Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 dziecko w drodze i 40 metrowe mieszkanie, jak się pomieścić ?

Polecane posty

Gość gość
"SAME IDEAŁY CO W ZYCIU BŁEDÓW NIE POPEŁNIAJA " Wiesz, jeden błąd to przypadek, 3 (sic!) to debilizm. I na szczęście jestem niewierząca, ale z tego co wiem to Kościół właśnie wspiera taką patolę i lubi jak jest dużo dzieci.

Gość gość
no właśnie o to mi chodzi, że już mieli gromadę dzieci, a firmę dopiero zaczynali rozkręcać.

Gość gośćC
"6 osób na 40 metrach to patologia, bo patologią nie jest wyłącznie chlanie, ćpanie i bicie. " Nie wiesz czym jest patologia, a się niepotrzebnie wychylasz. To bieda moja droga, a nie patologia. O biedzie też pewnie mało wiesz, bo uwierz, że ludzie też mogą być szczęśliwi nie mając 120 m domu, dwóch samochodów. Owszem każdy by chciał, ale trzeba zejść na ziemię i cieszyć się tym co się ma. Pewnie więcej niż 25 lat nie masz i jeszcze w głowie masz przeświadczenie że własną osobą świat zwojujesz. Uwierz, że przyjdzie czas kiedy twoje poglądy zostaną zweryfikowane przez życie. Źle ci nie życzę, ale mam nadzieję że jedna osoba więcej otworzy oczy i przestanie widzieć czubek własnego nosa.

Gość gość
Gość 9 :33 , koleżanka to ze szkoły , chodziłysmy do jednej klasy a ta znajoma to mieszka w tym samym bloku co ja i na tej samej klatce schodowej . Często zabieram jej dziecko z moim do szkoły , dlatego znajoma taka a nie koleżanka . Nie czepiaj się ;)

Gość gość
gośćC dziś Okej, więc mnożenie się bezmyślne to wyłącznie bieda? To mało jednak tych biednych ludzi chyba jest :O Ja akurat nie mam nic do osób biednych, pomagam nawet takim, ale jest rożnica między nieradzeniem sobie i chęcią zmiany a powielaniem głupich działań.

Gość gość
mnie tylko zastanawia jakim cudem oni dali rade zrobic to 4 dziecko, skoro w kazdm pokoju pelno dzieciakow :D

Gość gośćC
Dlaczego głupich działań? Może akurat tyle dzieci chcieli, wpadli po raz kolejny, cóż takie rzeczy się zdarzają jak antykoncepcji się nie stosuje, ale na pewno nie wolno kogoś oceniać przez to ile dzieci ma i w jakich warunkach żyje. Ale niestety dalej króluje stereotyp, że jak rodzina jest wielodzietna i mniej zamożna to z pewnością jest patologiczna. Eh...

Gość gość
jak to gdzie? przy dzieciach? a to jest patologia bo nikt NORMALNY odpowiedzialny nie daje sobie zmajstrować kolejnego dzieciaka w tak ciężkiej sytuacji życiowej. Nawet pies uczy się na błędach..

Gość gość
przepraszam ale oboje rodziców niepracujących, 4 dzieciaków na 40 metrach i komornik na łbie to nie jest patologia? czyli co? normalna rodzina?

Gość gość
gośćC - przeczytaj sobie to: " gość wczoraj to ja założyłam temat i wypowiedź z soboty gość 21:20 i z wczoraj 13:04 to nie moje posty. Mam 29 lat. Syna urodziłam młodo. Wpadłam w wieku 18l. Pewnie zaraz mnie wyzwiecie ale znów wpadłam i po roku urodziła się córka. Mieliśmy mieszkanie od dziadków. Trzecie dziecko było planowane, bo chcieliśmy mieć 3, a że starsze dzieci były już "odchowane" to zdecydowaliśmy właśnie wtedy na trzecie. Wiedzieliśmy, że damy radę. Wtedy jeszcze wszystko się układało i były szanse na większe mieszkanie. Nigdy nie brałam tabletek. Po 2 porodzie miałam przez kilka lat spirale. 4 dziecko to wpadka na naszym trudnym życiowym zakręcie. " x x A jakby chcieli mieć 6 to tez wg Ciebie to mądre? :O Ty chyba masz problem odróżnianiem świadomego macierzyństwa od chuci i niekontrolowanego rozpłodu.

Gość gość
gośćC dziś tak jasne, jeśli nie 40metrowa puszka to od razu 120 metrowa willa i nic po środku :o "Owszem każdy by chciał, ale trzeba zejść na ziemię" no to zeszłam na ziemię i mam mieszkanie w bloku 55m, trzy pokoje to jest ta willa? nie popadaj w skrajnosci, bo jeżeli dla ciebie przeciwieństwem tej klity jest od razu willa i dwie limuzyny to masz coś z głową! I wiedz o tym, że u autorki jest patologia, bo jak ktoś nie mając warunków planuje sobie troje dzieci i jeszcze robi sobie czwarte podczas gdy jedyne źródło dochodu się nie zdążyło rozkręcić to nie jest normalne! Nie pracują, mieszkają na kupie i parzą się jak króliki to jest głupota, patologia, a nie bieda! Biedę to ja przeszłam i właśnie dlatego, że było biednie, że mama zachorowała po moich narodzinach przewlekle to rodzice postanowili nie mieć więcej dzieci. Nieraz jadłam suchy chleb ale tato ciężko pracował, starał się żeby na leki dla mamy było, bo wychodził z założenia, że lepiej że zjemy skromniej, a będziemy w komplecie. Mama miała nędzną rentę i szyła w domu drobne rzeczy na zamówienie. Mieliśmy dwupokojowe mieszkanie w starym budownictwie 37metrów. To była bieda! gdyby rodzice mimo to robiliby sobie kolejne dzieci i nie pracowali to byłaby patologia jak u autorki. WIDZISZ RÓŻNICĘ?

Gość gość
gość dziś gdzie napisałam, że firmę zaczynaliśmy dopiero rozkręcać ciemnoto? firmę mieliśmy od 8 lat, jak już chcesz tak po mnie jechać. O moim wykształceniu też nie wiesz nic, o mojej pracy też nie masz pojęcia, a krzyczysz jak wyjec. Wy wszystkie jesteście idealne, z cudnym życiem, nigdy wam się noga nie powinęła, ale niech choroba dopadnie to wtedy zobaczymy.

Gość gość
nie, nie jesteśmy idealne ale nie nachlastałyśmy sobie dzieci jak debile, jak ty patolko i normalnych ludzi nie wyzywaj. Mieliście maszyny w leasingu więc nie były wasze czyli rozkręcaliście tak na dobrą sprawę!

Gość gość
Czego już skaczesz krowo rozpłodowa? rozciągnij sobie mieszkanie i dymajcie się jak króliki po wsze czasy wedle mnie ale nie rób z siebie ideału kretynko!

Gość gość
nie robie z siebie ideału, to wy od 1 strony wyzywacie mnie od najgorszych! wy jesteście matkami?!

Gość gość
o twoim wykształceniu i pracy wiem wiele - gdybyś je miała to nie mieszkałabyś w norze z czwórką dzieci :)

Gość gość
ideał:D matko 2 maszyny w leasingu i zaraz biznesmenów udawaji. Teraz 2 nieroby na zasiłkach

Gość gość
"wy jesteście matkami?! " xxx a ty niby jesteś matką? bez komentarza!

Gość gość
Nie kłócić się!

Gość gość
każda suka może narodzić a nie każda wychowa. Żadna sztuka nogi rozkładać, ale zapewnić byt 4 dzieci w tych czasach to wieeelka sztuka.

Gość gość
właśnie dobrze napisałaś tym się różni bieda od patologii, u ciebie była bieda, a u autorki jest patologia.

Gość bardzoobiektywnaosoba
U mojej znajomej bylo tak, ze wlasnie jeden pokoj podzielony byl na dwa pokoje przez postawienie ogromnej szafy na srodku. Zaoszczedzilo to duzo miejsca bo zamiast sciany stala wielka szafa i nie trzebabylo juz dostawiac zadnych komod ani nic, tylko biurka i lozka

Gość gość
ha ha ha ha jak wy zajmujecie sie swoimi dziecmi skoro pól dnia siedzicie na kafeterii - wspaniałe mamusie he he he dopiero po południu robi sie tu luźniej bo stary z pracy wraca i gdyby tu siedziały dostałyby po pysku ha ha ha

Gość gość
" gość dziś gość dziś gdzie napisałam, że firmę zaczynaliśmy dopiero rozkręcać ciemnoto? firmę mieliśmy od 8 lat, jak już chcesz tak po mnie jechać. O moim wykształceniu też nie wiesz nic, o mojej pracy też nie masz pojęcia, a krzyczysz jak wyjec. Wy wszystkie jesteście idealne, z cudnym życiem, nigdy wam się noga nie powinęła, ale niech choroba dopadnie to wtedy zobaczymy. " Wytłumacz, czego oczekujesz? magii? Tego, ze ktoś Ci da pieniądze? Była tu pani architekt, napisała byś dała maila to Ci zaaranżowałaby mieszkanie, ZA DARMO? I co? I g****o. Takaś mądra. x Nawet jak będe chora to przynajmniej nie skażę czwórki dzieci na nędzę 🖐️

Gość gość
to że ciebie mąz leje to nie znaczy że nas :D to że dla ciebie praca dla kobiety to tylko wykładanie towaru w Lidlu- to nie znaczy że my w pracy musimy tyrać jak ty po zawodówce.

Gość gość
No trzeba miec zryty łeb by tu każdego dnia szczekac i ujadac - macie gorsza sytuacje od autorki czy zajsc nie umiecie - jedym słowem tak objawia sie zazdrość

Gość gość
"ha ha ha ha jak wy zajmujecie sie swoimi dziecmi skoro pól dnia siedzicie na kafeterii - wspaniałe mamusie he he he dopiero po południu robi sie tu luźniej bo stary z pracy wraca i gdyby tu siedziały dostałyby po pysku ha ha ha " Tak masz w domu? Bo najwyraźniej sądzisz po sobie. Coż, temat dla patologii najwyraźniej się tutaj robi.

Gość gość
no i szumowiny znów szczekaja ha ha bo anonimowe a w realu pewnie do trzech nie potrafi zliczyc -szumowinki he he

Gość gość
Tragedia. Już 3 dzieci na tak małym mieszkaniu, to koszmar. My z mężem mamy córkę i mieszkanie 55 m2. Było nam trochę ciasno i w tym roku kończymy budowę naszego domu. Nie myśleliście wcześniej o zabezpieczaniu się? Dorośli ludzie,a myślą jak dzieci.

Gość gość
No, codziennie jedna osoba tu pisze od rano do wieczora :D Ciekawe, że Wy wiecie kto jest codziennie, same nei siedząc na kafe. Czytałam temat, był wpis od pani architekt, i co? I widzicie jak autorka pragnie zmiany. A Ty wyżej zaproponuj rozwiązanie skoroś taka mądra.