Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 18

Polecane posty

Gość gość
No nie rozumiem, nic na to nie poradzę. Zawsze możesz spróbować wytłumaczyć mi jaki jest wspólny matecznik np Leszka Millera i Jana Rulewskiego? Czarzastego i Krzaklewskiego?

Gość gość
naprawdę nie zdajecie sobie sprawy jak cieszy mnie to że wreszcie przyszedł na was koniec. że możecie sobie powrzeszczeć o "zamachu na demokrację" i siedzieć w namiocikach z transparentami "beta publikuj" ale pis wreszcie może robić swoje i nie popełnia błędów z lat 2005-07. wypiertolił wszystkich "antypisowców" z telewizji i wreszcie jest jakaś równowaga między propagandą rządową i "antypisową" i dzięki temu oraz dzięki naprawdę korzystnym dla obywateli zmianom, mimo waszego wściekłego ujadania - zyskuje poparcie i w kolejnych wyborach ma szanse na kolejne, jeszcze wyraźniejsze zwycięstwo. nie wszystko co robią mi się podoba. ale podoba mi się to, że wreszcie naród stał się podmiotem przy tworzeniu prawa a nie niewolnikiem który w wyborach "wybrał se pana" i może zbierać miliony podpisów, protestować i nie zgadzać się a jego "wybrańcy" i tak go mają w d***e. i wychodzi taka menda niesiołowski i do elbanowskich, walczących o prawo wyboru w sprawie 6 latków powie że to "atak polityczny na rząd". tak właśnie wasze rządy wyglądały. do tego aresztowania i represje wobec tych którzy ośmielali się przeciw wam protestować. i wy ośmielacie się mówić o "zamachu na demokrację" i "dyktaturze"? szczyt hucpy po prostu.

Gość gość
Dla każdego... X Polecam na youtub kanał: Dotyk Boga X Jest tam w zakładce Świadectwa kilkadziesiąt świadectw wysłuchanych modliw i próśb i uzdrowień duchowych i fizycznych m.in. równiez z alkoholizmu, depresji, nienawiści itd. praktycznie z każdej choroby. X I jest tam również zakładka Nauczania, gdzie jest budowana wiara na podst. Pisma Świętego. X Polecam gorąco :)

Gość gość
"Rydzykowi można było dać 30 mln zł ." x ty to już stąd s********j lepiej załgany śmieciu. jakoś jak cie złapałem na kłamstwach gdy plułeś na kaczyńskiego za program "mieszkanie dla młodych" to zniknąłeś w sekundzie. znowu przylazłeś ujadać załgana świnio bez honoru? i będziesz udawał że "nic się nie stało, nic nie było"? wytłumacz się ze swoich kłamstw najpierw a dopiero potem zaczynaj znowu ujadać.

Co można zrobić za 20 mld. zł. rocznie? 1 Wybudować 500 km bezkolizyjnych, dwupasmowych autostrad 2 W ciągu 6-7 lat zbudować sieć pociągów szybkobieżnych pokrywającą swoim zasięgiem niemal każde miasto w Polsce. 3 Wybudować elektrownie jądrową o mocy 1000 MW. Po pięciu latach mamy 5 takich. Po wybudowaniu 10-ciu Polska staje się niezależna energetycznie 4 Wybudować 10 stadionów narodowych 5 Dać ludziom 500 zł na dziecko przez rok

gość dziś "Rydzykowi można było dać 30 mln zł ." x ty to już stąd s********j lepiej załgany śmieciu. jakoś jak cie złapałem na kłamstwach gdy plułeś na kaczyńskiego za program "mieszkanie dla młodych" to zniknąłeś w sekundzie. znowu przylazłeś ujadać załgana świnio bez honoru? i będziesz udawał że "nic się nie stało, nic nie było"? wytłumacz się ze swoich kłamstw najpierw a dopiero potem zaczynaj znowu ujadać. x x x Po tym poście widac, że pislamiście skończyły się argumenty i wyszedł z niego prawdziwy wielbiciel wyrokowca Jarosława K.

Gość gość
skończyły się argumenty bo wasze kłamstwa demaskuje? ciekawe. a kolego shatyn, ciągle czekam na odpowiedź który to artykuł konstytucji mówi że TK "jest strażnikiem konstytucji". ciągle czekam i się jakoś doczekać nie mogę.

Gość gość
"Rydzykowi można było dać 30 mln zł ." X Nikt nic nie dał ks dyrektorowi Rydzykowi na Radio Maryja czy TV Trawm. X Te stacje utrzymują się wyłącznie z drobnych dobrowonych regularnych datków słuchaczy. X Kłamstwo jakoby rząd prawicowy dał Mu jakieś pieniądze są fałszywą plotką zakłamanych przeciwników praworządnego rządu i Boga.

Gość gość
przypomnę co też nasz pavlo jeszcze dwa dni temu wypisywał. i jakoś nie uznał za wskazane wytłumaczyć się ze swoich kłamstw: x "Dalej: populistyczny plan tego „myślącego inaczej” i oszusta Kaczyńskiego „mieszkania dla młodych”. Ów plan był bublem ustawowym, który sprawił, że w ciągu miesięcy zostało zrujnowane budownictwo, dał natomiast zarobić na idiotycznych kredytach szybko działającym bankom" x tyle mamy z urojeń pana pavla. tymczasem jak było naprawdę: x "Ustawę Mieszkanie dla Młodych (MDM) w dniu 31 października 2013 podpisał Prezydent Bronisław Komorowski" x czy to jest wystarczający dowód na to że kolega pavlo jest chory z nienawiści i nie wiem skąd bierze brednie które wypisuje na temat pisu? mieszkanie dla młodych jest programem z roku 2013, programem PO.

Gość gaz musztardowy
gość dziś Ale kto "my". Na przestrzeni lat rzadzily rozne partie. To tylko pisiak widzi podzial pis-reszta swiata. To specjalna strategia na potrzeby niezbyt rozgarnietego elektoratu, zeby sie nie pogubi >> Pisałem że to jakiś nawiedzony koleś który do ludzi pisze per Wy i nie warto z oszołomem rozmawiać. Pisałem że Kaczyński to handlarz ideologią którą pewne grupy społeczne potrzebują bardziej niż abstrakcyjny twór jak TK. Gdyby zwolennik PIS miał w głowie olej ..albo gdyby co poniektórzy ich zwolennicy byli uczciwi to by przyznali że ustawa o TK może być procedowana na podstawie samej konstytucji i jest to wentyl bezpieczeństwa i tutaj nie ma zastosowania zasada domniemania konstytucyjności albowiem ustawa naprawcza dotyczyła samego TK i TK musi zanim zacznie ją stosować ją zwyczajnie ocenić. To nie była pierwsza lepsza ustawa. Poza tym na tej zasadzie za parę lat inna partia mogłaby sobie dowolną ustawkę zrobić paraliżujaca TK w inny sposób i co wtedy ? wtedy PIS by krzyczał prawda ? Po to są takie wentyle. Trudno uwierzyć że cały świat prawniczy nie tylko w Polsce... jest w jakimś układzie przeciwko PIS :-O To może łykać pelikan zachwycony dobrą zmianą :classic_cool: I teraz konsekwencje ( niezależnie od naszych politycznych poglądów ): - jakikolwiek inwestor 100 razy się zastanowi czy tutaj warto lokowac kapitał skoro podstawowe reguły są łamane a decyzje zależeć będą od polityka a nie bezpiecznego systemu i my już za to płacimy ale wiadomo PIS powie że "rejtingi" to są celowo robione przeciwko Polskie przez mośków lewackich :-P

Gość gość
wszyscy do siebie grabili i za dlugo ich podanicy utrzymywali na intrantnych poselskich i senatorskich stolkach to za malo? Zatem to także matecznik panów Kurskich, Kaczyńskich, Czarneckich itp?

ty to już stąd s********j lepiej załgany śmieciu. jakoś jak cie złapałem na kłamstwach gdy plułeś na kaczyńskiego za program "mieszkanie dla młodych" to zniknąłeś w sekundzie. x Wróć na poprzedni temat , wszystko tam wytłumaczyłem

Gość gość
"Nie jestem twoim kolegą." x pewnie że nie jesteś. jesteś komunistycznym gównem którego przez papier toaletowy bym nie chciał dotknąć ale chciałem być dla ciebie miły. a rydzyk niczego nie dostał. sąd zasądził na jego rzecz odszkodowanie za bezprawnie zerwaną umowę przez fundusz ochrony środowiska bodajże.

Te stacje utrzymują się wyłącznie z drobnych dobrowonych regularnych datków słuchaczy. x x To nieprawda. Obie stacje należą do LuxVeritatis która jest spółka rydzyka udającego zakonnika z innym pasibrzuchem. A wiec finansowane są przez tą firmę.

pewnie że nie jesteś. jesteś komunistycznym gównem którego przez papier toaletowy bym nie chciał dotknąć ale chciałem być dla ciebie miły. a rydzyk niczego nie dostał. sąd zasądził na jego rzecz odszkodowanie za bezprawnie zerwaną umowę przez fundusz ochrony środowiska bodajże. x x Omamista pislamista wyszedł z siebie bo jego argumenty są śmieszne i z oamu wzięte...:D Dlatego usiłuje je zastąpić próbami obrażania rozmówcy... To naprawde intelektualnie biedny człowiek ogranięty omamem pislamisty. i tyle. :D

Krótko mówiąc pewna część narodu z zadowoleniem konsumuje teraz dobrą zmianę w postaci chociażby 500 zł na dziecko. Urocze pięćset -pluski latają zadowolone z rodzicami po sklepach z ciuchami i zabawkami ( i nikt nie powinien im tego zazdrościć ) ale też część rodziców zwyczajnie to przepija i dowody już są . Teraz ta cześć narodu, która nigdy nie rozumiała demokracji ( i to wina tzw. elit również że się nie pochyliła nad nimi ) ma wreszcie silną władzę ( to oczywiście nieprawda) która się o nich upomina i teraz bierze odwet na tych złych skorumpowanych , tych z układu itd. Ten amok będzie trwał na pewno do końca roku , a może i dłużej, PIS i jego elektorat czekali na to 8 lat.

Gość gość
" gaz musztardowy dziś gość dziś " x proszę bardzo. sami znajomi, jeden przez drugiego łachmyty na usługach zdychającego reżymu wklejające przygotowane wcześniej teksty.

Teraz ta cześć narodu, która nigdy nie rozumiała demokracji ( i to wina tzw. elit również że się nie pochyliła nad nimi ) ma wreszcie silną władzę ( to oczywiście nieprawda) która się o nich upomina i teraz bierze odwet na tych złych skorumpowanych , tych z układu itd. Ten amok będzie trwał na pewno do końca roku , a może i dłużej, PIS i jego elektorat czekali na to 8 lat. x x x Dużo dłużej nie bo kasa się skończy...

Kolejnym zakłamywaniem dla celów elektoratu jest twierdzenie że PISowi odmawia się prawa do rządzenia. Otóż nikt tego nie odmawia , ale nie jest tak że władza wybrana może robić wszystko bo wtedy zaczyna się republika bananowa a nie normalne Państwo w UE. Ja się pogodziłem z ich rządami już parę lat temu bo wiedziałem że wygrają. Ale nie pogodzę się z tym że chcą zmienić ustrój Państwa bez zgody większej części społeczeństwa narzucając innym swoją wolę.

proszę bardzo. sami znajomi, jeden przez drugiego łachmyty na usługach zdychającego reżymu wklejające przygotowane wcześniej teksty. x x :D:D:D Ta jego frustracja jest czasami zabawna...:D:D

Gość gość
Bruno Shatyn dziś [09:26 x A co ma niby spółka LuxVeritatis z Twoim kłamstwem dot. tego, że rząd praworządny niby dał ks prof. Rydzykowi 30 mln?

Gość gość
"Teraz ta cześć narodu, która nigdy nie rozumiała demokracji " x to wytłumacz nam "demokrację"? czy "demokracja" to jest wtedy gdy "ktokolwiek nie wygra wyborów, będą one wygrane"? wtedy gdy zawsze, bez względu na wynik wyborczy rządzi ta sama grupa pousadzana na rożnych ważnych stanowiskach w państwie? i jak ktoś, kto "przypadkiem" wybory wygrał zaczyna ich wymieniać to już jest "zamach na demokrację". bo "wybory to sobie możecie wygrać ale rządzić będziemy i tak my". tak właśnie myślą ci którzy "rozumieją demokrację"?

gaz musztardowy dziś Kolejnym zakłamywaniem dla celów elektoratu jest twierdzenie że PISowi odmawia się prawa do rządzenia. Otóż nikt tego nie odmawia... x x Dokładnie. Ale w zasadzie od początku to kłamstwo jest wbijane w głowy pislamistów i w większosci sa oni swiecie przekonani, że to prawda. Stary sposób komuchów.

A co ma niby spółka LuxVeritatis z Twoim kłamstwem dot. tego, że rząd praworządny niby dał ks prof. Rydzykowi 30 mln? x x Bo rząd dał właśnie te pieniadze tej spółce czyli tak naprawdę rydzykowi udającemu zakonnika i jego kolesiowi o takiej samej profesji.

otulona_snem dziś ale też część rodziców zwyczajnie to przepija i dowody już są . >> To jest dobry argument i zaraz to udowodnię a Ty ( celowo z dużej ) nie musisz tego uznać. Otóż gdyby PIS chciał rzeczywiście wspomóc dzietność to by nie rozdawał kasy. To prymitywna metoda. To korupcja była de facto i mitem jest że Jarosław to wielki strateg. On po 8 latach przegrywania wyborów zdecydował że de facto kupi sobie głosy. zadna finezja i strategia. Plan zwiększenia dzietności polegający na ulgach podatkowych to jest moim zdaniem lepsza droga bo zgadzamy się wszyscy że trzeba to wspierać. Ulgi , odliczenia od podatku, wspieranie zatrudnienia na normalne umowy, żłobki , przedszkola. Ale dawanie kasy do ręki robi większe wrażenie przecież więc PIS zdecydował to zaproponować. Emerytury i renty to są nabyte prawa a nie coś co jest programem wsparcia. Mylisz kategorie w tym przypadku niestety. To że ktoś przepija emeryturę to tylko jego sprawa bo to jego cięzko wypracowane pieniądze. 500 plus my wszyscy finansujemy. Teraz rozumiesz?

otulona_snem dziś ukrociloby sie towarzystwu szybko i szybko by sie klotnie skonczyly i napuszczanie ludzi na siebie x x Tak w skrócie. Gdyby istniała taka instytucja jak referendum o którym piszesz to psi teraz po prostu był uznał, że takiego czegoś nie ma i już.

Gość gość
oczywiscie ze tak,ile moge to samo pisac,nie rozumiesz prostych zdan? A zaznaczyłaś wcześniej, że masz na myśli wszystkie partie. Jak tak, to sorry. Odnosiłaś się do mojej wypowiedzi o partiach innych niż PiS, a w myślach nie mam zamiaru ci czytać.:D

Plan zwiększenia dzietności polegający na ulgach podatkowych to jest moim zdaniem lepsza droga bo zgadzamy się wszyscy że trzeba to wspierać. Ulgi , odliczenia od podatku, wspieranie zatrudnienia na normalne umowy, żłobki , przedszkola. Ale dawanie kasy do ręki robi większe wrażenie przecież więc PIS zdecydował to zaproponować. Emerytury i renty to są nabyte prawa a nie coś co jest programem wsparcia. Mylisz kategorie w tym przypadku niestety. To że ktoś przepija emeryturę to tylko jego sprawa bo to jego cięzko wypracowane pieniądze. 500 plus my wszyscy finansujemy. x x Popieram każde słowo !