Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

WYBORY WYBORY czyli Kaczki na taczki 8 archiwum

Polecane posty

Gość gość
A ten dalej będzie bredził swoje... że nic się nie stało, mimo tego że prokuraturę te rozmowy jednak interesują.xxInteresują bo prokuratura musi sprawdzić czy coś z tych bredni nie zostało wprowadzone w czyn czyli działa wg prawa którego wg ciebie w Polsce nie ma.:D"I co jest najbardziej przerażające.. w Polsce nie istnieje prawo, które by te działania było w stanie ukarać. Skoro prawo jest ułożone dla bandytów, gangsterów, bangsterów, to czego się spodziewać?"xI kto tu jest idiotą?:D

Gość gość
gość dziś te, gość dziś jakie 2006-2007 mamy 2015, spójrz w kalendarz idioto xx"Gość" tylko przywołuje przykłady na to w jaki sposób rządził pis. Idioto.

Gość gość
Ale może nie mam racji i takie prawo w Polsce nie obowiazuje, że za czyny karalne się karze.To może pan, panie myrevin, poda jakieś przykłady na swoje twierdzenia?Po tym poznamy kto tu jest idiotą....:D

Gość gość
Dla większej jeszcze jasnośc***anie myrevin...xTeraz sobie prywatnie rozmawiamy.I ja opowiadam, że dwa lata temu zamordowałem Jarosława K. prezesa pisu.Czy jakikolwiek sąd może mnie ukarac za morderstwo?Pan chwile pomyśli (jak ma pan czym) i czekam na odpowiedź.

Gość gość
Boisz się przegrać butelkę wódki?

Gość gość
gość dziś Boisz się przegrać butelkę wódki?xxNie...Ale założyć się mogę z kimś od kogo będę mógł realnie wyegzekwować wygraną.Od "gościa" na forum nie ma jak.

Gość gość
Ale, cd do postu - dziś , może prokuratura sprawdzić czy w moich słowach nie ma prawdy, podobnie jak w sprawie ostatnich "taśm prawdy".Czy już powoli dociera do pana to, panie myrevin?

Gość Myrevin
Sp....aj! :D🖐️))) Tylko taki sens rozmowy z tobą. Nie napisałem nic o karaniu za rozmowy idioto. I tyle.

Gość gość
Myrevin dziś Sp....aj! smiech.giflapka.gif )))Tylko taki sens rozmowy z tobą. Nie napisałem nic o karaniu za rozmowy idioto. I tyle.xxCzyli jednak nie doszło. No cóż... Alkohol uszkadza mózg i tu mamy przykład.xxWystarczy przeczytać ten post.x"Myrevin dziś To że publikuje się jakąś książkę... no ale co w tym dziwnego... w ogóle publikuje się różne "dziwne" rzeczy... może wydawca liczył na przychylność władzy.. może wydał to w zamian za kontrakt na książki dostarczane szkołom a opłacane przez państwo. Tak, proszę państwa, takie rzeczy są całkiem realne w rządzonej przez osiem lat, ponoć liberalnej PO. O tym mówią np nagrania dokonane przez "kelnerów". I co jest najbardziej przerażające.. w Polsce nie istnieje prawo, które by te działania było w stanie ukarać. Skoro prawo jest ułożone dla bandytów, gangsterów, bangsterów, to czego się spodziewać? Na pewno nie sprawiedliwości."xxO czym w nim mowa.M.in. o jakimś prawie które wg pana myrevina nie istnieje.W Polsce karze się za czyny zgodnie z obowiązujacym prawemCzyli takie prawo istnieje a więc o tym nie mógł szanowny pan myrevin mówićCzyli o czym mógłby...Powołuje się na "kelnerów" nagrywających rozmowy.A więc wniosek jest jasny.Chodzi mu o karanie za rozmowy czy raczej ich treść.A tymczasem szanowny pan myrevin napisał:x"Myrevin dziś Sp....aj! smiech.giflapka.gif )))Tylko taki sens rozmowy z tobą. Nie napisałem nic o karaniu za rozmowy idioto. I tyle."xxI kto tu jest idiotą?:D:D

Gość gość
To masz Shatyn tutaj mój nr konta i po wygraniu przeze mnie zakładu przelej 40zł na średniej jakości 0,5 l 16870 1045 2078 1220 0858 0001 Jeżeli ty wygrasz to skontakuje się z Tobą. w odbiorce przelewu możesz wpisać co chcesz.

Gość gość
Chyba nie zrozumiałeś mojego poprzedniego postu.Nie można się załozyć z kimś kto jest tylko "gościem" na forum dyskusyjnym...Bo nie ma jak wyegzekwować wygranej czy też potwierdzić otrzymanie takowej.Nie wiem jak ci jaśniej to wytłumaczyć.... Może dużymi literami?

Gość gość
Tu można jedynie polegać na słowie pisanym.I gdybyś miał stały nick czy też gdybyś się nim od sporego czasu posługiwał to wtedy możemy wyrazić swoje opinie i czekac na rozstrzygnięcie po wyborach. I będzie wiadomo który nick miał rację a a który nie.I tyle.

Gość gość
Myrevin dziś Nawet nie chce mi się tego czytać, więc powtórzę, SP*****AJ!xxMoże nie tyle nie "niechce" co po prostu nie jesteś w stanie zrozumieć.I powinienieś sie do tego przyznac otwarcie bo przecież po twoich reakcja to wyraźnie widać.A swój poziom, nie tylko intelektualny też określiłeś jasno używając słowa "SP*****AJ" ...:DAle tę rade, powinieneś zastosować do siebie bo ja, jestem na topiku założonym przez siebie a ty jesteś na nim gościem.A więc tylko jedna osoba może stąd "SPIERDALAĆ" używając twojej terminologii spod budki z piwem.I tą osobą jest pan, panie myrevin...:D

Gość gość
Cieszę się, że nareszcie będzie sensowna koalicja PiS, Korwin i Kukiz. :)

Gość gość
gość dziś Cieszę się, że nareszcie będzie sensowna koalicja PiS, Korwin i Kukiz. xxNie dość, że nie podzielam twojej radości to jeszcze mam do niej zastrzeżenia.Kukiz jasno określił, że nie będzie wchodził w żadne stałe koalicje.A więc nie masz się z czego cieszyć bo coś takiego nie zaistnieje.Ale na razie...Znikam na czas jakiś

Gość gość
Dlaczego znowu z Shatyna idiotę? Nie macie sumienia, naprawdę.

Gość gość
gość dziś To masz Shatyn tutaj mój nr konta i po wygraniu przeze mnie zakładu przelej 40zł na średniej jakości 0,5 l 16870 1045 2078 1220 0858 0001 Jeżeli ty wygrasz to skontakuje się z Tobą. w odbiorce przelewu możesz wpisać co chcesz. X Niepoprawny format numeru rachunku NRB. x I po co się ośmieszasz?

Gość gość
UNIA EUROPEJSKA zrobi z nas BEZDOMNYCH przez podatek katastralny? Już niebawem setek tysięcy Polaków nie będzie stać na utrzymanie własnych mieszkań oraz domów i będą zmuszeni przenieść się do dzielnic dla biedoty! Taki scenariusz jest całkiem prawdopodobny. Stanie się tak, jeśli w Polsce wprowadzony zostanie podatek katastralny. A w obliczu kryzysu finansowego, jaki dręczy Europę, również i nam Unia może narzucić takie rozwiązanie! - W tej chwili Unia Europejska może regulować tylko podatki pośrednie, czyli VAT i akcyzę, na podatki majątkowe nie ma jeszcze wpływu. Ale jej apetyt jest o wiele większy - komentuje możliwość wprowadzenia w Polsce podatku katastralnego ekonomista Robert Gwiazdowski (50 l.) z Centrum im. Adama Smitha. O co chodzi z tym podatkiem i czemu może mocno uderzyć nas po kieszeni? Tzw. podatek katastralny ma zastąpić przepisy dotyczące podatku od nieruchomości. Obecnie wysokość daniny od nieruchomości uzależniona jest wyłącznie od powierzchni gruntu, na jakiej się znajduje, niezależnie do miejsca. Tak więc podobną jego wysokość odprowadzają właściciele działek w centrum wielkich miast i na obrzeżach małych miejscowości. Natomiast po wprowadzeniu podatku katastralnego jego wysokość będzie obliczana na podstawie wartości rynkowej nieruchomości. Skandaliczna podwyżka Według przewidywań jego wysokość może wynosić ok. 1 proc. wartości nieruchomości rocznie. I mimo że ta stawka wydaje się niewielka, może się ona okazać druzgoczącą dla wielu z nas. Bowiem wartość rynkowa mieszkań i domów w największych polskich miastach opiewa na setki tysięcy złotych, nierzadko dochodząc nawet do 1 mln zł. Spowoduje to, że wielu osób, w szczególności emerytów i rencistów, nie będzie stać na odprowadzenie stawek podatku od 500 zł miesięcznie w górę! Zamiast tego zmuszeni zostaną do wyprowadzki na obrzeża miast, tworząc całe dzielnice biedoty, a centra miast pozostawiając bogaczom. - Podatek katastralny może zrujnować wielu niezmożonych ludzi. W szczególności jeśli jego stawka liczona będzie w procentach, a nie promilach wartości nieruchomości - ostrzega Gwiazdowski. W tej chwili podatek katastralny funkcjonuje m.in. w Hiszpanii, Wielkiej Brytanii, Irlandii, Niemczech, Szwecji. Tyle przyjdzie ci zapłacić Gdzie Wartość Rocznie Mies. None Mieszkanie Warszawa Centrum 45 m2 650 tys. zł 6,5 tys. zł 541 zł Mieszkanie Warszawa Ursynów 47 m2 395 tys. zł 3,95 tys.zł 330 zł Dom Warszawa Sadyba 210 m2 1,55 mln zł 15,5 tys. 1291 zł Kraków Centrum 36 m2 279 tys. zł 2,79 tys. zł 232 zł Kraków Kurdwanów 67 m2 435 tys. zł 4,35 tys. zł 362 zł Dom Kraków Wola Justowska 200 m2 1,45 mln zł 14,5 tys. zł 1208 zł Poznań Stare Miasto 56 m2 240 tys. zł 2,4 tys. zł 200 zł Poznań Wilda 44 m2 265 tys. zł 2,65 tys. zł 220 zł Dom Poznań Świerczewo 190 m2 849 tys. zł 8,49 tys. zł 707 zł Boimy się, że stracimy nasz dom Halina (61 l.) i Maciej (69 l.) Górscy mają dom w Warszawie o wartości ok. 3 milionów złotych. Pani Halina jest emerytowanym historykiem i dostaje zaledwie 1,5 tys. zł miesięcznie. Pan Maciej natomiast dostaje emeryturę francuską - ok. 3 tys. zł. Jeśli w życie wejdzie podatek katastralny, będą płacić 30 tys. złotych daniny rocznie! - To przerażające, nie będziemy w stanie utrzymać domu - boją się państwo Górscy

Gość gość
jeszcze tylko parę dni, dopilnowanie zeby wybory nie zostaly sfalszowane i wreszcie odzyskamy niepodleglość. huraaaaaa!!!!!

Gość gość
Niech pani Kopacz ma odwagę powiedzieć uczciwie, jakie będą zmiany po wyborach. (…) Czy planuje wprowadzenie podatku katastralnego. Niech Ewa Kopacz powie prawdę — alarmowała Beata Szydło podczas swojej konferencji prasowej w Pile, wskazując że doradca ministra finansów zapowiedział dziś konieczność wprowadzenia podatku katastralnego. Chcę zapytać o wiarygodność deklaracji pani premier, która jeździ po Polsce i zamiast zadbać o sprawy Polaków, koncentruje się wyłącznie na Prawie i sprawiedliwości. Bardzo się cieszę, że Ewa Kopacz tyle wysiłku wkłada w promocję PiS, ale wolałabym, żeby zajęła się sprawami Polaków i powiedziała prawdę o planach, jakie ma w kwestiach gospodarczych. Na czym polega plan podatkowy którym tak się szczyci? Szczegółów nie znamy — mówiła kandydatka PiS, wskazując na niepokojące doniesienia, które świadczą o przygotowywaniu niebezpiecznych rozwiązań podatkowych. Dzisiaj, szef Rady Konsultacyjnej Prawa Podatkowego przy Ministrze Finansów, a więc postać, która doradza ministrowi, pan prof. Bogumił Brzeziński, powiedział, ze w Polsce trzeba wprowadzić podatek katastralny, podatek od nieruchomości. Co to znaczy? To znaczy że wszyscy będziemy płacić dużo wyższe podatki — podkreśliła, wskazując na symulacje, m.in. posła Andrzeja Adamczyka, według których po wprowadzeniu podatku, ktoś kto płaci podatek za mieszkanie w wysokości 100 czy 200 zł, po zmianie będzie płacił 3 tysiące. CZYTAJ TAKŻE: Katastrofa podatkowa. Jedynymi wygranymi na wprowadzeniu podatku katastralnego mogą być deweloperzy Niech pani Kopacz ma odwagę powiedzieć uczciwie, jakie będą zmiany. (…) Mówiła, że nie będzie podwyższać wieku emerytalnego, podwyższyli. Mówili, że nie będą podwyższać podatków, podwyższyli. Niech ma odwagę powiedzieć dzisiaj jak będzie po wyborach. Czy planuje wprowadzenie podatku katastralnego. Niech Ewa Kopacz powie prawdę — apelowała Szydło

Gość gość
Od dawna PO twierdziła, że nie ma zamiaru wprowadzac podatku katastralnego i od dawna ten podatek służy jako straszak w atakach na PO.Już w 2007 roku mówiono, że PO wprowadza ten podatek od 2008 czy 2009 roku.Kataster tak czy inaczej zostanie wprowadzony kiedys ale nie przypuszczam,żeby był znacząco większy niż dotychczas płacone podatki za posiadanie własności.Bo każdy normalnie rozumiejący a nie oszołom z pisu wie, że wprowadzenie tego podatku w takiej wysokości w jakiej jest zapowiadany przez oszołomstwo wywołałoby natychmiastowa reakcję i protesty na ulicach i upadek rządu.

Gość gość
gość dziś jeszcze tylko parę dni, dopilnowanie zeby wybory nie zostaly sfalszowane i wreszcie odzyskamy niepodleglość. huraaaaaa!!!!!xxTo nie mamy niepodległości?Opisz co sie zmieni. Tak konkretnie.

Gość gość
_iftar_ dziś Jakie wyniki wyborów typujecie???xxRóżnica pomiędzy PO a pisem wyniesie wg mnie ok 5-10%.Np. PO ok. 20-25%, pis ok. 30-35%I mam nadzieje, że pis nie będzie miał większości i nie będzie mógł stworzyć koalicji i rządu.

Gość gość
Shatyn dziś UNIA EUROPEJSKA zrobi z nas BEZDOMNYCH przez podatek katastralny? 08.10.2011, godz. 05:00 / aktualizacja 21.07.2012, godz. 01:21

Gość gość
Do... gość dziś Czyli sprzed paru lat. I o to mi chodziło. Mamy prawie listopad 2015