Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gośćhana
Meggie, dziwna sprawa z tą @. Może potrzebna będzie luteina. Kiedy wizyta jak nie dostaniesz?

Gość gość
Tak jak mówi Hanna prawdopodobnie będzie potrzebna Luteina. No chyba że okaże się że to ciąża ...Ja czekam do 16 czerwca czy dostanę miesiączkę czy też nie.Łykam Femibion 1. ZOMA.

Gość gośćhana
A ja czekam do 18 :-) Zoma, jak długie masz cykle i kiedy owulacja? Ja lykam folik.

Gość gośćMon
Gość ja też planowana @ mam na 16 czerwca. Oby nie przyszła. ....

Gość Zoma
Hana,ja mam cykle 26 dniowe, współżycie było 3 i pół dnia przed owulacją Mam nadzieję że coś z tego będzie, bo celowaliśmy w dziewczynkę:) Owulacja była wczoraj. W sobotę i w niedzielę kłuł mnie lewy jajnik, Lekarz stwierdził że właśnie z tego jajnika będzie owulacja, miałam dużo śluzu w sobotę i w niedzielę ,a po południu w ndz. przestał mnie boleć jajnik, więc myślę że owulacja właśnie wczoraj była-pęcherzyk pękł i dlatego przestało mnie boleć..

Gość gość
Zoma- no to super że stosunek tak blizutko owulacji ! Trzymamy kciuki bardzo mocno ! Meggie- ja dzisiaj zrobiłam ostatni test w tym cyklu.Niestety negatyw.Jesteśmy zalamani. Brzuch mnie kuje coraz częściej i bolą plecy.Podobnie jak Ty chce teraz tej @ żeby mieć święty spokój. Sandra.

Gość gość
Ja trzy cykle temu dostałam na wywołanie duphastona i pomógł książkowo( następne przyszły regularnie).Teraz znów coś.. Może przez tarczyce nam się nie udaje bo tylko ona mi wyszła źle z badań ( norma 34 a mam 230).Na wizytę mam iść po @, więc czekam i czekam.. Sandra.

Powiem Wam, ze nigdy serio nigdy nie brałam żadnych specyfików prócz tabletek anty i mam nadzieje, ze nie będę ich potrzebować :( cały czas myślimy z mężem ze to przez ten tydzień w Afryce... dzisiaj brzuch mnie bolał jak na @ i co tego miałam MEGA wnerwia, wiec niezapeszajac myśle, ze w końcu nadejdzie. A w kolejnym cyklu owocne starania :)

Gość gośćhana
Zoma musi się udać! Trzymamy kciuki. Miałam podobne objawy z tym jajnikiem tyle, ze mam nieregularne cykle i nie wiem czy mogę uznać to za owulacje. Na chwilę obecną nic się nie dzieje, nic nie czuje, żadnych , nawet najmniejszych zmian.

Gość gośćhana
Maggie, czekaj spokojnie na okres Nowy cykl , nowe nadzieje i szansa na bejbusia :-) Uda się każdej z nas, musimy być cierpliwe :-)

Gość gość
Goschana-jak wyglądają Twoje cykle? U mnie podczas wspozycia z prezerwatywą były w sumie regularne, jak odrzucilismy prezerwatywe po ślubie to troszkę zaczęły się problemy( niektore jak w zegarku ) ale największy był trzy cykle temu. Robiłam kiedyś testy owulacyjne i były pięknie wyglądające dwie kreski.Sluzu nigdy nie zauważyłam ale pytałam gin czy jak kreski są a sluzu brak to czy owulacja jest a on ze na bank jest. Sandra.

Gość gośćhana
Sandra powiem Ci, że ja też u siebie nie zauważam śluzu plodnego. Dawniej cykle regularne. Po tym moim poronieniu się wydluzyly i rozregulowaly. Ostanie 3 trwały: 37, 32, 34 Wcześniejsze 28 Dlatego też trudno wyliczyć mi owulacje

No i stało się... właśnie przyszła @ i to z taką mocą, że zwijam się z bólu w pracy... No, ale przynajmniej wiem na czym stoję.

Gość gość
Meggie- wspolczuje, wez moze ibuprom ( mi szybko pomaga,szybciej niz nospa) ale to wiadomo-kazda ma inny organizm.Co Ci pomaga najlepiej? Mnie dzisiaj też ogromnie boli brzuch, @ nie mam ale chyba nadejdzie w każdym momencie. Wczoraj bralam gorącą kąpiel bo już się doczekać @ nie mogę,tym razem postanowiłam ze częściej będziemy się kochac. Sandra.

Gość gość
Goschana- widzę że najwięcej to tydzień u Ciebie,a u mnie przyznam nie było w którymś miesiącu wogole i bralam duphastona. Ileż to się słyszy że nastolatki rodzą, bo wpadły.Kurde a my się staramy i staramy. Sandra.

Gość gośćhana
Sandra dla mnie to już dużo. Ciężko ustalić owulacje. Można zglupiec :-)

Gość gość
Tu coś nie działa.

Gość Magdalena_han
Cześć Dziewczyny, W piątek byłam u lekarza, jajeczko miało 26/28 mm, dostałam zastrzyk w brzuch (bezbolesny) zapłaciłam 300 zł. Lekarz prosił aby obserwować i starać się wyczuć czy pękło. Od środy miałam napęczniały brzuch, pobolewały mnie jajniki i czułam kłucie. W sobotę przed południem czułam takie "plum" i ulga wszystko przeszło. w poniedziałek, znowu lekarz i potwierdzenie, że pękło. Powiedział, że od piątku czyli 19/20 dzień cyklu mam brać luteinę. Co u Was?

Gość Magdalena_han
Ale pokręciłam. Od środy 31 miałam napęczniały brzuch, w piątek 02.06 zastrzyk, sobota 03.06 pękło i czekanie. Tak dla wyjaśnienia bo się zamieszałam wcześniej.

Gość Zoma
Magda, byłaś prywatnie u lekarza ,tak?A jak byś poszła na NFZ to za ten zastrzyk nie musiałabyś płacić? Czy on nie jest refundowany?

Gość Magdalena_han
Tak, prywatnie chodzę do lekarza. A i przytulanie było godzinę po zastrzyku i na następny dzień.:)

Gość Magdalena_han
A i lekarz mnie okrzyczał, że dzień wcześniej nie było przytulania:(

Gość gość
Hej mam pytanko. Lekarz przepisał mi duphaston 4 dni po owolacji z powodu plamien, wywołanych najprawdomodopniej przez torbiel Ale też nie wykluczył ze mogło to być plamienie inp. Zalecił branie przez 7 dni 2x1. Cykle mam regolarne co 25/26 dni. Dziś jest 5 dzień przyjmowania. Jutro przypada termin planowanej miesiączki. Obecnie odczuwam bóle podbrzusza jak na miesiaczke. I rozpoczęło się delikatne plaminiee takie samo jak po owulacji. Jeżeli jutro rozpocznie się planowana miesiączka powinnam dalej zażywać duphaston ?? Czy przerwać ?? Czy też w trakcie miesiączki przyjmować tak by było równe 7 dni jak zalecił lekarza.??

Gość gość
Gościu najlepiej zadzwoń do ginekologa i się spytaj.Ja natomiast bralam duphaston 10dni 2x na wywołanie miesiączki więc to inna sprawa. Sandra.

Gość gośćhana
Cześć dziewczyny! U mnie juz po staraniach. Obecnie nie zanosi się na jakiekolwiek objawy. Ja dziś w innej sprawie chce się was poradzić. Od niedawna delikatnie boli mnie prawa pierś przy dotyku, uciskaniu, od zewnętrznej strony. Czuje tak jakby zgrubienie i ta pierś stała się większa. Wiem, że żadna z was nie jest lekarzem i nie postawi diagnozy, ale może coś podpowiecie. Do gina oczywiście się zapisze, ale już jak się rok szkolny skończy bo pracuje w szkole i chce na spokojnie.

Gość Dariaanka
Hej dziewczyny. W poprzedni weekend miałam dni płodne i oczywiście staraliśmy się wtedy. Od tego czasu źle się czuję, mdli mnie i pobolewa mnie w dole brzucha. Co o tym myślicie? Macie większe doświadczenie i może doradców mi kiedy zrobić test?

Gość Meggie1
gośćhana moim zdaniem powinnaś pójść na USG piersi, przy okazji zobaczysz czy aby wszystko ogólnie z nimi ok. Ja kiedyś tak miałam, ale raz był źle dobrany stanik (to również ma znaczenie) a za drugim razem po prostu jakoś źle spałam i sobie za długo chyba naciskałam na jedno miejsce. Dariaanka poczekaj minimum do 2 dni przez spodziewaną @. Naczytałam się multum rzeczy na różnych forach i są przypadki, że już wtedy wychodzi pozytywny, a są przypadki, że wtedy jeszcze negatywny a po 3-4 dniach już pozytywny. Wcześniej niż to nie rób, bo to i tak nie ma sensu. Sandra, a Ty jak tam?

Gość Zoma
Hana, mnie boli z boku lewa pierś, ból mi promieniuje aż pod pachę i też się zastanawiam co to może być ,ale nie mam powiększonej piersi .Wyczuwam gruczoły takie same jak w drugiej piersi. Ja za 8 dni będę testować. Stosunek miałam prawie 4 doby przed owulacją więc chyba marne szanse na ciążę...