Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gość
Dariaanka bez sensu, zdecydowanie za wczesnie. Mi test wyszedł negatywnie w dniu spodziewanej miesiączki. Po 10 dnia kiedy nie dostawalam nadala miesiączki mimo brania duphastonu na wywołanie powtorzylam test który dopiero wtedy wyszedł pozytywnie

Gość gość
Gościu wyżej - ale duphaston przepisał Ci ginekolog tak? To badając nie przeczul ciazy? Sandra.

Bardzo zależy mi na czasie bo jeśli jednak by się udało to chcę iść na zwolnienie jak najszybciej bo mam mega ciężką pracę i nie chcę ryzykować

Darianka,ja jestem po owulacji 10 dni i nie robię testu a ty chcesz po 6 dniach? to za wcześnie, żaden test nie wykaże ciąży...poza tym, podejrzewam że nie zaszłam w ciążę bo nie bolą mnie piersi a na twarzy pojawiły mi się wypryski,tak jak przed miesiączką :O

Zoma wiem że to za wcześnie ale już na zapas się stresuję żeby mi się coś w pracy nie stało , mega mnie to stresuje. Z objawów mam tylko mdłości ale to może być też spowodowane stresem

Gość gość
Dariaanka-Jeśli można spytać z czystej ciekawości co to za praca? Trzymam kciuki !! Ja bym chciała mieć już @ bo planujemy w inne dni niż zwykle się kochać :P Sandra.

Gość gośćhana
Zoma, ja podobnie zrobiłam jak Darianka :-) Wczoraj był 8 dpo i test musiałam zrobić. Jestem w gorącej wodzie kąpana. Wiedziałam jak to się skończy, ale cóż. Teraz czekam na , i tym razem zrobię dopiero po terminie, jeżeli się nie pojawi. Podziwiam Twoją cierpliwość :-)

Gość Magdalena_han
Cześć, Kilka dni mnie nie było i kolejne koleżanki:) Dziewczyny, moja walka się chyba powoli kończy bo już nie mam siły. Przypomnę Wam, że staramy się ok 3 lata tak poważnie od ok 2. od dawna biorę bromergon, metformax 500, ovarin i kwas foliowy. Jestem po pierwszej kuracji clo i zastrzyku w piątek powinnam dostać @ i czuję, że idzie bo boli mnie już brzuch, a piersi wcale, a i innych objawów brak:( Mój facet poszedł na badania ogólne, a na te które powinien się nie kwapi, a podejrzewam, że to chyba on powinien jeść tabletki jakieś, nie ja. Jestem rozżalona dzisiaj, cały czas słyszę w moim otoczeniu, że ktoś jest w ciąży (wczoraj się dowiedziałam, że szwagra dziewczyna z drugim) cieszę się ale moja sytuacja mnie dobija. Kończę z lekami i będę wyć do księżyca o maleństwo. Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że któraś z Was przekaże dobrą wiadomość :)

Gość gość
Magdalena - kurczę powinnien Twoj pojsc ;/ Mój poszedł sam z siebie nie mówiąc mi wogole, więc wiem że to trudno mówić ale- musisz poczekać aż zrozumie. Mój mąż zyskał pewność siebie, mówi ze było warto.I wie że za 3 miesiące musi pójść znowu zobaczyc czy jest poprawa.Przecież to Was przybliży do marzenia... Ja jutro idę do ginekologa, nie tylko wywołać @ ale i przedyskutować obecne wyniki badań( mam nadzieję ze nie mam problemów z tarczycą ). Goschana- doskonale rozumiem te czekanie ;) Meggie- jakieś plany masz na ten cykl?coś nowego? :) Sandra.

Dariaaanka, ja mam dokładnie to samo - co prawda pracuje w biurze, ale niestety moje biuro jest w ogromnym budynku, gdzie jest malarnia... W związku z tym pracuje w szkodliwym środowisku i pewnie jak tylko się dowiem o ciąży to będę pracować z domu. Sandra - w tym miesiącu jako, że mam obronę to mam nadzieję, że dzięki temu że będę bardziej zajęta czymś innym to może się uda :) a poza tym to mierzę tą temperature, wczoraj działaliśmy pomimo niepłodnych hehe ale planuje od czwartku działać co drugi dzień i tak przez 1,5 tygodnia, może nawet 2 :)

Magdalena_han uważam, że powinnaś na jakiś czas odstawić te wszystkie specyfiki i może zająć się czymś innym, może jakieś hobby? Słyszałam, że wtedy kiedy się "odpuszcza" to najczęściej wychodzi. Sama próbuję teraz :) Ja tylko osobiście kwas foliowy biorę, więc uważam że tego akurat nie odstawiaj, ale całą resztę byś mogła.

Gość gośćhana
Dziewczyny, już miałam wyrzucić tamten test, patrzę a tam druga, jasna kreska. Oczywiście po długim czasie ją zobaczyłam. Wiem, że wiarygodny wynik do 15 minut , ale wiecie co teraz dzieje się w mojej głowie. Naczytalam się w necie i znowu mam nadzieję, nakrecilam się, zapewne bez potrzeby. Miałyście taką sytuację ?

Gość gośćhana
Dziewczyny teraz powtorzylam test. Po kilku minutach popatrzulam (nie więcej jak 10) I jest bardzo słaba, ledwo widoczna kreska. O co chodzi? Chyba zamiast na testy wydawać pieniądze, powinnam na dobrego psychiatre.....

Hana,skoro jest druga kreska blada to ciąża...

Gość gośćhana
W sumie nie taka blada. Widoczna gołym okiem, tylko jasna. Nie nakręcam się bo w styczniu była podobna sytuacja tyle ze test zrobiłam kilka dni później i tamta była ledwo widoczna pod kątem. Skończyło się wczesnym poronieniem. Wtedy widziałam objawy, teraz zero. No może to ze szybko wpadam w złość i płacze, ale to raczej wiązałam z nadchodzącą @

Gość gośćhana
Jeju juz pisze jak durna. Nie blada a jasna :-D Chodziło o to, że jasna ale widoczna bez wytezania wzroku :-)

To musisz mieć jakiś bardzo czuły test że po ośmiu dniach od zapłodnienia pokazał drugą kreskę...

Gość gośćhana
Cykle mam nieregularne. Liczyłam cykl 34dniowy i tak też mam ustawione w kalendarzyku i właśnie według niego owulacja prawdopodobnie była 04.06. aczkolwiek nie mam 100% pewności. I teraz jak tak sobie myślę to może była wcześniej a dziś nie jest 9 dpo tylko później. Wszystko jest niepewne. Mimo wszystko boje się, że jeżeli jest to ciąża to znowu się nie utrzyma.

Może powinnaś pójść do lekarza żeby przepisał ci Luteinę na podtrzymanie ciąży?

Gość gośćhana
Tak jak mówiłam, nie nakrecam się jeszcze. Może to być cisza biochemiczna o której mogłabym się nawet nie dowiedzieć, nie robiąc tak wcześnie testu. Przyszło by krwawienie które wzielabym za @. Poczekam do terminu @ i wtedy pomyślę o wizycie u lekarza. Trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze.

gosćhana no i jak? Pewnie robiłaś jeszcze dzisiaj rano test? matko az mi sie cisnienie podniosło, jak to wszystko przeczytałam! Mam nadzieje, że to TO! Ja kiedys tak mialam ze po paru godzinach widzialam blada kreske, ale nie byłam w ciąży. Z tym, że tylko raz mi sie tak zdazylo a kolejne testy negatywne. Daj znać co tam sie dzieje! :)

Gość gośćhana
Nie wiem, zaczynam łapać doła. Dosyć mocno bolą mnie jajniki. Raz lewy, raz prawy. Najgorsze jest to, że rano widziałam śluz zabarwiony na różowo, tak jak wtedy :-( Obawiam się, że będzie ta sama sytuacja :-( Jeżeli tak, odpuszczam starania. Jak u Ciebie? Jakieś objawy, przeczucia?

Hana, przyczyną poronień biochemicznych jest najczęściej zbyt mała grubość endometrium, jak byłaś u lekarza to jaką miałaś grubość endometrium ,powiedział ci lekarz?

Gość gośćhana
Nie, nic mi wtedy nie powiedziała po tamtym poronieniu. Starała mi się spokojnie wytłumaczyć sytuacje, widząc moje przerażenie chyba. Dziewczyny jeżeli sytuacja się powtórzy to chyba zwariuje. Dlaczego druga ciąża nie chce się utrzymać... Źle mi. Jestem w pracy i co chwilę latam do łazienki, dodatkowy stres.

Gość gośćhana
No i chyba na tym koniec. Różowy śluz zanika a pojawia się krew..

Ojej,tak mi przykro...musisz znaleźć przyczynę :(

Gość gośćhana
I tak wybieram się do gina wiec porusze ten temat, a tymczasem odpuszczam. Jak wyjdzie to będę się cieszyć. Zamierzam wam dopingować w staraniach.

Hana,ja teraz też zaczęłam plamić ale na brązowo a okres powinnam dostać za 5 dni... Poczułam skurcze brzucha i poszłam do łazienki a tam bielizna zabarwiona na brązowo..Więc nic z ciąży nie wyszło.

Zoma... a może to właśnie krwawienie mówiące o zadomowieniu się zarodka? Ponoć takie plamienia są mylone z okresem. No chyba, że widzisz normalną krew jak na @ to już inna sprawa. Nie załamuj się. gośćhana, u mnie póki co nic, ale nie ma co się dziwić, bo jestem jeszcze przed owulacją. Od jutra zaczynamy ponowne starania co 2 dzień :) dzisiaj przyszedł mi termoment owulacyjny, więc zamieniam rtęciowy na ten i zobaczymy.