Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 18

Polecane posty

Bruno Shatyn dziś A tu twoje własne słowa: x "Ale zostało odszkodowanie S Ą D O W N I E przyznane za szkody wcześniejsze UCZYNIONE." x x Albo przyznasz się do kłamstwa albo... Koniec rozmowy... Twój wybór... NAstępny mój post tylko po twoim przyznaniu sie do kłamstwa i PRZEPROSZENIU !!!!

Gość gość
"I właśnie te kryzysy miałeś wymienić... No tak ze dwa..." x oj te "kryzysy" to ja mogę wymieniać w nieskończoność. deficyt który za buzka wzrósł z 7 do 30 mld. podatki które wprowadzał belka, "zamrozenie" kwoty wolnej od podatku, oszczędnościowy "plan hausnera", "reformy" dzięki którym w polsce zarabiamy prawie najmniej w europie, mamy najmniejsze emerytury (stopę zastąpienia) ale za to jedne z najwyższych współpłatności za leki. x i tylko ten "straszny pis" rozdaje pieniądze "patologii" zamiast pouczyć ją że nic poza siedzeniem w pampersie na kasie w biedronce za tysiaka miesięcznie jej się nie należy bo państwo ma wydatki ważniejsze. w końcu pan kulczyk i inni mają swoje potrzeby a dla wszystkich nie wystarczy.

Fragment wysłuchania z 2014: - Mieliśmy ostatnio do czynienia z wejściem służb specjalnych do redakcji jednego z tygodników, który ujawnił aferę podsłuchową. Było też aresztowanie dziennikarzy relacjonujących wejście do PKW. Ci dziennikarze spędzili 24 godziny w areszcie. Mamy do czynienia z przesuwaniem mojego kraju na wschód - w kierunku standardów rosyjskich i białoruskich - dodał Czarnecki. x Ciekawe,że jak PIS tak robi , to nie przesuwa kraju na wschód

Gość gość
To wymień z tej "nieskończoności" DWA kryzysy. Ale nie opisuj działań Buzka czy innych tylko napisz o dwóch kryzysach na które się rządy powoływały. Shatyn

Gość gość
"Bo to byłą odpowiedź na twój post." x aha, czyli "odpowiedź na mój post" to była informacja o "sukcesie" PO polegającym na "obniżeniu deficytu poniżej 3%" ale informacja o tym że to sama PO ten deficyt najpierw powiększyła to już "nie o tym była mowa". to tak zwane "pół prawdy czyli całe kłamstwo". platformiany sługus łze po raz kolejny.

Gość gość
"NAstępny mój post tylko po twoim przyznaniu sie do kłamstwa i PRZEPROSZENIU !!!! " x czyli następne twoje kłamstwo. wielkie słowa z których nic nie wynika bo smarowałeś kolejne posty jeden po drugim za nic mając swoje własne słowa/zapowiedzi.

Gość gość
"Ale co ma piernik do wiatraka w kwestii tych kryzysów???" x to że polski nie dotknęły żadne kryzysy. myśmy nie mieli kredytów subprime, nie mieliśmy spektakularnych bankructw firm i instytucji finansowych, złych kredytów w portfelach banków, na utracie wartości złotówki ucierpiał dług zagraniczny ale bardzo zyskali polscy eksporterzy. cena ropy która w wyniku wzorstu wartości dolara powinna wzrosnąć nie wzrosła zbytnio ponieważ cena za baryłkę w dolarach mocno spadła. więc to całe gadanie o kryzysie to tylko ściema propagandy. buzkowi się nie trafiło takie wygodne usprawiedliwienie to nie ma wytłumaczenia dla wzrostu długów za jego "nierządu" a PO opowiada bajki o "światowym kryzysie" który niby nas tak strasznie dotknął bo to lepsze niż przyznać się jak rząd na węgrzech że "ukradliśmy wszystko co było cięższe od powietrza".

Gość gość
Pavelko sie napoci nie nadąży wyszukiwać kopiować i wklejać:D

Gość gość
Właśnie Pavlo, informuj uczestników dyskusji kiedy używasz cudzych wypowiedzi, a nie wklejasz jako swoje.

Gość gość
Wkleja ale zazwyczaj ujmuje w cudzysłów lub podaje źrodło. A Pavlo wkleja cudze wypowiedzi z innych dyskusji jako swoje zdanie:D

Gość gość
To co robi Pavlo to kradzież cudzej własności intelektualnej.

Gość gość
Pavlo z tatą bronią nieudacznikow którzy nie potrafili rządzić ani nie potrafią przegrać

A Pavlo wkleja cudze wypowiedzi z innych dyskusji jako swoje zdaniesmiech.gif x Nigdzie nie pisałem, że to moje słowa więc nie wpieraj mi czegoś czego nie napisałem.

Gość gość
W 2008 nie mieliśmy kryzysu? Powiedz to tysiącom ludzi pozwalnianych wtedy z różnych firm:D Bo już o tym, że wspólczesne gospodarki to naczynia połączone i oddziałują na siebie nie będę wspominał. Dla zerojedynkowych pisiorów to abstrakcja.

Wystarczy ,żeby Niemcy miały kryzys, a kryzys odbije się na Polsce wielką czkawką, gdyż eksport polski idzie głównie na Niemcy

Gość gość
Wczoraj w Sejmie doszło do głosowania nad wprowadzeniem do porządku obrad projektu ustawy o Trybunale Konstytucyjnym autorstwa KOD. Wynik tego głosowania był co najmniej zaskakujący. Okazało się bowiem, że za podjęciem dalszych prac głosowali posłowie PiS, Kukiz'15 oraz PSL. Przeciwko byli wszyscy posłowie Platformy Obywatelskiej i Nowoczesnej. To pokazuje wyraźnie jak bardzo posłom "totalnej" opozycji zależy na kompromisie w/s TK...

Gość gość
może dlatego, że "kompromis" nie zawierał konieczności zaprzysiężenia posłów i wydrukowania wyroków

kompromis jak sama nazwa wskazuje,ma polega na cofnieciu sie kazdej ze stron o krok do tylu,a nie spelnienie zadan do tego opozycji w kazdym punkcie x Rozumiem, że gdybym ja złamał prawo np. kradnąc Tobie milion złotych i po czasie proponując Tobie kompromis w sądzie , to wycofałabyś oskarżenia o kradzież i uznała w ramach komromisu ,że wcale prawa nie złamałem, tylko pożyczyłem od Ciebie pieniądze gdy chciałbym oddać Tobie 900 tys. zł i zobowiązał się do spłacenia zaległych 100 tys. ? Tak mniej więcej wygląda kompromis jakiego chce PIS - by w ramach kompromisu uznać, że mają prawo łamać prawo. A jak już raz im na sucho ujdzie, to będą to robić nagminnie proponując coraz to nowe kompromisy

Gość gość
Otulona, Ty kiedyś zajmujesz się dzieckiem, czy tylko chlasz i grasujesz na forum?

W tym wypadku pójście na kompromis to nic innego jak ciche przyzwolenie na łamanie prawa przez PIS i właśnie na takie ciche przyzwolenie PIS czeka

🖐️ skoro już ustaliliśmy że się kochamy to ja jeszcze raz w pewnej sprawie. Nie ma czegoś takiego jak donoszenie do Brukseli. Kukiz 15 ustami oszołomionego Pawła czy niejakiego Tyszki marszałka wygaduje kuriozalne rzeczy porównując UE do ZSRR. Ani PIS do Brukseli nie donosił ani Po ani Pietru ( narcyz polityczny.... i chociażby rumuński żyd ..co nie jest czymś czego powinien się wstydzić tak jak Agata Kornhauser - Duda i inni ....). UE to jest nasza wspólnota, w której oczywiście nie wszystko działa jak powinno, ale własnie poprzez dobre stosunki z nią i dobre układy możemy ją zmieniać na lepsze, a my w tej chwili się z UE skłócamy więc leżymy na glebie bo wcześniej byliśmy na kolanach ( jak twierdzi PIS). Tylko mając dobre stosunki z UE możemy ją zmieniać od wewnątrz bo my w UE jesteśmy. UE ma prawo zwracać nam uwage że łamiemy reguły gry na które sami się zgodziliśmy. PO nie skarżyło się na UE, że przegrało wybory. to fałszywa retoryka PISu , którą powtarzają niektórzy bezmyślnie. Za to PIS w UE głosił że w Polsce sfałszowano wybory...co nas oczerniało w sumie,a po wyborach w 2015 nagle mu się wszystko zgadzało. Przypominam też, że PO gratulowało np Dudzie wygranych wyborów, a PIS dezawuował wygraną Komorowskiego..to jedna z różnić między tymi partiami. >> Nie głosowałem na obecną konstytucję w referendum w 97 roku bo jej nie popierałem. Ale teraz po latach jej bronię. Więc nie jestem kimś kto od początku był za takimi rozwiązaniami w Polsce w takiej formie z takimi zapisami, mimo to OBECNA konstytucja powinna być szanowana i dzięki obecnej wybrany został Duda , a więc powinien ją szanować. Jeżeli wg nowej ustawy PIS , TK miałby zajmować się ustawami wg kolejności zgłoszeń to SAMA ustawa o TK byłaby procedowana za parę lat. To niedopuszczalne albowiem to ustawa która ORGANIZUJE pracę TK więc MUSI mieć pierwszeństwo. wyobraźmy sobie że na podstawie nowej ustawy naprawczej ( jeszcze nie rozpoznanej prawnie ), obraduje dziś TK i wydaje orzeczenia. PIS zadowolony bo TK ją respektuje. Za parę lat w kolejce pojawia się ustawa naprawcza i TK jednak orzeka że jest niezgodna z konstytucją. Co więc z wyrokami przez ten czas? Orzekane były wg BŁEDNYCH zasad z tej ustawy ... a więc za parę lat okazałoby sioę że wszystkie wyroki można wywalić do kosza.... Tak więc logicznie rzecz biorąc TK miał prawo w pierwszej kolejności zająć się własnie tą KLUCZOWĄ ustawą. Ja nie jestem prawnikiem ale prawo stosowac musiałem zawodowo swego czasu więc coś niecoś rozumiem z LOGIKI tworzenia prawa i zapisów. Większość prawników popiera taki sposób myslenia. I żaden PISowiec tego nie zakrzyczy. Natomiast nie podoba mi się chodzenie po mediach u Pana sędziego Rzeplińskiego

🖐️ skoro już ustaliliśmy że się kochamy to ja jeszcze raz w pewnej sprawie. Nie ma czegoś takiego jak donoszenie do Brukseli. Kukiz 15 ustami oszołomionego Pawła czy niejakiego Tyszki marszałka wygaduje kuriozalne rzeczy porównując UE do ZSRR. Ani PIS do Brukseli nie donosił ani Po ani Pietru ( narcyz polityczny.... i chociażby rumuński żyd ..co nie jest czymś czego powinien się wstydzić tak jak Agata Kornhauser - Duda i inni ....). UE to jest nasza wspólnota, w której oczywiście nie wszystko działa jak powinno, ale własnie poprzez dobre stosunki z nią i dobre układy możemy ją zmieniać na lepsze, a my w tej chwili się z UE skłócamy więc leżymy na glebie bo wcześniej byliśmy na kolanach ( jak twierdzi PIS). Tylko mając dobre stosunki z UE możemy ją zmieniać od wewnątrz bo my w UE jesteśmy. UE ma prawo zwracać nam uwage że łamiemy reguły gry na które sami się zgodziliśmy. PO nie skarżyło się na UE, że przegrało wybory. to fałszywa retoryka PISu , którą powtarzają niektórzy bezmyślnie. Przypominam też, że PO gratulowało np Dudzie wygranych wyborów, a PIS dezawuował wygraną Komorowskiego..to jedna z różnić między tymi partiami. >> Nie głosowałem na obecną konstytucję w referendum w 97 roku bo jej nie popierałem. Ale teraz po latach jej bronię. Więc nie jestem kimś kto od początku był za takimi rozwiązaniami w Polsce w takiej formie z takimi zapisami, mimo to OBECNA konstytucja powinna być szanowana i dzięki obecnej wybrany został Duda , a więc powinien ją szanować. Jeżeli wg nowej ustawy PIS , TK miałby zajmować się ustawami wg kolejności zgłoszeń to SAMA ustawa o TK byłaby procedowana za parę lat. To niedopuszczalne albowiem to ustawa która ORGANIZUJE pracę TK więc MUSI mieć pierwszeństwo. wyobraźmy sobie że na podstawie nowej ustawy naprawczej ( jeszcze nie rozpoznanej prawnie ), obraduje dziś TK i wydaje orzeczenia. PIS zadowolony bo TK ją respektuje. Za parę lat w kolejce pojawia się ustawa naprawcza i TK jednak orzeka że jest niezgodna z konstytucją. Co więc z wyrokami przez ten czas? Orzekane były wg BŁEDNYCH zasad z tej ustawy ... a więc za parę lat okazałoby sioę że wszystkie wyroki można wywalić do kosza.... Tak więc logicznie rzecz biorąc TK miał prawo w pierwszej kolejności zająć się własnie tą KLUCZOWĄ ustawą. Ja nie jestem prawnikiem ale prawo stosowac musiałem zawodowo swego czasu więc coś niecoś rozumiem z LOGIKI tworzenia prawa i zapisów. Większość prawników popiera taki sposób myslenia. I żaden PISowiec tego nie zakrzyczy. Natomiast nie podoba mi się chodzenie po mediach u Pana sędziego Rzeplińskiego

Gość gość
1

Gość gość
2

Gość gaz musztardowy
Kompromis nie może dotyczyć przestrzegania prawa. Czy jak przejdziesz na czerwonym świetle i będzie wypadek to sąd pójdzie na kompromis i uzna że nie złamałaś prawa bo była brzydka pogoda ???? PIS wywołał tą aferę i na nim ciąży odpowiedzialność. Jeżeli ustąpisz PISowi i uznasz że np drukowanie wyroków TK nie jest ważne to PIS będzie przy innej okazji dalej próbował "naciagać" prawo do własnych potrzeb. Słowo kompromis jest kompletnie nieadekwatne i opozycja nie powinna go używać.

Gość gość
"Tak mniej więcej wygląda kompromis jakiego chce PIS - by w ramach kompromisu uznać, że mają prawo łamać prawo." x a jak wygląda kompromis w sprawie twoich łgarstw które tu rozpowszechniasz byle tylko walić w pis, płatny trolu? np to o "mieszkaniu dla młodych"?

Jeżeli w Polsce nie będzie ZASAD prawnych przestrzeganych to Polska nie będzie pewna dla żadnego inwestora. Nie można w ludziach pokładać nadziei że odpowiedni człowiek równa się odpowiednia decyzja. To myślenie Jarosława... a w rzeczywistości powinny być dobre mechanizmy, struktury i zasady aby inwestować się tutaj opłacało i by inwestor miał twardy grunt pod nogami. Stąd takie podstawy, elementarz demokracji jak TK powinny być szanowane. Inaczej zamieniami się w republikę bananową o podobieństwach do PRLu , stajemy się kaczogrodem w istocie , znikam na czas jakiś .. 🖐️