Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gośćhana
A jaki powinien być śluz przed owu? Ja mam dziś sporo.

Gość gość
Ja w tym cyklu miałam plamienie 26 dnia , kilka kropelka krwi i ból brzucha.Dziś 32 dc,cisza. Dziś albo jutro znów testuje. Sandra.

Gość gość
Ja śluz przed owu rzadko zauważam ale z tego co pamiętam to biały miałam. Sandra.

Czytałam że 3 dni przed owulacją powinno być dużo śluzu,ja nie mam wcale niby mam mieć owulację jutro lub pojutrze.

Gość gośćhana
Sandra, daj znać jaki wynik :-) Ja śluz mam, ale nie jest to śluz plodny. Inny wygląd.

Gość ILKA90
Cześć Dziewczyny! Wykryto u mnie przeciwciala przeciw osłonce przejrzystej jajnika. Czy któraś z Was też to miała? Wyczytałam że to może stwarzać problem przy samym przedostaniu się plemnika do komorki jajowej czy też może być problem z zagniezdzeniem się zarodka. Wiecie coś więcej o tym. Wizytę u lekarza mam dopiero 20 czerwca.

gośćhana ja przed owu mam biały średniociągnący. Zazwyczaj widzę go dopiero przy współżyciu, bo tak to nosze wkładki cały czas i nie bardzo widzę. Przy ostatniej owulacji widziałam, że miałam go bardzo dużo. Ja dzisiaj byłam na usg, lekarz nic nie widzi, ale ponoć jeszcze za wcześnie jeśli jestem w ciąży. Znowu zmierzył mi jajniki i zbadał wszystko i powiedział, że nic tylko zachodzić w ciążę :) zrobiłam beta, dzisiaj późnym wieczorem będę miała wyniki... mega się stresuje! @ dalej nie ma...

Gość gośćhana
Maggie ja właśnie też mam podobny. To ile Ci się już spóźnia @? Mam nadzieję, że się udało i zspoczatkujesz dobre nowiny :-) Pozszdroscimy i weźmiemy przykład z Ciebie. Koniecznie daj znać i postaraj się nie stresować , będzie co ma być :-)

gośćhana, dzisiaj powinien byc moj 3 dzien @. Jak na mnie to już długo, bo zawsze miałam jak w zegarku. Z tym, że właśnie obawiam sie tylko, że to mogło być przez wakacje tygodniowe... No ale dzisiaj juz się wszystkiego dowiem :) ta niepewność jest najgorsza. Mam pytanie do Was, czy wasi partnerzy/mężowie badali się na coś jak Wam nie wychodziło? Dzisiaj lekarz powiedział, że jeśli długo by nam nie wychodziło a moje parametry są dobre to mam wysłać męża na badanie nasienia. Czy któraś z Was miała z tym styczność?

Gość gość
Mój mąż się zbadał i jego nasienie jest idealne ;D Powiedzieli mi : Pan jest samcem rozpłodowym :D Ja przed obiadem zrobiłam test- negatywny. Zaczynam wywoływać okres, piwka się napije, gorący prysznic. W tym miesiącu byłam w górach i nachodzilam sie az mnie nogi bolały.Może przez wysiłek się spóźnia..może też i przez wysiłek było te kilka kropel krwi 26dc.Dziś 32dc. Meggie- mój mąż zadbał sobie nasienie niedawno,był w klinice novum w Warszawie.2 godziny czeka się na wyniki które mogą też wysłać na maila,w wynikach masz wszystko szczegółowo opisane- ilość plemników,*****iwość,budowę.5 dni przed badaniem nie może wspolzyc****ić alkohol. I w sumie na tym etapie narazie się kończy badanie faceta ( oczywiście o ile wyjdą dobrze wyniki) dopiero później jest potrzebny na zgodność sluzu. Sandra.

Gość gość
Stękania o dziecko. Co to za temat

Gość Meggie1
gość... widocznie też stękasz, skoro weszłaś na ten temat :) trzymam za Ciebie też kciuki :) Sandra dziękuję za info :) dobrze wiedzieć na przyszłość, choć mam nadzieję, że nie będzie to potrzebne.

Gość gość
Meggie - mam i ja nadzieje że nie będzie Wam to potrzebne,oby Wam się szybciutko udało ;) Boli Cię brzuch dzisiaj ? Masz nabrzmiale piersi? Mnie trochę zaczyna kuć więc może @ się rozwinie,jak już mam jasną sprawę ze to nie ciaza to niech @ przyjdzie bo taka niepewność co się dzieje w organizmie jest straszna. Sandra.

Sandra, ani mnie brzuch nie boli, ani nie mam nabrzmiałych piersi, ale z piersiami nigdy niczego nie odczuwałam, nawet przy @. Już nie mogę sie doczekać wieczora, żeby poznać wyniki...

Gość gość
Meggie - to ciekawe.koniecznie daj znać wieczorem !;)

Gość Magdalena_han
Cześć Dziewczyny, Meggie jak tam u Ciebie? Wiesz już coś? Ja jestem zestresowana, wczoraj lekarz powiedział, że jajo ma 22mm i jutro mam przyjechać sprawdzić czy pękło, jeśli nie zastrzyk i przytulanie. Jeśli się w tym miesiącu nie uda to przestaję brać te wszystkie świństwa i mój Ukochany idzie się badać bo ze mną jest wszystko ok chyba. Mam nadzieję, że to już, bo po tych lekach czuję się fatalnie. Spuchłam na ciele, jem za 2, cera mi się pogorszyła i cały czas jestem śpiąca, nie potrafię pracować bo oczy mi się zamykają.

Gość gość
Magdalena - kurczę uważaj na te leki żeby nie było dalszych skutków. Masz rację nie bierz swinstw bo może Twojemu brakuje tylko coś małego i sprawa będzie rozwiązana!;) Badanie nasienia daje niezłą ulgę,mojemu dala.Bierze witaminy na plemniczki,mimo że ok ale po 3 miesiącach ma sprawdzić czy Budowa ich się polepszyla. Jak długo się staracie? Powiem Wam że żyjemy ostatnio tylko myślą o dziecku, zwłaszcza ja , jestem gotowa wszystko poświęcić żeby zobaczyć 2 kreseczki, kocham już dzieciątko kimkolwiek będzie. Czekam jakby to było już niedługo, ale lecą godziny a ja nie wiem kiedy zobaczę...przepraszam nie godziny tylko lata bo przecież 3 lata współżycia bez zabezpieczenia daje do myślenia. Wyczekuje teraz tej ochydnej @ żeby zacząć od Nowa, od Nowa z nadzieją. Ehh... Któraś badała się w novum w Warszawie? Sandra.

Gość Meggie1
Beta: < 1,20 :(

Gość gość
Dziewczyny proszę pomóżcie bo już nie wiem jak interpretować testy owulacyjne. Wczoraj wieczorem 2 kreski, dzisiaj rano 2 kreski, dzisiaj Ok 19 tez dwie kreski ale ta druga odrobine bledsza niz te poprzednie. I kiedy wypada owu? Już zgłupiałam. Nie wiem czy dzisiaj jeszcze mam serduszkowac czy owu przede mną czy już po? Jak myślicie?

Gość gość
Meggi-kurczę ;/ Pamiętaj jednak ze trzeba walczyć ! Gościu skoro wczoraj kreski były wyraźne to miałaś jakieś 24 godziny w trafienie w 100% w owulacje ale jak wiadomo plemniki potrafią trochę przetrwać ;)Wczoraj jak i dzisiaj i dzień poprzedzający powinniście sie przytulać :D Sandra

Gość gość
Dziękuje za odpowiedz sandro

Sandra ma racje. Nic tylko do dzieła, może chociaż Tobie się poszczęści :) Ja jestem załamana... będę walczyć dalej, nic innego mi nie pozostaje. Zobaczymy kiedy @ w końcu nadejdzie ;/

Gość gośćhana
Meggie :-( A tak czekałam na dobrą wiadomość. Nie martw się, głowa do góry. Następny cykl będzie owocny! :-)

Gość gośćhana
Przecież od tego tu jesteśmy :-) Musimy się wspierać i dopingowac :-) Ciekawa jestem której z nas uda się jako pierwszej :-)

Gość Magdalena_han
Sandra: Ja też cały czas o tym myślę, a wiem, że nie powinnam bo to nie pomaga. Staram się zajmować innymi rzeczami i zająć czymś głowę żeby nie myśleć. O dziecko staramy się ponad dwa lata, wcześniej przez ok roku czasami się nie zabezpieczaliśmy z myślą co będzie to będzie i nic. od ponad roku jestem pod opieka lekarza ale nic konkretnego się nie dowiedziałam, kazał brać leki. Regularnie miesiączkuję i mam owulację dlatego zaczęłam podejrzewać że mój Facet ma problem, nie ja. Jeśli teraz się nie uda to koniec z lekami i z tym szałem, czekam, aż mój Facet pójdzie na badania. Meggie przykro mi, że to nie maluszek ale jestem pewna, że nam wszystkim się uda i że już niedługo będziemy tuliły maleństwa. dziewczyny jesteśmy silne i damy radę. Pozdrawiam

Gość gość
U mnie nadal brak @, dziś 33 dc.Powinna już przyjść bo ok 30 była w ostatnich miesiącach,nie więcej. Meggi u Ciebie też nadal cisza? Sandra.

Gość gośćhana
Sandra, czemu nie testujesz? Ja bym nie wytrzymała :-)

Sandra, wez zrób test, bo sama jestem ciekawa! :) U mnie nadal cisza, kurcze zaczyna mnie to martwic... nigdy jeszcze nie mialam tak, zeby mi sie @ spozniala. Ciąży brak, @ brak, o co chodzi? :/