele? Aż mi się szkoda zrobiło tej osoby.

No mi właśnie też się zrobiło tej osoby szkoda. Dobrze, że chociaż gruba/y nie jest bo to już w ogóle by mi tej osoby żal było. Jak już teraz taki żywot marny prowadzi to co dopiero gdyby był/a gruba/y? ;)

Hej dziewczyny bylam dzis na zakupach i kupilam sobie taka fajna koszule w kratke, dluzsza jak tunika ktora jest dla mnie taka mocno przylegajaca na brzuchu, boczkach a jak mi jeszcze troszke tam spadnie to juz wogole bedzie spoko lezec i ma byc poczesci dla mnie motywacja. W sumie to mam 2 dzien okres i czuje sie suchnieta, takze podejrzewam, ze i tak lepiej bedzie wygladac po okresie. No zobaczymy kiedy bedzie na mnie super lezec:P Ja trzymam sie dalej twardo diety, ale wczoraj myslalam, ze nie wyrobie i zjem jeszcze banana i to by byl jeden owoc za duzo zgodnie z zalozeniami, ale kupilam sobie cole bez cukru (moge pic, ale w nieduzych ilosciach) i dalam rade. Od razu mowie, ze w nastepna sobote ide na urodziny do kolezanki i zrobie sobie jeden dzien przerwy w diecie jak u niej bede, ale postaram sie duzo nie jesc. Dzisiaj moze skusze sie na wino, bo moge wypic z 2 lampki wina na diecie najlepiej wytrawnego, ale ze nie lubie to polslodkie bedzie jak cos.

Hej dziewczyny :-) Nie przejmujcie się trollem. Niech sobie pisze jak się tak nudzi. U mnie ok. A z dietą średnio. Wczorajsze menu - 2 kromki małe żytniego, 2 jajka na twardo, pół pomidora, kawa z mlekiem 1,5% i łyżeczką ksylitolu - 4 małe brzoskwinie - 100 g makaronu spaghetti ciemnego, chochelka sosu napoli (domowej roboty, bez tłuszczu, mąki) - 50 g makaronu j.w. i pół chochelki sosu j.w. (zostało z obiadu), brzoskwinia - 2 małe żytnie, kazda z plastrem wędliny, kilkoma plasterkami ogórka zielonego i plastrem pomidora - pół paczki prażynek i piwo :-o wiem, wiem. Teraz gosciu mozesz sobie poużywać. Do tego druga kawa, red bull, woda z cytryną.

Gość Karmelizowanaa
Elle raz na czas można przekąsić coś spoza diety :) Ja dzisiaj zjadłam jeszcze kaszkę mannę na mleku z malinami, kawałek kurczaka z warzywami, 3 łyżki ryżu basmati i wypiłam kawę z mlekiem ;)

Gość Oleńka39
Witam. Dziewczyny nie przejmujcie się złośliwościami nieproszonego gościa, jego opinie wcale nie robią na mnie wrażenia takich jak on/ona fałszywych, na każdym kroku można spotkać. A ja byłam wczoraj na imprezie i było super zjadłam nawet wypasiony obiad o 24 :) i wcale nie miałam wyrzutów sumienia, bo kalorie wyskakałam. A dzisiaj dwie godziny po lesie chodziłam , sporo grzybów nazbierałam. Na jutro będzie zupa grzybowa :)

Gość gość
Jedyne trolice to jesteście wy same nieurodziwe dziołchy które muszą odchudzac się w necie w grupie wsparcia.

Gość naprawdę jest mi Ciebie strasznie żal. Obiecuję, że odłożę trochę kasy i zapłacę Ci za wizytę u psychiatry. Będzie dobrze, nie przejmuj się. Kiedyś ten okres w Twoim życiu minie i znowu będziesz pogodnym człowiekiem :) Ja dzisiaj już nic nie jadłam, a zaraz się kładę bo przeziębienie jeszcze trzyma :)

Gość Oleńka39
Gościu nie urodziwy to jesteś Ty, bo ja nie narzekam na brak urody i sądząc z opisu dziewczyn to one też nie. Na brak powodzenia nigdy nie narzekałam więc jak jesteś taki piękny i szczupły to wrzuć fotkę ocenimy Cię z dziewczynami. Karmelizowana - ja też się dorzucę :)