Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jak wielu znacie metalowców i czy ich lubicie?

Polecane posty

Gość gość
ale ten gust się zmienił w procesie dorastania. Jest różnica między zmieniającym się gustem u dorosłej osoby i u dopiero dojrzewającego dzieciaka który próbuje różnych rzeczy i z części wyrasta. Poza tym wiele osób właśnie z wiekiem zaczyna uważać przynależność do subkultury za dziecinną i nie mogę się im dziwić

Niech ci będzie, ale należy zaznaczyć że to "wyrastanie" nie dotyczy większości fanów tej muzyki. a z ciekawości, właściwie czy między koncertami w uk a tymi zdjęciami które dałam o 23:49, istnieje jakas istotna różnica jeśli chodzi o ubiór publiczności?:P

Gość gość
w uk ludzie bardziej sie stroja :P I szczerze mówiąc myślę, że większość ludzi właśnie wyrasta z subkultur i ograniczania się do jednego rodzaju muzyki.

Gość gość
"Teraz metale też wyglądają inaczej niż np. 10 lat temu" Wypowiadasz się na tematy, o których nie masz pojęcia. Nadal noszą się w stylu obowiązującym od połowy lat 90-tych. "np. coraz więcej facetów woli porządny sweter zmiast bluzy i jeansy zamiast bojówek które były modne parę lat temu" Nadal większość nosi bluzy, ale już nie te zwyczajne, tylko rozpinane z rockmetalshopu za mniej-więcej 200 zł, bojówki też, tylko że czarne (w latach 90-tych też niektórzy je nosili), a nie moro.

Gość gość
widać znasz się na modzie lepiej ode mnie ;) Ja wyraźnie widzę różnicę w tym jak ubierali się metale 10 lat temu i jak wyglądają teraz. Podobnie jak w latach 90tych jedni nie zmienili stylu, inni owszem. Moda się zmienia, pojawiają się nowe rzeczy. Większość ludzi nie wygląda tak samo przez 30 lat, chyba, że ich osobowość się załamie jak założą inny kolor jeansów. I tak jak mówiłam - większość ludzi nosi niebieskie, zwykłe jeansy. Na bojówki była moda kilka lat temu, zwłaszcza wśród ówczesnych licealistów.

Gość gość
Często bywa,że ktoś u nas na wsi idzie do LO i zaczyna ubierać się w bluzy z Rockmetal Shop i w ogóle na czarno,ciekawe zjawisko socjologiczne.To się utrzymuje od dłuższego czasu.Tak naprawdę nie wiem,jakiej kto muzyki słucha, czy sposób ubierania się ma z tym coś wspólnego w ogóle. Wiem ze swoich czasów z liceum,że osoby zakompleksione były w stanie wiele zmienić,by zdobyć przyjaciół wśród osób, które czymś im imponowały.Udawały,że ich coś interesuje,że czegoś słuchają, ściemniali,że byli na Woodstocku i takie tam...Koleżanka z klasy zmieniła styl,bo podobał jej się długowłosy metal.Na uczelni nie można było poznać z wyglądu czy ktoś ma coś wspólnego z metalem,punkiem itp.,nie było żadnych dziwnie wyglądających osób, nuda.

Gość gość
To normalne, że młodzi ludzie którzy jeszcze nie mają 100% samoświadomości eksperymentują z nowymi stylami i muzyką. Widzą to u innych i próbują co im najbardziej będzie pasować. Jak moja siostra była młodsza to kopiowała mnie. Z czasem wyrobiła sobie własny gust (ubraniowy i muzyczny) i wyrosła z tego co podpatrzyła u mnie.

Jedynie lubiłam słuchać System od Down i Disturbed, bullet for my valentine, limp bizkit. Taki mocny metal na szybko mi się nudził bo się dołowałam i głupiałam :D ale rock lubię czasami posłuchać :D na żywo nie znam nikogo ;p

A moja siostra nie chce mnie kopiować, ani muzycznie, ani pod wzgledem ubioru :P :( i uważa mnie chyba za nieszkodliwą wariatkę a nie za starszą i mądrzejszą siostre. co zrobiłam źle? :(

Gość gość
Uważa cię za kretynkę, jak każdy.🖐️

Gość gość
nie jesteś i nie musisz być dla niej autorytetem. Dlaczego miałaby chcieć Cię kopiować?

Gość gość
"Ja wyraźnie widzę różnicę w tym jak ubierali się metale 10 lat temu i jak wyglądają teraz." Ja widzę co innego, ale to są moje spostrzeżenia. Wiesz, białe koszykarskie adiki, niebieskie jeansy i katany na ramonesce, obowiązywały do połowy lat 90-tych, a później to, z czym metalowcy są po dziś dzień utożsamiani. "Podobnie jak w latach 90tych jedni nie zmienili stylu, inni owszem." I tu się zgadzam. Jedni wówczas porzucili białe adidasy i niebieskie jeansy, na rzecz glanów i czarnych jeansów/bojówek, inni nie. "I tak jak mówiłam - większość ludzi nosi niebieskie, zwykłe jeansy." Ja głównie noszę klasyczne niebieskie jeansy. "Na bojówki była moda kilka lat temu, zwłaszcza wśród ówczesnych licealistów." Moro camo metro obowiązywało i nadal obowiązuje wśród fanów BM i NSBM i to od x lat. "Często bywa,że ktoś u nas na wsi idzie do LO i zaczyna ubierać się w bluzy z Rockmetal Shop i w ogóle na czarno,ciekawe zjawisko socjologiczne." Ja właśnie nie lubię dzieci rockmetalshopu.:o To się utrzymuje od dłuższego czasu.Tak naprawdę nie wiem,jakiej kto muzyki słucha, czy sposób ubierania się ma z tym coś wspólnego w ogóle. Wiem ze swoich czasów z liceum,że osoby zakompleksione były w stanie wiele zmienić,by zdobyć przyjaciół "Udawały,że ich coś interesuje,że czegoś słuchają" Typowe dla pokolenia 1990 i 2000.:o "ściemniali,że byli na Woodstocku i takie tam..." Powtarzam po raz enty, że brudstock nie jest festiwalem metalowym. "Koleżanka z klasy zmieniła styl,bo podobał jej się długowłosy metal." Znałem taką laskę, ale później ewoluowała w gotkę.

Gość gość
a ty nigdy nie pożyczałeś pomysłów od ludzi których lubiłeś? I tak, wiem w jakich chodzisz jeansach, wiem też, że prawie wszyscy chodzą w zwykłych, niebieskich jeansach bo najłlatwiej je dostać w sklepie. To, że nie widzisz różnicy wynika pewnie z Twojego wieku, ja byłam jeszcze parę lat temu nastolatką więc tak jak Ty widziałeś zmiany w latach 90 tak ja widzę jak zmieniał się styl metali przez ostatnie 10 lat

no bo sama napisałaś, ze twoja siostra cie kopiowała i obserwowałam dużo razy u znajomych majacych młodsze rodzeństwo, że rodzeństwo to też np. zaczynało słuchać metalu, generalnie kopiowało starszych braci/siostry :P Sama jestem niejako efektem ingerencji mojego starszego brata w moje życie i moje gusta(musze przyznać z perspektywy czasu, że się starał aby przekonac mnie do metalu :D ) a moja siostra nic a nic, mało ze mną rozmawia i jest dziwnym potworem(chociaż jest fizycznie dosyć podobna, ale na tym podobieństwa się kończą). :P

Gość gość
no i dużo dziewczyn które najpierw ubierają się jak metale "ewoluuje" w gotki bo to bardziej kobiecy i wymyślny styl.

Gość gość
najwyraźniej nie uznaje cię za osobę wartą kopiowania. Moja młodsza siostra otwarcie mówiła, że kiedy była dzieckiem to byłam jej wzorem do naśladowania. Może przez to jaka jesteś chamska w stosunku do siostry po prostu nie widzi w tobie wzoru do naśladowania?

"I tu się zgadzam. Jedni wówczas porzucili białe adidasy i niebieskie jeansy, na rzecz glanów i czarnych jeansów/bojówek, inni nie." No ale tak nadal się ubierają niektórzy metale, ta moda nie przemineła w całości :P Więc myśle ze niewiele się zmieniło od lat 90. "Moro camo metro obowiązywało i nadal obowiązuje wśród fanów BM i NSBM i to od x lat." Że co? :D mi znani fani black metalu nie mają jednolitego stylu, ubierają się różnie. Skąd ty bierzesz te "obowiązywanie"? :P

Gość gość
"No ale tak nadal się ubierają niektórzy metale, ta moda nie przemineła w całości :P Więc myśle ze niewiele się zmieniło od lat 90." I o tym właśnie wcześniej pisałem, więc to chyba nie powinno być adresowane do mnie.;) "mi znani fani black metalu nie mają jednolitego stylu, ubierają się różnie. Skąd ty bierzesz te "obowiązywanie"? :P" bo nie ma jednolitego stylu, ale sama chyba przyznasz, że camo metro (tj. te w biało-ciemnoszaro-jasnoszare lub biało-szaro-czarne plamy) jest dość powszechne.

Gość gość
styl militarny jest ogólnie dość powszechny, zwłaszcza wśród fanów power metalu...sam domyśl się dlaczego (zainteresowanie wojną, historią, bronią itd).

Gość gość
Jesteście dość grzeczni dzisiaj,nawet ładnie kaźdy powiedział,co wiedział:-P

Gość gość
Chyba masz na myśli zespoły neopowerowe (choć mogę się mylić), ze szczególnym wskazaniem na popularny zespół na S, ale mniejsza z tym.;) W klasycznym Power, obowiązywał styl lat 80-tych, bo to w końcu wtedy się rozwijał, aczkolwiek wklejam współczesny oldschoolowy Power (kawałek z 2006 roku), z współczesnym ubiorem (spodnie moro camo metro included ;) ). https://www.youtube.com/watch?v=esr-xesI_rU Ogólnie zainteresowania militariami, wojnami itp., są dość powszechne, zwłaszcza wśród fanów BM, NSBM, Viking/Pagan. Co do 18:20, to chyba dobrze. Nie?.;)

Gość gość
Tylko gość z 17:27tak się nakręcił,że nie raczył przeczytać ze zrozumieniem mojego tekstu,w którym nie było nic napisane,że Woodstock jest imprezą metalową,nie,tylko niektórzy ściemniali,że byli na Woodstocku.Nie jestem jakimś niedorozwojem,żeby nie wiedzieć,że Woodstock to nie metalfest jak Wacken Open Air przykładowo,albo nieszczęsny metalfest z Jaworzna,który niestety przeszedł do historii,a szkoda:-(

Gość gość
to już ci tłumaczyła Kasia (kilka razy), nie istnieje coś takiego jak neopower metal. ;)

Gość gość
i jak mówiłam w latach 80tych wszyscy ubierali się na jedno kopyto więc nie dziwi mnie, że wszyscy nosili takie same spodnie i takie same buty. Kolejny dowód na to, że dzisiejsze czasy są bardziej zróżnicowane.

Gość gość
Mama mówi,że nie prawdą jest,że w latach 80-tych "...wszyscy ubierali się na jedno kopyto..."To,jak ktoś był ubrany zależało od stopnia zamożności rodziców,zresztą teraz też.Nie każdego stać na kurtkę ze skóry czy choćby na bluzę za 200zł z Rockmetal Shop.,ani na porządne glaniska.Są osoby,które mają po kilka kurtek i takie,które muszą zadowolić się kurtką z udawanej skóry z sieciówki.

Gość gość
wiesz, że rockmetalshop nie jest jakoś wybitnie drogi?

Gość gość
wiecie, że rockmetalshop to sklepik dla plebsu?

Gość gość
A co Kaśka zażywa teraz ? wie ktoś ?