Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 18

Polecane posty

"Dużo dłużej nie bo kasa się skończy..." >> shatyn racja.. ale ja miałem na myśli amok a więc kategorię z dziedziny psychiatrii, psychologii... on potrfa dłużej niz obiektywne czynniki gospodarcze bo władza wskaże winnych niepowodzeń a kogo wskaże sam wiesz :classic_cool:

Gość gość
Cytat obalający bezczelne kłamstwo Shatyna: x NFOŚiGW i Fundacja Lux Veritatis zawarły ugodę, na podstawie której fundacja otrzyma ponad 26 mln zł odszkodowania za cofnięcie dofinansowania projektu geotermii toruńskiej. Warszawski sąd umorzył postępowanie w tej sprawie w związku z zawarciem ugody. x I co kłamco, nadal będziesz szykanował dobre imię ks prof. Rydzyka ?

No fakt. Amok (:D) może trwać dłużej... Ale tylko w postaci np tupania ze złości rozlegajacego sie z pewnej willi należącej do pewnego małego człowieczka. Małego i wzrostem i moralnością oraz osobowością.

NFOŚiGW i Fundacja Lux Veritatis zawarły ugodę, na podstawie której fundacja otrzyma ponad 26 mln zł odszkodowania za cofnięcie dofinansowania projektu geotermii toruńskiej. Warszawski sąd umorzył postępowanie w tej sprawie w związku z zawarciem ugody. x I co kłamco, nadal będziesz szykanował dobre imię ks prof. Rydzyka ? x x I jak widac sam udowodniłeś, że kasę otrzymał LuxVeritatis czyli rydzyk udający zakonnika i jego, koleś. To cała prawda. A teraz ładnie przeproś Pana Shatyna...:D

Gość gość
"Plan zwiększenia dzietności polegający na ulgach podatkowych to jest moim zdaniem lepsza droga" x może i lepsza ale jakoś PO przez 8 lat na tę drogę nie weszło. jakos przez 8 lat ich rządów kwota wolna od podatku nie drgnęła (w odróżnieniu od kwoty wolnej dla posłów która jest dziesięciokrotnością tej dla "zwykłych" polaków). więc trzeba mieć niesłychany tupet żeby krytykować działania pisu będąc obrońcą reżymu który przez 8 lat (a tak naprawdę o wiele wiecej, kwotę wolną zwiększył pis w latach 2005-07 a wcześniej także była ona "zamrożona") nie zrobił dla zwiększenia dochodów polaków NIC. i dzięki ich działaniom udział płac w PKB w polsce jest jednym z najniższych w europie.

może i lepsza ale jakoś PO przez 8 lat na tę drogę nie weszło. x x Bo PO, jako partia ludzi odpowiedzialnych, wiedziała, że nie ma na to pieniedzy.

otulona_snem dziś Da sie patrząc na to co robi pislam z TK. oo dla ciebie dla mnie nie x x x Wg mnie powinno i dla ciebie. Przecież wyraźnie widać, że pis łamie Konstytucję a o jej łamanie tutaj chodzi bo takie referendum byłoby w niej zapisane. A więc gdyby byłoby to jemu (pisowi) nie na ręke to i ten fragment Konstytucji zostałby złamany.

Gość gość
Bruno Shatyn dziś X Czytaj ze zrozumieniem: X http://m.pb.pl/4423980,24189,sad-fundacja-lux-veritatis-otrzyma-26-mln-zl-odszkodowania-od-nfosigw X Jeżeli doszli sądownie do ugody to nikt nikomu nie dał na piękne oczy. X Ale zostało odszkodowanie S Ą D O W N I E przyznane za szkody wcześniejsze UCZYNIONE. X Więc nie kłam w żywe oczy lewacki oszczerco !!!

Gość gość
Pavlo wkleja cudze teksty nie podajac zrodla i nie informujac o tym, ze cytuje. Jego post z 09:16 hula po fb od dawna

Ale zostało odszkodowanie S Ą D O W N I E przyznane za szkody wcześniejsze UCZYNIONE. x x Nie zostało ŚĄDOWNIE bo sąd nie wydał wyroku w tej sprawie, matołku....:D i Kłamczuszku...:D

Gość gość
"I jak widac sam udowodniłeś, że kasę otrzymał LuxVeritatis czyli rydzyk udający zakonnika i jego, koleś." x ugoda za bezprawne zerwanie umowy nie jest żadną łaską ani darowizną. po prostu platformiana własza szykanowała bezprawnie rydzyka i za to teraz polska musi zapłacić. x shatyn, ja cię prosiłem nie o to żebyś mi wypisywał wszystkie artykuły konstytucji dotyczące TK tylko ten który czyni TK "strażnikiem konstytucji" bo to że TK orzeka o zgodności ustaw z konstytucją to nie czyni z niego żadnego "strażnika konstytucji". żeby ci ułatwić. stażnikiem konstytucji jest prezydent RP. mówi o tym art 126 ust 2: Prezydent Rzeczypospolitej czuwa nad przestrzeganiem Konstytucji,...

A tu odpowiedni cytat POTWIERDZAJĄCY moje słowa: x "NFOŚiGW i Fundacja Lux Veritatis zawarły ugodę, na podstawie której fundacja otrzyma ponad 26 mln zł odszkodowania za cofnięcie dofinansowania projektu geotermii toruńskiej. Warszawski sąd umorzył postępowanie w tej sprawie w związku z zawarciem ugody." x x Pochodzi on z twojego linka...:D:D:D

A jeszcze jedna rzecz mi się nasunęła a w zasadzie dwie: 1. różnica pomiędzy mną ( i nie tylko ) a zwolennikiem PIS.. otóż widziałem jeszcze całkiem niedawno ludzi idących pod sztandarami PIS na ulicach i to co sobie pomyslałem , poza oczywistyą refleksją jak kuriozalne są to wydarzenia, to jest to ... że starałem się ich zrozumieć. Starałem się "wejść" w ich sposób myślenia i jakoś usprawiedliwić. To co widzę wobec KOD to jest zwyczajne obrzydlistwo. Tam wg niektórych idzie esbecja... lży sie tych ludzi i obraża ale zapomina się że to ONI właśnie budowali jako taki dobrobyt przez ostatnie ćwierć wieku z którego to dobrobytu korzystali całe lata ci hejterzy ( średni wiek hejtera to moim zdaniem góra lat 24). Gdyby nie to pokolenie 50cio i 60ciolatków byłoby już pozamiatane. Ale wiadomo.. bardziej bulwersuje Kijowski... niż duda który kiedyś obiecywał wsparcie pielęgniarkom na swój honor ... nie obiecywał pieniędzy). 2. Przez całą kampanię słyszałem jak to PIS będzie dla obywatela a teraz widać było przy okazji konfliktu z pielęgniarkami gdzie ta władza ma obywatela i nawet to nie otworzy oczu nawiedzonym PISlamistom , nawet shatyn nie otworzy tych oczu kryzys w gospodarce bo wtedy zaczną się dopiero igrzyska i wskazywanie innych. Moja prognoza : 8 lat rządzenia dzięki socjalnym programom, których idea jest DOBRA ale wykonanie i metody złe. Oby nie było tak że czeka nas 12 czy 24 lata rzadzenia PIS z uwagi na to że zmienią prawo dogodnie dla siebie co Orban już pokazał. >> Otulona popieram Cię dopóty dopóki mówisz rzeczy moim zdaniem sensowne a zdarza ci się to teraz częściej niż parę lat temu. Na pewno nie popieram cię kiedy przyłączasz się do grona hejterów robiących sobie jaja z shatyna i z jego powodów zdrowotnych o których "głupiec" nie potrzebnie tu pisał. Tu był taki mój wpis o 4 czerwca kierowany do myrevina spod gościa , ale nie mogłem się zalogować ale się do niego przyznaję i stwierdzam że mamy do czynienia z idiotą patentowanym 🖐️ zaś shatyn wreszcie po latach stwierdził że jest głupi bo coś tam... w rozmowie z iftar wyszło. Tak shatyn jesteś głupi bo swoje tematy które zakładasz niepotrzebnie zamieniasz ( przy udziale gości ) w platformę nawalanek osobistych.

shatyn, ja cię prosiłem nie o to żebyś mi wypisywał wszystkie artykuły konstytucji dotyczące TK tylko ten który czyni TK "strażnikiem konstytucji" bo to że TK orzeka o zgodności ustaw z konstytucją to nie czyni z niego żadnego "strażnika konstytucji". x x To nie są wszystkie artykuły a te z których wynika, że TK, obok prezydenta jest strażnikiem Konstytucji. Oczywiście wynika dla kogoś myślacego a a nie, jak widac, dla ciebie.

Gość gość
"Bo PO, jako partia ludzi odpowiedzialnych, wiedziała, że nie ma na to pieniedzy." x no i taka jest różnica miedzy pisem a wami że wy mieliście zawsze pieniądze dla kulczyka i innych pupilków władzy a dla obywateli nigdy pieniędzy nie było. a pis jakoś znalazł na to pieniądze i je ludziom wypłaca choć nawet to nie powstrzymuje was od wygadywania bredni że "pieniędzy nie ma".

Gość gość
gość dziś Pavlo wkleja cudze teksty nie podajac zrodla i nie informujac o tym, ze cytuje. Jego post z 09:16 hula po fb od dawna X :D

ugoda za bezprawne zerwanie umowy nie jest żadną łaską ani darowizną. po prostu platformiana własza szykanowała bezprawnie rydzyka i za to teraz polska musi zapłacić. x x Bezprawne to było przyznanie tej kwoty, bez odpowiednich badań geologicznych. I jak się okazało słusznie, bo odwiert rydzyka nadaje sie do... Niczego... Może ogrzewac dzieła powstałe przy ale to i tak będzie najdroższe CO na świecie...

Gość gość
Shatyn X Szkody były uczynione bo NIELEGALNIE wstrzymywano ich inwestycje. Więc sądownie mieli prawo dostać ODSZKODOWANIE X I to jest prawda. A nie że rząd prawicowy dał ks prof. Rydzykowi coś. Rząd nic nie dał. Lux Veritatis sądownie wywalczyło odszkodawanie za nielegale wstrzymywanie inwestycji. X Shatyn, czytaj ze zrozumieniemiem bo Ci lewackie oszczerstwa zaciemniły umysł !!!

no i taka jest różnica miedzy pisem a wami że wy mieliście zawsze pieniądze dla kulczyka i innych pupilków władzy a dla obywateli nigdy pieniędzy nie było. a pis jakoś znalazł na to pieniądze i je ludziom wypłaca choć nawet to nie powstrzymuje was od wygadywania bredni że "pieniędzy nie ma". x x Pis nie znalazł żadnych pieniedzy a zwyczajnie odebrał je innym. Co i tak nie potrwa długo bo np fundusze na 500+ miały pochodzić głownie z uszczelnienia VATu ale jak do tej pory nic takiego sie nie udało i nie ma zadnych kroków w kierunku tym, żeby te pieniadze się pojawiły. Dlaczego? Bo to były kłamstwa i mrzonki...

Gość gość
"Nie zostało ŚĄDOWNIE bo sąd nie wydał wyroku w tej sprawie, matołku....smiech.gif i Kłamczuszku..." x to porozumienie zostało zawarte PRZED SĄDEM i sąd je zaakceptował. aż niewiarygodne że można być tak głupim lub tak z premedytacją łgać.

Szkody były uczynione bo NIELEGALNIE wstrzymywano ich inwestycje. Więc sądownie mieli prawo dostać ODSZKODOWANIE x x Nikt nie wstryzmywał inwestycji. Nie dano pieniędzy bo nie było ku temu podstaw.

Ja chciałbym się doczekać momentu kiedy ifcia wreszcie za coś skrytykuje prezydenta... bo jak narazie to od pół roku tylko o alimentach czytam. A to że duda nie wywiazuje się z obietnic wobec frankowiczów i to że nowe propozycje nie będa dla wszystkich już jej w oczy nie kłuje. Także to że już frankowicze więcej płacą dzięki rządom PIS. Mam w rodzinie frankowiczów to wiem 🖐️

to porozumienie zostało zawarte PRZED SĄDEM i sąd je zaakceptował. aż niewiarygodne że można być tak głupim lub tak z premedytacją łgać. x x Sąd nie wydał wyroku bo postępowanie została sądownie umorzone czyli nieistniejące...

Gość gość
"I jak się okazało słusznie, bo odwiert rydzyka nadaje sie do... Niczego..." x a teraz SŁUSZNIE za zerwaną umowę trzeba płacić odszkodowanie. ale "antypisowscy" kłamcy będą rozpowszechniać łgarstwa że pis cokolwiek rydzykowi dał.

I sam napisałeś kłamczuszku to: x "Ale zostało odszkodowanie S Ą D O W N I E przyznane za szkody wcześniejsze UCZYNIONE." x x To twoje własne słowa na które ja się powołuję bo potrafie w przeciwieństwie do ciebie. Żaden sąd nie przyznał odszkodowania, kłmaczuszku. I znowu ci udowodniłem, po raz koleny, następne twoje kłamstwo...:D:D:D

Gość gość
"Sąd nie wydał wyroku bo postępowanie została sądownie umorzone czyli nieistniejące... " x nie wydał wyroku bo to się nie nazywa wyrok ale nie zmienia to faktu że ugoda została zawarta przed sądem i sądownie zatwierdzona, dokładnie tak jak ci napisano.

Bez przesady z tą patologia 500 plus. Moja rodzina swoje przeznaczyła na prywatny żłobek dla malucha bo w 3miescie o miejsce w przedszkolu i zlobku Ti trzeba się bić. Patologia nie są rodzice doskonale wykształceni ojciec pracuje matka chce do pracy wrócić.