Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atomka83

Implantacja zarodka, jakie miałyście objawy? kontynuacja c.d.

Polecane posty

A więc - plamienia skończyły się 27dc i dzisiaj, czyli 31dc....dwie kreski na teście!!! póki co nauczona doświadczeniem próbuję się zbytnio nie emocjonować, dzisiaj zadzwonię do mojego ginekologa i spytam kiedy mam przyjść ale myślę, że nie ma sensu wcześniej niż za 2 tygodnie, teraz czeka mnie dosyć nerwowy czas w oczekiwaniu na serducho.

Doris - Gratulacje wielkie! Trzymam kciuki, żeby czas oczekiwania minął szybko :) Jeśli chodzi o objawy, to ja nie miałam żadnych :) Dopiero w 6 tc pojawiły się mdłości, które całe szczęście po 2 tygodniach praktycznie ustąpiły. A wczoraj widziałam Fasolinkę machającą rękami i nogami! :) 9t3d

Doris gratuluje!!:-) Amimi na moja tarczyce lykam tylko jod bo po szczegolowych badaniach wyszlo ze tarczyca funkcjonuje prawidlowo i nie dostalam zadnych lekow, jedynie jak zajde w ciaze to mam powtorzyc wszystkie badania i zjawic sie u lekarza A ja do gin chodze prywatnie wiec nie sadze by udalo sie na nfz, ale chyba wole prywatnie bo jakos bardziej sie wtedy przykladaj :-P

Doris musi to być wspaniałe uczucie jak widzi się te 2 kreski :). Gratuluję!

Gość DigitalGirl
Doris, you know what i feel ! :) <3 u mnie po wczorajszej wizycie: dostaliśmy propozycję inseminacji w następnym cyklu i się decydujemy. Co prawda mamy obiekcje lekkie, bo nie miałam badanych hormonów i to tak z grubej rury działanie, ale z drugiej strony chcemy sobie dać szansę. Także czekamy do 1 maja na @ potem między 5 a 9 dc lekujemy (nie pamiętam nazwy, sprawdzę w domu) a 12dc zgłaszamy się a monitoring i przygotowanie do inseminacji.

Gość malinowa00
Doris gratuluję!! :) oby wszystko było w porządku na pierwszym usg i przez kolejne 8 miesięcy :-) Ruda Ania to musiał być super widok-też chciałabym taki ujrzeć u siebie :) Justyn i Kamila jak Wasze samopoczucie? :) dzialacie w tym cyklu?

Gość Blanula87
Doris gratuluje z calego serca!!! Czytam Was kobietki czytam, ale wyluzowalam jakos sie uspokoilam i nie pisze bo pisaniem sie nakrecam :-) w zeszlym tym dziwnym cyklu po plamieniach brazowych i wysokich tempkach dostalam normalnego krwawienia tzn 3 dniowego i tempka spadla teraz mam 7 dni do @ i juz zadnych objawow sobie nie wmawiam sa tradycyjne sygnalizujace nadchodzaca @. Pojawiły sie u nas problemy z finansami i musimy odbic sie od dna w sumie to dobrze ze nie poszlam do lekarza bo teraz nie bylo by mnie stac na kontynuowanie leczenia... Sciskam Was mocno i czytam :-)

Gość Gowsik
Hej wszystkim. U mnie bez zmian, aktualnie po @ i przed plodnymi. Podjelam decyzje o zaprzestaniu pisania. Dotarlo do mnie ze czytanie, pisanie i sila rzeczy rozmyslanie nie czyni mnie bardziej rozluzniona. Nakrecam sie niepotrzebnie. Trzymam za Was wszystkie kciuki i pozdrawiam serdecznie.

Doris gratuluję!! :) :) Oby wszystko było dobrze! Dajesz mi nadzieję że mimo plamień i problemów z prolaktyną jednak może się udać :) Przez ile dni miałaś plamienia i w których dniach cyklu? Gratuluję raz jeszcze :) Amimi zanim dowiedziałam się o pierwszej ciąży miałam wszystkie objawy jak na @ z dwoma wyjątkami, jeden z nich to wewnętrzne "roztrzęsienie", nawet ręce mi się trzęsły i miałam uczucie jakbym miała wewnątrz uruchomiony cały czas wibrator :p, a drugi to w terminie @ miałam dziwne klucie w podbrzuszu, pokłuło kilka razy i przechodziło, i tak jakieś 2 dni Agnieszka to my będziemy sprawdzać wyniki w tym samym dniu, oby było dobrze

Gość justa912
Dziewczyny gratuluję tym którym się już udało! Ja staram się 3 miesiąc. I właśnie pojawiło się u mnie coś dziwnego... zwykle cykle 28 dniowe. Dziś w 15 dc pojawiła się żywo czerwona krew znaczy plamki krwi... zastanawiam się czy to owulacyjne czy może implantacyjne, tylko czy owulacja az tak by mi się przyspieszyła? Czy to możliwe aby była w 8 dc? Ehhh nie chce się nakręcić ale może a nóż tymbardziej ze w tamtym cyklu byłam chora.

Justyn wychodzi na to, że plamienie miałam 5,5 dnia w tym pierwsze 2 dni to była smuga śluzu kawowego i tyle - bardziej intensywne (ale i tak słabe jak na mnie) plamienie miałam 3,5 dnia ale to było zupełnie inne plamienie niż za pierwszym razem - dużo jaśniejsze i z krwią, poprzednie było ciemnobrązowe, praktycznie czarne. Jeżeli chodzi o prolaktynę to spokojnie Justyn, nie mamy z nią problemu :), tak podniesioną prolaktyną nie należy się martwić, tym bardziej, że ona ma to do siebie, że raz możesz mieć ponad normę raz nie, zależy od ilości stresów, wiem jedno - prolaktyna na takim poziomie nie jest w stanie zablokować owulacji. xxx Justyna, myślę, że tak wcześnie to co najwyżej może być plamienie owulacyjne.

Amimi u mnie 25 tc. Czuję się dobrze, cały czas pracuje i jak na razie ciąża mi służy. Zobaczymy jak będzie dalej, pewnie coraz ciężej. Mały coraz bardziej się wierci i daje o sobie znać :-) jutro idę na test obciążenia glukozą. Dam znać czy było tak strasznie. Nitka co tam u Ciebie? Nelina na kiedy masz termin?

Gość Nefretetetetete
Cześć, dziewczyny Dwa testy wyszły mi pozytywnie ale bardzo jasne kreski byly robione rano, a trzeci negatywny. W aptece mi powiedziała farmaceutka, ze to na pewno ciaza w ciagu dnia zrobilam dwa i wyszly negatywnie. Nie doszukuje sie objawów, poniewaz ciaza moglaby jeszcze poczekac. Mam pytanie. Podbrzusze boli mnie inaczej niz na miesiaczke dosc mocno kluja jajniki i bardzo czesto chodze do toalety. Myslalam, ze nie jestem w ciazy skoro testy negatywne, ale czy te objawy sa ciazowe czy to moze bardziej jakas infekcja?

Gość Doris32
Nefretete ciężko coś stwierdzić z informacji, które podalas. Który to dzień cyklu?, masz regularne cykle?, ile dni po terminie @ robilas pierwszy test? Napisz to moze cos się rozjaśni, być może jeszcze jest za wcześnie na testy później niż z porannego moczu i stąd negatywne wyniki.

Gość Nefretetetetete
Mam regularne cykle 26-28 dniowe od 1,5 roku, a to jest 20 dzien cyklu. Wiem, że byla mozliwosc zaplodnienia ;) Z jednej strony nie jestem 100% gotowa na ciąże, ale z drugiej boje się ze to jakas grozna infekcja. Oprócz tego mam białe upławy ale sa one bez brzydkiego zapachu tak jak to przy infekcji bywa, mam powiekszone piersi od dluzszego czasu niz zazwyczaj przed miesiaczka. Juz warjuje bo nie wiem co to moze byc

Testy ciążowe nie wychodzą pozytywnie z powodu infekcji :), 20dc to za wcześnie na pozytywny test, nie wiem o co moze chodzić.

Gość Nefretetetetete
No to mam problem, pewnie bede musiala wybrac sie do lekarza

Gość kamyczek85
doris gratulacje!!!!!!!!!! w koncu sie doczekalas :) zazdroszcze ci jak cholera hehe napisz czy cos przeczuwalas? mialas jakies najpierwsze objawy? u mnie powinna byc juz @. jak dotad mam klucia tylko i to caly dzien dzisiejszy.

Gość Amimi
Doris,super wiadomosc :-) Gratuluje! Teraz na pewno bedzie dobrze. Zobaczysz:-) Xxx Blondyneczko,popytaj po szpitalach. Ja tak znalazlam i zaplacilam duzo mniej. Xxx Atomka, fajnie ze masz sile na prace :-) Ja bym chetnie poodpoczywala. Xxx Kamyczku,moze jednak sie cos udalo?:-) nie korci Cie test? Ja bym nie wytrzymala.

Gość Amimi
Takie sa ceny,wiec nie jest zle. Ja zaplacilam 150. Ale to bylo na NFZ. Ceny sa rozne,nawet 800 zl,ale czego sie nie zrobi :-)

Gość agnieszka5g
Doris moje gratulacje!! Super!

Amimi może już niedługo będziesz miała okazję :-D ja w sumie nie sądziłam że tak długo dam radę pracować, ale jakoś leci tydzień za tygodniem. Fakt w pracy mam teraz mniej na głowie i więcej przerw i wszyscy są bardzo mili pomocni i rozumieją mój odmienny stan. Są dni że mam mniej energii, są takie że więcej. Czas mi szybciej leci, tydzień za tygodniem. Zawsze z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę, co powie lekarz, czy wszystko ok, czy dobre wyniki itp. Wizyty mam co 3 tygodnie i nie na każdej robi mi usg. Doris a te plamienia już ci przeszły? Dzwoniłaś do lekarza, na kiedy masz wizytę? Podzieliłaś się już ze swoim mężem radosną nowiną?

Gość Amimi
Ok Atomka,czesem wydaje mi sie,ze nigdy to nie nastapi. U mnie spadek temp,wiec na dniach dostane...

Kamyczku nie miałam żadnych objawów albo ich nie zarejestrowałam - ostatni miesiąc był najgorszym miesiącem od jakiegoś roku, bardzo dużo pracy, bardzo dużo stresu i starałam się, że tak powiem, przy okazji. Jedynym objawem, który zarejestrowałam było plamienie. xxx Atomka nie plamię już, dzisiaj 32dc, plamienie skończyło się w połowie 27dc i, odpukać, już się nie pojawiło. Wczoraj umówiłam się na wizytę na 28 kwietnia, mój ginekolog powiedział, że i tak nie ma większego sensu wcześniej (o ile nie będzie działo się nic złego).

Gość Aniala
Doris gratulacje:):):) kolejna raz sprawdza się metoda - starałam się przy okazji:) za pozostałe Dziewczyny cały czas trzymam mocno kciuki:)