Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gość
Zoma- myślę że aby się nie zamartwiac pójdź do ginekologa, powiedz mu o watpliwosciach z piersiami i zarazem może odpowie czy plemniczki przetrwały do owulacji ( myślę że napewno!:) Powodzenia ! Meggie- u mnie kompletna cisza.Zaboli mnie nieraz brzuch, myślę że to @ a jej nie ma.Mam mnóstwo mysli. Na dniach pójdę chyba do ginekologa. Sandra.

Najchętniej bym zrobiła już, ale wiem że to bezsensu i muszę czekać. Mam nadzieję, że to ciąża a nie ze stresu czy coś innego. Mało prawdopodobne jest dla mnie to że mogłoby się udać odrazu w pierwszym miesiącu.

Sandra, idz albo moze zajmij sie czyms, zeby stres Ci puscił i wtedy dostaniesz? U mnie tak było :) Dariaanka, musisz jakoś wytrzymać, wiem że to trudne. Ja za tydzien zaczynam działać (2 miesiąc)... oby się udało tym razem wszystkim z nas! :) a mierzysz temperature?

Meggi. Nie mierzę temperatury, właściwie to nigdy nie mierzyłam. W końcu nam wszystkim się uda, musi się udać

Ja też jeszcze nie, ale w poniedzialek albo wtorek ma mi przyjsc nowy termometr, wiec zaczne mierzyć :) duzo slyszalam, ze bardzo pomaga "wyczytać" owulacje... zobaczymy :)

U mnie to się nie sprawdzi bo mam pracę na 3 zmiany a podobno najlepiej mierzyć codziennie o tej samej godzinie.. Muszę się zdać na inne sposoby

Gość gość
Dziewczyny rozmawiamy rozmawiamy a ja nie wiem ile macie lat ;) Sandra.

Gość gość
Meggie - ja kiedyś myślałam o mierzenie temperatury ale nie chciałam w końcu, u mnie sprawdzaly się testy owulacyjne z allegro, było pięknie widać jak kreska z dnia na dzień robi sie wyrazniejsza. Sandra.

Gość gośćhana
Ja mam 27 i już jedną córka jest :-)

Gość Meggie1
Ja tez mam 27 lat i niestety bezdzietna. Jeszcze :)

Gość gość
Ooo!;) W jednym wieku jesteście ;) Goschana gratuluję ! Wszystkiego najlepszego dla córeczki ! Ja mam 24. Sandra.

Gość gość
Dariaanka ile czasu się już staracie? My 3 lata bez zabezpieczenia wspozyjemy juz a od 2 miesięcy dopiero szczegółowe badania. Sandra.

My dopiero zaczęliśmy, ale ja lubię mieć wszystko zaplanowane więc zaczęłam od badań, łykam od jakiegoś czasu już kwas foliowy a mój facet bierze zestaw witamin. Chciałabym na już żeby udało się odrazu, ale tak chyba się nie da

Gość gośćhana
Zoma, nie byłaś z tym u gina? Ja się naczytalam, mam czarny scenariusz. Jestem przestraszona i w poniedziałek dzwonie się umawiać na wizytę. Trzymajcie kciuki, żeby nic poważnego. Z tą ciążą to wiesz, wszystko możliwe. Ja powinnam być juz po owu, a wczoraj i dziś zaobserwowalam śluz płodny i nie wiem o co kaman.

Gość gość
Goschana- trzymam mocno kciuki ! Wiem ze myślisz często o tym ,tak jak ja czemu nie mam @ i podobnie jak Ty w poniedziałek z rana dzwonię. Może owu Ci się przesunela. Dariaanka- ja też biorę folik a mój mąż bierze parenton. Mnie nadal raz na jakiś czas zaboli brzuch.Nie chce się na nakrecac ale zauważyłam że od 3-4 dni wczesno się kładę i bardzo szybko zasypiam, ale to może ze zmęczenia. A przedewszystkim mam wodnisty sluz (jak woda,już jakiś czas) i mam często plynne stolce (od 3-4 dni).Sorry że o tym pisze ale to zauważyłam Może źle połączyłam jakieś potrawy.. Sandra.

Gość Zoma
Hana, nie byłam z tym u ginekologa, liczę na to że ból ustąpi .Daj znać jutro na kiedy zapisałaś się do gina. Sandra,a kiedy powinnaś dostać okres ?Bo ja za tydzień, dokładnie w przyszłą niedzielę i jestem ciekawa czy się udało z ciążą. Test zrobię w przyszłą sobotę.

Gość La Musica
A ja dzisiaj testowałam i znowu jedna krecha. Mam już tego dość. Mąż chce isc w przyszłym miesiącu na badania nasienia ale ja już mam wszystko gdzies. Nie mam siły starać się dalej i brnąc w to wszystko. Nic za wszelka cenę.

Gość gość
Zoma - jestem 10 dni po terminie @.Mam za sobą trzy testy - w dniu miesiączki, dwa dni później i jeszcze dwa dni później negatywne.Jutro dzwonię do ginekologa. La Musica - rozczarowanie jest straszne, ma się ochotę wyjść i zapomnieć o wszystkim,straszne.. Ale mimo wszystko nie można się poddawać ! Dzieciątko kiedyś się pojawi !!! Sandra.

Gość La Musica
Sandra powiem Ci ze dzisiaj jak nigdy jestem totalnie podłamana. Jutro jedziemy na urlop a nastrój u nas grobowy.

Gość gość
La Musica - u nas podobnie bo nie ma @.Mąż robi mi wyrzuty. Sandra.

Ja od dzisiaj rano zaczęłam mierzyć temperaturę. Sprawdzę ten patent na sobie i zdam Wam relacje ;) mi za 6 dni teoretycznie zaczynaja się płodne. Mój mąż ani myśli brać żadnych witamin ani nic w tym stylu. Ja oczywiście cały czas kwas foliowy biorę.

Gość gość
No ja mam 45 maz 47. staramy sie od 12 lat narazie bezskutecznie. chyba zaczynam sie z tym godzic ze u mnie jest juz po wszystkim. zostaniemy bezdzietni na zawsze juz. moze to dobrze. to moze juz nie ten wiek. poki co menopauzy jeszcze nie mam.

Gość gość
A robiłaś Ty i mąż jakieś badania? Wiecie gdzie jest przyczyna tego że nie możecie mieć dzieci?

Gość gośćhana
Dziewczyny, ja durna pokusilam się dziś na testowanie i teraz sama się z siebie śmieje. Chociaż pewnie jeszcze wiele razy tak zrobię. Wiadomo jaki wynik. Zaczynam mieć dość. Czuje frustrację. Powiedzcie, po jakim czasie starań bezskutecznych powinniśmy pomyśleć o konsultacji lekarskiej? A wy kiedy testujecie? :-) Weźcie dajcie jakaś dobrą nowinę w końcu :-)

Gość gość
Goschana-było zapewne za wcześnie,głowa do góry ! Przesyłam uśmiechy ;) Dzwoniłaś dziś umówić się na wizytę? Ja mam o 9.30 w środę, szkoda że nie wcześniej ale trochę zaoszczedze bo na nfz. Pobolewa mnie brzuch i plecy. Sandra.

Gość gośćhana
Sandra , ja w tamtym cyklu równo tydzień miałam skąpe plamienia i tez pobolewal mnie brzuch, a@ przyszła niestety. Robiłaś betę? Jeszcze nie dzwoniłam. Jestem w pracy, zadzwonię jak wrócę. Kurcze, szybko masz tą wizytę. Ja zawsze czekam przynajmniej tydzień jak dobrze pójdzie.

Gość Stellaaaaaa
Hej laski! Widzę,że przerzuciłyście się na ten wątek. Mąż w tym tygodniu się wybiera na badanie nasienia.Chociaż bedziemy cokolwiek wiedzieć bo z miesiąca na miesiąc coraz gorzej psychicznie.

Gość gość
Goschana- u nas jak się dobrze pogada i powie kilka razy ze pilne to znajdą czas.Nie robiłam bety,tylko testy, ostatni chyba jakieś 5 dni temu. Stela- chwal męża jak wróci z badania, osobiście wiem jakie to dla faceta ważne ;) Sandra.

Gość Zoma
Hana,ja będę testować w sobotę, @ powinnam dostać dzień później.