Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BULINKA 22

ODCZUCIA PO ODSTAWIENIU PIGULEK

Polecane posty

A ja teram mam 32 dc i @ nie ma.... Nie wiem teraz dlaczego, czy to normalne?

Gość Wystrasznona 18
czesc dziewczyny mam problem z okresem w styczniu minely 3 lata jak amm okres no i od tanetej pory straszne pierwszy okres spoznil mi sie 12 dni drugi byl normalny a teraz spoznia mi sie juz 4 dzien testyn robilam wiec w ciazy nie jestem i tego jstem pewna w 100% tylko co sie dzieje z tym okresem?? a czuje jakbym zaraz miala dostac jeszcze dodam z od poczatku roku szkolnego przestalam brac tabletki novynette powiedzcie czy to normalne???

ja odstawilam tabsy w grudniu, okres dostalam 29 stycznia, spozniony o ok 2 tygodnie no i czekam na drugi, dzis 32 dzien cyklu i @nie ma, ciekawe ile tym razem bede czekac, no chyba ze udalo sie mi zajsc w ciaze ale jakos tego nie czuje

Wystrasznona 18 nie panikuj to chyba normalne ze po odstawieniu sie rozlegulowalo wszystko, mnie tez brzych boli od kilku dni a @ nie ma zajsice w ciaze wlcae nei jest takie proste, nam sie nie udalo od razu po odstawieniu chociaz kochalismy sie w dni płodne trzeba czasu zeby wrociło wszystko do normy

hej. to ja się dopiszę może do topiku. 3 lutego wzięłam ostatnią tabletkę Cilestu, okres dostałam 9 lutego, zawsze dostawałam w 4 dzień przerwy,ale to dlatego tak teraz mi się opóźnił bo zamiast 21 tabletek wzięłam 25 bo chciałam okres przesunąć... teraz jestem w 21dc(a już30dni bez tabl) i czuję się świetnie :P libido poszło do góry.chudnę powoli ale jednak, i ogólnie jest super. Czekam tylko teraz na okres......Włosy i cera są w porządku :) Cilest brałam trochę ponad 1,5 roku, przytyłam prawie 10kg, i nastrój zaczął mi szwankować i tak jakoś dziwnie się czułam,jakbym przytyła co najmniej 100kg....ciężko i ospale ;] Jakby ktoś pytał mam 25 lat :P

Gość Wystraszona 18
tak tak tak!! dostalam przed chwilka okres :P to dobrze b09 bqlalm sie zeby nie dostac przed urodzonkami bo w sobote mam 18-stke buziaki i dziekuje

Gość sweetroses
Odstawiłam tabletki jakieś 20 dni temu bo chcemy starać się o dzidziusia.Brałam tabsy długo jakieś 8 lat z przerwami.ogólnie polepszył mi się nastrój,chęć na seks,jestem spokojniejsza,mam tylko jeden problem od początku odstawienia boli mnie w podbrzuszu odczuwam to jak bóll owulacyjny tyle że w obu jajnikach czy to normalne? czy któraś z was tak miała po odstawieniu tabsów?

Gość kordiak111
cheriska ja mam pogląd na te sprawy,który może ci się nie podobać dlatego proszę nie unoś się ani nie obrażaj,ale pozwolę sobie ten pogląd napisać na tym forum bo tutaj raczej piszą dziewczyny,które mają już dość tej chemii.Będąc na twoim miejscu oczywiście,że rzuciłabym to ustrojstwo bo wyrażnie wprowadza zmiany w pracy i wyglądzie organizmu.Są to zmiany,które mogą być na pewno niebezpieczna dla ciebie i może dla twoich dzieci.Niestety najbezpieczniej jest wyznaczanie dni płodnych i niepłodnych ale niestety sa to zadania tylko dla małżonków.I to tyle,pozdrawiam.

no widzicie u kazdej z nas organizm inaczej reaguje, Ja natomiast po odstawieniu pierwsze dwa cykle jak w zegarku czyli jak z tabsmi, trzeci natomiast był po 30 dnaich ale stwierdzam iz to normalne poniewaz przed tabsami nigdy nie miałam regularnych cyki..poza tym nic mi nie jest....nawet stan skóry się polepszył, cellulit prawie znikł, włosy się znacznie poprawiły...no i powróciła wielka ochota na sex, która wcześniej gdzieś znikła :)

Gość ola z katowic
witajcie! ja takze odatwilam tabletki po 3,5 roku stosowania! Bralam CILEST, czulam sie po nim dobrze, schudlam pare kg, piersi sie troszke powiekszyly, czasami czulam sie zle psychicznie i mialam niskie libido, ktore potem powrocilo do normy:) Dzis jest 1 dzien odkad nie biore Cilestu. Zobaczymy jak bede sie czula... pozdrawiam!

Sweetroses, ten ból to zupełnie normalny objaw, po prostu jajniki pracują na zwiększonych obrotach! ja po 9 latach odstawiłam tabletki i po pierwszym normalnym okresie poszłam do ginekologa by sprawdzić czy wszystko jest ok bo też myślimy o dzidziusiu. Na USG wewnętrznym wyszło że jajeczka są i owulacja jest a że było ich więcej to znak że jajniki pracują. Myślę że po tylu latach brania zapomniałyśmy o czymś takim jak ból owulacyjny. Ogólnie jestem szczęśliwa że je odstawiłam bo czuję się super! jak coś to wybierz się do lekarza myślę że rozwieje wątpliwości, pozdrawiam i powodzenia!

Gość cheriska
Hej :) no i zdecydowalam sie odstawic bo te nerwy mi zyc nie dawaly:/ okres dostalam dzisiaj - jak na razie wg planu chociaz spodziewam sie w przyszlosci niespodzianek;) martwi mnie troche ze od kilku dni jest mi niedobrze ale ciaza to raczej nie moze byc wiec moze stres albo zla dieta bo cos ostatnio sobie zdrowe odzywianie odpuscilam:) pozdrawaim was wszystkie!!

Cheriska mądra decyzja, zobaczysz że bez tabsów życie jest piękniejsze i już niedługo zobaczysz fekty. Ja pamiętam mój pierwszy okres po odstawieniu tabsów (bolało jak cholera), ale organizm się chyba zemścił po tylu latach brania, teraz jest ok, pozdrowienia

Gość hormonfree
ja odstawilam plastry antykoncepcyjne 21 marca pierwszy okres przyszedl 24 marca nie byl zbytd dlugi 5 dni ale bardzo obfity i bolesny teraz jestem w 28 dniu cyklu i okresu jak narazie brak, wydaje mi sie jednak ze jeszcze poczkam bo sluz owulacyjny zaczal mi sie tydzien temu wiec jeszcze mam czas. brzuszek troszke pobolewa ale to raczej normalne, sluz powoli zmienia sie, jest go coraz mniej...mam nadzieje ze @ juz wkrotce..... co do innch objawow to mialam bole lydek tak jakby skurcze ale przeciesz skurcz nie trwa cale dnie....teraz biore magnez i jest lepiej. Waga taka sama jak przy plastrach, wloski troche bardziej matowe cera podatniejsza na wypryski ale co tam:)

Gość dreda
ja brałam rok yasminelle a doły i wachania nastrojów miałam tylko przy końcówce plastra, ale jakie. gorsze niż przy normalnym okresie, bo mój chłopak nie wiedział kompl śmiałam ze wszystkiego. okres w miarę regularnie. najgorsze było to że trochę mi te prochy rozwaliły żołądek i wypłukały magnez, nawet kawy nie moge się napić bo czuje jak mnie wyżera:) no i żyły....zawsze miałam bardzo wystające żyły ale przez ten rok tak jakby wyszły jeszcze bardziej, szczególnie na nogach. teraz dostałam plasterki evra i jak na razie jest ok, gdyby nie bolące sutki, choć nie wiem czy to przez odstawienie pigułek czy przez co??

Gość Agatushka
O matko, sama nie wiem,jak tego dokonałam,ale przeczytałam całe forum, może dlatego,że długo szukałam takiego topiku :) Przez 2,5 roku brałam Harmonet.Podobnie jak u was, kochane,skutki uboczne.2go maja wziełam ostatnia tabletke i postanowiłam dac sobie spokój. Niepokoi mnie tylko jedno: czy krwawienie w trakcie cyklu przewaznie oznacza owulacje? Juz tłumacze i bardzo licze na Waszą pomoc :* Po wzięciu ostatniej tabletki dostałam,regularnie,jak zwykle okres po 4 dniach,trwał on cztery dni i sie skończył.W sobote i niedziele kochałam się z moim chlopakiem bez zabezpieczenie (pomyślałam sobie,że bezpośrednio po okresie to sie nic niedobrego nie może stać;)) A tu wczoraj (poniedziałek) zobaczyłam krew na wkładce,ale tak tylko jedno "chluśnięcie".Czy to możliwe,żeby tak prędko nastąpiła owulacja?? teraz mam troszke schizola....Bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam serdecznie

Gość kasik28
Babeczki! Miło słyszec Wasze opinie.Ja w 2 dni temu skończyłam brac ostatnie opakowanie.Brałam tabletki łacznie już jakieś 9 lat.Z moim Miśkiem kochamy się tak rzadko że uznałam że nie są potrzebne bo właściwie nie maja możliwości spełniania swojego zadania.Do tego doszedł fakt ze siostra mojego niedzwiedzia jest pigułą i zrąbała mnie że je nadal biore...Mam genetyczne po rodzinie skłonności do zylaków i stojącą pracę,a one jak wiadomo zagęszczają krew.A moja i bez nich wystarczająco szybko krzepnie.Poza tym w moim wieku już i tak płodność spada...(28)Chcę dzidzię ale mój miś nie bardzo.Nawet nie wie jeszce że nie wykupiłam następnego opakowania. Po waszych opiniach dopiero zorientowalam się że też nie mam ochoty na bzykanko i nastrój ostatnio raczej kiepski mówiąc delikatnie.Na początku brania tabletek tak nie było.Ale teraz tak mam-nawet nie wiem od kiedy. Co do okresu nieregularnego to bez tabletek taki właśnie mam.Cykle mi się z miesiąca na miesiąc wydłuzają-Szwagierka piguła mówi TRUDNO-taka moja uroda. Ogólnie nie boja sie odstawienia tabletek tylko reackji Miśka-pewnie sie wystraszy od razu że chcę go natychmiast w pieluchy wpakować...Ale przy bzykanku raz na miesiąc to chyba natychmiast nam nie grozi....Co do wagi-koleżanka zrobiła przerwe-narazie nie bierze 3 tyg. i już schudla!

Gość pola0609
hej pisze na tym forum 1 raz, ale co jakis czas zaglądam i czytam, 35 dni temu wziełam ostatnia tabletke, był okres taki jak zawsze po tabletkach a teraz czekam na natepna miesiaczke i juz sie wkurzam :/:/ narazie nie widze zadnych innych skutków ubocznych po odstawieniu a brałam cilest przez 4 lata bez robienia przerw. Trcche sie boje co to bedzie dalej, bo niektóre wypowiedzi przerazaja mnie :/ Pozdrawiam :):)

Gość basia z radomia
odstawiłam cilest w marcu bo nie miałam ochoty na seks 3 pierwsze miesiączki po odstwieniu były normalne cylk28dni a teraz spóżnia mi sie5dni ,spałam z chłopakiem ale on miał gumke,miał ktoś tak po cilest ,bardzo się boje ,żałuje ze odstawiłąm sama bo pewnie gin by mi to odradził mam 29 lat i bardzo sie boje,miał ktoś tak po cilescie?

Gość lilianna4
a czy ktoras z was odstawila tabletki w pierwszych dniach? zjadlam 5 tabletek ale czuje sie fatalnie i nie chce ich juz brac

Gość cheriska
lilianna4 - jesli bardzo zle sie czujesz to mozesz odstawic pigulki a poczatku pudelka (je tak zrobilam na poczatku mojej pigulkowej przygody z cilestami) ale jesli dasz rade to lepiej doczekac do konca bo moze dolegliwosci mina po kilku dniach... trzymaj sie!:))

Gość malgoska91
Przez rok bralam tabletki yasminelle, od 2 dni przestalam je brac. Jakos 3 dni temu strasznie bolaly mnie jajniki i nienaturalnie czesto oddawalam mocz, w dodatku wczoraj wieczorem wystapily bardzo sladowe brunatne plamienia. Tydzien temu kochalam sie, bez zadnego zabezpieczenia, jednak moj mezczyzna skonczyl 'na zewntarz'. Czy to mozliwe zebym byla w ciazy, czy moze to tylko uczucia zwiazane z odstawieniem tabletek?

Gość malgoska91
* od 2 miesiecy ;P

Gość karolina33
Cześc dziewczyny, w grudniu odstawiłam tabletki-Marvelon. W styczniu okres ok, w lutym ok. W marcu nie przyszedł , gin dał mi na wywołanie, i pod koniec marca dostałam okres. Ale co badania wykazały podwyższona prolaktynę, a to jest przyczyna braku okresu. Tylko zastanawiam sie czy tylko prolaktyna , a może coś jeszcze. Do dnia dzisiejszego nie mam okresu, a chce miec dziecko, juz powoli sie załamuje.Czy bede bezpłodna!!! Nie!!! ja chce dzidziusia

jak to jest z okresem jak się przerwie branie tabletek? Ja dopiero zaczęłam ale czuję się tak okropnie, że chcę przerwać ale nie wiem kiedy mam się potem spodziewać okresu? wyjeżdżamy na wczasy i nie chciałabym dostać w tym czasie :(

Gość cheriska
witaj!! okres powinien pojawic sie w ciagu 2-3 dni po odstawieniu pigulek niezaleznie od tego ile ich wybralas i tak nalezy sie go spodziewac. a co do dolegliwosci to pamietaj ze jesli nie sa to zadne z wymienionych w ulotce jako bezwzgledne sygnaly osrzegawcze to warto poczekac cykl lub 2 bo moze twoj organizm po prostu musi sie przyzwyczaic do hormonow:) buzka

cheriska dzięki Ci wielkie za odp :) Wziełam dopiero 3tabletkę więc jestem jeszcze w trakcie okresu, więc miałby mi się wydłużyć czy jak?! Czuję się koszmarnie, duszności, nudności, ból w klatce piersiowej, deprecha i ta głowa, kręcenie i ból..

Gość cheriska
no moze byc taki nieregularny czyli troszke dluzszy niz zwykle ja odstawilam pierwsze tabletki po 2 dniach i jakos tak o 2 z tego co poamietam okres mi sie wtedy przedluzyl ale to trudno tak dokladnie przewidziec:) ale moijm zdaniem jesli pojawily sie dusznosci i bole w klatce to nie ma co czekac z odstawieniem pigulek bo to niezbyt dobre objawy:/ kiedy dokuczaja mdlosci przejsciowe bole nog czy kiepski nastroj mozna czekac ale tobie raczej nie polecam zwlekac - najlepiej odloz tabsy i wybierz sie niedlugo do lekarza moze on cos jeszcze doradzi pozdrawiam!!!:)

cheriska :) bardzo, bardzo ale to bardzo Ci dziękuję! a powiesz mi jeszcze tylko za ile wystąpiła u Ciebie kolejna miesiączka? skoro zaczęłam brać i przerwę w 3dc okres mi się wydłuży, to następna miesiączka wystąpi mniej więcej za miesiąc czy szybciej?

Gość cheriska
na 100% to nigdy nie wiadomo:) ale powinno byc plus minus po miesiacu to moga byc wahania ok 2-3 czasem 4 dniowe zalezy na ile hormony zdazyly na ciebie wplynac ale z mojego doswiadczenia wynika ze nie powinno byc duzego przesuniecia nic sie nie martw!:)))